• 9.160.984 stemmen

Geregisseerd door: Jon Lucas en Scott Moore

Met onder meer: Adam Devine, Alexandra Shipp en Rose Byrne

Plot Jexi

"She had him at “hello”"

Phil heeft een gigantisch probleem: hij is volledig afhankelijk van zijn telefoon. Hij heeft geen vrienden, een nietszeggende baan en zijn liefdesleven is non-existent. Maar zijn status lijkt te veranderen, wanneer hij zijn telefoon moet upgraden. Het nieuwste model komt een onverwachte functie, Jexi genaamd. Deze virtuele assistent helpt hem om zijn leven weer op de rails te krijgen, maar verandert in een nachtmerrie, wanneer blijkt dat hij beter zonder zijn telefoon kan functioneren.

avatar van GGG

GGG

Verhaallijn is leuk en past bij het moment maar de grappen er omheen zijn te banaal voor woorden...

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Herkenbaar, 'maatschappij-kritisch', af en toe best grappig, maar vaak net niet goed genoeg. Als men de trailer bekijkt weten de meeste mensen snel aan welk 'niveau' ze aan toe zijn met deze prent. De relatief korte speelduur maakt het goed te behappen als je niet te kritisch bent.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Rose Byrne had blijkbaar goed de smaak te pakken als AI stem in I Am Mother want ze doet het hier gewoon eigenlijk over maar dan als R-rated ''siri'' achtige mobiel assistent .

Maar het rare is dat ze behoorlijk vulgair mag maar nergens is het grappig plat ( ja die twee zijn een prima combi ) , maar het vooral erg voorspelbaar , zelfs zoet en braaf .

Dat kan toch niet te bedoeling zijn .

De hoofdrolspeler Adam Devine staat ook niet bepaald bekend om zijn subtiele humor , maar het is hier een saaie lieve goedzak .

Het concept is natuurlijk best leuk , maar eigenlijk ook te leuk voor deze uitvoering .

oftewel gemiste kans .

want of het is een zoete romcom , of een lekker foute platte versie van Her .

Nu is het vlees noch vis.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een nieuwe smartphone het leven van een jongeman een ommekeer geeft. Een vermakelijk gegeven dat hier en daar best grappig is uitgewerkt. Buiten dat om is het gewoon een vrij standaard romcom. Het kijkt wel gemakkelijk weg en duurt zeker niet te lang. Rose Byrne heeft ongetwijfeld plezier gehad met haar stemrol hier. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van princesspeach

princesspeach

Dun verhaallijntje. Mijn vriend vond dit echt een heel grappige film maar ik kon niet verder komen dan een glimlachje.

avatar van Waku

Waku

Geinige onzin. Want dat is "Jexi" van begin tot eind. Neem daarom deze romcom met een flink pak zout. 80 minuten gevulde film met als hoofd ingredienten grof gebekte humor. Rose Byrne kon eens flink los gaan wat dit betreft en hoefde hier niet eens fysiek in beeld voor te komen. De verhaallijnen zijn te belachelijk en ongeloofwaardig voor woorden. En toch heeft de film mij weten te vermaken. MIsschien dat Alexandra Shipp mij heeft betoverd...wat een snoepje. 3*

avatar van schumacher

schumacher

ik vond het een hele leuke en wat zotte film. Paar keer moeten lachen met dat zot gedoe met die smartphone en ook de hoofdacteur doet het echt schitterend.

Verstand op 0 en genieten, kijkt lekker weg.

avatar van Rudie

Rudie

Als je van domme humor houdt is dit een topfilm ik ging me er heel oud bij voelen. Je moet niet ouder zijn dan pakweg een jaar of 12, 13.

0,5 * van mij.

avatar van guchte

guchte

Onnozel maar echt grappig bij momenten lol

Na 15 min handdoek in de ring gegooid. Dacht dat het soort Workaholics zou zijn. Helaas pindakaas

avatar van Mister-movie

Mister-movie

Prima vermaak voor een avondje. Heb aantal keer echt dubbel gelegen. Gewoon niet te veel van verwachten.

avatar van Stropdas

Stropdas

Wat een ongelofelijke kutfilm. Adam Devine kan ik meestal wel waarderen maar dit verhaal is zo slecht. Zo'n gast en zo'n meid samen? Zoals hij doet? No way dat ze hem ook maar een seconde serieus zou nemen voor een relatie. Gebeurd niet vaak dat ik een film halverwege af zet. Had gehoopt dat het nog wat ging worden maar het blijft iets voor 10-jarigen die in sprookjes geloven.

avatar van macrobody

macrobody

Haha, hilarisch. Je moet wel enige humor bezitten om deze film te kunnen waarderen, maar dat zit er voor velen niet in denk ik. Die eten liever een citroen om hun zuurgraad op peil te houden. Tevens ook geen film voor mensen die denken dat alles maar om uiterlijk draait en zelf een minderwaardigheidscomplex hebben daar door. Ook geen film voor mensen die opgewonden raken door alles wat politiek correct is. Deze film is voor mensen die nog kunnen lachen om een simpele love story met grappen en grollen. Ik heb erg gelachen, maar ik spoor dan ook voor geen meter dus wees gewaarschuwd.

avatar van Daan258

Daan258

Leuke comedy!

Voornamelijk bij de eerste helft van de film heb ik goed kunnen lachen, lekker flauw.

Adam Devine en ook de stem van Rose Byrne waren beiden leuk.

Van het verhaal moet de film het niet echt hebben, al moet ik wel zeggen dat ik het leuk vond gedaan en dit concept volgens mij niet eerder gezien heb.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een onnozele, maar toch wel vermakelijke komedie met een redelijke lachscore. Gewoon voor gaan zitten en het over je heen laten komen.

avatar van Mickey b

Mickey b

Per toeval op Netflix op deze komedie gebotst. Zonder enige verwachting op een maandagavond aan deze film begonnen. En ik moet zeggen dat hij reuzegoed meevalt. Jexi is een soort Siri op je gsm. En in deze film neemt Jexi het leven over van haar eigenaar. Best grappig en een paar keer toch wel moeten lachen. Vnl. In het eerste deel van de film. Op einde gaat het wat over the top, maar toch vond ik deze geen verloren film. Niet alle grappen waren geslaagd, maar er zitten toch wel een paar originele insteken… 3*

avatar van Pim1993

Pim1993

Wat een irritante gozer

avatar van slam1975

slam1975

Grappige film. Verstand op nul. Maar het is wel waar. Iedereen zit maar op die smartphone. Eerste teken dat de AI ons over aan het nemen is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Middelmaat.

DeVine is overigens best een goed acteur, je moet alleen van zijn soort humor houden. Het is een nogal drukke vorm die maar in weinig films past. Daarmee kan ik een film als Jexi meteen goed omschrijven. De ADHD-humor van DeVine past niet echt in een film die ook graag serieus wil zijn.

Zo proberen Lucas & Moore er aan de ene kant een subtiele romantische komedie van te maken die teert op de humane ontwikkeling tussen DeVine en Shipp. Aan de andere kant is Jexi juist een typisch lompe en vulgaire komedie die niets moet hebben van een serieuze verhaallijn. Die twee toonzettingen worden in deze film geen moment goed bij elkaar gebracht.

DeVine is best grappig als hij zichzelf een beetje in kan houden. Als hij dat niet doet wordt de film vooral een ongemakkelijke ervaring. Het maken van de dickpic bijvoorbeeld was ronduit misplaatst. De overige leden zorgen wisselvallend goed voor humor. Byrne is als telefoon best leuk, Peña juist totaal niet. Ik vind hem niet een acteur voor dit soort lompe rollen.

Het kijkt best aardig weg en duurt met 84 minuten niet heel lang. De leukste scenes zitten in de eerste helft van de film als Jexi en DeVine met elkaar aan het kibbelen zijn. Daarna wordt het meer basismateriaal dat niet helemaal weet wat het wil, maar subtiel en lomp past niet samen in een film die geeneens een anderhalf uur duurt.

avatar van AngelicV

AngelicV

Perfecte film voor de jongere generatie die nu opgroeit en het al een probleem vindt om te bellen.