• 9.375.867 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Gerard Bush en Christopher Renz

Met onder meer: Janelle Monáe, Eric Lange en Jena Malone

Plot Antebellum

"If it chooses you, nothing can save you."

Veronica Henley is een succesvolle en geroemde auteur. Haar wereld stort in wanneer ze vast komt te zitten in een gruwelijke realiteit. Ze moet snellen tegen de klok om het mysterie op te lossen...

The Oceanic Six schreef:

een deel van de cast, met die vervelende dikke blaaskaak voorop.

Wie?

kos schreef:

Wie?
Gabourey Sidibe

Daar heeft A&L wel een beetje gelijk.

Aha.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

The Oceanic Six schreef:

Dit was wel een van mijn meest vervelende bioscoopbezoeken ooit denk ik. Wat een gigantisch belabberde film. Voor mensen die interesse in de film hebben vanwege de poster en het kopje ''horror'', negeer dit en pak een goede horrorfilm uit je kast, want het heeft geen reet met horror te maken. Maar dan ook echt niet, zelfs niet een klein beetje. Het is meer drama gemixt met thriller, waarbij dat laatste ook dan maar minimaal aanwezig is.

De trailer gaf de indruk van een horrorfilm, inclusief een aantal bovennatuurlijk aandoende plotselinge verschijningen/verdwijningen (Monáe in katoenveld, vliegtuig in de lucht) die dus niet in de film zitten. Het eerste stuk wringt zich in alle mogelijke bochten om het idee in stand te houden en in het tweede stuk kan het nog wel, ik had de verwachting dat "de vrouw" iets bovennatuurlijks zou gaan uitvoeren. Ik vraag me af of ik de uiteindelijke ontknoping/twist vond tegenvallen omdat ik me 'voorgelogen' voel, omdat het als thriller volkomen ongeloofwaardig is als reële situatie of omdat de structuur expres zodanig is omdat zelfs het boeiende stuk aan het begin als een kaartenhuis in elkaar zou vallen als het in chronologische volgorde geplaatst was.

Ik had tijdens de film verwacht dat die nog een functie zou hebben door bij het publiek een reactie op te roepen in de categorie: zij zou wel het lot van Monáe mogen ondergaan want ze is irritant, om het publiek vervolgens een spiegel voor te houden over hun eigen vooroordelen, maar zelfs dat niet. Had verder geen moeite met het karakter ofzo, ik zie nu dat de actrice Precious in de gelijknamige film speelde, hemeltje wat een verschil.

Ook het black lives matter sausje is weer irritant aanwezig.
We gaan hier zeker niet over discussiëren, want dat leidt toch nergens toe, maar wat bedoel je met een 'black lives matter sausje'?

• 11913 berichten

Ik pak de popcorn alvast...

avatar van Walter S.

Walter S.

Nee, een horrorfilm is het niet (hoewel de manier waarop met slaven om gegaan werd wel weer horror pur sang is) , maar dat neemt niet weg dat het wel gewoon een prima film is. Niet erg ingewikkeld, wel verrassend. Ik had na die plottwist wel gelijk door wat er aan de hand was, maar zo ingewikkeld was dat ook niet.

Ik snap dat ultra negatieve dan ook totaal niet, prima film die voorbij was voor ik er erg in had.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Negatieve recensies met "geen horror". Dan moet ik hem toch maar eens gaan kijken.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Zo, daar heb ik nu spijt van.

Vaak zijn de films die als "is helemaal geen horror!!" worden bestempeld wat eng aandoende thrillers of psychologische horror. Daar ben ik veel meer van dan jumpscares en gore en dergelijke, dus meestal ga ik ze dan júist kijken en vind ik ze best goed.

Maar dit was geen van dat alles. Niets kwam ook maar in de buurt van 'eng' of 'spannend'. Ik vond de film erg onsamenhangend en voorspelbaar/clichématig. Het belerende toontje was inderdaad duidelijk merkbaar, en begon op een gegeven moment storend te worden. De twist kon de boel dan ook niet meer redden.

Filmtechnisch waren toch het begin en het einde van de film het beste. Mooi in beeld gebracht met mooie muziek, ook hoe Victoria zich heeft vrijgevochten met de slow-motion en het vliegtuig. Jammer dat daar 100 saaie minuten tussenin zitten.

avatar van The Oceanic Six

Flitskikker schreef:

Zo, daar heb ik nu spijt van.

Ja, we tikken hier die reviews niet voor niets. Doe er je voordeel mee

avatar van Walter S.

Walter S.

Ja, we tikken hier die reviews niet voor niets. Doe er je voordeel mee

Beter van niet, dan had ik heel wat films overgeslagen waar ik me prima mee vermaakt heb.

Is ook waar.

avatar van mrkos

mrkos

The Oceanic Six schreef:

Goed dat je dit bij je review zet, weet ik dat ik hem niet hoef te kijken Thanks.

avatar van Silvy

Silvy

In het begin van deze film dacht ik weer zo'n slaven film.. Maar wat een plot twist.. Ik vond het een hele goede film! Het is inderdaad niet echt horror maar zeker een goede thriller.

avatar van riddler59

riddler59

Een vreemde film. Geen horror, zelfs geen twin peaks. Verleden en heden door elkaar heen. Ik mis de diepgang. Flinterdun verhaal. Teleurstellend en onevenwichtig. Prachtig gefilmd maar pretentieus zonder noodzaak. Horror? Nee

avatar van pierre18

pierre18

Even snel gemaakt in tijden van Black Lives Matters. Er zaten behoorlijke sterke scènes in deze film maar misschien door het te snel in elkaar willen zetten, bevat het ook vele enorm saaie stukken. Daardoor geen voldoende voor deze movie hoewel de twist goed is en de sfeer prima. De film kan je op sommige stukken goed beet pakken, maar nogmaals zodra haar stevige bijdehante vriendin ten tonele verschijnt is het gedaan met de pret. En dat duurt niet 5 minuten maar zeker een halfuur. Het had er gewoon uitgeknipt kunnen worden, had de film goed gedaan.

avatar van Actarus

Actarus

Film-technisch een heel sterke film...maar...
men probeert hem weer politiek te overladen en te veralgemenen dat alle republikeinen 'evil' en racistisch zijn. Het lag er te dik op, het verwoorden naar 'patriots', die vlag verbranden...een vrouw met een Trump-petje op't einde van de film.......Hollywood en de Oscars zullen er wel van smullen, maar ben zelf nog slim genoeg om fictie en realiteit van elkaar gescheiden te houden....

Actarus schreef:

Film-technisch een heel sterke film...maar...

Dat zuig je gewoon uit je duim. De film zegt he-le-maal NIETS over alle republikeinen.

• 11913 berichten

Och, de film is even subtiel als een film van Spike Lee - ik begrijp wel wat Actarus zegt.

avatar van pierre18

pierre18

Graaf Machine schreef:

Nou met die duim valt dat wel mee vind ik. Ook ik kreeg zo'n gevoel over polarisatie van republikeinen door de vlag en de geschiedenis van Zuid tegen Noord. Ik kan Actarus hier in wel volgen

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Absoluut geen horror maar onverwacht toch een hele leuke film met een bijzonder verhaal. In het begin weet je niet wat je kan verwachten, dan krijgt het ineens een hele andere wending die wat vreemd en onnatuurlijk aanvoelt, maar uiteindelijk klopt het dan toch weer als een bus. De cast doet het ook goed en het ziet er allemaal prima uit. Een verfrissend filmpje die daarom een dikke voldoende waard is. Leuk!

avatar van Waku

Waku

The Oceanic Six schreef:

Het enige goede aan deze film is het begin. De eerste pakweg 20 minuten zijn prima, op de plantage. Al doet de film ook niet veel meer dan wat tig slavenfilms al hebben gedaan. Maar goed, dat weet nog te boeien. Vanaf het moment dat we in de moderne tijd aan zijn beland was mijn interesse weg. Om nog maar te zwijgen over een deel van de cast, met die vervelende dikke blaaskaak voorop. Brr. Nouja, beide zaken mixen zich en op het einde komt de conclusie, maar het ging nergens over en is ook zo dramatisch saai uitgewerkt dat ik vooral blij was dat ik de bioscoop weer uit mocht. Heel snel vergeten dit. Ook het black lives matter sausje is weer irritant aanwezig.

September is al een dramatische maand dit jaar voor nieuwe boeiende bioscoopreleases en dit leek me nog wel de meest interessante. Oeps.

Nou je hebt me overtuigd.

Skippen dus........

En opnieuw "black lives matter'geneuzel zit ik zeker niet meer op te wachten....NPO en linkse Jinek douwen dat al door je strot....

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Pazmaster schreef:

Absoluut geen horror maar onverwacht toch een hele leuke film met een bijzonder verhaal. In het begin weet je niet wat je kan verwachten, dan krijgt het ineens een hele andere wending die wat vreemd en onnatuurlijk aanvoelt, maar uiteindelijk klopt het dan toch weer als een bus. De cast doet het ook goed en het ziet er allemaal prima uit. Een verfrissend filmpje. Leuk!

Prima omschreven. Een krachtige rolvertolking van actrice Janelle Monáe die rollen van Veronica / Eden vertolkt. Zeker de moeite waard om eens te zien. Een 3.0

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Verrassend, pijnlijke momenten die verwijzen naar minderheden en dan vooral naar donkere huidskleur. Tja al decennia wordt er door die groep gevochten voor gelijkheid, kun je nagaan hoe bekrompen de wereld nog altijd is. De film neemt een stevig standpunt in en voert die sterk ten tonele. Het is een schande hoe sommige groeperingen nog steeds de confederale vlag hoog houden, vaak laag opgeleid volk.

Prima acteerwerk, mooie soundtrack. De regie goed, het script, op dat irritante uitgaansavondje na, ook goed. Ook een stuk originaliteit erin, en dat is me heel wat waard tegenwoordig. Daarom kom ik uit op 3,5**.

Left4Dead schreef:
Ook een stuk originaliteit erin

U heeft The Village gemist?

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

BlueJudaskiss schreef:

U heeft The Village gemist?

• 11913 berichten

Ghehe, sorry. Staat nu tussen spoilertags.

avatar van The Oceanic Six

Bubblez schreef:

Ja, hallo, bedankt voor de spoiler zeg

Zie het positief, nog een reden minder om Antebellum te zien

avatar van Apster

Apster

Vlees noch vis

De film is gemaakt door de bril van twee activisten. De boodschap stond duidelijk voorop, en op de tweede plaats het thrillerverhaaltje. Nu is er niks mis met een anti-racisme boodschap, maar het regisseursduo brengt het met weinig nuance en stereotiepe karakters. En dan is het de vraag of dit bijdraagt aan gelijkheid, of meer verdeeldheid geeft.

De film mist ook duidelijk spanning. Het eerste half uur is nog redelijk, maar het gaat fout wanneer de film de omschakeling maakt. Er gebeurd een tijdlang niet veel, met als dieptepunt dat diner met een strontvervelende rol van Sidibe.

Onbegrijpelijk overigens om een grote spoiler in de trailer te plaatsen. Die had ik helaas gezien, en de twist kwam dus niet echt als een verrassing. De climax valt ook wat tegen, het duo had het enigszins nog goed kunnen maken als het wat meer ballen had getoond.

Bubblez schreef:

Ja, hallo, bedankt voor de spoiler zeg

Als je die spoiler nou niet meekwoot, blijft die ook niet staan als de oorspronkelijke poster hem tussen tags zet. Nu ben je zelf aan het spoileren.

avatar van Corcicus

Corcicus

In deze film volgen we de woke, intersectionele, black supremacy auteur Veronica en haar extremistische vriendinnen in één langgerekte politiekcorrecte preek. Daarbij schipperen we tussen Trump's Amerika en het Amerika van de Confederates waar zwarte vrouwen (althans in de perverse fantasie van deze filmmakers) bont en blauw geslagen worden en aan de lopende band verkracht door, hoe kan het ook anders, boze blanke mannen. De onthutsende boodschap van de filmmakers: er is nauwelijks verschil tussen beide Amerika's.

En om die boodschap kracht bij te zetten, presteren ze het om elke blanke die in beeld komt, af te schilderen als bezeten door de duivel. Maar dat truukje kende ik nog uit de cinematografische scharminkels Us en Get Out, niet toevallig van dezelfde producent. En ik ben heus geen hardliner hoor. Mocht deze film goed in elkaar gezeten hebben, dan zou ik mij de nijdige toon misschien nog laten welgevallen, maar helaas. Het belerend vingertje is nooit weg, maar we krijgen er niks voor in ruil... Op die manier lijkt het dan weer wél uit het leven gegrepen.

Left4Dead schreef:
Misschien moet jij eens een geschiedenisboek openslaan voor je zulke dingen zegt. Er zijn 101 redenen om de confederale vlag hoog te houden die niets met racisme te maken hebben. En ik ben voor alle duidelijkheid wel hoog opgeleid. Bovendien vind ik dat dedain ten aanzien van het opleidingsniveau van je tegenstanders misplaatst. Uit ervaring weet ik dat er dikwijls véél zinniger dingen uit de mond van een ongeschoolde fabrieksarbeider komen dan uit de mond van een doctorandus in pakweg genderstudies.