Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
GEOFF
Zeker 1 van de beste gangster films..
de sfeer, de kleding, de muziek alles klopt..
In het begin tegen tony word gezegt:
Don't get high on your own supply
Is dat eigenlijk de boodschap van het verhaal..
hij ging uiteindelijk ten onder door zijn cocaineverslaving..
Verder zeker door al pacino goed geacteerd

ik dacht laatst nog ik zie de film nooit op tv
en nu op canvas
echt heeel lang geleden
maar ik heb het toch op dvd
Martinator
echt zo'n stoere film.
eb er van genoten, van het spel ook overigens.
er zaten soms wel wat saaie stukjes in maar toch,
scarface_man
SUPERRRRR Film echt toppie
Kan hem echt 100x opzetten en alle 100x vind ik hem toppie.
En als ik klaar ben met kijken begint het te kriebelen en dan moet ik de game ervan spelen en zelf ff rossen

Tun-89
Yeahjj, woensdag op TV,
eindelijk weer een keer deze top-film bekijken en genieten
Apocalypse Now
..het is een goede film, maar het heeft niks ...speciaal, wat ik wel bv bij apocalypse now en a clockwork orange zie...ik vind de meeste films van brian de palma trouwens tegenvallen, kijk maar bijvoorbeeld naar the untouchables...
Movie Mansion
Ik ben blij dat smaken verschillen maar ik respecteer je mening.
Olaf K.
Don't get high on your own supply
Is dat eigenlijk de boodschap van het verhaal..
Ah mooi, kan ik na die quote een leuk dvd'tje aanzetten...
Barrie vd Laan
The untouchables is juist een topfilm. Fantastisch gespeeld en een goed verhaal. Ben het absoluut niet met je eens.
orbit
- 12092 berichten
Dat is ook helemaal niet wat hij zegt, hij zegt dat hij er weinig speciaals in ziet.. en met de voorbeelden die hij opnoemt begrijp ik wel wat hij bedoelt. Dit zijn veel meer basale doorsnee films, weinig cinematografisch avontuur.
Ace Hanlon
Het enige wat ik mij van deze film kan herinneren:
Als ze alle keren dat er "fuck" wordt gezegd eruit zouden knippen werd de film een uur korter.
veron35
Het enige wat ik mij van deze film kan herinneren:
Dat kan wel kloppen.
Stijntje
Toppertje!!!!
Mensen die hem nog niet gezien hebben, ga je schamen en kijk vanavond!
fariba
deze film is egt luek, me vroer heeft hem wel 10 ofzo gezien . ik heb hem maar 5 keer gezien
maar toch geef ik hem een 5.0
goeie film
!!
!!!!
maxcomthrilla
De 1ste keer was ik best wel ondersteboven van deze film. En vond ik het een sfeervolle uiterst geweldadige film met een boeiend verhaal, zeker als je de speelduur in acht neemt.
Daar waar het einde mij tijdens de 1ste kijkbeurt afhield van 5 sterren, blijft er nu van de rest van de film ook niet meer veel gedenkwaardigs over.
Er zitten enkele geslaagde scènes in, met name aan het begin. Vooral de versiertrucjes bij de dames deden het hem. Alleen jammer dat de film verzandt in een simpel rise and fall verhaaltje. Naarmate Pacino meer bezeten raakt door de drugs, naarmate mijn interesse afnam. De film verliest zijn luchtigheid en gaat verschrikkelijk over de top richting het einde. Wat rest zijn 3* dikke sterren.
donemans
ongetwijfeld een goede film, muziek en acteerprestaties zijn van een hoog niveau.. helaas wordt hij wel steeds minder naarmate je hem vaker ziet. een 4 voor nu. Hij wordt wel wat overschat in mijn ogen
Drazenko
Blijft 1 van de mooiste personages om naar te kijken!
En de film is gewoon Top!!
Mescaline
Leuke film goed geacteerd keek er met plezier naar.
Al vond ik de film op somige momenten erg langdradig worden. bijna 3 uur is een lange zit en ik denk als deze film iets korter was geweest dat tie meer indruk maakte maarja dat is mijn mening maar he.!
Ik kijk hem zeker nogwelis een keertje.
4 sterren.
superbassie
Heerlijk zo'n film op Belgie! Geen reclame!
Verder natuurlijk een topfilm en een meesterlijke Al Pacino die de rol van Tony Montana perfect neerzet.
Real_Movie
Toffe film.
Ik heb me helemaal niet verveelt het begin tot einde is zo gruwelijk vooral het einde heb net ook het spel gespeelt Het blijft gewoon een heerlijke film.

kevin413
Gister gezien, en de film beviel me al meteen goed. De film bevat enkele bijzondere scenes, die mooi inbeeld gebracht worden. Goed acteerwerk van Al Pacino als gevoelloze klootzak. Vooral het eide van de film was fantastisch.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Drama / Misdaad, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war