• 9.373.064 stemmen

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story (2020)

Documentaire | 96 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Daniel H. Birman

Met onder meer: en Cyntoia D. Brown

Gesproken taal: Engels en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

De 16-jarige Cyntoia Brown werd in 2004 gearresteerd voor het vermoorden van een 43-jarige man die seks met haar wilde hebben. Ze werd berecht als een volwassene en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Maar in 2020, na bijna 10 jaar juridische problemen, keurde gouverneur Bill Haslam haar verzoek om gratie goed.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

• 1925 stemmen

Ik zeg het niet snel over iemand die een moord heeft gepleegd,maar deze vrouw is terecht na jaren vrijgelaten.normaal zeg ik voor moord is er maar 1 straf: de doodstraf.3 stars.

avatar van Panta Rei

Panta Rei

Is het niet in dit geval eerder sprake van zelfverdediging?

En doodstraf is ook moord. Dus...

Panta Rei schreef:

Is het niet in dit geval eerder sprake van zelfverdediging?

En doodstraf is ook moord. Dus...

ja in dit geval is er sprake van zelfverdediging.......maar doodstraf is ook moord,tja beter dan iemand levenslang opsluiten en belastinggeld verkwanselen aan zo'n individu.....bv. Een volkert,een breivik,viespeuken die kinderen verkrachten/vermoorden........in deze gevallen is de doodstraf géén Moord maar gerechtigheid in mijn ogen.......en aan die linkse goedmakers praatjes in Nederland heb ik een broertje door dus.......................

avatar van rep_robert

Elchapo schreef:

Vind je jezelf niet erg simplistisch denken? Ter door veroordeelden zitten in Amerika gemiddeld 15-20 jaar vast voordat de straf daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Vaak genoeg passeert de 20 of 30 jaar zelfs. Dus zij kosten net zoveel belastingcentjes. Misschien nog wel meer zelfs.

Here's why it takes so long to execute a death row inmate | thv11.com - www-thv11-com.cdn.ampproject.org

Time frame between conviction, execution for death penalty | Belleville News-Democrat - amp.bnd.com

Vergeet daarnaast niet dat er ontzettend veel mensen onschuldig vastzitten in de VS en onterecht geëxecuteerd kunnen worden. Stel je voor dat dit meisje gelijk een dodelijke injectie zou krijgen. Nou, dan ben je daar mooi klaar mee. Het is allemaal niet zo zwart/wit als jij wil doen laten geloven en helaas is het bewijsmateriaal in heel veel zaken gewoon niet voldoende.

Heeft niks met links of rechts te maken, maar met logisch nadenken.

rep_robert schreef:

Heeft niks met links of rechts te maken, maar met logisch nadenken.

logisch nadenken??? Ja Natuurlijk,heb ik al vaker gehoord van tegenstanders........mensen die voor de doodstraf zijn die zijn dom,achterlijk,zijn zelf psychopaat of geen haar beter dan de daders.Geloof mij,ik ken elke drogreden zo langzamerhand wel........en het heeft niets met politiek denken te maken zeg jij??? Zeker wel dus.....en IEDEREEN die in de gevangenis zit beweerd onschuldig te zijn.Ik ben ervan overtuigd dat 9 van de 10 terecht beschuldigd zijn,en die ene tja collateral damage:je kan geen ommeletje bakken Zonder een eitje te breken.......nee rep.robert,logisch nadenken is niet mijn mankement.Waar ik het wel met je eens ben: Natuurlijk moeten die psychopaten op death row niet eerst 15-20 jaar 'afwachten' maar gelijk die spuit erin.zoals ik eerder al heb gezegd: elke dag dat een moordenaar/ kinder verkrachter/doodrijder na alcohol op achter het stuur.....nog ademd is er 1 teveel.......

avatar van rep_robert

Je mag van mij best voor de doodstraf zijn hoor, alleen de argumenten moeten dan wel goed overkomen bij mij. Zodra we het het geld argument erbij pakken is dat gewoon iets dat niet uitmaakt. En het is niet mogelijk om mensen zomaar te executeren. Er kan jarenlang aan processen en hoger beroepen aan te pas komen. Een burgerlijk recht die elk mens heeft. In jouw argumentatie zit iedereen terecht in de dodencel, zo simpel is het gewoon niet. Net zoals doodrijders op deze manier veroordelen. Weet jij veel, misschien kampen die mensen ook met een trauma omdat ze iemand onbewust dood hebben gereden.

Wat ik al zei, het is niet zo'n simpel optelsommetje. Er moet met veel nuance naar gekeken worden. Daar ga je even compleet aan voorbij. Als ik jou zo hoor lijkt alles ontzettend zwart/wit te zijn. Zo zit de wereld niet in elkaar.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Elchapo schreef:

Ik vind het juist niet. Want dan? Kan hij/zij niet lijden voor wat ze hebben gedaan.

Maar de documentaire was wel interessant.