• 9.374.618 stemmen

Geregisseerd door: Owen Trevor

Met onder meer: William Lodder, Anastasia Bampos en Darius Amarfio Jefferson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Go!

"It's not the journey. It's who's along for the ride."

De rebelse tiener Jack verhuist samen met zijn moeder naar een dorpje. Daar belandt hij in een competitie voor skelters: 'Go Karts'. Het betreft skelters met motoren. Jack is een groot talent maar zijn roekeloosheid gooit helaas te vaak roet in het eten. Gelukkig kan de ingenieur Mandy hem helpen, zijn beste vriend Colin en de excentrieke mentor Patrick. Een bijeengeraapt zooitje, maar wel het team waarmee Jack de titel moet gaan winnen...

avatar van Rutger_NL

Rutger_NL

Kijkt leuk weg, niet bijzonder. Verhaal is nogal voorspelbaar en de lading feelgood komt geforceerd over.

avatar van schumacher

schumacher

Standaard filmpke, uiteraard ook voorspelbaar en het racen zelf was ook niet bepaald top of boeiend gefilmd. Ook kwam het acteren vaak geforceerd over.

Eens een keertje leuk om gezien te hebben maar dat is het dan ook.

avatar van zoetzuur

zoetzuur

Ik vond eigenlijk dat het racen en de film in het algemeen best mooi en spannend in beeld zijn gebracht. Ook de acteurs stralen sympathie uit hoewel niet alles even oprecht overkomt. Het is wel enigszins voorspelbaar maar dat hoort bij dit type films dus dat is niet echt een kritiekpunt.

Enige wat ik een beetje vaag vond is dat het een kruising lijkt tussen een kinderfilm en een volwassenenfilm. Het zijn enerzijds erg jonge hoofdrolspelers en het geheel is heel luchtig, bijna kinderlijk gebracht. Maar toch bevat de film ook wat serieuzere onderwerpen en wat subtielere humor. Een beetje een rare mix wat dat betreft.

Desondanks geen slechte film vind ik, kijkt ook lekker weg, maar wel een redelijk doorsnee comedy. De Australische herkomst maakt wel dat het toch net wat anders aanvoelt dan de veel vaker voorkomende Amerikaanse varianten.

avatar van sumitta

sumitta

Leuke film voor mijn 8-jarige zoontje die als autoliefhebber en Max Verstappen-fan er ook wel eens van droomt om racekampioen te worden. (Race)technisch gezien nergens in de buurt komend van de realiteit maar echt zwaar versimpeld toegespitst op de jonge kijker. Enkele leuke vondsten gezien, zoals het pakjestouw op de kart dat mocht niet knappen en de metafoor van de ghost driver. Enkele leerzame thema's zoals emancipatie ("papa, een meisje is de monteur!"), sportiviteit ("papa, de vijand is ook wel eerlijk") en eigenschappen die je moet ontwikkelen als coureur. Met Nederlandse nasynchronisatie gekeken (Netflix), die was niet heel best maar zal de score niet beïnvloeden. Voorspelbaarheid geen issue, dat maakt voor kinderen toch niet uit. Als ouder genoten van het fijne Aussie sfeertje, de soundtrack met o.a. een mooi nummer van SYML, en van het feit dat mijn zoontje volop genoot van de film. Gewoon een sympathieke film met genoeg smoel, stijl en sfeer.