• 9.373.987 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.430)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van Megalon

Megalon

Even iets anders.

Ik heb zojuist de DVD bij FreeRecordShop gekocht voor slechts 4,99. Het doosje vermeldt dat de DVD zowel een DD5.1 als een DTS audiospoor bevat.

In werkelijkheid heb ik echter een (slecht) DD 3.1 geluidsspoor gekregen.

Nu ga ik niet moeilijk doen voor die prijs maar netjes is anders. Reactie van FreeRecordShop: voor klachten met betrekking van foutieve informatie moet je bij de distribiteur zijn, Universal Pictures in dit geval.

Remi

Een van de beste films van Al Paccino.

avatar van nirvana

nirvana

toch wel één van de betere gangsterfilms, Pacino speelt een geweldige rol! niet de beste film die ik ooit zag, zeker niet, maar wel één van de betere,.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hele sterke film, goed heftig einde, dat in heftigheid zelfs nog uitstijgt boven de rest van de film.(die ook al erg heftig is), goed geacteerd(al is het acteerwerk bij zijn zus en beste (ex)vriend toch stukken minder.

Mischien normaal een 4 sterren film, maar het goede einde maakt er een 4.5 ster van!

feanaro surion schreef:

Het einde is zeker erg goed!

Maar ik vond dat hij wel na 3 kogels mocht gaan liggen...

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Dat vond de coke-lobby niet goed.

lol

Remi

Het leuke van de film is ook dat je ziet hoe iemand uit het niets het helemaal maakt!

avatar van mikoz

mikoz

dit is toch wel een beetje zo nummero 1 bij alle gansters

avatar van malkovich

malkovich

Remi schreef:

Ja vind ik ook. Alleen zie je niet hoe dat daadwerkelijk gebeurt... We moeten maar geloven dat Tony zijn weg zelf naar boven vindt....

avatar van Currahee

Currahee

Erg goede film, dat cubaans accent van Tony Montana is helemaal te gek. De film zelf is misschien wat aan de lange kant maar het blijft een topper.

avatar van mister blonde

mister blonde

malkovich schreef:

? je ziet stap voor stap (op sommige momenten wat sneller) hoe hij groeit. van de Cubaanse vluchteling die borden moet af wassen, tot loopjongen van een gangster, tot het overnemen van een drugsimperium, tot het groter maken van dat imperium, tot zijn val. het zit er allemaal letterlijk in, dus ik snap eigenlijk niet waar je het over hebt.

avatar van malkovich

malkovich

mister blonde schreef:

Hmm stap voor stap....... Iets te snel en wellicht zonder achtergrondinformatie??? Het enige dat ik zie is een Cubaan die een grote mond heeft. Van mij mag Tony de hele wereld overnemen, maar dan wil ik ook zien hoe hij dat doet......

avatar van mister blonde

mister blonde

zijn grote mond is niet in de laatste plaats belangrijk voor het opzetten van zijn imperium. verder zie je toch echt stap voor stap hoe hij dat voor elkaar krijgt. je ziet in bijna drie uur eigenlijk niets anders, ik bedoel, elke scene die je ziet gaat over zijn opkomst of ondergang. een grote mond, 2 vreselijk grote ballen en ambitie vormen de ingredienten.

avatar van method-actor

method-actor

5 vsterren...al is het maar alleen voor de acteerprestatie van pacino...een klassieker

avatar van Vidioot

Vidioot

van mij krijgt deze film ook het hoogste aantal sterren, Al Pacino is Tony Montana. Lekkere keiharde actie en goede acteerprestatie(s)

avatar van Clint

Clint

Net gezien.

Al Pacino is erg cool, maar de film is totaal onrealistisch.

Ook de hele tijd dat Fuck Fuck Fuck wordt je een beetje kriegel van. Had Elvira wel gelijk in.

De laatste scene met het shot 'the world is yours' was wel gaaf.

3,5 ster.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Moet een film realistisch zijn dan? En wat is dan het zo onrealistische gedeelte?

avatar van gemaster

gemaster

Had Pacino eigenlijk niet moeten doodgaan aan een overdosis? Ik bedoel hij snuift toch een behoorlijke hoeveelheid poeder op.

avatar van Deek

Deek

Eigenlijk vind ik deze film nadat ik hem 3 keer heb gezien helemaal niet zo goed, je gaat de tony op een gegeven moment eigenlijk maar een irritant kereltje vinden als ik zo iemand in het echt zou kennen had ik hem ook een ongelovelijke eikel gevonden, wat een sul met z'n achterlijk accent.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Ik vind deze film nogal overgewaardeerd. Vooral Pacino vind ik hier een van z'n minste prestaties afleveren. Ook Pfeiffer deed me weinig, ik vond haar zelfs vreemd onaantrekkelijk. Alleen die Bauer was wel sterk. Er zitten leuke scènes in, maar jammer genoeg ook te veel stukjes die ik ronduit saai vond.

Het geheel vond ik zeker niet slecht, maar al bij al toch één van de grotere teleurstellingen. Ik gaf niets om die hele Tony Montana, een vrij oninteressante en zelfs trieste figuur. Ik was dan ook erg blij toen hij eindelijk dood ging. Dan hoefde ik niet meer naar dat idiote accent te luisteren.

avatar van Barrie

Barrie

.. no.1 maffiafilm allertijden!

avatar van Barrie

Barrie

Ok, hij is wat gedateerd..(soulpijpen, 928 etc) maar het blijft toch schitterend....

You calluh me uh lyer Frank?.. is that what you thank me..?

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Eindelijk gezien na lange tijd.

Moet zeggen toch eerder teleurgesteld. Net zoals bij The Godfather kan het hele gedoe rond maffia en gangster toestanden me niet echt bekoren. De film zonder enige twijfel wel beter dan je doordeweekse filmpje, maar voor mij ook niet op het niveau van de films meer naar mijn smaak.

avatar van tevelenco

tevelenco

op aanraden van velen eindelijk eens gezien

maar de film kon me helaas niet bekoren

nee dit is niet mijn genre film

en hij duurde ook nog eens veel te lang

nee voor mij helaas geen topper

zou GTA: vice city erop gebasseerd zijn?

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

hakunamathafucka schreef:

zou GTA: vice city erop gebasseerd zijn?

Dat is Carlito's Way toch ?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

GTA: Vice City ook. Heeft gewoon dezelfde plaats en tijd genomen al vond ik in een motel wel een kettingzaag in de badkamer

avatar van Jordy

Jordy

Naast de setting is ook de laatste missie van Vice City een letterlijke kopie van de laatste scenes van deze film...