menu

Doctor Sleep (2019)

mijn stem
3,60 (95)
95 stemmen

Verenigde Staten
Horror
152 minuten

geregisseerd door Mike Flanagan
met Rebecca Ferguson, Ewan McGregor en Jacob Tremblay

Het verhaal speelt zich 32 jaar na de gebeurtenissen uit 'The Shining' af. Danny Torrance is intussen volwassen, maar wordt nog altijd achtervolgd door nachtmerries van het Overlook Hotel. Tevens kent hij, zoals zijn vader, woede-uitbarstingen en vecht hij met zijn alcoholverslaving. Op zoek naar een betere versie van zichzelf verhuist hij naar New Hampshire waar hij door middel van zijn gave een band schept met de twaalfjarige Abra Stone. Ze komen in aanraking met de mysterieuze groep The True Knot.

  • Vanaf 7 november in de bioscoop

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=rz9kIqDdWcc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van nickrandom
4,5
Ik heb Doctor Sleep vandaag gezien in de bioscoop in Oostende. Helaas is het herfstvakantie en is de film slechts onder de 12 jaar niet toegelaten. Daardoor zat er groepje 12-jarigen in de zaal die meer naar elkaar zaten te roepen en lachen dan dat ze film volgden. Ik heb één opmerking gemaakt, maar dat heeft maar eventjes indruk gemaakt. Waarschijnlijk begrepen ze er geen snars van, want een hapklare brok is deze film niet. Hij komt ook wat traag op gang, maar dat heeft hij dan volledig met The Shining gemeen. The Shining is trouwens alom aanwezig, met volledig opnieuw opgenomen scenes. Het is echt ongelofelijk hoezeer de nieuwe acteurs (de jonge Danny!) identiek zijn aan de oorspronkelijke. Het duurde zelfs eventjes voor ik er echt zeker van was; ik dacht dat er één of andere digitale truc gebruikt was. Deze film is minder weliswaar minder akelig dan The Shining, maar die overtreffen is dan ook onbegonnen werk, hoewel het er toch ook soms best heftig aan toegaat. Het grootste verschil is, daar waar The Shining zich op één locatie afspeelt en heel claustrofobisch is deze film letterlijk Amerika rondreist. Ondanks de nadrukkelijke aanwezigheid van z'n voorganger is het echt wel een totààl andere film. Mijn enige bezwaar is dat het allemaal iets meer naar het bovennatuurlijke neigt dan me lief is, maar dat heeft uiteraard alleen met het verhaal van Stephen King te maken. In The Shining kon je nog denken dat het hallucinaties waren, terwijl hier zo goed als niks aan interpretatie wordt overgelaten. Toch heeft deze film een diepe indruk op me gemaakt, ondanks het gepraat op de achterste rij. Samen met Midsommar is het voor mij de enige echt geslaagde horrorfilm van het jaar. "Us" en "It 2" konden er nog mee door, maar "Crawl", "Annabelle comes home", "Child's play" en "Halloween" ontgoochelden toch. Daar ik in een vrijgevige bui ben geef ik 4,5 ster.

(Edit moderator: zinloze quote verwijderd)

Goed om te horen dat de film je bevallen is, ik kijk er naar uit om hem ook te zien .
Heb je Pet Sematary gezien, deze vond ik ook wel goed.

avatar van GoodOldJack
4,0
Ik wou hier komen reageren dat de film reeds verlaagd was van knt naar -16 niet toegelaten maar dat -12 niet correct was. Ga ik kijken naar de site van ugc waar ik een paar dagen geleden nog knt zag staan en gisteren tijdens het film kiezen -16, staat er vandaag effectief -12, bizar... .

Op zich snap ik de -12 wel best. Inhoudelijk mss wat steviger, zeker als je the shining nooit gezien hebt maar echt geweldig veel gore zit er niet echt expliciet in.

Verder zeer degelijke film, sfeer zit goed, connectie met the Shining is prima. Locaties worden goed gebruikt en hier en daar zelfs een opvallend cameragebruik, beviel me prima. Zelfs in dergelijke mate dat ik dringend the Shining eens moet herbekijken, was jaren terug een van de eerste "serieuze" films die ik gekeken heb, met hoge verwachtingen, viel toen tegen maar deze was dik in orde dus ik vermoed dat ik the Shining destijds te streng beoordeeld heb.

avatar van Walter S.
Bij Pathé is ie gewoon 16 jaar en ouder.

Is dit een vervolg op de film uit 1980 of op de versie uit 1997? Die tweede was ook van Stephen King.

avatar van kleintje 2
3,5
TimF schreef:
Is dit een vervolg op de film uit 1980 of op de versie uit 1997? Die tweede was ook van Stephen King.

Op die van 1980.

4,0
Ik vond dit toch een geweldige film en ben door deze zelfs de shining een stuk meer gaan waarderen! Het is dan zeker ook een must om die eerst te zien of nog eens te herkijken.

avatar van Onderhond
3,5
Erg goed.

Flanagan had het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Kubrick's The Shining staat te boek als één van de beste King verfilmingen, met enkele scenes die ondertussen cultureel erfgoed zijn geworden. Om daar dan 40 jaar later een vervolg op te maken is zeker niet evident. Het voordeel was dat King zélf al voor een vervolg had gezocht.

Daar lijkt Flanagan zich ook netjes aan te houden, behalve dan het einde. Het leuke is dat de film mooi op zichzelf staat en niet echt aanvoelt als een direct vervolg (lees herhaling van zetten), maar zich daarnaast ook wel duidelijk binnen eenzelfde universum afspeelt. Dat zijn meestal ook de beste vervolgen.

Flanagan is ook wel iemand die uit de voeten kan met het sfeertje dat King typeert. Hij is niet iemand die het moeten hebben van zware gore, oneindig veel scares, maar meer van sfeeropbouw. Daar slaagt deze film dan ook erg goed in. Echt zware horror is het zeker niet, maar het is wel lekker duister en mysterieus, met "the shining " in een brede bijrol, maar met nieuwe bad guys die de film een eigen smoelwerk geven.

Het einde is verder een geweldige ode aan het origineel. Flanagan balanceert mooi op het randje (McGregor die bijv door de deur piept, maar de overbekende "Here's Johnny" blijft gelukkig achterwege) van eerbetoon en eigen inbreng, iets waar menig ander regisseur wat van leren.

Acteerwerk is verder ook top, met McGregor, Ferguson en zeker ook Kyliegh Curran als positieve uitschieters. Visueel is het erg solide, sfeer zit goed en ondanks de lengte verveelt het geen seconde. De film kan wat mij betreft perfect naar die van Kubrick staan. De reden waarom deze dan toch een halfje lager scoort is eigenlijk alleen omdat ik het gevoel heb dat herziening van Kubrick's versie ook op een 3.5 gaat eindigen. En net zoals bij de meeste Flanagan films ontbreekt het mij ook aan iets wat het écht speciaal maakt. Het is allemaal supersolide en netjes, maar dat geniale mis ik een beetje.

Maar verder een geweldige prestatie. Heb hem nog geen slechte film weten maken, maar dit is zeker één van z'n beste films. Lijkt me ook eentje die maar weinig mensen zal tegenvallen.

3.5*

avatar van jeroentjuhhhhh
Onderhond schreef:
Heb hem nog geen slechte film weten maken

Dat is inderdaad wel heel bijzonder aan Flanagan. Kan eigenlijk geen andere regisseur noemen die dat momenteel doet binnen dit genre. Echter mis ik nog wel een film die er echt bovenuit steekt. Allemaal 3,5* werk.

avatar van pierre18
4,0
Onderhond schreef:
Erg goed.
....
Flanagan is ook wel iemand die uit de voeten kan met het sfeertje dat King typeert. Hij is niet iemand die het moeten hebben van zware gore, oneindig veel scares, maar meer van sfeeropbouw. Daar slaagt deze film dan ook erg goed in. .....

3.5*

Ik ben het behoorlijk met je eens. Alleen de score niet. 4 sterren van mij.

avatar van MartMovie
4,0
[quote]Woow wat een heerlijke film. Doctor Sleep. Een meer dan geslaagd vervolg op de 40 jaar oude Shining. Een absolute aanrader voor liefhebbers van dit genre. Je bent bang dat zo’n vervolg niet in de schaduw kan staan van het origineel maar dit is zeker niet zo. Perfecte opbouw in spanning steeds een prachtig teruggrijpen naar de oude Shining zonder in herhaling te vallen. Zeker een 4 van de 5 maar misschien verander ik nog in een 4,5. Het oude hotel komt enkele malen terug en is perfect nagebouwd. Zelf hoopte ik nog het meest op de bar scene en gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Als enig minpuntje zou ik willen opmerken dat ze voor de acteur die Johnny speelde ze beter een computer personage hadden kunnen nemen die echt leek of gewoon b.v. de oude barman. Nu was het Johnny die niet op Johnny leek. Maar ach dat doet niks af aan een meer dan heerlijke film.

avatar van m1chel
3,5
In 1977 verscheen de succesvolle roman The Shining van de hand van Stephen King. Het boek vertelt het verhaal van het gezin Torrance, dat vast komt te zitten in een hotel waar vader Jack de verzorger van het hotel is. Drie jaar later besloot Stanley Kubrick om het boek te verfilmen. Hij deed hierbij grote aanpassingen aan het verhaal, waardoor er ruzie ontstond tussen Kubrick en King. King heeft altijd volgehouden de film te verafschuwen en wilde helemaal niets te maken hebben met de film die Kubrick in zijn ogen om zeep had geholpen. Meer dan 20 jaar later kreeg King in tijdens een signeersessie de vraag hoe het nou eigenlijk was afgelopen met Wendy en Danny Torrance. Het zette hem aan het denken zette en resulteerde in 2013 in de roman Doctor Sleep en de fans schreeuwden vrijwel direct om een verfilming. Er werd een script geschreven, maar het duurde tot na het succes van de nieuwe verfilming van It dat er budget werd vrijgemaakt voor het project. Mike Flanagan, die eerder Kings’ Gerald’s Game verfilmde, werd gekozen om het script te herschrijven en de film te regisseren. Heikel punt was dat Flanagan, net als Kubrick eerder, behoorlijk wilde afwijken van Kings’ roman om zo een volledig vervolg op Kubricks’ film te maken. Hij moest hiervoor eerst King overtuigen, maar die bleek opvallend mild en had zelfs lovende woorden voor de sterke cinematografie van Kubricks’ klassieker.

Toen de eerste beelden verschenen bleek direct dat Flanagan zijn zin had gekregen en er een flinke link wordt gelegd naar Kubricks’ film. Toch slaat de film juist hier de plank direct in het begin al flink mis. Zo worden ons flashbacks getoond met Wendy en Danny, maar dan gespeeld door andere acteurs. Op zich logisch gezien er bijna veertig jaar tussen de films zit, maar voor de continuïteit is het flink storend. Vervolgens verplaatst het verhaal zich naar een volwassen Danny, die met dezelfde problemen kampt als zijn vader. Wonderlijk genoeg zit de sfeer er vanaf dat moment goed in en blijkt Doctor Sleep een goed vervolg op de beklemmende visie van Kubrick. Toch moet hier wel de kanttekening worden gemaakt dat Doctor Sleep weliswaar de sfeer en elementen bevat van The Shining, maar verder echt een totaal andere film film. Zo is de mystiek die Kubrick ons bracht compleet verdwenen en wordt er teveel uitgelegd, waarnaast helaas sommige aangepaste elementen flink rammelen. Zo probeert ook Flanagan allemaal verborgen boodschappen over te brengen op de oplettende kijker, maar sommige raken echt kant noch wal. Goed voorbeeld is de verwijzing naar Elm Street, een straat waar Danny uit de bus stapt in de film, nou eigenlijk op slaat. Het is een verwijzing die niets met The Shining, Stephen King, Mike Flanagan of Stanley Kubrick heeft te maken.

We zien hoe Danny zijn leven probeert op te pakken en in contact komt met Abra, die om haar Shining wordt opgejaagd door de True Knot. Abra krijgt in de gaten dat er iets niet pluis is als ze via haar telepatische gaven meekijkt hoe de True Knot een jongen met de Shining ontvoert en uiteindelijk op gruwelijke wijze vermoord. Het is direct de meest gruwelijke en choquerende scène uit de film, zonder dat Flanagan teveel in detail treed. Als Abra uiteindelijk bij Danny terecht komt loopt de situatie uit de hand. Danny komt erachter dat de enige manier om de True Knot een halt toe te roepen een confrontatie met zijn verleden is. Het leidt tot een terugkeer naar het Overlook hotel, waarbij Flanagan zeer vakkundig het prachtige camerawerk uit Kubricks’ klassieker van een frisse wind voorziet. Helaas stapelen de irritaties elkaar vanaf dat moment snel op, vooral veroorzaakt doordat diverse personages van weleer terugkeren met behulp van andere acteurs. Anno 2019 had Flanagan dit prima op een andere en vooral minder afleidende wijze kunnen oplossen. Het einde wijkt vervolgens compleet af van het boek en als overtreffende trap zetten King en Flanagan het einde recht dat Kubrick eerder juist eigen had gemaakt.

Doctor Sleep is op zich een prima film, maar mag nog niet in de schaduw staan van het meesterwerk dat Stanley Kubrick in 1980 voor ons in petto had. Qua sfeer, muziek en zelfs ook qua cinematografie ontbreekt het de film aan weinig, maar helaas mankeert er verder teveel aan de film om hem aan het einde van de rit volledige geslaagd te kunnen noemen. Natuurlijk, het is echt een compleet andere film geworden dan The Shining, maar men ontkomt gewoonweg niet aan de vergelijking met Kubricks’ klassieker. Dat wordt daarnaast niet geholpen door Flanagan, die de verwijzingen er meer dan eens veel te dik bovenop legt. Soms probeert hij om dingen een op een over te brengen op de kijker, maar we zien hier nog maar eens dat Kubrick zich gewoonweg niet laat evenaren op dat gebied. Wat we overhouden is een vervolgfilm die zeker niet zo slecht is als gevreesd en zichzelf redelijk goed staande weet te houden, toch is deze Doctor Sleep van een totaal ander niveau van The Shining en zal juist dit de verder gemiddeld goede horrorfilm meer dan gewenst in de weg komen te zitten aan de box-office.

nickrandom schreef:
Ik heb Doctor Sleep vandaag gezien in de bioscoop in Oostende. Helaas is het herfstvakantie en is de film slechts onder de 12 jaar niet toegelaten. Daardoor zat er groepje 12-jarigen in de zaal die meer naar elkaar zaten te roepen en lachen dan dat ze film volgden. Ik heb één opmerking gemaakt, maar dat heeft maar eventjes indruk gemaakt. Waarschijnlijk begrepen ze er geen snars van, want een hapklare brok is deze film niet. Hij komt ook wat traag op gang, maar dat heeft hij dan volledig met The Shining gemeen. The Shining is trouwens alom aanwezig, met volledig opnieuw opgenomen scenes. Het is echt ongelofelijk hoezeer de nieuwe acteurs (de jonge Danny!) identiek zijn aan de oorspronkelijke. Het duurde zelfs eventjes voor ik er echt zeker van was; ik dacht dat er één of andere digitale truc gebruikt was. Deze film is minder weliswaar minder akelig dan The Shining, maar die overtreffen is dan ook onbegonnen werk, hoewel het er toch ook soms best heftig aan toegaat. Het grootste verschil is, daar waar The Shining zich op één locatie afspeelt en heel claustrofobisch is deze film letterlijk Amerika rondreist. Ondanks de nadrukkelijke aanwezigheid van z'n voorganger is het echt wel een totààl andere film. Mijn enige bezwaar is dat het allemaal iets meer naar het bovennatuurlijke neigt dan me lief is, maar dat heeft uiteraard alleen met het verhaal van Stephen King te maken. In The Shining kon je nog denken dat het hallucinaties waren, terwijl hier zo goed als niks aan interpretatie wordt overgelaten. Toch heeft deze film een diepe indruk op me gemaakt, ondanks het gepraat op de achterste rij. Samen met Midsommar is het voor mij de enige echt geslaagde horrorfilm van het jaar. "Us" en "It 2" konden er nog mee door, maar "Crawl", "Annabelle comes home", "Child's play" en "Halloween" ontgoochelden toch. Daar ik in een vrijgevige bui ben geef ik 4,5 ster.
Jouw ervaringen in de zaal is nou precies de reden waarom ik nooit meer naar een bioscoop ga. Bloed irtitant en asociaal.....bellen en appen met fel licht gebeurt ook. Helaas ook met theater en cirque du soleil...Ik wacht wel tot de film op andere wijze te zien is en op groot beeld thuis.


avatar van Captain Pervert
Het duurt even voordat je doorhebt dat de Volkskrant een omgekeerde-sterren rating hanteert. Hoe minder, hoe beter. De films die de Azijnbode het hardst afkraakt, zijn de films waar ik het meest naar uitkijk.

avatar van kos
kos
Niet echt verwacht die harde recensie. Zonde zeg.

avatar van Left4Dead
Flanagan is een leuke regisseur die geen rotzooi maakt maar ik nog geen echte klapper van hem gezien. Hopelijk gaat deze daar verandering in brengen. Helaas ben ik geen fan van Ewan McGregor, daar had liever een andere naam zien staan. Ff afwachten, wel met enige verwachtingen.

avatar van Shinobi
2,5
"I'm running away from myself, I guess."

Mike Flanagan is een meer dan capabele regisseur, maar een vervolg maken op een klassieker als 'The Shining' is een horde te ver.

In dit vervolg zie je hoe een volwassen Danny Torrance in de voetsporen lijkt te treden van zijn vader. Na wat soul searching besluit hij om een jong meisje te helpen dat dezelfde gaven bezit. Een occulte groep blijkt namelijk op mensen te jagen die dergelijke gaven bezitten. Het is een opzet die voor mijn gevoel te ver afstaat van de voorganger.

Er wordt gekozen voor een slow burn stijltje dat op zich aardig uitpakt, echter is er nauwelijks een pay-off te bespeuren; de film vergeet om daadwerkelijk spannend te worden. Ik mis simpelweg de kleinschaligheid en de paranoia van 'The Shining'. Het resultaat is een langdradige expositie, waarbij de broodnodige dreiging gemist wordt en momenten gecreëerd worden die uit de toon vallen.

Flanagan probeert in te spelen op de nostalgie door te werken met flashbacks en de cameravoering. Een terugkeer naar het Overlook Hotel mag hierbij uiteraard niet ontbreken. Dit zorgt voor een sfeervol geheel, maar eigenlijk springt voor mij louter het slot eruit. De wijze waarop alles samenkomt, is mooi om te zien.

Al met al is 'Doctor Sleep' een redelijk vervolg, maar uiteindelijk te weinig horror voor mijn smaak.

2,5 Sterren.

avatar van Vdk_Movie
Hier heb ik wel zin in, de recensies zijn in elk geval prima.

Vdk_Movie schreef:
Hier heb ik wel zin in, de recensies zijn in elk geval prima.


Wat je prima noemt:

Recensie NRC: 1 uit 5 sterren
Recensie Volkskrant: 1 uit 5 sterren
Recensie Trouw: 1 uit 5 sterren

Afgaande op onze 'kwaliteitskranten' is het aldus lang geleden dat er zo'n volstrekt waardeloze film in de bioscoop te zien is geweest... Ik ben daardoor in ieder geval behoorlijk ontmoedigd om deze film te gaan zien.

avatar van Walter S.
Ik ga van mijn eigen oordeel uit en dat verschilt vrij vaak van dat van de beroepskijkers. Die letten schijnbaar op andere dingen.


@Shinobi
Ik heb het boek vorige week gelezen. Dat het een boekverfilming is is natuurlijk ook de reden dat het een compleet ander verhaal is in vergelijking met de Shining, het is imo ook niet zozeer een vervolg op The Shining, het is een film over hoe het Danny Torrance 30 jaar later vergaat. Zoals het boek ook niet the Shining II is.

avatar van Vdk_Movie
De filosoof schreef:
(quote)


Wat je prima noemt:

Recensie NRC: 1 uit 5 sterren
Recensie Volkskrant: 1 uit 5 sterren
Recensie Trouw: 1 uit 5 sterren

Afgaande op onze 'kwaliteitskranten' is het aldus lang geleden dat er zo'n volstrekt waardeloze film in de bioscoop te zien is geweest... Ik ben daardoor in ieder geval behoorlijk ontmoedigd om deze film te gaan zien.
Wat kranten zeggen weeg ik niet zo zwaar als de meningen van mensen zelf. Op IMDb krijgt de film een 7,5 uit 5390 personen, de Metascore is wel mager (60). Waarom de media kritisch is, geen idee. Ook hier op moviemeter is het gemiddelde tot noch toe prima. Ik ga het gewoon maar wagen.

avatar van m1chel
3,5
Shinobi schreef:
Er wordt gekozen voor een slow burn stijltje dat op zich aardig uitpakt, echter is er nauwelijks een pay-off te bespeuren; de film vergeet om daadwerkelijk spannend te worden. Ik mis simpelweg de kleinschaligheid en de paranoia van 'The Shining'. Het resultaat is een langdradige expositie, waarbij de broodnodige dreiging gemist wordt en momenten gecreëerd worden die uit de toon vallen.
Dit is echt perfect uitgelegd en geeft eigenlijk exact weer wat ik niet uit mijn digitale pen kreeg. Hoewel ik toch een ster hoger zit, geeft dit stuk precies weer hoe ik er ook over dacht. Prima film, maar te grotesk naar mijn mening. Je mist de paranoia, het beklemmende gevoel en vooral de dreiging.

avatar van Walter S.
De filosoof schreef:
(quote)


Wat je prima noemt:

Recensie NRC: 1 uit 5 sterren
Recensie Volkskrant: 1 uit 5 sterren
Recensie Trouw: 1 uit 5 sterren

Afgaande op onze 'kwaliteitskranten' is het aldus lang geleden dat er zo'n volstrekt waardeloze film in de bioscoop te zien is geweest... Ik ben daardoor in ieder geval behoorlijk ontmoedigd om deze film te gaan zien.


Humo 4 sterren!
Als je je inschatting zo totaal van kranten en of tijdschriften af laat hangen misschien een reden om toch te gaan want Humo is zeer enthousiast!

'Doctor Sleep' kruipt langzaam maar zeker in uw hoofd - Humo: The Wild Site

‘Doctor Sleep’ is niet zomaar een sequel geworden, maar een ijzersterke horrorfilm die in het stilaan uit zijn voegen barstende pantheon van King-verfilmingen een ereplaats mag innemen tussen ‘Misery’ en ‘Dolores Claiborne’.


2,5
Net Doctor Sleep en eerlijk gezegd snap ik de hoge recensies niet. Deze week The Shining herzien en wat blijft dat een klassieker.
De acteurs doen het prima maar persoonlijk kon het verhaal over The True Knot mij niet bekoren. Het was nogal langdradig allemaal. Met al die glinsterende ogen en stoom.. Ik moest na de film zelf stoom uitblazen..
Het heeft in mijn ogen weinig te maken met het originele verhaal, dat was veel mysterieuzer. Vooral de eindscene uit The Shining met de foto, zo goed.
Nee sorry, dit was niet mijn film. Toch 2,5* voor The Overlook Hotel scenes.

Walter S. schreef:
(quote)


Humo 4 sterren!
Als je je inschatting zo totaal van kranten en of tijdschriften af laat hangen misschien een reden om toch te gaan want Humo is zeer enthousiast!

'Doctor Sleep' kruipt langzaam maar zeker in uw hoofd - Humo: The Wild Site

(quote)
NRC, Volkskrant en Trouw geven een enkele ster....dan MOET het wel een goede film zijn. Zuurdere kranten zijn er niet. Ik zou toch ook Reneetje Mioch en Telegraaf ff checken...wedden dat die recensies beter zijn

avatar van Basto
4,0
Pfff 152 minuten, ik haak nu al af. Ik weet dat de originele Shining ook best lang duurt, maar dat is Kubrick als verteller. Ze zullen wel alles weer tot achter de komma proberen uit te leggen, zodat ook de domste in de zaal het kan volgen.

avatar van HarmJanStegenga
Basto schreef:
Pfff 152 minuten, ik haak nu al af.
Wedden dat je 'm toch wel gaat zien?

avatar van Basto
4,0
HarmJanStegenga schreef:
(quote)
Wedden dat je 'm toch wel gaat zien?


Ik probeer m er vanmiddag in te passen, na The Gangster, The Cop en The Devil, maar uurtje korter had ik wel fijn gevonden.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:17 uur

geplaatst: vandaag om 02:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.