Genre: Actie / Fantasy
Geregisseerd door: Dimitri Logothetis
Met onder meer: Nicolas Cage, Tony Jaa en Alain Moussi
Bekijk via Videoland
Plot Jiu Jitsu
"From the darkness, the ultimate fighter rises."
Elke zes jaar vormen buitenaardse indringers een gevaar voor de mensheid. Daarom bestaat er een oude orde van Jiu Jitsu meesters die elke zes jaar het gevecht aangaan met deze buitenaardse indringers. Het voortbestaan van de mensheid ligt in de handen van deze orde.
horizons
Trailer
Jiu Jitsu: Exclusive Official Trailer (2020) - Nicolas Cage, Tony Jaa, Frank Grillo - YouTube
Film van het jaar. Episch krijgt een nieuwe naam.
"He's crazy, like I am"
- Jiu Jitsu Master Nicholas Cage
Uier
- 2006 berichten
Één groot jatwerk van andere films, maar dat betekent niet dat deze niet vermakelijk zal zijn. Ziet er in elk geval redelijk verzorgd uit. Nu maar hopen dat de film zich niet al te serieus gaat nemen en geen PG13 wordt.
Lang Poot
Al bekend of/wanneer/hoe deze film in Nederland uitgebracht gaat worden?
Uier
- 2006 berichten
Volgens mij ergens in December op VoD, dacht ik ergens gelezen te hebben.
Nicolas Cage ziet er verbazing wekkend goed uit, dit genre is niet aan mijn besteed .
Left4Dead
Hahaha, stijve hark Cage gaat het opnemen tegen buitenaardse vijanden. Je blijft lachen of huilen om die gast. Deze laat ik wegens zorg voor eigen gezondheid voorbij gaan, mijden alsof het Covid was.
xaid
Ik vrees het ergste, maar ga er toch naar kijken vanavond.
Master Blaster
Film viel gelukkig mee.
De film heeft een beetje weg van Predator. Cage heeft een bijrol als gekke outsider Dit gaat hem hier goed af
Grindhouse62
- 2065 berichten
Voor 1 keer is deze film wel te pruimen, maar veel afgekeken van andere films. Op sommige momenten gameachtig camerawerk, waar ik geen liefhebber van ben. Tony Jaa levert ondermaats vechtscenes. De produktie ziet op zich goed uit, maar een flutverhaal en van allen is het acteren houterig. Zoals ik al zei, voor 1 x best te doen deze B-Film en het best op een regenachtige dag, Een 2.0
muss1905
Ik vond het behoorlijk slecht, acteren, camera werk nee niets voor mij
DiDa
Bij vlagen lekkere pulp achtige martial arts film. Je weet wat je krijgt dus zet je verstand op 0 en je zult je anderhalf uur prima vermaken. De film heeft een hoog tempo met heel erg veel actie. En gek genoeg is dat ook meteen de valkuil. Er zit eigenlijk teveel actie in deze film, zodat je na een uur ietwat murw geslagen bent en het allemaal wat eentonig wordt. Er staat ook te weinig op het spel om de gevechten spannend te maken. De eerste 3 kwartier zijn prima, maar zodra de gevechten tegen Brax beginnen zakt het niveau in.
Ook grappig om te zien dat er heel veel gejat is uit Predator. Eigenlijk is dit een soort martial arts Predator film. Gewoon heerlijke kolder. Ook voelt het regelmatig aan als een soort gameverfilming mede door de aparte camerastandpunten. Een trucje dat regisseur Dimitri Logothetis ook al gebruikte in Kickboxer: Retaliation.
De cast doet het verder prima. Niet verrassend dat Nicolas Cage is zo'n soort film op komt draven. Maar je kunt zeggen wat je wilt, in wat voor film hij ook opdraaft, hij geeft altijd 100%. Iets wat je over Bruce Willis (die hetzelfde pad als Cage aan het bewandelen is) niet zeggen.
Uhm, tja Jiu Jitsu, ik heb me prima vermaakt dus ik kan er geen onvoldoende voor geven. Prima productiewaarden, veel actie en een leuke cast.
stormfox
De trailer afkijken deed al pijn aan mijn ogen. ik sla deze over.
GVB Online
Hele goede en vermakelijke film van Nicolas Gage met veel goede actie-scenes. Ik heb genoten.
De film staat overigens al enige tijd op Spotnet...
mcdaktari
Eerst en vooral wil ik even zeggen dat een film voor mij niet perse geloofwaardig hoeft te zijn, maar als je jezelf graag ergert en stoort aan overdreven flauwe en slechte vechtscenes, dan zit je hier bij deze film goed. Zo jammer want er is een tijd geweest dat Nicolas Cage goeie films maakte, maar die tijd lijkt lang voorbij, hij is geen schim meer van wat hij ooit was. Waar is het mis gegaan??? Ik weet het niet, maar in deze film ziet Cage eruit alsof hij net van de carnaval afkomt. Wat de vechtscenes betreft, die zijn zo slecht gemaakt dat wanneer er iemand valt, dan zie je echt heel duidelijk dat ze op een gecamoufleerde mat vallen. Echt dat moet anno 2020 toch niet meer kunnen. Dit is gewoon een hele slechte film. Het is in feite gewoon een flauwe kinderfilm. Ik kan me enigszins voorstellen dat kinderen dit nog wel een leuke film zullen vinden, maar dit kun je toch niet serieus 4,5 ster geven? Mits het natuurlijk één van de eerste films is die je ooit gezien hebt

xaid
AniSter
Dit is niet aan mij besteed. Meer iets voor het type kids dat graag gelijksoortige stripverhalen leest. Ik heb al bij eerdere commentaren aangegeven dat Cage van het padje af aan het geraken is. Ik moet dat even bijstellen naar dat hij nu de weg helemaal kwijt is. En dan te bedenken dat hem dit vele malen meer oplevert dan mijn baas voor mij over heeft. Die Cage lacht zich kapot.
En voor de rest: belabberd verhaal, slecht acteer- en actiewerk en zeer matige special effects.
Donkerwoud
Natúúrlijk speelt Nicholas Cage in een film die 'Jiu Jitsu' heet.
Drifter
Haha, zo mooi waar het zwaard dubbelvouwt wanneer Cage erop leunt.
robke
Man ,man dit is echt een slechte film ,was zeer zwaar teleurgesteld .
Mik71
Elke keer als er weer een film uitkomt met Tony Jaa uitkomt denk ik, ik probeer het weer een keer. Maar ik moet bekennen dat Ong Bak echt de enige film is die ik redelijk briljant vond.
Net als bijna alle bruce lee films is het verhaal flut, maar waren de vechtscenes subliem.
Deze film is het aankijken niet waard. Maar ook nu weer maken de vechtscenes dit niet goed. Vooral die gedigitaliseerde bloedspetters waren echt verschrikkelijk.
Gemiste kans weer.
devilsarea666
Gisteren geprobeerd deze film te kijken maar naar 15 minuten maar uitgezet want het was om te janken!
Totaal slecht acteer werk ! Lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien waarin een toch bekende acteur mee speelt.
filmkul
Wat is dit nu weer? Ik ga hier geen eens een serieuze recensie aan wagen. Zeer triest verhaal, een alien die zo uit de Star Trek jaren ‘70 series kan komen, tenenkrommend acteerwerk, goedkope effecten.... en zo kunnen we nog even doorgaan. Als men het bloed had weggelaten dan hadden ze wellicht nog de doelgroep 6 jarige Power Ranger fans kunnen interesseren. Bagger van de bovenste plank. 1.0
filmkul
De film staat overigens al enige tijd op Spotnet...
Heb je niet per ongeluk naar Con Air gekeken?
Sepiroth
Nicolas cage met Tony Jaa,maar zeg maar eerder Tony Nee nee. Genoeg actie inderdaad maar wat zag dit er amateuristisch uit. Deze film zorgt inderdaad een gevaar voor de mensheid. En wat doe je als je in gevaar ben? juist vermijden als de pest.
joolstein
Blijkbaar kwam er een Alien, Brax genaamd, duizenden jaren geleden naar de aarde om mensen jiu-jitsu te leren. En keert hij om de zes jaar terug om te bewijzen dat hij nog steeds de meester is. Tja dit is een script puur verzonnen als een excuus om een flink aantal low-budget-actiefilm sterren, een reden te geven om hun kunsten te vertonen. De set-up doet veel denken aan "The Bourne Identity" (2002), "Mortal Kombat" (1992) en de man-vs.-alien-film "Predator" (1987), Die laatste zelfs soms ook in de uitvoering. Nee originaliteit is er niet echt. Maar een origineel nauwgezet plot of genuanceerde personages zijn ook niet de reden waarom je een film met de naam Jiu Jitsu opzet, dat denk ik dan?
Regisseur Logothetis deelt de gevechten op in geanimeerde stripboekachtige hoofdstukken Waarom...Ik heb echt geen idee. Ik vermoed dat hij vond dat het er cool uitzag. Het duurt ook even totdat de hoofdrolspelers Alain Moussi (Kickboxer: Vengeance), en Tony Jaa (Ong Bak) elkaar hebben gevonden, en het tempo van de film omhoog gaat. Van daaraf worden er behendig castleden o.a. Juju Chan (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny) en Frank Grillo (The Purge: Anarchy enz.) toegevoegd om mee te vechten. En op technisch niveau, ondanks het feit dat er relatief minimale werkelijke Jiu Jitsu is, zijn die gevechten solide
Oké de film zet je ook een beetje op het verkeerde been omdat het slim gebruik maakt van de naam Nicolas Cage, maar alles wat hij heeft is niets meer dan een uitgebreide cameo. Cage lijkt hier wel wederom erg naar zijn zin te hebben. Hij lijkt sowieso de laatste tijd veel lol te hebben! Hij is een soort Yoda-achtige zwaardvechter, met een zonnebril, halskettingen en een rode hoofdband. Een outfit die te veel lijkt op het kostuum van Dennis Hopper in 'Apocalypse Now 'om nog toevallig te zijn. Zijn meest gedenkwaardige scène betreft een hoedje van papier en in verschillende andere scènes is hij het duidelijk niet, maar een stand-in!
Als geheel is het een absolute puinhoop. Toch zijn er ondanks visuele aflaten en low-budget beperkingen ook een paar aardige punten. De vechtscènes en Cage. Het is niet goed, maar het is wel net goed genoeg.

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken