• 9.377.374 stemmen

Met onder meer: Constance Wu, Jennifer Lopez en Julia Stiles

Gesproken taal: Engels, Spaans en Russisch

Releasedatum: 12 september 2019

Plot Hustlers

'Hustlers' volgt het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen.

Vanaf 12 september in de bioscoop (The Searchers)

avatar van John Milton

John Milton

de trailer ziet er even interessant uit als de synopsis leest, als je het mij vraagt.

avatar van chevy93

chevy93

Jeetje, wat ziet J-Lo er hier uit op die poster.... En ik weet niet wie die dame linksonder is, maar veel nepper krijg je ze niet. Ik hoop dat dit onderdeel is van de rol die ze speelt.

avatar van j0enne

j0enne

Zoek voor de grap maar even Cardi B op en je weet genoeg.

Is wel een echte ex-stripper dus juist niet nep in dit geval

avatar van chevy93

chevy93

j0enne schreef:

Zoek voor de grap maar even Cardi B op en je weet genoeg.

Cardi B heeft het gehad met taboe rondom plastische chirurgie | RTL Nieuws - rtlnieuws.nl

Onbegrijpelijk dat twee plastic poppen (zij en Nicki Minaj) als toonbeeld van de vrouwelijke rappers worden geposteerd. Afijn, deze film lijkt me helemaal niets, maar dit moest ik even kwijt.

avatar van JasperSJ

JasperSJ

Wat een baggerfilm. Heb me kapot lopen ergeren aan die neppe Amerikaanse ho*ren. Matige film, wel vreemde verhaallijn. J Lo speelde haar rol niet echt slecht.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Ik word een beetje moe van die wannabe coole powerwomen, maar er zal wel een markt voor zijn ofzo.

avatar van Woland

Woland

Dit ziet er inderdaad verschrikkelijk uit. Wellicht dat ik het ooit nog ga zien als ik het toevallig gratis ergens mee kan pakken, maar de verwachtingen zijn alvast zéér laag.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Krijgt een meer dan degelijke 90% keuring op RT, wellicht 't voordeel van twijfel geven voordat je de film afschrijft gebaseerd op de poster en/of plot.

avatar van trebremmit

trebremmit

Een subtiele film volgens deze recensie. Zo ziet de trailer er helemaal niet uit.

Parool

avatar van Thiver

Thiver

trebremmit schreef:

Tja, films en trailers worden nu eenmaal door verschillende mensen gemaakt...

avatar van trebremmit

trebremmit

Thiver schreef:

Tja, films en trailers worden nu eenmaal door verschillende mensen gemaakt...

Dus deze trailer geeft geen goede indruk van de film?

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Jennifer Lopez natuurlijk weer in een bontjas.

avatar van clubsport

clubsport

Vrouwelijke oplichters dit keer ? zullen wel weer worden neergezet alsof ze zelf de zielige slachtoffers zijn .

avatar van rep_robert

Over de gehele linie is het gewoon een vermakelijke film met leuke en sexy dames in de hoofdrol. Zo is de film voor zowel voor mannen als vrouwen leuk om naar te kijken, want vrouwen nemen natuurlijk het heft in handen in Hustlers.

Er had wel een kwartier in de film getrimd mogen worden. Ze laten het trucje met het drogeren van de mannen net even een paar keer te vaak zien, je weet inmiddels wel hoe het trucje werkt na een paar keer.

Desalniettemin prima vermaakt. Ik verwacht niet meer van een film als dit dan wat ik vandaag in de bioscoop heb gezien. De film bracht zelfs iets meer gewicht mee dan ik vooraf had verwacht

avatar van SunChaser

SunChaser

Goed geacteerd en mooie scenes maar ik had het idee dat er geen verhaal inzat. Kabbelde maar voort

avatar van Thiver

Thiver

trebremmit schreef:

Dus deze trailer geeft geen goede indruk van de film?

Och, ik heb erger gezien, maar het blijft een trailer zoals zovele: enerzijds geeft hij te veel weg, maar ondertussen worden de dingen die de film interessant maken grotendeels genegeerd. Maar dat is het probleem met trailers: die zijn er niet om te informeren, maar om te verkopen.

avatar van mrklm

mrklm

Goed geregisseerd drama geeft Constance Wu, vooral bekend van de hit comedy Crazy Rich Asians een fraaie rol als Destiny, een jonge vrouw die na een aantal jaren in ranzige toko's terecht komt in een stripclub waar de grootverdieners komen. Net als voor haar collega's doet ze dit werk vooral om de rekeningen te kunnen betalen, maar Destiny gebruikt veel van haar zuurverdiende geld om de schulden van haar grootmoeder af te betalen. Destiny raakt bevriend met Ramona [Jennifer Lopez], één van de populairste strippers, die haar - in een zeer indrukwekkende scène - alle trucjes van het paaldansen leert ervoor zorgt dat Destiny veel meer geld gaat verdienen. De toekomst lijkt rooskleurig, tot de bankcrisis van 2008 de clientèle decimeert en de dames genoodzaakt zijn om creatieve middelen te gebruiken om de (broek)zakken van hun klanten leeg te schudden,

Jennifer Lopez ziet er fantastisch uit en is niet alleen volstrekt overtuigend als stripper, maar blijft ook knap spelen binnen de grens van charme en manipulatie waardoor het aan de kijker is om een mening te vormen over haar ware motieven. Regisseur Lorene Scafaria geeft een levendig beeld van de wereld van de stripclubs, waarin de actrices zich van hun meest sexy kant laten zien, maar balanceert dat met vermakelijke scènes backstage die tonen dat het gaat om intelligente, vaak zeer zelfbewuste vrouwen (gespeeld door onder andere Cardi B en Lizzo) die mannen gebruiken om hun zin te krijgen. De eerste helft van de film is daardoor erg goed, maar wanneer de dames zich ontpoppen als de hustlers uit de titel wordt de film wat langdradig en sleept het zich op trage wijze voort naar het niet zo verrassende einde.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Positief verrast. Wilde dit eigenlijk gewoon keertje thuis gaan bekijken tot de Rotten Tomatoes score mn aandacht ineens trok.

Nergens baanbrekend en eigenlijk een soort light versie van The Wolf of Wall Street maar met leuke beelden, sterke muziek en een enthousiaste cast wist dit de volle speelduur te entertainen.

Kudos voor de film om de dames nergens als heldinnen weg te zetten. Dat lijkt de laatste tijd wel de norm in films maar de film schuwt het niet om de flaws van de dames in kwestie te laten zien.

Nog een extra pluim voor Jennifer Lopez. Onwijs sterk spel en zowat de beste performance die ik haar ooit heb zien geven.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Oké filmpje. Qua tempo had het wel beter gekund en de montage had strakker gekund - op momenten te veel herhaling en te langdradig, maar behoorlijk geacteerd, sfeervol met fijne muziek en mooie beelden van de nachten en fijne belichting. De film weet ook het gevoel van ellende en wanhoop sterk te brengen, maar echt snedig verder wil het nergens worden. De film kiest voor een serieuze dramatische insteek die best werkt, maar iets meer luchtigheid had de film allicht beter gemaakt. 3,0*.

avatar van Mescaline

Mescaline

Veel leuke actrices die ook nog eens heel aardig acteren. De scènes in de club waren ook erg interessant om te zien maar het verhaaltje wordt wel op een erg standaard manier verteld, ik ken het originele verhaal niet zo goed maar in een filmversie voelt het nogal voorspelbaar en met tijden zelfs traag aan, wat best jammer is want de film weet ook genoeg momenten te pakken die wel je aandacht vragen.

20 minuten korter en iets meer vaart had in dit geval best welkom geweest.

Niet vervelend als tijdsverdrijf.

avatar van iPim

iPim

kos schreef:

Is wel een echte ex-stripper dus juist niet nep in dit geval

En ze heeft ook toegegeven mannen gedrogeerd te hebben om ze te kunnen bestelen. Deze autobiografische rol is haar dus op het lijf geschreven

avatar van Psycho-M

Psycho-M

De trailer deed slechter vermoeden.

Maar Lopez en Wu zetten hun rollen behoorlijk neer.

De vele bijrollen van oa Cardi B en Lizzo zijn verder niet noemenswaardig.

Ja deze film had ook een 20 minuten korter gekund, maar al met al minder slecht dan ik had verwacht.

avatar van joanna94

joanna94

Vond het een vermakelijke film Niks mis mee.

avatar van Walter S.

Walter S.

mjk87 schreef:

Inderdaad, aardig, niet slecht maar bij wijlen ook wat saai. Zo eentje waarvan ik over een tijdje de synopsis terug moet lezen om te zien welke of wat dit ook weer was.

Vroeg me tijdens de film al af welke j-lo nou was, die ken ik vooral van naam en niet zo van gezicht, had een heel ander beeld van haar.

avatar van matthieu1204

matthieu1204

wat gebeurt er nou op het einde. 5 jaar voorwaardelijk maar hebben ze ook geld terug moeten geven. Weekenden van 100.000 pakten ze als je er dan vanaf komt met voorwaardelijk ??

avatar van Vidi well

Vidi well

Een prima film voor de zaterdagavond.

Een vermakelijk verhaal, waarin het waargebeurde aspect het nog net wat interessanter maakt. Je ziet wat deze vrouwen moeten doen om hun beroep te beoefenen, hoe hard ze trainen om deze podiumkunst te kunnen uitvoeren elke dag. Je voelt ook de moeite die ze doen om te overleven in soms armoedige omstandigheden, en kunt daardoor wel enig begrip opbrengen voor het latere criminele gedrag.

Minpunten zijn voor mij het herhalende karakter van sommige scenes (terwijl ze de zoveelste kerel drogeren: “these are my sisters”... ja nu weten we het wel een keer), en het oprekken van scenes die niets aan het verhaal toevoegen (die kerstmis scene ging maar door met anekdotes over niets... ). Daarnaast worden er af en toe ‘hippe’ editing trucjes gebruikt (wegbiepen van een naam, doodse stilte als een recorder wordt afgezet) die in een Tarantino film leuk zouden zijn geweest, maar hier nogal uit de toon vallen door het zeldzame gebruik.

Daarnaast vind ik het gespring tussen het interview met een enorm grijze interviewster weinig toevoegen aan de vertelvorm. Pas in de laatste scene wordt hier iets kleins mee gedaan. Jammer, want die rol had veel prikkelender en kritischer gekund en zo een laag kunnen toevoegen aan het verhaal. Gemiste kans en dus is de vertelvorm eerder storend dan interessant.

Hoe het uiteindelijk allemaal gaat verlopen is eigenlijk in de trailer allemaal al voorspeld, maar ondanks dat blijft er een leuke film over vol sterke en sexy vrouwen, goede muziek, en een fijne vibe.

avatar van richiedoom

richiedoom

Het viel me allemaal nog best mee.

Vooraf had ik weinig verwachtingen maar het geheel keek eigenlijk wel lekker weg. Vooral J.Lo vond ik goed acteren, de rest van de cast vond ik matig. Het vertelstijltje deed een beetje denken aan Goodfellas, inclusief voice-over en het Rise & Fall gedeelte (kan er natuurlijk in de verste verte niet aan tippen). Helaas vond ik het einde te langdradig en het 'huppelkutgehalte' van die vrouwen irriteerde af en toe. 30-, 40-, 50- jarige vrouwen die zich als 16-jarigen gedragen (de kerstscene bijvoorbeeld).

Verder best vermakelijk dus!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Look, there's nothing I can really say to make sense of what went down."

Om eerlijk te zijn heb ik helemaal niets met films waarin een vrouwelijke cast centraal staat, maar dit viel mij eigenlijk nog best mee.

Voormalige strippers die tijdens de financiële crisis beurshandelaren drogeren en hun geld aftroggelen, klinkt als een leuk uitgangspunt. In de vorm van veteraan Ramona wordt nieuwkomer Destiny in dit wereldje geïntroduceerd. Zoals verwacht kun je het verloop van tevoren wel raden.

De eerste akte waarin het reilen en zeilen wordt weergegeven, is duidelijk het sterkst. Dit levert een aantal sfeervolle momenten op. Jammer genoeg speelt de vertelvorm 'Hustlers' te parten. Op den duur is te merken dat het geheel stuurloos, repetitief en langdradig wordt. Logischerwijs haalt dit de angel eruit, zonde. De running gag met de kotsende stripper had eveneens weggelaten kunnen worden.

Met Jennifer Lopez heb ik vrij weinig. Derhalve had ik verwacht dat zij juist het zwakste onderdeel van deze film zou vormen, echter zet ze - tot mijn verbazing - een verrassend goede rol neer. Het is dan ook een gemiste kans dat er nauwelijks wordt ingegaan op haar personage, alleen over de motieven van Destiny kom je nog enigszins wat te weten. Men had gerust iets dieper mogen gaan.

Al met al een redelijk drama dat het voornamelijk moet hebben van het optreden van Lopez. Overigens is de cameo van Usher een welkome verrassing.

3,0 Sterren.