• 9.377.055 stemmen

Popeye the Sailor Meets Sindbad the Sailor (1936)

Animatie | 16 minuten

Genre: Animatie

Geregisseerd door: Dave Fleischer en Willard Bowsky

Met onder meer: Lou Fleischer, Jack Mercer en Mae Questel

• MUBI Bekijk via MUBI
  • YouTube Bekijk via YouTube

Plot Popeye the Sailor Meets Sindbad the Sailor

Popeye, Olijfje en Wimpy reizen over zee en varen langs het eiland van Sinbad de zeeman. Als Sinbad met een verrekijker Olijfje ziet stuurt hij de Roc erop af om haar te kidnappen. Popeye en Wimpy besluiten de vogel te volgen en gaan naar het eiland.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Popeye (stemrol) (onvermeld)

Sindbad (stemrol) (onvermeld)

Olive Oyl (stemrol) (onvermeld)

Wimpy (stemrol) (onvermeld)

Enige Popeye cartoon genomineerd voor een Oscar.

Nu te zien op MUBI!

IMDb trivia schreef:

This film had some of its scenes shot in Tabletop. This was a process that combined 2D and 3D animation - miniature sets were built on a stage, then the characters were then animated and superimposed over this background, so that various objects could pass in front/behind them. This created an impression of depth and quality to the viewer.

avatar van Fisico

Fisico

Toch wel een klassieker en ook al eentje die ik ooit al eens moet gezien hebben. Vele scènes kwamen me bekend voor. Voor een korte film te zijn redelijk wat repetitieve songs waardoor het enigszins vervelend overkwam bij momenten.

Maar deze kortfilm legde toch de basis tot de vele andere legendarische gevechten tussen Popeye en Sinbad met Olijfje vaak als centraal target (al had ik toch de idee dat de bad guy Bluto heette). Een mooie commerciële zet overigens om spinazie te gebruiken als symbool om de Amerikaans recessie in de jaren 30 tegen te gaan. Vlees was voor velen te duur geworden en "ijzersterke" en goedkope groenten als spinazie waren een volwaardig alternatief voor de bevolking.

Visueel is de kortfilm niet altijd even geweldig, maar de strijd tussen de twee krachtpatsers blijft legendarisch. Fijn om nog eens terug gezien te hebben!