menu

The Hunt (2020)

mijn stem
3,13 (259)
259 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Actie
90 minuten

geregisseerd door Craig Zobel
met Ike Barinholtz, Betty Gilpin en Emma Roberts

Een groep personen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Een vrouw weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Zij gaat tevens op zoek naar een mysterieuze vrouw.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=knTEErrEq1g

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van joolstein
3,5
Lekkerrrrr! Wat een leuke film met bloed en grappige momenten. Deze film is ook veel grappiger en
bloederiger (had van mij nog iets meer gemogen) dan ik had verwacht! Doordat de productie in handen was van Blumhouse en door de vooruitgesnelde hype over controverse, eenzijdige politieke satire, deden mij vermoeden dat het een uitgekiende reclame-stunt was voor iets wat tegen ging vallen. Maar de liberalen tegen conservatieven de 'Deplorables' tegen de 'Elite' beide kanten zijn even vreselijk.

De film is een andere moderne kijk op de 'Most Dangerous Game'- formule. Meer sympathie voor de ene of de andere kant is er niet, het toont de verdorvenheid van beide partijen. Het enige personage is Crystal , een laconieke badass vrouw. Wat speelt Betty Gilpin een heerlijke rol, je ziet gewoon in haar pretoogjes dat ze volop geniet! Haar personage is ronduit actie-vol en de dood -en actiescènes waar ze een aandeel in had waren best creatief.

Over het geheel genomen is The Hunt een leuke actiefilm met een mooie balans van humor en hoog entertainmentwaarde. Het heeft een geweldige cast, (vooral Betty Gilpin en Hilary Swank) het ziet er geweldig uit, heeft een behoorlijk verhaal en tempo is lekker snel. Niets mis mee dus!

3,0
Wel een leuke film maar ook ik vond dat hij in het midden begon in te kakken en ik vond de film te grappig waardoor al dat bloed en lugubere moorden niet meer eng of vies zijn.

3,5
Leuke film met onvewachte wendingen kijkt gewoon lekker weg .

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin een groep mensen die elkaar niet kennen gekneveld waker worden op een onbekende plek. Een leuk uitgangspunt waarbij vooral op het begin het verloop zich niet gemakkelijk laat voorspellen (zeker wanneer je Emma Roberts na slechts een paar minuten screentime overhoop laat schieten). Toch zakt het hierna soms wat in. Wel vermakelijk vanwege een aantal lompe en brute actie-scenes.

4,0
Prima film met de nodige wendingen en daarmee aangenaam verrassend. Tamelijk bloederig ook
af en toe met harde en ruwe scenes, en ook zeker niet zonder humor. Ook amper een thriller te
noemen vanwege de dominerende luchtigheid. De film last af en toe een actievrije pauze in met
dialogen maar die vrij zonderling mij ook best wel bevielen en geenszins afbreuk deden aan het
kijkplezier.
Met een fijne rol van Betty Gilpin die koelbloedig en stoicijns van zich afbijt. De actrice Hillary Swank
komt pas veel later in beeld, en krijgen we als kers op de taart tussen Gilpin en Swank nog een gaaf tweegevecht voorgeschoteld. Alles bij mekaar opgeteld levert het zowaar een vrij uitgebalanceerd
geheel op, met genoeg vermakelijke momenten.

avatar van AmazingPP
4,0
Verrassing! Wat een gave film! Leuk script, het tempo gaat op een neer en nergens wordt het saai, prima acteerprestaties, origineel, fijne soundtrack en Hillary Swank! Wat wil een mens nog meer! 4*

avatar van ikkegoemikke
3,0
geplaatst:
Why would they do something like that?
Same reason elites do anything...
'cause they think they're better than us.


Kan er me iemand eens duidelijk uitleggen waarom er zoveel heisa was over de film “The Hunt”. Ik heb begrepen dat de release-datum verschoven werd vanwege de schietpartijen in El Paso, Dayton en Gilroy vorig jaar. Laten we alleen hopen dat niet elke gewelddadige film hetzelfde lot ondergaat, want het aantal massamoorden in de V.S., volgens de database van persbureau AP, USA Today en Northeastern University, is toch schrikbarend hoog. In 2019 telden ze zo maar eventjes 41 van zulke bloedbaden. Dat zijn dan wel een enorm aantal incidenten die ervoor kunnen zorgen dat releases worden uitgesteld. Laten ze dan ook ineens het uitbrengen van gewelddadige videospelletjes, nieuw materiaal van bekende bands die ruigere muziek hanteren en bloederige stripverhalen aan banden leggen. Want geef nu toe. Telkens er weer zo’n incident in de V.S. voorkomt, ploppen de onheilsprofeten als paddenstoelen uit de grond om te verkondigen dat heavy-metal (in de tijd was Marilyn Manson kop van jut) en gewelddadige games (zoals Counter strike bijvoorbeeld) de oorzaak zijn van zinloos geweld met tientallen slachtoffers als gevolg. Geen enkel zinnig mens daar relateert de vrije (en ongecontroleerde) wapenverkoop aan al dat geweld. Zelfs nu in deze Corona-crisis trekken Amerikaanse burgers naar de wapenwinkels om massaal vuurwapens en munitie aan te kopen omdat men vreest dat mensen nogal raar kunnen reageren op deze crisis. Tja, hier in Europa zal men enkel en alleen slachtoffers kunnen maken door het veelvuldig gooien van wc-papier daar dit het meest gehamsterde item is hier.

Op zich was “The Hunt” een doorsnee gewelddadige film met expliciet, bloederig beeldmateriaal. Maar om nu te beweren dat deze film qua geweld de overtreffende trap is van andere films, is toch wel kort door de bocht. Neem nu films als “You're Next” of “The Purge”. Deze films bevatten een bijna gelijkaardig concept. Het concept van jagers en gejaagden. Zelfs “The Hunger Games” neigt die richting uit te gaan. Maar dat was blijkbaar commercieel toelaatbaar. De recente film “Ready or Not” is beter vergelijkingsmateriaal. Eveneens een film waar men jacht maakt op iemand en waar een resem gore, bloederige scenes in verwerkt werden. De ontknoping overtreft hetgeen in “The Hunt” wordt getoond moeiteloos. Ook al is het satirisch karakter prominenter aanwezig. En als je dan toch een film wilt hebben waar rijkelijk het bloed vloeit, dan moet je eens “Revenge” proberen (en ook een film die eindigt met een gevecht op leven en dood). Kortom, als je alle films categoriseert die eventueel zouden kunnen aanzetten tot zinloos geweld, krijg je rijkgevulde opsomming.

Waar men wel uitdrukkelijk de nadruk op legt in “The Hunt” is de immense kloof die er heerst tussen de vermogenden en het doorsnee volk dat in de VS leeft. Natuurlijk resulteert dit weer in een politiek statement. Een groepje zogezegde conservatieven wordt gekidnapt door een clubje walgelijk rijke liberalen die tijd teveel hebben en waarschijnlijk niets meer konden verzinnen waar ze hun zuurverdiende centen aan konden spenderen. Ik ben er zeker van dat er ook wel rijkere conservatieven en armere liberalen in de VS resideren. Maar dat is een heel andere discussie. Dat er een kloof is (zo groot als de Grand Canyon) tussen arm en rijk wordt trouwens in deze Corona-tijden overduidelijk. De armere inwoners die zich geen ziekteverzekering kunnen permitteren, creperen er massaal op dit moment. Ik veronderstel dat velen daar de heisa rond “The Hunt” nu als een bagatel zien.

The Hunt” kan je gerust vergelijken met een porno-film. Qua verhaal stelt het niet veel voor en er wordt niet te lang rond de pot gedraaid zodanig dat het actierijke gedeelte vrij snel begint. Het duurt nog geen 10 minuten denk ik voordat het eerste slachtoffer met een welgemikt schot door het hoofd neerzijgt. En van dan af aan is het een aaneenrijging van afslachtingen en exploderende lichamen. Niet dat de groep slachtoffers ongewapend zijn want het clubje jagers hebben een reusachtige kist achtergelaten volgestouwd met vervaarlijk uitziend wapentuig. Spijtig genoeg zijn zij waar jacht op wordt gemaakt niet bepaald experts op gebied van oorlogsvoering of close-combat technieken. Alleen hebben ze niet echt hun huiswerk gemaakt en de achtergrond van Crystal (Betty Gilpin) gecontroleerd. Deze vrouwelijke McClane heeft aardig wat kennis van gevechtstechnieken en wapengebruik in huis. En dat is iets waar het groepje rijkelui geen rekening mee heeft gehouden. Crystal speelt het spelletje harder en verbetener dan zij en weet het voordeel naar haar hand te zetten.

Betty Gilpin is perfect gecast voor deze rol. Ze is een fanatiek en verbeten persoontje. Een genadeloze harde tante wiens sarcastische en botte opmerkingen meermaals voor een glimlach zorgen. Om eerlijk te zijn vroeg ik me wel eens af of ze wel mentaal in orde was. En ja, ook mij deed ze een beetje denken aan Phoebe Buffay. Niet alleen de looks maar ook door haar gedrag. Een beetje een afwezig en kinderlijk handelend personage. Spijtig genoeg was de eindconfrontatie een beetje overdreven en onrealistisch waardoor het slapstick-achtige nog meer naar boven kwam drijven. Al bij al is “The Hunt” niet zo indrukwekkend als mijn zou vermoeden. Het is kijkwaardig maar meer dan dat ook niet. De commotie rond deze film heeft alleen maar voor het tegengestelde effect gezorgd (zoals meestal). Een hype met een over-the-top reputatie. Maar, hoe gewelddadig en bloederig deze film ook lijkt, het is zeker niet zo controversieel als de berichten deden uitschijnen.

3*

avatar van bvvlerken
2,0
geplaatst:
Nee beste mensen...
Dit is zonde van je tijd!
Zeer onwerkelijke, belachelijke momenten...
Maximaal onrealistisch!
Verschrikkelijke, flauwe humor...
Een 2 omdat er een paar leuke slachtingen en dito grappige momenten in zaten.

avatar van Jokkie
3,5
geplaatst:
Best vermaakt, geen moment verveeld. Lekker beetje gore en veel actie. Prima voor een avondje

geplaatst:
Dit is waarschijnlijk de meest domme film van het jaar.
totaal niet grappig.

avatar van Grindhouse62
3,0
geplaatst:
Een brute, bloedige en dus gewelddadige actiefilm met hier en daar geregeld met een komische ondertoon. Dit soort mensenjacht films is al vaker verfilmd, maar dat sluit niet uit dat The Hunt prima kijkvoer is en geen minuut verveelt. Het is een B-Film op popcorn niveau, die zeer zeker bij genre liefhebbers in de smaak zal vallen. Een 3.0

avatar van stinissen
2,5
stinissen (crew)
geplaatst:
Vermakelijke onzin.

avatar van jipt
4,0
geplaatst:
Geweldige sneer naar zowel alt right als poitiek correct Amerika. Blijft ook de hele speelduur spannend en interessant.

4*

Beste om de film zonder voorkennis van de film in te gaan.

avatar van Rickyman
3,5
geplaatst:
Zeer vermakelijk filmpje en gedurfd ook met dat linkse ondertoontje. Op tv hoef je 'm dus voorlopig nog niet te verwachten.
Die hoofdrolspeelster doet het ook wel leuk en deed me soms denken aan Sandra Bullock, met die onverschillige trekjes van d'r..
Denk ook dat deze film een lager gemiddelde had gehad als er horror in het genre uitduiding van MM had gestaan.

avatar van boemboem27
3,5
geplaatst:
vermakelijk,lekkere onzinfilm,die lekker wegkijkt.
genoeg actie,soms een vleugje humor.
nee echt geen moment verveeld.
soms een beetje gore.
beetje van alles wat

avatar van FlorisV
3,5
geplaatst:
Redelijke satire met vooral een bijzondere hoofdrol van Gilpin. Swank komt pas later in beeld maar is ook genietbaar. Minder politiek correct dan je van Lindelof zou verwachten zou ook. De situatie is zo zot dat enkel de meest paranoide psycho het nog kan overleven en door de idioterie wordt er ook geen politieke boodschap ingeramd, anders dat het politieke strijdtoneel steeds meer een gestoord slagveld wordt.

Rickyman schreef:
Zeer vermakelijk filmpje en gedurfd ook met dat linkse ondertoontje. .


Dat laatste niet. Ik had eerder het idee dat vooral de Dems te kakken gezet werden, met het hoogste percentage domme uitspraken en hun gepreek over hoe je zwarten moet benoemen. De uitschieter was die van die oudere dame in het tankstation, dat ze "hun grondwettelijke recht uitoefenen" alsof het niks uitmaakt dat het geen zelfverdediging is. Er worden wat complotgekkies en dumbo's bijgesleurd om hetzelfde bij de opgejaagde "deplorables" te proberen, maar eigenlijk had ik het idee dat het doorsloeg naar een satire op de linkse elite.

Wat ik in ieder geval goed vind is dat cliche's over de 2 politieke kampen effectief uitgebuit werden, omdat het bij satire belangrijk blijft geen doorgestoken kaart te spelen voor 1 partij. Ik was aanvankelijk bang dat dit niet zo was maar het viel alleszins mee. Al met al dus ook volslagen onnodig als de film zoveel verdeeldheid teweeg gebracht heeft.

avatar van FlorisV
3,5
geplaatst:
ikkegoemikke schreef:
[iOm eerlijk te zijn vroeg ik me wel eens af of ze wel mentaal in orde was.

Op een gegeven moment wordt dat wel duidelijk, op 0:59:08, als je er daarvoor nog niet zeker van was...

avatar van Collins
4,0
geplaatst:
In eerdere berichten werd de belachelijke beroering voorafgaand aan de vertoning van de film al genoemd. Te waanzinnig voor woorden. Toch kan ik de verleiding niet kan weerstaan er een paar regeltjes aan te wijden.
Al voordat de film rouleerde, werd de film in allerhande berichtgevingen als een opruiend gedrocht bestempeld. De reden daarvoor was de provocatieve plotbeschrijving. The Hunt gaat over een groep mensen waarvan de meeste hun wortels stevig in Republikeinse klei hebben geplant. Op hen wordt gejaagd door bevoorrechte mensen van liberale huize. Schandalig natuurlijk. Zelfs Donald Trump bemoeide zich ermee. „Liberal Hollywood is Racist at the highest level... They are the true Racists, and are very bad for our Country!“ Tja, waanzin komt voort uit angst en domheid en heeft weinig met gezond verstand te maken. Over opruiend gesproken…
De film dan maar. De film heeft een satirische insteek en presenteert een omgekeerde wereld. Door vredelievende liberalen wapens te laten afvuren op militante republikeinen, zet regisseur Craig Zobel een satirsiche punt. Tamelijk flauw en weinig humoristisch, maar geen reden voor commotie. Hier en daar steekt in de loop van de film nog een politiek pamfletje de kop op (illegale immigratie en klimaatverandering), maar daarmee houdt de politieke satire eigenlijk wel op. Van opruiing is geen sprake.
Gelukkig bestaat de film niet alleen uit satire. Regisseur Zobel levert met zijn film een hele fijne bijdrage aan het survival genre. De film heeft een hoog tempo en een hoog actiegehalte. En het verhaal bevat zoveel onvoorziene ingevingen en absurde wendingen dat je als kijker continu van de ene leuke verbazing in de andere valt. Een hilarisch voorbeeld daarvan is de introductie in het eerste kwartier van een handvol gerenommeerde kandidaten voor de titel van hoofdpersonage die vervolgens de scène niet eens weten te overleven. Hilarisch toch?
Investeer als kijker trouwens vooral geen tijd in een poging om een indeling te maken in goede of slechte personages. Zodra dat onderscheid zich enigszins aftekent, is de film al voorbij. Zonde van de moeite dus.
Concentreer je liever op de prachtige kills die gepaard gaan met afgerukte ledematen, aan flarden gescheurde rompen en uitgerukte ogen. Geniet liever van een gruwelijke versie van de fabel van de haas en de schildpad. Of geniet van de heerlijke hilarische showdown tussen de personages van Hilary Swank (geen fan, maar hier ok) en Betty Gilpin (zeer ok en zeer fit).
The Hunt is een boosaardige, verknipte, humoristische, gewelddadige en spectaculaire film. Oh ja, en ook nog een beetje een flauwe satire natuurlijk. Maar daar hebben we gelukkig niet zoveel last van.

avatar van Glacius
3,5
geplaatst:
Die "ogen" van Betty Gilpin trouwens. Moeilijk om niet naar te kijken

avatar van Rickyman
3,5
geplaatst:
Klopt FlorisV, dat bedoelde ik eigenlijk ook..
De satire kwam van allebei de kanten, maar naar het linkse of liberalen vond ik wel opvallend.
Gelukkig waren er niet alleen politieke grapjes, zoals met het hoofdpersonage.. en dan bedoelde ik weer vooral die laatste of fitste, met die prachtige ogen inderdaad.. Alsook het nodige geweld met afgerukte ledematen etc, het wordt allemaal leuk gebracht. Prima vermaak deze film.

geplaatst:
Nou, zal ook wel niet gaan draaien.
Zie de bios wel dicht blijven tot september.
Ach, waarom zou je mensen ook een verzetje gunnen.
Straks hoeven we nooit meer wat te doen, dan is alle horeca falliet, de hele binnenstad van de grote steden, de wallen.
Ja pas als het hele land falliet is mogen we weer naar buiten, maar dan hoeft het niet meer .

avatar van SPT
4,0
SPT
geplaatst:
Over het algemeen vind ik het een doorsnee film, maar met enkele heel sterke dialogen en scenes. Vooral de aangepaste versie van het sprookje van de jack-rabbit en de box-turtle blijft me bij.

4,0
geplaatst:
geweldige film beste film van 2020 tot nu toe ik raad het aan om te kijken de film is een soort saw film maar dan open buiten

avatar van Kondoro0614
3,0
geplaatst:
“No sentimentality, comrade. War is war.”

Helaas, toch minder leuk dan dat ik op het eerste gezicht had gedacht. De trailer en vele positieve berichten onder andere hier hebben mij heel erg nieuwsgierig gemaakt maar de film pakte toch minder interessant uit. Het concept en het idee waren trouwens wel erg tof, een bepaalde hunger games vibe maar dan waren de zogenaamde deelnemers niet zelf de jagers op elkaar maar werden ze opgejaagd door de rijkere mensen. Die via een bepaalde weg allerlei deelnemers hadden uitgezocht en ontvoerd tot deelname.

En dan begint de film eigenlijk vrij rustig met een nogal mysterieuze vrouw en eigenlijk de reis naar het spelgebied toe. Eenmaal aangekomen krijgen we een introductie met de deelnemers. Dit gebeurd eigenlijk best komisch na een beeld met een bepaalde stok in hun mond, een bepaald seksspeeltje of iets voor een hond. Ze komen vervolgens een kist tegen waar wapens en een zwijntje in zit. Dit zwijntje was eigenlijk een teken na het feit wat deze mensen waren tijdens het ‘spel’. Wanneer ze de wapens hebben verzameld word er op ze geschoten en is het spel begonnen. Toch wel geinig, we volgen een hele tijd een blonde dame die vervolgens ook vol door haard hoofd werd geschoten, en ik dacht nog wel dat dit ging om de hoofdrolspeelster.

En eigenlijk kende de film constant een wisseling van personages, want constant volgen we een bepaald persoon die vervolgens weer op een bloederige of gruwelijke wijze om het leven kwam. Zoals een vrouw die een poging waagde naar de overkant te rennen met een mooie sprint en vervolgens in een gat viel met staven, en daarna er uitgehaald word maar daarna staan ze op een mijnen veld en valt ze weer terug het gat in maar, wel uit elkaar geknald want ze mistte de onderkant van haar lichaam. En ook vond ik het tof dat ze een setting na hadden gebootst dat ze in Amerika zaten maar vervolgens waren ze eigenlijk ergens in Hongarije bezig. Zelfs een tankstation met zogenaamde ‘verkopers’ die vervolgens ook nog wat mensen vermoorden.

De film kent een vrij duistere humor wat ik toch best tof vind maar, buiten de humor om en toch een heel gaaf verhaal en concept weet de film mij echt niet te boeien met de hoofdpersoon wat tevens weer een zogenaamde stoere chick moest zijn. Er zat weinig uitstraling aan en ook de vecht scenes vond ik niet altijd even boeiend. Zo vond ik ‘Betty Gilpin’ dus echt niet relaxed voor de rol. Haar uitstraling en houding vond ik echt wat tegen zitten, duidelijk niet mijn keuze actrice.

De film bonst dus best erg op en neer met hele leuke plus punten, en toch min punten waar ‘Betty Gilpin’ toch iets te onsterfelijk leek te zijn in het algemene plaatje. Hoewel ik me op veel momenten toch redelijk heb vermaakt zijn er ook genoeg dingen in de film die wat tegen werkten, en was het niet altijd even boeiend te noemen helaas.

3.0*

avatar van shugenja
2,5
Jezus wat een tegenvaller zeg. Ik verwachte er al niet teveel van maar wat een hoop clichés weer op een hoog zeg. Flinterdun verhaaltje en de actie is matig. De gaten in de plot zijn echt mega het slaat echt weer helemaal nergens op. Jongens als je een film wilt zien over een jachtpartij ga dan bv The Furies kijken. Die doen geen moeite met een verhaal dat is gewoon puur geweld.

Hunt maakt de grote fout door niet teveel partij te willen kiezen, maar aangezien we vanuit de "rednecks" die opgejaagd worden kijken word er dus al partij gekozen. De uiteindelijke twist doet daar weinig aan af. Het einde is slecht man, wat een hoop gebakken lucht is dit weer. De film is ook helemaal niet zo gruwelijk. Het is ook niet heel grappig.

Typisch zo een film die van alles wil, geen keuzes durft te maken en overal een beetje tussendoor valt. Dit hebben ze weten op te vangen door een enorme hype eromheen te bouwen. Maar de hype is nep, kan niet anders. Mensen die dit schokkend vinden die moeten even verplicht een sessie guinea pig, nekromantik, men behind the sun doen. Dan valt the hunt reuze mee.

wtf jongens? vroeger als een film in de ban gedaan werd en mensen het uitschreeuwden zo van "dit kan niet" waren er echt serieuze taboes die hard in beeld gebracht werden. En wat is dit?? Of een bewijs dat de mensheid soft is geworden en niks kan hebben of een hele slimme PR campagne. Ik vermoed toch dit laatste. Trap er niet in. Wil je bloed en narigheid? kijk the furies of hostel ofzo. Heb je ook je rijke tata's die lol hebben maar zonder al het gepraat en de halve grappen.

Ja het is allemaal gerust wel vermakelijk enzo, gerust niet vervelend om te kijken. maar het vervuld wat mij betreft geen enkele behoefte behalve wat entertainment en afleiding.

avatar van Psycho-M
3,5
Prima filmpje uit de Blumhouse stal.
Je knalt er lekker in, beetje jammer dat het in het middenstuk iets inzakt, maar dan krijgen we nog een alleraardigst slotstuk.
Niet altijd even goed, maar door de nodige satire is deze toch net even van een beter niveau dan je wellicht verwacht.
En door de redelijke korte speeltijd kijkt het lekker weg.

avatar van MovieMind
Haha het zal wel aan mij liggen, maar wie hier sprak 'geprivilegieerden' wel in één keer goed uit?

Gast
geplaatst: vandaag om 23:23 uur

geplaatst: vandaag om 23:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.