Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson en Callan Mulvey
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Shadow in the Cloud
"Every mission has its demons."
De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Een pilote reist per Boeing met uiterst vertrouwelijke documenten aan boord. Onderweg komt ze tot de ontdekking dat een sinistere aanwezigheid meereist. Ze poogt haar koppige kompanen hiervoor te waarschuwen.
Maude Garrett
Bradley Finch
Baby
Baby

Alathir
Wat een slechte film zeg. Zeker het plot is wel heel erg onrealistisch, maar ook sommige scènes zijn belachelijk. De dialogen zijn weinig boeiend. De film weet ook niet echt goed wat het wil heb ik de indruk. Een paar voorbeelden van wel heel vreemde scènes is wanneer Chloë Grace Moretz uit de vlieger valt en dan door de explosie van een ander vliegtuig terug in haar eigen vlieger wordt gekatapulteerd. WTF! Een andere scène is helemaal op het einde wanneer ze besluit dat wezen met haar blote handen in elkaar te gaan slaan. Ook wanneer ze uit haar pod langs de buitenkant van het vliegtuig haar baby gaat redden is compleet achterlijk.
De acting van Chloë is ook niet echt bijzonder. Dat dit als horrorfilm wordt voorgesteld is ook wel vergezocht. Geen aanrader.

Spartaan1986
Feministen zullen deze film geweldig vinden, ik vond het maar allemaal erg clichématig en vervelend om naar te kijken. Het eerste deel van de film bestaat grotendeels uit puberale mannen die seksistische en racistische taal uit slaan. Daarna worden de acties van de hoofdrolspeelster steeds ongeloofwaardiger en onwaarschijnlijker met betrekking tot 'het geheime pakketje'. Daarna ontpopt zij zich als een soort G.I. Jane en alle mannen in slappe doetjes die weinig tot niks kunnen. Heerlijk stigmatiserend allemaal
Positief zijn de wezens die er op zich wel redelijk uit zagen en Chloe speelt haar rol niet onaardig, maar verder heeft deze film helaas weinig te bieden.

Noodless
Sorry, maar ik ben het totaal oneens met sommige reacties hier. Dit is gewoon een zeer vermakelijke prent met een dosis fantasie en actievolle scènes. Puur avontuur vol fantasie en entertainment. Het schepsel ziet er bijzonder goed uit en krijg je zelfs vaak te zien wat niet altijd vanzelfsprekend is in dit soort werkjes. Inderdaad zitten er heel wat ongeloofwaardigheden in de film, maar kijk...in welke film niet in dit soort werkjes. De scène met de baby buiten het vliegtuig is er inderdaad wat over, maar de scènes zoals het gevecht met blote handen tegen het monster en dat ze door een explosie van een ander vliegtuig terug in haar eigen vlieger wordt gekatapulteerd had ik minder moeite mee. Natuurlijk veel toeval, maar door de druk van de explosie is het nog te aanvaarden en dat ze als mama in de laatste scène volledig door het lint gaat kan ik helemaal wel begrijpen. Trouwens het schepsel was ook verzwakt en gewond. Chloë Grace Moretz is leuk in haar rol en het bijzonder pakje blijft redelijk lang voldoende mysterieus. De rest van de cast is invulbaar. De scènes in de pod van het vliegtuig waar Moretz opgesloten zit, zijn best spannend gefilmd met een claustrofobisch sfeertje. Gewoon een leuk filmpje met verstand op nul. Soms hoeft dat niet meer te zijn. 7/10

Residentevil
Pff.
Film die wel goed begint, maar na de 45ste minuut zo belachelijk wordt dat het moeilijk is om er nog van te genieten. Ik ben al best makkelijk als het aankomt op ongeloofwaardigheid, maar deze film maakt het werkelijk zo bont dat zelfs ik er niet meer omheen kan kijken.
Ik keek de film enkel voor Moretz en toen deze film plots in mijn aanbevelingen zat op Youtube heb ik hem maar opgezet. Altijd wel leuk om een filmpje te kijken voordat deze in de bioscoop terechtkomt. Ik ben eigenlijk ook heel blij dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien, want dat zou geldverspilling zijn.
Toch is de gehele sequentie met Moretz in de bubbel nog best spannend te noemen op een gekke manier. Dat zijn werkelijk de sterkste scenes van de film, want eenmaal het spektakel in de film zijn intrede doet begint het hele gekke vormen aan te nemen waar ik maar moeilijk van kan genieten.
Van recht naar beneden hangen in plaats van bijna weggewaaid worden aan een vliegtuig naar enkel briesjes voelen als er gaten in je vliegtuig zitten, het wordt per minuut belachelijker. Het babybedje dat perfect in het koffertje blijft zitten nadat deze naar alle uithoeken van Afrika geslingerd is of op z'n kop over een vliegtuig kruipen zijn ook nog voorbeelden van de gekheid in deze film. Ik wil het best proberen te negeren, maar in zo'n setting als deze is dat simpelweg niet mogelijk.
Ik heb werkelijk zelden een film gezien die onrealistischer, ongeloofwaardiger of onlogischer is dan deze film. En het genre daarbuiten gelaten, want ik heb het niet over de wezens, want dat is gewoon bedoeld belachelijk. Ik vond het trouwens heel zielig voor die vleermuis aan het einde van de film die daar in het water werd afgemaakt. De schrijvers hebben verder totaal niet nagedacht over deze film, het is echt te belachelijk voor woorden. Geen sprankeltje logica, ze gaan er vanuit dat het publiek dommer dan dom is geloof ik.
Wel ziet het er visueel prima uit, is het camerawerk on point en het tempo ligt hoog. Er zitten gek genoeg nog erg leuke sequenties in, maar je moet je wel door grote emmers onzin werken om daar nog te komen. Acteerwerk is verder ook zeker prima, Moretz doet het weer goed en ook de andere crewleden zijn redelijk. Speelduur is ook maar enkel 83 minuten en daarom wil ik de film nog een nipte 2,0* geven.
Wat denk ik veel mensen missen in de film is dat de Gremlin (het monster) in de film gebaseerd is op een mythe. Zodra je dat weet, lijkt de film niet meer zo belachelijk maar hebben ze een mythe uitgewerkt. Voor de rest ben ik het wel met je eens dat de film niet super is uitgewerkt. Ik vind het persoonlijk voor de rest een klein verhaal maar wel vermakelijk om te zien met zijn allen op de bank tijdens een filmavond. Soms heb je puur popcorn vermaak nodig.

knusse stoel
Deze film verdient een veel hogere waardering dan de waarderingscijfers die ik hier bei de meeste beoordelingen. Ik geef het een 7, omdat ik een goed gevoel heb na het zien van deze film. Chloë Grace Moretz was de kracht!!
Uit de recensies lijkt het alsof sommige mensen een totaal tegenovergestelde reactie hebben dan ik, maar ik toch blij dat we hem hebben gezien.
Velen zullen Chloe zich 11 jaar geleden herinneren van haar iconische rol als Hit Girl uit de Kick Ass-films. Naarmate ze ouder werd, groeide ze als actrice en koos ze dramatische rollen, zoals 'The Miseducation" en "Cameron Post'. Ze heeft een paar horrorfilms in haar portfolio, waaronder 'Let Me In' uit 2010 toen ze een zeer verontrustend vampierkind speelde dat nooit schoenen droeg. En natuurlijk speelde ze Carrie. Deze film is een goede mix van actie en horror, en een geweldige rol voor Chloe.
Ik las recensies die zeiden dat het een stap terug was voor haar. Ik ben het daar niet mee eens. Ze laat haar acteerkwaliteiten zien door haar karakter te laten zien en door te demonstreren dat ze haar actieheld-instincten uit haar jongere dagen als "Hit Girl" nog niet heeft verloren.
Ik raad deze film aan als je een Kick Ass-rol wilt zien voor Chloe en ik raad je deze film aan als je een "Kick Ass-rol" van Chloe wilt zien en als je in de stemming bent om ongelooflijke stunts "uit te zweten".
Een respectabele 7+.

knusse stoel
( en daar ging ik in de fout: bij !!!! natuurlijk!
Een respectabele 7+.

Doom4
Vooral het begin van de film vond ik best goed en spannend, wanneer het bekend word wat de vertrouwelijk documenten zijn werd het too much.
De film werd in ieder geval niet saai.

teigertje
Flauwe en eentonige film.
Met een enkel spannend moment.
Jammer voor zo ontzettend leuke actrice als Chloe Grace Moretz , die meer kan, als spelen in deze onzinnige en slappe film.
Helaas.

FlorisV
Natuurlijk is zo'n film totaal niet serieus te nemen. Maar deze gaat zo absurd gigantisch over de rand heen van wat kan doorgaan voor maar enigszins geloofwaardig, dat het zijn aanvankelijk vermakelijke karakter steeds meer verspeelt. En dan heb ik het niet over de Twilight Zone The Movie dingen...
Daarnaast zitten er zelfs met deze erg korte speelduur toch nog saaie scenes tussen. En de hoofdpersoon gaat steeds meer de keel uithangen naarmate ze in een soort vrouwelijke rambo verandert.
Het is fraai verfilmd. En de synth soundtrack is heerlijk, doet aan die van Le Matos voor Turbo Kid denken, maar past totaal niet bij de setting.
In het begin ligt het vrouwonvriendelijke van de bemanning er al te veel boven op, daarna wordt ze inderdaad G.I. Jane en zijn de mannen allemaal stumpers. Bij de aftiteling krijg je al helemaal het idee dat men er een boodschap in wilde doen. Serieus, een boodschap? Past gewoon niet in zo'n compleet zotte film. De enige boodschap die erin past is de gevechtskoepel, de turd, letterlijk vertaald "drol".
Nogal een zooitje bij elkaar dus. 2,5 ster voor het redelijke vertier en de soundtrack die ik nog wel eens los op wil zetten.

FlorisV
Ik heb werkelijk zelden een film gezien die onrealistischer, ongeloofwaardiger of onlogischer is dan deze film. .
Eens hoor. Ik moet echt flink nadenken wil ik eentje vinden die nog bespottelijker is qua ongeloofwaardige actie...misschien Cliffhanger, Tomb Raider 2 of Rambo 3. Het is jammer.
Bij het tweede deel is het misschien een idee om de ruimte in te gaan met een raket en dan als de raket nog niet de atmosfeer uit is, als astronaut eventjes uitstappen en vastklampen aan de buitenkant van de raket om even een belangrijke gestolen koffer van een alien terug te pakken. U ziet, een kind kan de was doen!

Pompidoe
ONGELOOFLIJK! Dat je in zo'n SUPER slechte, absurde, krankzinnige film een hoofdrol wilt spelen! Om je kapot te schamen. Nog nooit heb ik in mijn leven zo'n compleet idiote en onmogelijke film gezien. De beschrijving van de inhoud van de film is totaal ondeugdelijk met de werkelijkheid. Jammer dat je deze rotzooi niet kunt waarderen met MIN 10 sterren!!! Had de film gekocht, maar voor dat tientje wat ik ervoor betaald heb, is deze dvd inmiddels door de shredder gegaan.

revadebe
Bijzondere film, laten we het daarop houden. Verschillende genres door elkaar is sowieso geen zekerheid voor succes

blurp194
Enorm ondergewaardeerd.
En waarom dat dan precies zo is is me niet heel duidelijk - misschien vooral de verkeerde verwachtingen. Maar de film doet een heleboel dingen echt erg goed - af en toe geniale cameravoering, een heerlijk spel met realiteit en sprookje, en perfect getimed in het elke keer verder opschuiven van de grens daartussen. Goed gebruik gemaakt van de claustrofobische ruimtes in het vliegtuig en het contrast tussen opgesloten zitten en zwaarbewapend zijn.
En CGM doet het voor mij ook prima - ook prettig op de balans van ongeloofwaardig en echt, en met precies genoeg diepte om dat invulling te geven. Dat het qua geloofwaardigheid allemaal wat verder en verder doorschuift stoort mij daar dan helemaal niet bij - maarja, ik kijk dan ook niet naar superheldenfilms. Aan de andere kant, het zou me niks verbazen als de bron voor het idee van deze film wel degelijk uit dezelfde hoek komt.
Oh en de soundtrack is ook best prettig.

filmkul
- 2089 stemmen
Leuke mengeling van oorlog, thriller en een klein vleugje horror. Het verhaal is absurd en slaat eigenlijk nergens op. Maar de uitwerking is goed te doen. De vaart zit er lekker in en er is meer dan genoeg spanning met wat actie. Het camerawerk is daarbij de grootste plus, want dat is echt goed. Ook het acteerwerk van Moretz is goed te doen. Visueel kan de film er ook mee door met, gezien het budget, redelijke special effects. Beetje maf, erg ongeloofwaardig maar toch best verrassend. 3.0/3.5

Huggy Bear
Onbegrijpelijk dat deze film zulke hoge waardering krijgt. Het is de slechtste film die ik dit jaar zag. Ik weet niet of dit een film is dewelke hoort bij de actie films ,oorlog films of horror films. Op het einde heb ik wel moeten lachen ,omdat ik dacht ' Nee hé - was het dat ? '. Een halve ster is echt heel heel gul voor zo'n draak van een film. Die halve ster gaat dan ook naar de aftitelingsmuziek van Kate Bush. Want een halve ster is teveel voor Shodaw in the Cloud

Chloë Grace Moretz schittert in deze bovennatuurlijke Actie / Horror film als een pilote die tijdens de Tweede Wereldoorlog (films daarover hebben altijd wel mijn interesse) aan een geheime missie begint in een bommenwerper met een mysterieuze, kwaadaardige lading. "Shadow in the Cloud", o.a. te zien op "Film 1", draagt wel wat feministische boodschappen mee en het einde zou zomaar mensen in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Dit is gewoon 80 minuten vermaak met een behoorlijke dosis spanning, niets meer en niets minder.
In "Shadow in the Cloud" bluft Maude (Chloë Grace Moretz) zich tijdens een geheime missie een bommenwerper in tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als enige vrouw moet ze zich niet alleen verweren tegen de achterdochtige en seksistische bemanning, maar ook tegen een mysterieuze vijand. Is het de Japanse vloot of een duister wezen? En wat wordt er vervoerd in het ruim? Het duurt niet lang voor de hel losbreekt en Maude alles moet doen om te overleven.
"Shadow In The Cloud" start sterk wanneer onze heldin Maud wordt opgehokt in het schuttersnest aan de onderkant van een bommenwerper. Via de boordradio moet ze lijdzaam het seksistische gereutel van de bemanningsleden aanhoren, totdat ze in het maanlicht de staart van een Japans toestel als een haaienvin door de wolken ziet snijden. Spanning genoeg zou je denken, maar regisseur Roseanne Liang gooit ook nog een gemene gremlin in de mix om de boel op te naaien.
Voor de oningewijde, een gremlin is een denkbeeldige zondebok die vliegeniers tijdens de Tweede Wereldoorlog de schuld gaven van alles dat fout kon gaan met een vliegmachine. Deze gremlin is geen groen monstertje met een zonneallergie zoals we ze kennen uit de gelijknamige Joe Dante films "Gremlins (1984)", maar het is een enorme vleermuis die zo had kunnen opduiken in een natuurfilm uit Australië Het wezen is opzicht wel leuk ontworpen.
Na deze setup zet de film het op een rennen. Door toedoen van vijandige toestellen, een ongelovige crew én de gremlin gaat Maudes situatie van kwaad naar erger en moet ze creatieve manieren bedenken om zichzelf in veiligheid te brengen en ook haar geheime lading (namelijk haar baby). Regisseur Roseanne Liang ziet erop toe dat Chloë Grace Moretz een aantal stoere stunts kan uithalen, maar helaas gaat de film hierbij iets te vaak over de schreef. Geloofwaardigheid is soms ver te zoeken, vooral wanneer Maude aan de onderkant van een snellende bommenwerper hangt zonder door de wind te worden meegesleurd. Maar het is eerlijk gezegd wel leuk om te zien en de speciale effecten zien er nog redelijk uit en zeker voor een B-film zoals deze.
Chloë Grace Moretz draagt deze film en ze overtuigd daarbij als de heldin. Ze blijkt minstens zo hard en te kunnen vloeken als tijdens de "Kick-Ass (2010)" films. Het is duidelijk dat Regisseur Roseanne Liang hoopt dat Chloë Grace Moretz zich naast Sigourney Weaver, Jennifer Lawrence, Milla Jovovich, Charlize Theron en Linda Hamilton mag scharen in het rijtje van "badass dames". Van de mannen in deze film had ik nog nooit gehoord en dat is ook niet erg, want ze dienen vooral als slachtvee met dito inhoud.
"Shadow in the Cloud" is qua productie misschien niet de sterkste film vergeleken met al die andere actiefilms met een vrouw in de hoofdrol, maar "Shadow in the Cloud" weet misschien wel het beste wat het moet doen en slaagt daar opzicht goed in. Het is leuk popcorn vermaak met een feministisch sausje en de film duurt met amper 80 minuten ook niet lang.

ErinnB
Toen ik de film net begon te kijken, had ik verwacht dat het een realistische oorlogsfilm zou worden. Maar dan zie je scenes waarbij Maude wordt teruggeschoten in het vliegtuig terwijl ze allang had moeten neerstorten. De mannen in de film zijn alleen maar seksistisch, hun persoonlijkheid heeft weinig diepgang. Hoewel Maude onrealistisch genoeg gezien weet te overleven, vind ik haar uitstraling en verdere gedrag maar zwak en ongeschikt voor het ruige beroep dat ze doet. Dus in tegenstelling tot de reactie hieronder vind ik deze film helemaal niet feministisch.

ibendb
Wat een bizarre rit was dit.
Het concept is eigenlijk "Die ene aflevering van The Twilight Zone, maar dan met van de pot gerukte actie."
Sinds ik die bewuste episode van TTZ met de gremlin op het vliegtuig ben ik nog steeds op mijn ongemakken tijdens een nachtvlucht. Deze film zal dit heel zeker niet bereiken.
De eerste helft is een spannende, claustrofobische en gewoon goede thriller met wat griezelkantjes. Moretz speelt goed en de crew die enkel doorheen de radio communiceert zorgde voor een fijne ervaring. Het mysterie wordt jammer genoeg snel uit de doeken gedaan. Toch valt er nog wat te griezelen met een paar goed geregisseerde scènes.
Maar dan komt daar plots het tweede deel. Een gigantische verandering in toon en zien we Moretz als een vrouwelijke Rambo. het wezen te lijf gaan. Uit het vliegtuig vallen en door een ontploffend ander vliegtuig terug aan boord gekatapulteerd worden, een moordzuchtige gremlin met blote handen er van langs geven,... Ze doet het toch maar.
Dit allemaal terwijl er een 80s soundtrack speelt ondanks de film zich afspeelt in 1943... Bizar. Vooral Hounds of Love van Kate Bush tijdens een Top Gun-achtige eindcredits deden me hardop lachen. Wat een rommeltje.
Het tweede deel werkte voor geen meter. Eens je de onmogelijkheden en absurditeiten accepteert, kan je jou misschien wel nog amuseren.

panax
bijzondere film
best wel spannend
en eigenlijk maar op 1 locatie geschoten

Woland
Ondanks dat ik Chloe Grace Moretz wel kan waarderen, zeker sinds Kick Ass, was dit een nogal zware zit. Het basisconcept wordt in de intro al duidelijk, en ook iets wat ik al ken vanuit een oeroude Disney-short: de Gremlin, een monstertje wat vliegtuigen saboteert. De film valt duidelijk uiteen in twee delen, en eigenlijk konden beiden me niet zo heel erg boeien. Deel een is eigenlijk Moretz die opgesloten in haar turret van een gevechtsvliegtuig de seksistische praatjes van haar medevliegers aan moet horen, en af en toe met visuals van zowel de gremlin als van Japanse vijandelijke vliegers. De beperkte setting, de geforceerde praatjes, het kon me allemaal niet zo interesseren. In deel twee maakt het ook z'n actie-pretenties waar, maar niet dat dat nou een verbetering oplevert. De gremlin ziet er nog wel aardig uit, maar sommige CGI-delen van Moretz buiten het vliegtuig zijn niet best, en de actie waarbij Moretz de meest overdreven actiescenes ondergaat is niet bepaaald mijn ding. Uit een vliegtuig vallen, op een ander vliegtuig vallen, en terugstuiteren het luik in, serieus? Maar het is in ieder geval een verandering om een keer wat anders te zien dan exact dezelfde locatie met één persoon in beeld.

Warning
Jammer van dat seksistische gedoe, toch werd het even spannend.het geheimzinnig pakket en de daaruit ontstane relatie, de gremlin, de zero's, het had best beter uit kunnen pakken met een veel hoger score.

mrklm
Vliegenier en werktuigbouwkundige Maude Garrett [Chloë Grace Moretz] sluit zich op het laatste moment aan bij de bemanning van een B-17 met verzegelde bagage die ze met haar leven moet beschermen. Wegens gebrek aan ruimte moet ze plaatsnemen in de schutterskoepel onder het vliegende fort en de bescherming van haar bagage overlaten aan Walter Quaid [Taylor John Smith]. Het is nacht, het weer is onstuimig en er is een wereldoorlog gaande, dus Japanse vliegtuigen vormen ook een gevaar. Maar het grootste gevaar openbaart zich in het begin slechts als de “schaduw in de wolk” en Maude doet wat ze kan om haar seksistische, minachtende mannelijke bemanning ervan te overtuigen dat ze in gevaar zijn. Bovendien is ze door een mechanisch probleem vast komen te zitten in de schutterskoepel. Een goedkoop gemaakte, dwaze variant op George Millers Nightmare At 20,000 Feet uit Twilight Zone: The Movie (1983) met een overtuigende Moretz, die er ondanks de beperkte fysieke en visuele mogelijkheden van haar rol in slaagt om de aandacht vast te houden. De slotconfrontatie is een aangenaam staaltje camp.

Thorak
Wat een draak van een film, werkelijk niets leek te kloppen.
De karakters zijn dunner dan bordkarton, de soundtrack lijkt meer die van een 80's sciencefiction film te zijn, het verhaal (voor zo ver aanwezig) trekt nergens op, het acteren is ook niet van hoog niveau.
Eigenlijk viel het me nog mee dat de reuze vleermuizen er nog wel realistisch uitzagen.
Voor Chloe Grace Moretz kan dit toch bijna niet anders dan een carrière-killer zijn?
Maar wat was nou de hele bedoeling van haar karakter? Als je in een vliegtuig stapt die een patrouille vliegt, of een missie uitvoert, dan komen ze uiteindelijk toch weer terug waar ze begonnen zijn als alles goed gaat. Wat was nou haar bedoeling dan???
En het einde, tja, dat was natuurlijk helemaal geen einde, het stopt gewoon halverwege de gebeurtenissen.
Ik heb inmiddels al verlaagd van 1,5* naar 1*, maar ik twijfel er toch sterk aan om nog te verlagen naar 0,5*.
Misschien toch maar 1* houden omdat het me mezelf verwondert dat ik de film niet halverwege heb uitgezet, wat ik na die scène dat ze terug in het vliegtuig geblazen werd eigenlijk al wilde doen. Of toen ze onder het vliegtuig naar de baby klauterde (waaar hield ze zich nou eigenlijk aan vast???).
Amateurisme van A tot Z.

Beun de Haas BV
De regisseur gooit voor deze film al haar creatieve ideeën in de blender. Wat krijg je dan? Inderdaad: pulp. Maar zelfs als dom popcornvermaak is het niet te doen. Chloë Grace Moretz doet d’r best, maar los van dat is de aftiteling het enige hoogtepunt in die 90 minuten.
1,0 * Creatieve puinhoop

Horrorfilm ‘Shadow in the Cloud’ met Chloë Grace Moretz morgenavond (13 maart) uitgezonden op televisie

WOII-horrorfilm 'Shadow in the Cloud' krijgt Britse distributiedeal

First Cow
Drama, 2019

Journey to the Center of the Earth
Sciencefiction / Avontuur, 1959
tweede wereldoorloggremlinfemale pilot vrouwelijke regisseurflying fortress
Social media
- Registreer |