• 9.377.648 stemmen

Geregisseerd door: Jon Lucas en Scott Moore

Met onder meer: Adam Devine, Alexandra Shipp en Rose Byrne

Plot Jexi

"She had him at “hello”"

Phil heeft een gigantisch probleem: hij is volledig afhankelijk van zijn telefoon. Hij heeft geen vrienden, een nietszeggende baan en zijn liefdesleven is non-existent. Maar zijn status lijkt te veranderen, wanneer hij zijn telefoon moet upgraden. Het nieuwste model komt een onverwachte functie, Jexi genaamd. Deze virtuele assistent helpt hem om zijn leven weer op de rails te krijgen, maar verandert in een nachtmerrie, wanneer blijkt dat hij beter zonder zijn telefoon kan functioneren.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een nieuwe smartphone het leven van een jongeman een ommekeer geeft. Een vermakelijk gegeven dat hier en daar best grappig is uitgewerkt. Buiten dat om is het gewoon een vrij standaard romcom. Het kijkt wel gemakkelijk weg en duurt zeker niet te lang. Rose Byrne heeft ongetwijfeld plezier gehad met haar stemrol hier. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van guchte

guchte

Onnozel maar echt grappig bij momenten lol

avatar van Mickey b

Mickey b

Per toeval op Netflix op deze komedie gebotst. Zonder enige verwachting op een maandagavond aan deze film begonnen. En ik moet zeggen dat hij reuzegoed meevalt. Jexi is een soort Siri op je gsm. En in deze film neemt Jexi het leven over van haar eigenaar. Best grappig en een paar keer toch wel moeten lachen. Vnl. In het eerste deel van de film. Op einde gaat het wat over the top, maar toch vond ik deze geen verloren film. Niet alle grappen waren geslaagd, maar er zitten toch wel een paar originele insteken… 3*

avatar van slam1975

slam1975

Grappige film. Verstand op nul. Maar het is wel waar. Iedereen zit maar op die smartphone. Eerste teken dat de AI ons over aan het nemen is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Middelmaat.

DeVine is overigens best een goed acteur, je moet alleen van zijn soort humor houden. Het is een nogal drukke vorm die maar in weinig films past. Daarmee kan ik een film als Jexi meteen goed omschrijven. De ADHD-humor van DeVine past niet echt in een film die ook graag serieus wil zijn.

Zo proberen Lucas & Moore er aan de ene kant een subtiele romantische komedie van te maken die teert op de humane ontwikkeling tussen DeVine en Shipp. Aan de andere kant is Jexi juist een typisch lompe en vulgaire komedie die niets moet hebben van een serieuze verhaallijn. Die twee toonzettingen worden in deze film geen moment goed bij elkaar gebracht.

DeVine is best grappig als hij zichzelf een beetje in kan houden. Als hij dat niet doet wordt de film vooral een ongemakkelijke ervaring. Het maken van de dickpic bijvoorbeeld was ronduit misplaatst. De overige leden zorgen wisselvallend goed voor humor. Byrne is als telefoon best leuk, Peña juist totaal niet. Ik vind hem niet een acteur voor dit soort lompe rollen.

Het kijkt best aardig weg en duurt met 84 minuten niet heel lang. De leukste scenes zitten in de eerste helft van de film als Jexi en DeVine met elkaar aan het kibbelen zijn. Daarna wordt het meer basismateriaal dat niet helemaal weet wat het wil, maar subtiel en lomp past niet samen in een film die geeneens een anderhalf uur duurt.