• 9.377.570 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: Family Ties

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Joe Marcantonio

Met onder meer: Tamara Lawrance, Jack Lowden en Fiona Shaw

Releasedatum: 28 oktober 2021

• meJane Bekijk via meJane

Plot Kindred

"Family is everything."

De zwangere Charlotte verliest haar vriend in een auto-ongeluk. Ontroostbaar wordt ze in zijn familie opgenomen waar niet veel later blijkt dat elke handeling van haar nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Charlotte krijgt steeds meer argwaan en leeft in angst en stelt zich de vraag hoe ver haar schoonfamilie durft te gaan om het leven van haar en haar ongeboren baby te beheersen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Doenbaar drama met een thriller sausje. Die schoonmoeder was wel goed.

avatar van joolstein

joolstein

Van je schoonfamilie moet je het maar hebben in deze psychologische thriller over een donkere vrouw die gevangen wordt gehouden in een groot landhuis. De film draait om Charlotte (Tamara Lawrance), een jonge zwangere vrouw die samen met haar vriend Ben plannen heeft om van Engeland naar Australië te verhuizen, deze situatie wordt bemoeilijkt doordat vriendlief verongelukt door toedoen van een paard en het daarna ontstaande schuldgevoel voor haar schoonmoeder, Margaret (Fiona Shaw, "Tante Petunia" in Harry Potter of "Marnie Stonebrook" in True Blood) Waarbij de film meer inspeelt op de kwesties van de geestelijke gezondheid, zodat de kijker de realiteit en ziekte in twijfel begint te trekken. Sterke rollen van beide vrouwen! Uiteraard is er de symboliek van paarden en kraaien (of raven) als voorbodes die onheil en dood voorspellen. Maar desondanks is de oorzaak niet iets bovennatuurlijk. Toch ontstaat er een intrigerende situatie van machteloosheid en ook al blijft de film aan de veilige thriller-kant het was een prima en boeiende film!

avatar van Brabants

Brabants

Kindred een nietszeggend filmpje wat valt te omschrijven als pulp van de bovenste plank. Het heeft hier en daar wat afgekeken van eerdere producties en dat probeert dan een geheel te vormen. Het is spanningsloos, inhoudsloos en alomvattend gewoon slaapverwekkend.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt slecht en niet echt goed, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Daan258

Daan258

Leuk!

Opzich geen slechte film. Ik snap dat sommige hier niet helemaal weg van zijn maar ik heb me wel kunnen vermaken.

Films die een mega open eind hebben is niet echt mijn ding. Maar dit kan ik wel waarderen! Het eind is in mijn ogen ter eigen invulling. Niet slecht, niet goed.

Horror is de film zeker niet maar een mysterie/drama met een vleugje thriller!

avatar van AniSter

AniSter

Zeer voorspelbare film, tot en met het slot. En dat is het jammere hieraan. Het verhaal erachter is best goed, helaas wordt Charlotte toch wel als een heel domme koe neergezet. Op deze manier kun je een film heel lang laten duren maar het geheel wordt wel met de minuut trager en minder boeiend. Met een paar slimme plotwendingen en wat meer snelheid zou mijn waardering hoger zijn geweest.

avatar van Fisico

Fisico

Matige film over een dominante familie (lees: (schoon)moeder) waarbij een jonge weduwe psychisch wordt geterroriseerd, veelal op subtiele wijze. Charlotte lijkt in het begin van de film een vrijgevochten vrouw met een eigen mening, maar dat brokkelt nogal vrij snel af. Een echte verklaring hiervoor wordt niet aangehaald. Het duidt ook waarom de film vrij vlak en onevenwichtig is.

Het kabbelt teveel voort en echt eng, creepy of ongemakkelijk wordt het niet echt. Het kan je op de duur ook niet echt meer schelen wat er met haar gebeurt of hoe de film verder evolueert. Een film die op IMDB het label horror ook krijgt opgespeld, maar zover gaat het niet echt.

Wie maakt hier wie gek vraag je je soms af, maar dat wordt te weinig doortastend uitgespeeld waardoor het een flauw brouwseltje wordt. Niet echt aan te bevelen.