• 9.376.945 stemmen

The Woman in the Window (2021)

Mystery / Drama | 100 minuten

Genre: Mystery / Drama

Geregisseerd door: Joe Wright

Met onder meer: Amy Adams, Gary Oldman en Brian Tyree Henry

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Woman in the Window

"She has nothing to prove but what's real."

Anna Fox is een vrouw met agorafobie, waarmee ze verschillende angststoornissen heeft. Anna woont alleen, en brengt een deel van haar dagen door met het kijken naar haar buren. Maar dan aanschouwt ze plots een verontrustende daad van geweld.

Anna Fox

Alistair Russell

Ethan Russell

Jane Russell 1 (Katie)

David Winter

Detective Little

Detective Norelli

Vanaf 14 mei 2020 in de bioscoop (The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Fox)

avatar van tattoobob

tattoobob

Amy Adams yesss.....ik kijk hier erg naar uit.

avatar van tbouwh

tbouwh

Dit is een soort mash-up van Hitchcock en die hitthriller van Paula Hawkins? zucht.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Interessant. Joe Wright vond ik wel een fijne regisseur met af en toe leuke ideetjes, maar zijn laatste 2 films waren wat duf op dat vlak. Maar dat waren de films er ook naar. Dit klinkt al beter weer, met mogelijkheden.

avatar van WB

WB

Moet hierbij gelijk denken aan Rear Window (1954)...

Aangekocht door Netflix. Release in 2021.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

kappeuter schreef:

Aangekocht door Netflix. Release in 2021.

Is hier ondertussen al een datum van bekend? Ik heb het boek gelezen, erg benieuwd naar de film!

BlueJudaskiss

Ik lees nu dat deze film helaas pas in 2022 uit zal komen op Netflix...

Dat is wel een tegenvaller. Geen idee waarom het is uitgesteld eigenlijk.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

The Woman in the Window Sets Release Date For Netflix Debut - comingsoon.net

Als we Netflix moeten geloven is de film vanaf 14 mei aanstaande te zien.

avatar van bjerik76

bjerik76

vreselijke filmposter wat oogt op zo'n Danielle Steel / Shelley Duvall tv film voor vrouwen, maar de trailer ziet er weer zeer spannend uit !

avatar van cor1946

cor1946

Ben benieuwd, meestal niet zo best die films op Netflix.

avatar van Macmanus

Macmanus

Irritante film.

Hoewel de meeste kritiek zal gaan naar het erg voorspelbare plot, was dat niet eens mijn grootste pijnpunt. Het is meer dat Joe Wright zo een irritante blend aan mensen bij elkaar heeft gekregen die allemaal met bittere ernst lopen te acteren. Amy Adams die de go to girl is wanneer een personage op instorten staat. Wright had niet het inzicht om dan toch maar eens voor iemand anders te gaan. Dus krijgen we weer dat hoofd dat telkens bijna op huilen staat. Die mafklepper van een buurjongen was ik ook al zat na 1 seconde. En godverdomme Gary Oldman zit er drie scenes in en elke scene komt hij erin alsof hij in een toneelstuk zit. Maar niemand durft hem meer te vertellen. "1 onsje minder Gary!" Hoewel ik dat nog wel grappig vond. Verder ook wel erg apart dat deze film zo vol zit met star power die echt maar luttele minuten in de film zitten, Julliane Moore, Anthony Mackie, Jennifer Jason Leigh geef dan eens wat minder bekende mensen een kans. Maar deze film is duidelijk niet gemaakt om van eigen kracht uit te gaan.

1.5 ster.

avatar van scorsese

Goeie film over een gescheiden moeder met pleinvrees die al lange tijd haar appartement niet heeft verlaten. Een ouderwets aandoende thriller (en dat is positief bedoeld). Soms ook wat zelfbewust, vooral op de manier waarop sommige zaken in beeld worden gebracht (wat overigens ook vaak stijlvol is gedaan). Het plot is niet bepaald vernieuwend maar onderhoudend genoeg en de cast bestaat uit aardig wat bekende namen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is nou weer eens een mooie ouderwetse thriller. Het zou zo een Hitchcock kunnen zijn. Het deed me ook wel heel veel aan Rear Window denken. Echt genoten van deze thriller.

avatar van scorsese

mcdaktari schreef:

Het deed me ook wel heel veel aan Rear Window denken.

Rear Window staat niet voor niets op het begin van de film op pauze op haar tv.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Vond alles meevallen. Veel negatieve reacties gelezen dus ging met beetje tegenzin kijken, dat was dan nergens voor nodig. Ik zag de "clue" ook niet aankomen.

Toch wel soms wat traag.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

scorsese schreef:

Rear Window staat niet voor niets op het begin van de film op pauze op haar tv.

Dat was me niet eens opgevallen. Tja dat krijg je als je gebeld wordt tijdens de film he. Maar ik begrijp dat het dus geen toeval is. Vond het wel een hele aardige thriller

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Verschrikkelijk dit.
Dit moet dan op een of andere manier teruggrijpen naar de aloude vervlogen thriller-formule, maar dat pakt hopeloos uit. Alsof je een theezakje voor de vijfde, zesde keer gebruikt om een pot thee van te trekken.
Een thriller die maar nergens spannend of eng wil worden. Acteerwerk is echt weer zo typisch Amerikaans, clichématig tot en met, op het overdrevene af, daar kun je ook te ver in doorschieten.
Staat de politie aan je deur en dan ineens staat iedereen, inclusief je buren, midden in je woonkamer.
Heel voorspelbaar verder en uiterst merkwaardig ook dat een kinderpsychiater niet eens doorheeft dat ze te maken heeft met een psychopatische tiener. Toen ik die gast zag wist ik al meteen hoe laat het was.
Het enige pluspunt is dat de kat het eind van de film weet te halen.

avatar van charmie

charmie

Veel, heel veel wanhopige blikken, allerlei ramen die open- en weer dichtgaan, idem met deuren. Voortdurend op- en aflopen van trappen en ellende die alleen maar erger en ondoorzichtiger wordt. Kortom: apocalyps now. Nee, een doodse film waarvan de laatste twintig minuten helemaal niet om aan te zien waren.

avatar van lang pee

lang pee

Krijgt volledig terecht slechte kritieken, is een vreselijke film, met vreselijke dialogen, en een ongeloofwaardig slecht verhaal!! Julianne Moore en zeker Gary Oldman voegen absoluut niets toe, de bijdrage van Oldman vond ik zelfs zeer zwak. Er bestaat zoiets als gewoon de gordijnen dichtdoen....

avatar van schumacher

schumacher

Mja, vond dit ook niet bepaald een echt goeie film.

Beter meteen een uur vooruitspoelen. .

Ik vind het geen aanrader en deel meerdere andere meningen hier.

Je moet er voor zijn voor dit type film.

avatar van frans123

frans123

Tja, het is hier al vermeld: Hitchcock!!! Traag, niet echt boeiend of spannend, geen verrassende twists...Het kabbelt maar door. And above all, een einde wat voorspelbaar is/was en dat ook bleek te zijn. Een goedkoop Hollywood einde , Hollywood Krap zesje, - je verveelt je net niet te pletter-maar was blij dat ie afgelopen was..na een uur werd ik onrustig....en wilde naar Rambo 2 grijpen...lol

O...waar ik een gruwelijke hekel aan heb is een 1 locatie film. ( maar het huis was wel groot......)

avatar van frans123

frans123

Master Blaster schreef:

Toch wel soms wat traag.

Welke clue??/ Er is geen clue. ze hallucineert niet[ spoiler]

avatar van james_cameron

Dik aangezette, amper boeiende thriller met een erg vergezocht plot en nogal vervelende personages. Amy Adams doet haar best in de lastige hoofdrol maar zij kan niet voorkomen dat de film gaandeweg steeds slapper wordt en in de finale uitgaat als een nachtkaars. Het voelt allemaal erg geforceerd en theatraal aan. En spannend is het al helemaal niet.

avatar van Piem

Piem

Prima thriller vol met bekende acteurs. Voor mij had Moore wel langer in beeld gemogen. Een 7 waard.

avatar van kinkymen

kinkymen

Het leek een mooie, spannende film te worden, maar het was het net niet. Een 6je dus.

Het begin was goed, halverwege wist je dat er een plot zal komen, het plot kwam er, maar heel spannend werd het allemaal niet. Het was niet slecht, maar had meer verwacht

Zoveelste Rear Window variant en natuurlijk ook boordevol cliché's, wat ook een beetje de charme moet zijn geloof ik, mede door de self conscious oude film beelden.

Wat zo een goede regisseur en absolute topcast hier precies mee aan hebben willen vangen weet ik echt niet.

avatar van princesspeach

princesspeach

De film valt reuze mee. Ik vind de film niet zo slecht zoals hier wordt omschreven in de comments. Ja het plot is niet onwijs fantastisch maar de film is echter wel onwijs spannend en anders.

avatar van Stephan

Stephan

Ode aan Hitchcock. Mooie visuals. Prima (voorspelbaar) plot en cast. Het zal de Nobelprijs niet winnen, maar dat hoeft ook niet.