• 10.538 nieuwsartikelen
 • 161.653 films
 • 10.094 series
 • 29.645 seizoenen
 • 613.140 acteurs
 • 192.884 gebruikers
 • 8.963.970 stemmen
Avatar
 
banner banner

Run Hide Fight (2020)

Actie / Thriller | 109 minuten
2,88 185 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 109 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Kyle Rankin

Met onder meer: Thomas Jane, Radha Mitchell en Isabel May

IMDb beoordeling: 6,3 (26.960)

Gesproken taal: Engels

Plot Run Hide Fight

De zeventienjarige Zoe Hull heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een hekel aan haar vader Todd, mede door zijn harde voorkomen, al belet het haar niet om met regelmaat zijn legerjas te dragen. Terwijl Zoe aan de laatste weken van haar examenjaar begint, wordt de school opgeschrikt door vier gewapende jongeren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Jennifer Hull

Tristan Voy

Lewis Washington

Sheriff Tarsy

Mrs. Crawford

Chris Jelick

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

 • 167 berichten
 • 1 stemmen

Gisteravond deze film gezien, maar over het algemeen is de film gewoon zo slecht.

Onrealistisch, ongeloofwaardig, dom en zo over de top.

Dan nog kan een film vermakelijk zijn, maar dat was het toch echt niet bij deze.


avatar van boemboem27

boemboem27

 • 1224 berichten
 • 1136 stemmen

op zich niet een slechte film, maar er was eigenlijk geen spanningsopbouw.

geen verassende of spannende momenten.

lang genoeg anders zou het te langdradig gaan worden

idee v/d film was goed, maar er had meer in kunnen zitten.

gewoon effe kijken en maar weer vergeten.


avatar van blurp194

blurp194

 • 4454 berichten
 • 3552 stemmen

Meh.

Voor iedereen die begint over Die Hard, nee, die vergelijking trekt op niets. Tenslotte, Die Hard is een kerstfilm, en deze is dat niet. Creo es bastante claro.

De film zelf. Tsja, Mitchell moest een rol krijgen, maar waarom blijft ietwat achterwege, want in de karakteruitdieping komt niet echt heel goed naar buiten wat er nou precies met onze heldin, het modemeisje van het moment Isabel May aan de hand is. En vergelijkbaar al te makkelijk komt pappa Jane de deus ex machina uithangen, en dan nog maar eens aan het einde ook. Alsof het niet al bij voorbaat duidelijk was wat de afloop zou zijn. Hoe zou dit in de handen van een ouderwetse, cynische en gitanes-rokende Franse regisseur afgelopen zijn, je vraagt het je af.

Nee, het is het allemaal echt net niet. Het kijkt wel aardig weg, maar het wordt nergens echt spannend, het heeft nergens een scherp randje, er wordt nergens ook maar in de verte geraakt aan de diepte van het leed en de ellende van de echte schietpartijen op de scholen in de VS. En daarmee lijkt het meer exploitatief dan iets anders. Nogal bah.


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11357 berichten
 • 5329 stemmen

Na gisteravond eerst de Franse film "Chroniques Sexuelles d'une Famille d'Aujourd'hui (2012)" te hebben gezien, zag ik op "Film 1" deze Actie / Thriller film voorbij komen waarbij gelijk hoofdrolspeelster Isabel May mijn aandacht trok. Ik kijk namelijk graag doordeweeks op "Comedy Central" naar de leuke komische televisieserie "Young Sheldon (TV Series 2017 – )", ook al hebben ze die al diverse keren herhaald (ik blijf het leuk vinden), en daarin speelt ook Isabel May in, die ik een opvallende verschijning vindt. Ze is overigens niet de enige opvallende verschijning, want verder hebben ook de bekende acteurs en actrices Thomas Jane, Radha Mitchell, Treat Williams en Barbara Crampton een rol in deze film.

Wegrennen, verstoppen of vechten? In deze Actie / Thriller film kiest de 17-jarge Zoe Hull (Isabel May) voor het laatste wanneer vier scholieren, belust op instant beruchtheid, onder leiding van scholier Tristan Voy (Eli Brown) een bloedbad aanrichten op haar school.

Run Hide Fight is een film die entertainment maakt van een schoolschietpartij, waarbij de sensatie die de regelmatige schietpartijen op Amerikaanse scholen oproept wordt uitgebuit, zonder dieper op de oorzaken of consequenties in te gaan. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Het 17-jarige buitenbeentje Zoe Hull (Isabel May) heeft zich net even teruggetrokken in de toiletruimte op school, wanneer een witte ­bestelwagen de schoolkantine binnenrijdt en vier scholieren, te weten Tristan Voy, broer Chris Jelick (Britton Sear), zus Anna Jelick (Catherine Davis) en Kip Quade (Cyrus Arnold), hun leeftijdsgenoten onder schot nemen. Terwijl Zoe zich nog staat druk te maken over het schoolgala, sleept een van bloed doordrenkt klasgenootje zich de toiletruimte binnen en sterft in haar armen.

Het is het akelig realistische startpunt van een film die zich het beste laat omschrijven als een misplaatste variant op "Die Hard", met Zoe als John McClane. Ze hijst zich op school door ventilatieschachten en is de schutters te slim af met een aan groeiende ongeloofwaardigheid grenzende vindingrijkheid, totdat ze besmeurd met bloed, en met een geweer om de schouder, door de gangen hinkt als een volleerde actieheld. Als ze het moeilijk heeft, verschijnt haar overleden moeder Jennifer (Radha Mitchell) aan haar zijde om haar moed in te spreken, met steeds een dampende kop koffie in haar hand.

Intussen worden in de kantine alle vooroordelen die sinds het bloedbad op Columbine High School in 1999 aan dit soort schoolschietpartijen kleven (en destijds al grotendeels ontkracht werden) erdoorheen ­gejaagd. De schutters zijn gepeste buitenbeentjes, wanhopig om gezien en herinnerd te worden en, zo sleept de film er ook nog schaamteloos aan de haren bij, latent homoseksueel. Film regisseur Kyle Rankin gaf in een persbericht aan dat hij met zijn film het debat over vuurwapens in Amerika wilde aanzwengelen. Dat een ­actiefilm daar niet het beste middel voor is kan nog worden beschouwd als slecht inschattingsvermogen. Maar het is geen excuus voor de karikaturale schets van zowel daders als slachtoffers, de pijnlijk simplistische verbeelding van psychische aandoeningen en de opeenstapeling van kwalijke clichés.

Hoewel het er in de film regelmatig best hard en grof aan toe gaat, vond ik persoonlijk het hoogtepunt van de film als Tristan Voy een klaslokaal binnengaat waarin de knappe Spaanse lerares Ms. Nunez (Cindy Vela) zich verstopt heeft met haar leerlingen. Tristan Voy dwingt haar dan zich uit te kleden en dan zien we na circa 53 minuten eventjes de borsten van Cindy Vela.

De cast voor een film als deze is best indrukwekkend. Zo zien we Thomas Jane in de rol als vader van Zoe waar ze een hekel aan heeft (mede door zijn harde voorkomen), zien we Radha Mitchell als de overleden moeder, zien we Treat Williams als de sheriff van het politiekorps en zien we Barbara Crampton als scheikundelerares. Isabel May is een verdienstelijke hoofdrolspeelster en je zou willen dat alle tieners zich zo kranig konden weren als zij. Zij rekent af met Anna Jelick (die ze doodschiet tijdens een gevecht welke plaatsvindt in ballonnen) en Tristan Voy. Tijdens de opening van de film zien we haar samen jagen met haar vader en dan schiet ze ook op een hert, welke niet gelijk dood is. Haar vader zegt dan tegen haar:

"Je moet nog wat afmaken. Het is aanlokkelijk om de natuur haar gang te laten gaan. De longen zullen zich vullen met bloed. Het dier sterft een natuurlijke dood, maar het is extreem pijnlijk. Het is niet juist een dier te laden lijden..."

Waarna Zoe het hert zonder enige aarzeling doodslaat met een grote kei en dezelfde tekst herhaalt ze op het einde, als ze Tristan Voy neer schiet als deze stiekem de school heeft verlaten en hij er vandoor probeert te gaan. Als ze daarna naar huis gaan, maken we kennis met moeder Jennifer waartegen Zoe praat en komen we er al snel achter dat ze dood is en dat Zoe een niet al te beste relatie heeft met haar vader (die Chris Jelick doodschiet en daarmee Zoe helpt), ondanks dat ze regelmatig rondloopt in zijn legerjas. Zoe heeft ook een vriendje en dat is de donkere medescholier Lewis Washington (Olly Sholotan), die de beheerder is van de "Vernon High School" webpagina. Want buiten het spelen met grote geweren, speelt ze ook graag met grote zwarte P.....s

Al met al is "Run Hide Fight" geen al te beste Actie / Thriller film die vol zit met clichés en die eigenlijk ook iets te lang duurt.


Ondanks sommige slechtere commentaren, vond ik de film best wel goed, ik heb mij geen moment verveeld tijdens het kijken. En ik vindt dan ook dat de gemiddelde cijfer van 2.86 meer verdient.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 902 berichten
 • 708 stemmen

Redelijke spannende film. Helaas is het acteerwerk een beetje matig en voelt de film soms wat stuntelig aan. De film komt hierdoor net wat tekort om er echt een hele goede film van te maken.

3*


avatar van panax

panax

 • 831 berichten
 • 818 stemmen

verrassend goeie film

actueel, gezien veel schietincidenten op scholen

goed gespeeld,spannend genoeg ,rauwe aktie!!

jonge generatie cast en oude generatie cast samen in deze film


avatar van mrklm

mrklm

 • 7980 berichten
 • 8087 stemmen

Vier jongeren dringen Vernon Central High binnen waar ze een aantal leerlingen doodschieten en een grote groep gegijzeld houden in de kantine. De 17-jarige Zoe Hull [Isabel May] is net naar het toilet en weet als enige te ontsnappen. Bendeleider Tristan [Eli Brown] dwingt Zoes beste vriend Lewis [Olly Sholotan] om alles te filmen en live te streamen, ondertussen probeert Zoe het gebouw te laten ontruimen. Lastig, want het is de dag van de Examenstunt en daarom nemen docenten haar niet direct serieus. Als je kunt meegaan in de aanname dat verder niemand de schoten heeft gehoord, is dit een inventieve nagelbijter met May sterk als de heldin en Brown overtuigend als de charismatische bendeleider.