Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Jared Leto, Matt Smith en Adria Arjona
Gesproken taal: Engels, Spaans, Grieks en Noors
Releasedatum: 21 april 2022
Plot Morbius
"A new Marvel legend arrives."
Biochemicus Michael Morbius probeert zichzelf te redden van een zeldzame bloedziekte. Tijdens het proces verandert hij echter in een soort van vampier, met de bijbehorende dorst naar bloed. Morbius walgt van zijn eigen bloedlust en gaat daarom op zoek naar criminelen waarvan hij vindt dat ze onwaardig leven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Morbius (MusicMeter)
Young Michael
Young Milo
bart007bond
Aardig om te zien.
Niet goed, maar ook niet superslecht.
Vermakelijk zeker, ook zeker niet zo slecht als gedacht.
Alleen, wat stond het geluid weer knetterhard .
Je komt gewoon doof uit de bioscoop.
Svv1991
Bijzonder slechte film.
Geen enkele logica in de opbouw van de film. Het lijkt alsof je naar het middelste gedeelte van film kijkt. Zonder het begin gezien te hebben.
Jared leto is jared in de film. Helaas geen goede film
Vierhetleven25
Wat een tegenvaller, had wellicht te hoge verwachtingen. Maar snap de slechte recensies wel. Geen aanrader deze film
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Natuurlijk zag ik ook een interview voorbijkomen met Jared Leto die beweerde dat film veel beter had kunnen zijn maar door het slechte edit proces we het moeten doen met deze versie. Tja dat helpt niet echt als je de film nog moet kijken. Een superhelden film en dan ook nog een origin verhaal zijn meestal niet erg goed, voorbeelden genoeg. Neem bijvoorbeeld "Thor" die toch echt pas met de 3de film Thor: Ragnarok uit 2017 goed ontvangen werd. Maar goed terug bij "Morbius". Het verhaal is vrij simpel en recht toe recht aan. De "twist" in het verhaal voel je al ruim van tevoren aankomen en is geen verrassing. De actie is leuk in beeld gebracht. De moorden die er in voorkomen worden niet gruwelijk in beeld gebracht dus begrijp ik de vanaf 16 jaar niet echt. De transformatie van Michael Morbius (Jared Leto) ziet er leuk uit en is totaal CGI, ergens vind ik dat soms jammer. Aanrader? Absoluut, het is een vermakelijke film geworden, met ja ja, je had het niet verwacht 2 end-credit filmpjes die duidelijk hinten op een vervolg.
woeler82
Ik vond de film tegenvallen
De specials effect waren wel oke , maar ik mis ergens de story
De film is best aan te kijken, maar ik mis de wow in de film
Goed voor 1 x te kijken maar daarna snel te vergeten
UmbraVitae
Dat men lage verwachtingen heeft.
Maar ! niets is minder waar, persoonlijk vind ik dit negatief gepraat, en zeer onverdiend.
Zoals je ook op IMDB zure reacties ziet,maar ook bergen tienen en geweldige recensies.
Je hebt het dan niet persé over de fameuze zelfverklaarde 'prof' filmcritici? Want daar ben ik het gros vd tijd ook totaal niet mee eens. Maar als je het gewoon over de kijker hebt die zijn/haar mening/recensie geeft, is dit soms, niet altijd, wel bepaalde richtlijn. Ik heb deze Marvel nog niet gezien, maar ik ben over het algemeen, wel grote fan van Marvel-films/series.
Een 5/10 op IMDb en hier een 2.8/5, is naar Marvel normen indd aan de lage kant, want daar verwacht ik bijna automatisch scores van +7/10 op IMDb en hier op MM +3/5. Ik snap wel velen niet, die niks van Marvel moeten hebben, maar ze wel allemaal kijken en dan halfjes en 1tjes geven, allé ergens weet ik wel waarom, want die willen hun negatieve mening telkens verkondigen. Soit, ik ga deze gewoon kijken, met in mn achterhoofd, mijn ervaring wat Marvel betreft door de jaren heen en die is globaal high level.
Neem nu de mini serie Moon Knight, hoe grandioos is deze wel niet, da's 1000% genieten voor mij
teigertje
- 2077 stemmen
Wat mij de laatste tijd opvalt, en wordt ook veel over geschreven.
Vele nieuwe top films tot op het bot afgekraakt worden.
Het lijkt tegenwoordig wel, een trent hoe negatiever de shit die ze spuien, hoe leuker ze het vinden.
Gewoon opvallend bij zoveel nieuwe films.
Zoveel lelijkheid er gezegd wordt.
Precies ook hoe jij het onschrijft.
Ook mensen die vooraf een halve ster geven, en de films gewoon weg niet gezien hebben.
Zo jammer, dat afval putje, die dan de films zo tekort doen.
Maar vele film makers en de spelers, staan hier toch ver boven.
Ze maken ze tenslotte ook voor de echte film liefhebbers.
Ik dacht door het negatieve gezeur, dan zal Morbius wel tegenvallen.
Maar zo onverdiend de film is fantastisch.
Moon knight heb ik nog niet gezien, bedankt voor de tip, nou dan ben ik benieuwd.
Bedankt voor je reactie, dat heb mooi gezegd en Marvel en DC rules 1000 procent genieten en of !
✌️
Er zullen vast mensen in de start blokken staan, in de aanval te gaan

Darkknight11
Ik ga helemaal akkoord met teigertje.
Dit is echt een zwaar ingewaarde film van Marvel ' recensies praten over slechte writing en special effects.
Daar werk ik dus echt niks aan goede writing en special effects , ik vond net de vampier gedaantes van de 2 hoofdspelers echt goed overkomen en vind het eigenlijk 1 van de betere Origins story van Marvel tot op heden .
Een top rol voor Jared Leto en ook Matt Smith doet alles goed .
Mss wat minder luisteren naar de recensies van bepaalde mensen en met gewoon een klare kijk zonder oordelen naar deze film gaan kijken . Voor mij toch een dikke 8 op 10
teigertje
- 2077 stemmen
Ik ga helemaal akkoord met teigertje.
Een top rol voor Jared Leto en ook Matt Smith doet alles goed .
Een klare kijk zonder oordelen.
Mooi gesproken.
Een waardevolle aangevulde recensie van je.
Absoluut

3316mixer
Je voelt vanaf het begin dat het niet goed zit. De geijkte paden voor een aktie film worden afgewerkt, maar net een tikkeltje way of. Geen kwinkslagen, geen onderliggende verhalen, gewoon pats in your face. The third act zit vol met CGI rommel zonder enige betrokkenheid met de personages. Jared Leto is gewoon niet charismatisch genoeg om dit soort rollen aan te kunnen...
UmbraVitae
Heb me hier ontzettend mee vermaakt en vond de hoofdrolspelers top. En waren leuke vampiertjes en die Arjona, diyr Martine speelt mag er zeker wezen
Dit was veel te snel voorbij
Dikke 8.
schumacher
Ik deel de mening oa van 3316mixer hier.
Hier en daar wel wat goede stukken dat wel maar ik kan dit echt niet een top film noemen.
Wisselvallige samenwerking tussen Sony en Marvel; net als de Venom-films is dit het net niet. Na een sterk begin, waarbij de film rustig de tijd neemt de personages te introduceren, verzandt de boel al snel in het gebruikelijke anonieme cgi-festijn, resulterende in een ondermaatse finale. Het voelt uiteindelijk ook allemaal iets te kleinschalig aan. De prima cast is een pluspunt; Leto doet het goed in een voor hem vrij normale (!) hoofdrol en Matt Smith is een sympathieke slechterik. Maar ook zij gaan uiteindelijk kopje onder in een vloedgolf van matige computereffecten.
c de vries
Het zoveelste Marvel-vehikel. Gewoon een willekeurige 'held' in de placeholder plakken en tadaaa, je hebt weer een film.
macrobody
Behoorlijk saai ondanks de actie. Voorspelbaar en cliché. Nergens grappig of een leuke oneliner. CGI van de gezichten was wel goed maar dat heb je op een gegeven moment ook wel gezien. Veel donker en veel snelle bewegingen, dus het zou zo maar kunnen dat ik de helft gemist hebt. Of juist niet...
hankdigger
Ik hou wel van die wat kleinere superheldenfilms, waar niet gelijk het einde van de wereld op het spel staat. Film is veel beter dan beweerd wordt. Jared is perfect als vampier en steelt de show. Mooie effecten.
filmkul
Matige film uit de Marvel reeks. Het verhaal is vrij standaard en ook de film brengt niets bijzonders. Niet dat de film verveelt, maar we hebben het allemaal al eens eerder gezien, alleen nu met een vampier. De opbouw is verder best aardig en de film kent een lekker tempo. De actiescenes zien er aardig uit maar bestaan vooral uit CGI, dus snel, lastig te volgen en vooral spanningsloos. Leto zet wel een overtuigende rol neer. Verder wordt er wel een sprekende badguy/girl gemist. De humor is beperkt en matig en voor een 16+ film had deze best wat grover mogen zijn. Krappe voldoende. 2.5/3.0
Walter S.
Niet goed, niet slecht, niet memorabel. Kun je prima overslaan zonder dat je later spijt krijgt.
Master Blaster
Alles is aanwezig in de film alleen het boeit niet zo.
Toch wel leuk om keer gezien te hebben
mrklm
Batman meets Hulk in deze weinig interessante toevoeging aan het filmuniversum van Marvel. Jared Leto houdt zich nog redelijk in als wetenschapper Michael Morbius, die het zijn levensmissie heeft gemaakt om een middel te vinden waarmee hij botaandoeningen – waar hij zelf aan lijdt – te genezen. Zijn experimenten op vleermuizen lopen uit de hand wanneer hij zelf door die vleermuizen gebeten wordt en duistere krachten ontwikkelt. Morbius ziet dit als een vloek, maar zijn jeugdvriend Milo [Matt Smith], die lijdt aan dezelfde aandoening, beschouwt het als een zegen en eist dezelfde krachten voor zich op. En dus is een dodelijke strijd tussen Morbius en Milo onvermijdelijk. Morbius voegt niets toe aan het uitgemolken genre. De special effects zijn bovendien vrij matig.
Walter S.
Je verklapt teveel mrklm, zie de spoilertags in de quote.
davidov
Na alle negatieve kritiek toch gister maar eens bekeken, viel me nog best een beetje mee.
Aanvankelijk wist Leto me wederom een beetje te irriteren, ik weet niet wat het is met hem, maar z'n stijl van acteren met die "maniertjes" van hem.... zelfde reden waarom ik hem als Joker onuitstaanbaar vond.
Anyway, na verloop van tijd went dat enerzijds, en anderzijds neemt het af omdat het karakter zelf ook een verandering ondergaat. De film komt dan een beetje op gang en is best vermakelijk. De actie is niet echt heel bijzonder maar de SFX vind ik op bepaalde momenten toch best goed gelukt.
Het sterkste van de effecten vind ik hoe het ze is gelukt om de vage krachten van Morbius te visualiseren. Immers Spiderman slingert aan z'n web, superman vliegt gewoon, Iron Man heeft jetpacks.... maar Morbius vliegt niet zomaar, het is meer een soort zweven op luchtstromen... en dat vond ik erg knap gedaan met de special effects, het werkte ook goed met de effecten die je ziet als hij z'n sonar inzet. Aparte doch geslaagde keuze.
Eenmaal over de helft vd film stoorde ik me volledig niet meer aan Leto, maar helaas daar begon een ander probleem. Ik ken Smith vooral uit Doctor Who, en ik had daar al een soort haat-liefde verhouding met hem. Enerzijds kan hij erg fijn acteren, maar anderszijds als hij "energiek, vrolijk en enthousiast" gaat doen dan lijkt de acteur altijd hetzelfde te doen, komt op mij over alsof hij niet zozeer aan het acteren is maar gewoon zichzelf laat zijn. Niet alleen keek dat een beetje lastig weg, het zorgde ook voor een maffe villain die in schril contrast staat met de rest van de film. Dat maakte het einde allemaal wat minder boeiend en spannend.
Wat ik ook opvallend vond waren de links naar Venom (Morbius noemt zichzelf zelfs zo 1x voor de grap?) en de events uit Spiderman No Way Home. Sony wil dus heel graag benadrukken dat Sony's films ook allemaal een universe delen, en dat ze het universum met Marvel mogen delen is nu ook dubbel en dik bevestigd. Sinister 6 incoming?
Gisteren na het kijken nog een 3,5*..... nu toch maar een 3* van gemaakt. Vermakelijk en ok, niet meer dan dat.
Mr.Brighside
Voor mij had het niet gehoeven.
Liever de tijd, moeite en geld in een bekende Marvel held gestoken en een goede film neergezet.
Special effects waren fantastisch maar het verhaal was mwa, wel erg simpel verhaal en plot.
Shadowed
Ach.
Je kan ook niet snel bedenken dat een superheldenfilm met Leto in de hoofdrol die gaat over een man die in een vampier verandert echt goed gaat werken. We krijgen dit soort films wel vaker te zien; snelle bijdrages aan het universum om wat toekomstige personages uit te diepen of vorm te geven. Deze zit daar qua niveau net onder.
Maar ik denk dat de film wel slachtoffer is geworden van de negatieve hype, zoals de berichten over de rare fratsen van Leto. Fratsen die overigens niet veel zin hebben gehad, want zijn prestatie is verder nogal dwaas te noemen. Weinig expressie en vooral een figuurtje dat niet zo goed in de film thuishoort. Smith daartegenover past juist heel erg goed in deze film.
Nadelig is vooral het feit dat de structuur van de film nogal rommelig is. We springen van scene naar scene terwijl er nooit echt vooruitgang wordt gemaakt. Hier en daar worden we plots naar het verleden geslingerd en vervolgens weer terug. Het is nogal moeilijk om echt een goede lijn te vinden in deze film, maar Espinosa weet het gelukkig nog wel vermakelijk te houden.
De geanimeerde vampierengezichten zijn lelijk, maar verder zijn de effecten aardig. Vlot, kleurrijk en snel. Bovendien kon ik de actiescenes die worden opgeleukt met tollende camera's en snelle montage ook erg waarderen. Wellicht dat er wat te weinig actie aanwezig is om het publiek tevreden te stellen, maar het mag er wel wezen. Ik heb er in ieder geval weinig over te klagen, buiten de opinie dat de finale wel erg rommelig wordt gemonteerd. Kon nauwelijks zien wat er precies gaande was, jammer.
Prima kijkvoer dat niet echt veel beter of slechter is dan het gemiddelde Marvel-niveau, buiten dat het verhaal en de intentie van de film duidelijk aan een wat simpelere aard zijn. Echt eng wordt het nergens, bloederig evenmin, maar Morbius loopt lekker door en verveelt zelden. Beetje jammer dat ze anno 2022 nog met dit soort kartonnen concepten aan komen kakken, maar gelukkig komt daar langzaam met andere superheldenfilms wat verandering in.
Rubie2208
Leuk Marvel filmpje, maar niet hoogstaand . Het verhaal doet een beetje denken aan de Hulk, waarbij een wetenschapper zichzelf injecteert met een zogenaamd geneesmiddel tegen een ziekte . Deze injectie maakt hem tot een soort “vampier / antiheld . Daarna moet hij het opnemen tegen zijn gelijke ,zoals een beetje in Venom carnage .
Leuk filmpje , maar vond het zeker niet een van de mindere marvel films . De personages en de verbintenis aan het marvel universum vond ik wat slap . Verder zag alles er wel goed uit.
Doom4
Na wat mindere positieve reviews te hebben gelezen valt deze film reuze mee!
Ik vond het wel een vermakelijke film... alleen het was een vrij voorspelbare film met natuurlijk weer een villain.
Apieknar
Veel kritiek op deze film, maar ik begrijp niet precies waarom. Ja, er zijn natuurlijk veel betere (superhelden)films, maar ik vond deze prima te verteren. Gewoon een standaard superheldenfilmpje die lekker wegkijkt. Jared Leto vind ik overigens ook altijd wel leuk om te zien.
De memes die uit de (overdreven) kritiek zijn voortgekomen vind ik trouwens hilarisch. It's morbin' time!
Wat een middelmatige rommel zeg, jammer dat Sony steeds Marvel misbruikt door dit soort simpele zooi uit te brengen. Een Marvelfilm staat voor kwaliteit, een Sony-Marvelfilm staat voor matig. Het helpt overigens al niet dat Jered Leto met zijn Jezushoofd de hoofdrol speelt, want ik vind dat echt een belabberde acteur, maar Morbius is buiten dat ook niks. Het is niet mooi gemaakt, het is niet boeiend, er zit geen sterkte verhaallijn in en de actie is ook enorm slap. Dit doet denken aan de Venom-films, zelfde soort problemen. Echt een film die in de vergetelheid gaat belanden.

Marvel-film 'Morbius' van Daniel Espinosa vanaf vandaag te zien op Netflix

Deze veelbesproken nieuwe films zijn vanaf deze week te zien op Netflix

Marvel-baas Kevin Feige heeft Sony gewaarschuwd over hun 'Spider-Man'-universum

October Sky
Biografie / Drama, 1999

The Visitor
Drama, 2007
vampiersuperheldgebaseerd op stripduringcreditsstingersupervillainspiderversesony's marvel universe sony's spider-man universe (ssu)