• 9.376.014 stemmen

Met onder meer: Aaron Eckhart, Courtney Eaton en Giancarlo Esposito

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Portugees

Releasedatum: 18 juni 2020

Plot Line of Duty

"The clock is ticking. The world is watching."

Frank Penny is een politieagent die op zoek is naar verlossing. Wanneer de 11-jarige dochter van de politiechef wordt ontvoerd, zet Frank alles op het spel om haar te redden. Maar om het meisje te vinden heeft Frank de hulp nodig van Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Terwijl de stad toekijkt, beginnen Frank en Ava aan een race tegen de klok.

avatar van Gonster

Gonster

Een film met een paar behoorlijke fouten, zo wordt Eckhart zijn wapen in genomen, 20 seconden later zien we hem rennen en kennelijk is zijn wapen op een buitenaardse manier terug in het holster gekomen. Dan staat er een auto in de fik; de lak is er af en de motorkap is verdwenen, een scene later is de lak weer terug en kennelijk weet deze auto zijn motorkap weer terug te toveren....

verder best vermakelijk om te kijken, maar zeker geen hoogvlieger deze!

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actiefilm met een flinke knipoog. Het verhaal is niet origineel en is ook niet altijd even logisch. De uitwerking is redelijk. Miller weet de vaart er goed in te houden echter is er van een goede opbouw weinig sprake. De actiescenes zien er redelijk verzorgd uit en soms valt er een beetje te lachen, waardoor de film lekker luchtig is. Echt spannend wordt het nooit en sommige scenes voelen wat tweederangs aan. Het acteerwerk kan beter. Voor een B-film best redelijk. 2.5/3.0

avatar van mrklm

mrklm

Waardeloze actiethriller waarin blogger Ava [Courtney Eaton] pretendeert 'de waarheid' te willen delen over het dagelijkse politiewerk. Daarvoor volgt ze agent Frank Penny [Aaron Eckhart, veel te goed voor dit soort pulp] op de voet tijdens diens zoektocht naar een vermist meisje. Achtervolgingen, explosies, een vrouwke dat met behulp van Wikipedia in een paar seconden hele dossiers kan samenvatten en meer van dat soort onzin, dat is wat Line of Duty te bieden heeft. En terwijl Ava steeds weer pocht dat haar beelden 'ruw en niet gemonteerd' zijn, moet de kijker zich tegoed doen aan allerlei rommelig gemonteerde, lawaaiige actiescènes die zo typerend zijn voor dit soort Z-thrillers. Zelfs de meest wanhopige kijker zou hiervoor niet de bioscoopzaal moeten betreden.

avatar van doctorw

doctorw

Na de Coronasluiting van de bioscopen, zijn ze nu weer open. En naast wat “klassiekers” (lees: films die veel mensen trokken in afgelopen 5 jaar), draaien er geen goede films. De studio’s willen namelijk wel volle zalen en hun blockbusters worden dus allemaal uitgesteld. Dus wat krijg je dan? Alle goedkope rommel om maar íéts in de zalen te draaien. Line of Duty is zo’n kwalitatief uitermate teleurstellende film. Slecht script, onlogische actie en beslissingen van de personages en zeer bedroevend acteerwerk. Alle cliché’s worden uit de kast getrokken. Dat je dit in de bios durft te draaien en mensen hiervoor laat betalen. Een paar van zulke films en mensen komen vanzelf niet meer in de bioscoopzalen. Troep van de bovenste plank? Kijk dit niet in de bios, als je me niet gelooft: wacht dan tot ie op Netflix staat maar spendeer geen euro aan dit gedrocht. Mocht je I See You nog in een bioscoop kunnen vinden, ga dan die kijken voor een spannend avondje film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deze film sloeg helemaal nergens op, maar ik heb me wel kostelijk vermaakt. Soms met humor die totaal niet past bij de rest van de film, maar op de één of andere manier mij minstens een glimlach bezorgde. Actie is goed in beeld gezet (af en toe leuke camerabewegingen), tempo is goed, Eckhart is een fijne lead en er loopt ook wat vrouwelijk schoon rond waar het fijn naar kijken is. Jaren terug zou ik dit niks hebben gevonden, maar ik merk dat ik af en toe enorm behoefte heb aan dit soort hersenloze pulp, en als het dan goed in elkaar gezet is, dan krijgt dat ook een goede voldoende. 3,5*.

avatar van Msi92

Msi92

Wat een slechte film, wij zijn dan ook als geheel groepje midden tijdens het filmvoorstelling opgestapt en heerlijk een drankje gaan doen.

Niet gaan en ik kan me niet voorstellen dat iemamd hier een goede recensie of score noteert.....

avatar van The Oceanic Six

Ik heb echt mijn best gedaan om Line of Duty leuk te vinden, maar het is zo vreselijk slecht geschreven dat dit niet gelukt is. Het is geen totale crap, daarvoor gebeurt er genoeg, maar dit kan je echt niet goed noemen. Men leek ook niet goed te weten of ze nu een actiefilm of actie-komedie wilden maken. Voor dat eerste is de film veel te soft en voor dat tweede totaal niet grappig. Er is nauwelijks chemie tussen Eckhart (die heel erg op de automatische piloot speelt) en Courtney Eaton als een vrij irritante blogger/vlogger of hoe dat soort walgelijke figuren ook noemt. Ik heb zo'n enorme hekel aan die social media kneuzen die vandaag de dag sterren denken te zijn. Als ik agent was had ik haar een mep met die telefoon verkocht. En dat meisje ook dat op haar computer Ava steeds ondersteunde, tergend vervelend.

De actie is nog best vermakelijk, maar het slaat nergens op. Er loopt een terrorist met een hele dikke mitrailleur het halve politiekorps af te knallen en er is nauwelijks versterking. Die hele shoot out had ook wel in het A-Team gepast waar ze naar refereerden, want in 10 minuten knallen werd zo ongeveer niemand getroffen. En waarom neem je als ambulance zo'n levensgevaarlijk iemand gewoon zonder hem met handboeien vast te binden mee? En zo kan ik nog wel tig hele beroerde momenten benoemen. Het einde op de begraafplaats vond ik wel weer aardig, het was bijna even zo'n euforisch heldenmoment toen er tientallen mensen mee kwamen helpen. Wel weer flauwekul is dat dat gevangen genomen meisje zonder moeite na een uur in een watertank te hebben gebungeld en bijna is verdronken lekker topfit naar haar vader rent. Maar goed, mijn punt is denk ik wel duidelijk. Dit is geen hele slechte film, maar je moet tegen dit soort onzin kunnen. Dit wordt zo'n titel die RTL7 de komende 20 jaar op de dinsdagavond uit zal gaan zenden.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

The Oceanic Six schreef:

Is het een parodie ja? Dat werd het bijna, maar de bedoeling leek anders. Ik kreeg meer het gevoel dat het er op neer moest komen dat social media en vloggers heel handig kunnen zijn ofzo.

Ik denk inderdaad ook dat het géén parodie was. Het meisje dat maar loopt te gillen dat de waarheid ongecensureerd moet worden getoond zonder context. Ze lachte er niet eens bij. Dus ik vermoed dat het allemaal bloedserieus was.

avatar van Black Eagle

Black Eagle

Teleurstellend.

Line of Duty is een film waarvan je moeilijk kan zeggen wat ze nou precies wilde. Een serieuze actiefilm of actiekomedie. Voor dat eerste zijn er teveel komische momenten en voor het tweede zijn diezelfde komische momenten totaal niet grappig, met name de scènes met de UPS koerier en de paspoorten maker. Wat overblijft is een film die wel prima wegkijkt en waarin genoeg gebeurt maar overall nergens weet aan te slaan. Vind het opmerkelijk dat Eckhart zich hiervoor leent. Die verdiend toch wel betere projecten dan dit. Die Ava hadden ze misschien beter eruit kunnen laten. In het begin is dat vloggen nog wel leuk maar op den duur heb je het ook wel gehad. Zoiets past ook meer in een komedie. Regisseur Steven C. Miller had daarom het beste een serieuze film kunnen maken, dan was het beter uit de verf gekomen. Ben dan ook achteraf opgelucht dat ik niet naar de bios ben gegaan. En dat einde. Tsja..

2*-2,5*

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, toch wel een aardige film!

Een politieman (Penny) word ontslagen en moet dan een ontvoerd meisje redden van een psychopaat, hij krijgt hulp van een jonge vrouw die alles opneemt en live streamt naar het internet waar miljoenen mensen naar kijken en iedereen kan meekijken wat ze meemaken, redelijk wat actie en achtervolgingen, maar soms ook wel irritant dat ze dat vloggen (live streamen) als onderwerp erbij hebben gepakt, vond het een beetje stompzinnig.

De andere agenten leken erg dom, de psychopaat (ontvoerder) ging nog, maar als je 1 agent afstuurt op zo iemand dan vraag je erom.

Verder dus wel een aardige vermakelijke film, bij vlagen spannende scenes, maar zeker niet helemaal top, gewoon leuk om eens gezien te hebben, maar oogde ook een beetje kinderachtig soms vond ik.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Goede aktie film.

De humor scenes was niet echt passend, gezien het serieuze gegeven in de film.

Wat de film iets ondermijnt.

Maar Aaron Eckhart is een uitstekende acteur.

Zeker de moeite waard.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermakelijk.

Dat dergelijke films als Line of Duty het bij het publiek niet zo goed zullen doen valt te verwachten. Alle begrip ook daarvoor, want het is beslist geen hoogstaande toevoeging aan het actiegenre. Om films als deze te bekijken moet je alle breincellen die je hebt uitschakelen, en zelfs nadat je dat hebt gedaan ontbreekt het de film aan alle logica.

Veel nagedacht over het script hebben ze waarschijnlijk niet. Het verhaal klopt namelijk van geen kanten en zou waarschijnlijk nooit kunnen gebeuren. Dat zowat twee mensen de hele stad platleggen, het lijkt me sterk. En het dan ook nog zo lang kunnen. Gelukkig staan daartegenover politieagent Eckhart en één of ander random figuurtje dat met telefoon in hand de boel even opneemt. Nee, ik denk dat iedereen wel in kan zien dat het narratief nergens op slaat.

Dat allemaal neemt niet weg dat de film wel als ideaal vermaak dient. Al vanaf het begin hangt het tempo er lekker in en regisseur Miller heeft geen enkele moeite om de kijker door het verhaal te loodsen. Wellicht dat hij daarin wordt bijgestaan door het absurde karakter van de film, maar ook door het snoeiende tempo en de vele actiescenes die in best lekker flow achter elkaar volgen.

Acteerwerk is niet van het hoogste niveau maar ik vind dat Eckhart heeft gedaan wat hij kon en dat doet hij prima. Zijn rol is niet bepaald een kwalitatief geschreven personage, maar als agent weet hij een aardig eind te komen. Eaton als naïeve streamer is wellicht iets te plat en cliche, maar samen maken ze met hun gekibbel wel een vlot duo waarin ik me geen seconde echt aan heb geïrriteerd.

Verder een film die niet bang is om wat grotere actiemomenten te tonen die elkaar in lekkere vaart opvolgen. Het is jammer dat de film wel erg voorspelbaar en veilig blijft. Het klopt van geen kanten, deze Line of Duty, maar Miller kiest bewust voor een lekker vlotte toon en dat weet de film een aardig eind vooruit te helpen. Slechte kritieken zijn allemaal terecht, maar ik heb een prima middag gehad met deze film.