Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Anne Hathaway, Ben Affleck en Willem Dafoe
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Bekijk via Netflix
Plot The Last Thing He Wanted
Een journaliste, Elena McMahon genaamd, besluit vlak voor de presidentverkiezingen in 1984 ontslag te nemen. De reden van haar ontslag is om zorg te dragen voor haar zieke vader, een beruchte wapenhandelaar. Vervolgens moet ze in Centraal-Amerika een wapendeal tot stand zien te brengen.
Elena McMahon
Paul Schuster
Max Epperson aka Bob Weir
Max Berquist
John Milton
Zó. Dat is een behoorlijk verschil met hoe haar vorige film Mudbound ontvangen werd.
macrobody
Min een halve ster voor de rooklobby, min een halve ster voor de LGBT lobby, min een halve ster voor de waardeloze dialogen, min een halve ster voor de acteurs, min een halve ster voor het waarschijnlijk totaal verkrachten van het boek en min een halve ster voor de verspilling van mijn tijd.
Dan zouden er 2 sterren overblijven maar zelfs dat is te veel. Dit was echt een overbodige film.
Uitermate zwakke, vergezochte, chaotische, incoherente, slecht gecaste en slecht gespeelde variant op de Iran -Contra affaire.
Beter overslaan deze
Mars4i
Met verbazing naar deze film zitten kijken. Normaal kijk ik altijd even van te voren op Moviemeter voor de meningen en score. Maar ik dacht met deze acteurs en regisseur, moet het wel goed zitten. Maar het springt echt van de hak op de tak (qua locaties en verhaallijn). Het lijkt wel alsof men geen keuze kon maken over welke delen van het boek ter verfilmen en daardoor krijg je allemaal zeer korte half afgemaakte scenes achter. Dit zorgt ervoor dat het amper te volgen is en het geheel totaal onrealistisch overkomt.
MASTEROFTHEPUPPETS
Aardige film. Boek niet gelezen en dat schijnt wel te helpen om deze film te kunnen waarderen. Lekkere 70 jaren sfeer.
Geen straf om te kijken met onverwacht eind.
Elchapo
- 1925 stemmen
Redelijke film,soms idd moeilijk te volgen maar wel spannend...én Anne hathaway
3 stars.
Gish
Mmm slechte ontvangst hier, die trailer viel toch wel mee.
Ga toch kijken, al is het maar voor Anne Hathaway die bijna nooit teleurstelt.
Mahakala108
Niet om aan te zien. Nep rokende actrice die zelfs niet slaagt om dat echt te laten lijken. Volkomen ongeloofwaardige film waar zelfs Dafoe niks van weet te maken. Spaar je de tijd en sla deze over.
schumacher
Mja, ben ook niet overtuigd, er zat iets in maar veel te weinig.
eempag
Wat een wazig verhaal.
Niet eens vergezocht of onwaarschijnlijk, maar gewoon wazig.
Precies waar Ben Affleck patent op heeft.
Matige film waarin een journaliste het handeltje van haar vader overneemt als deze ziek wordt. Zeker wel een paar aardige scenes en een leuke bijrol van Willem Dafoe. Echter is het verhaal te onsamenhangend en ingewikkeld neergezet en zijn sommige zaken ondermaats onderbouwd waardoor de spanning en drama in zijn geheel niet werken. Het ziet er verder wel allemaal goed uit.
mjk87 (moderator films)
Rommelige film waar ik maar moeilijk in kon komen en daardoor minder geïnteresseerd keek, waardoor ik nog meer moeite kreeg iets ervan te begrijpen. De rode draad is nog wel te volgen, maar eigenlijk boeide het me allemaal niet. Dan mocht het visueel nog wel oké ogen en enkele sterke losse spannende momenten hebben, als geheel werd dit hem niet voor mij. 1,5*.
IH88
“In a perfect world we make perfect choices. In the real world we make real choices.”
Matig. Dee Rees is een regisseur met veel talent en ze weet altijd wel een mooie sfeer te creëren (ook hier), maar ze heeft zich duidelijk vergaloppeerd met The Last Thing He Wanted. De film heeft verschillende verhaallijnen en veel personages, maar het komt nooit op een coherente en geloofwaardige manier samen.
Wat Ben Affleck hier loopt te doen is mij nog steeds niet helemaal duidelijk, en gezien het einde van de film is dat toch wel een probleem. Dafoe, Jones en Perez lopen ook doelloos rond, en het is aan het acteerwerk te danken dat je het nog tot het einde volhoudt. Vooral Hathaway is op dreef, en dat is bijna Oscarwaardig. Met een geslaagd laatste gedeelte had de film nog op een positieve manier kunnen eindigen, maar ook dit gedeelte is een verwarrende en chaotische mislukking.
Tarkus
Anne Hathaway is de ster in deze film, ze acteert hier bijzonder goed.
Mijn eerste kennismaking met haar in een serieuze rol dateert van de serie Damages, en daar deed ze het ook uitstekend. Ik zie haar wel graag spelen dus.
Maar van deze film had ik, ondanks de prachtige prestatie van Anne Hathaway, veel meer verwacht.
De film is me veel te langdradig en vooral verwarrend.
En het einde.. dat is een totaal fiasco...
Een lage score dus, die toch nog voldoende is, al is dat allemaal te danken aan Hathaway.
Luudje10
Dit was geen beste film. Begon erg langdradig en er kwam ook geen vaart in. Na een half uur afgezet
Black Math
Inderdaad niet geweldig. Ik begreep eerlijk gezegd maar weinig van wat er nu precies gebeurde en na op internet naar verklaringen gezocht te hebben (nooit een goed teken, want wat mij betreft moet de film het zelf kunnen uitleggen), kreeg ik de indruk dat de meeste mensen er maar weinig van begrijpen. Verder visueel erg matig (met name het einde zag er erg slecht uit).
Niet alles is negatief. Hathaway doet het prima en verder heeft de film een prettige suspense waardoor ik toch redelijk geboeid bleef ondanks het incoherente plot. Maar dat redt de film niet, hooguit van de laagste waardering. 1*.
Pim1993
Het boek schijnt fantastisch te zijn. Een corrupt politiek spel dat perfect past in de wereld waarin we nu leven. Deze verfilming is in één woord 'waardeloos'.
De balans is volledig zoek met tempowisselingen waar je u tegen zegt. Het verhaal is daarbij niet te volgen als je het boek niet hebt gelezen. De regie gooit je in het diepe als kijker, met maar weinig handvatten om er nog wat kijkplezier uit te halen. Zelden heb ik een film gezien waar de meest simpele vragen als ''wie, wat, waar, waarom, hoe'' niet of nauwelijks worden beantwoord. Vogel het lekker zelf maar uit. Ze hebben het zichzelf veel te lastig gemaakt. Het verhaal had zich veel beter geleend voor een mini-serie, want het plot is echt wel interessant. Nu worden er scenes compleet afgeraffeld.
Voor de mensen die hem gaan kijken, succes met puzzelen! En googelse!
DjFrankie
Inderdaad moeilijk te volgen deze film. Het plot hierboven klopt ook al niet helemaal. Desalniettemin wel kunnen genieten.
DragQueen
De film krijgt hier geen al te beste score toebedeeld, maar toch vond ik het een alleraardigste film. Ik heb het boek hiervan nooit gelezen, op dat gebied kan ik dus geen vergelijking maken over hoe het verhaal is uitgewerkt. De film is in ieder geval vrij onderhoudend naar mijn mening, buiten het feit dat het vaak wel heel fragmentarisch oogde in zijn opzet.
Veel zaken werden aan de verbeelding van de kijker overgelaten. Ik denk dat het de bewuste opzet is geweest om zo een dergelijke verfilming te maken als deze, maar dat het als geheel gewoon niet echt uit de verf weet te komen door de wat gebrekkige regie.
Neemt verder niet weg dat de film zeker zijn beklemmende en spannende momenten kent en er gewoon meer dan degelijk acteerwerk wordt afgeleverd door de cast. Een sterke hoofdrol van Anne Hathaway overigens, die de film helaas niet eigenhandig naar een hoger niveau weet te tillen. Hier had naar mijn gevoel meer in gezeten.
Een kleine 3 Sterren.
The Brain
Netflix verliest leden werd deze week bekend gemaakt. Met dit soort films zal dat ook niet beter worden! Een in potentie spannende thriller ontaard in een warrig niet boeiend verhaal. Een uitgerangeerde wapenhandelaar trapt in een corrupte wapen-deal. Zijn dochter, een doorgewinterde journaliste, neemt de deal over en trapt met open ogen en beide benen in het complot. Het boek zal goed zijn, de film is het niet.
Ben Affleck heeft een marginale rol. De film wordt gedragen door Anne Hathaway maar zij kan het warrige onnodig ingewikkeld gemaakt verhaal met de vele opduikende personages niet redden. Een pluspunt is de jaren 80 vormgeving, een tijd waarin roken nog niet taboe was. Geen reden om Netflix lid te blijven.
mrklm
Elena McMahon [Anne Hathaway] is een journalist die begin jaren ’80 met gevaar voor eigen leven werkzaam de misstanden in El Salvador, blootlegde met haar fotograaf Alma Guerrero [Rosie Perez]. Wanneer zij in de aanloop naar de Amerikaanse Presidentsverkiezingen van 1984 Minister van Buitenlandse Zaken Shultz [Julian Gamble] tijdens een persconferentie kritische vragen stelt over Amerikaanse inmenging in Nicaragua, roept haar hoofdredacteur [Robert Sedgwick] haar onder druk van het Witte Huis een halt toe. Gefrustreerd over de gang van zaken en verveeld door haar nieuwe taak besluit Anne een poging te doen om de moeizame relatie met haar in schimmige zaken handelende vader [Willem Dafoe] te repareren door hem te helpen met een ‘grote klus’ die hij heeft opgezet maar na een inzinking niet zelf kan afronden. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Joan Didion uit 1996 dat werd geroemd om de aandacht voor detail en de literaire stijl. Deze verfilming heeft een sterke opening en Hathaway is prima in de hoofdrol, maar het neemt qua plot zoveel hooi op de vork dat er soms geen touw aan vast te knopen valt. Het doet denk aan een vier uur durende miniserie dat is verminkt tot speelfilm. Met name de ondersteunende personages komen daardoor niet of nauwelijks uit de verf.
jipt
Is er iets mis gegaan op de montagetafel? Of was de onduidelijkheid een bewuste keuze? Ik vond het in ieder geval wel leuk dat niet alle puzzelstukjes gelijk in elkaar vielen. Deed me denken aan Inherent Vice. Dat heb ik liever dan dat alles in hapklare brokken wordt voorgekauwd. Het nodigt ook uit tot herziening.

Vergeten misdaaddrama 'The Last Thing He Wanted' met Anne Hathaway is een van de slechtste films op Netflix: 'Waardeloos'

Dit zijn de allerslechtste films van 2020 volgens MovieMeter

Miss Americana
Documentaire / Muziek, 2020

The Dig
Biografie / Drama, 2021
gebaseerd op boeksandinismel salvador co-workers relationshipvrouwelijke regisseurinvestigative journalismcosta rica jaren 80political thrillerweapons traffickingiran–contra affair vader dochter relatie