• 9.233.283 stemmen

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Maggie Q, Michael Keaton en Samuel L. Jackson

Plot The Protégé

"Made for vengeance."

Anna, als kind gered door de legendarische huurmoordenaar Moody, is opgeleid tot 's werelds meest bekwame huurmoordenaar. Wanneer de man die haar alles geleerd heeft over vertrouwen en overleven op brute wijze vermoord wordt, zint ze op wraak. Dit brengt haar op het pad van een raadselachtige moordenaar die een bepaalde affectie voor Anna toont, resulterend in een dodelijke confrontatie.

avatar van teigertje

teigertje

The Oceanic Six schreef:

Hier hou ik ook niet van. Gewoon ruzie maken met me aub!

Bizar dat jij dit geen vijf sterren hebt gegeven

Dat komt goed dan ! kan je op rekenen , want als ik het niet met je eens bent, en dat gebeurt nog al is.

Dan zal ik niet schromen, het jou ongezouten te laten weten uiteraard !

Iemand moet het doen hahaha en al zeker met jou waardering van films, pfffff.

Dat ik 5 sterren voor deze zou geven , ze waren op zullen we maar zeggen.

avatar van grandpa

grandpa

Saampjes gekeken en ons geen seconde verveeld. grandma vond het "een echt stoer wijf" en moedigde haar elke vecht scene aan om toch maar nog meer en vooral nog harder terug te meppen, schoppen, bijten, krabben, spugen, steken enz... pfoeh zo had ik ze een tijd al niet meer gezien.

avatar van AniSter

AniSter

Prima actiefilm. Niks vernieuwends, niks spectaculairs maar keek gewoon lekker weg. Keaton wordt er helaas niet knapper op maar zet zijn rol prima neer, net zoals Jackson en Q (wat een achternaam, gejat van Bond?). Wel een geluk dat de brandslang niet langer was... pfff.

avatar van movie freak84

movie freak84

Vind de score iets aan de lage kant. Je moet niet verwachten dat het een geweldige film is met een top verhaal. Het is een simpel verhaal, wraak nemen op iemand die slechte dingen heeft gedaan. Als je puur kijkt maar het genre en dat is actie dan is het zeker geslaagd vind ik. Acteerwerk is prima. Er zit genoeg actie in en niet te overdreven wat je soms bij sommige wel hebt en dat het erg ongeloofwaardig word. Dus al met al, wil je een simpele maar zeker een goede actiefilm zien is dit zeker de moeite waard. Vandaar mijn cijfer 3.5. Want een 7 vind ik het zeker waard.

avatar van umbra

umbra

movie freak84 schreef:

Een kleine 3/5 op +200 stemmen, is hier heus niet zo slecht hoor en dat is gewoon ook logisch gemiddelde, als je te maken hebt met een simpele, goeie film, zeker in het actie-misdaad genre. Die hem goed vinden, zoals wij, geven een 3.5/5, omdat ie een 4 of hoger nou ook niet verdiend, doe daar nog wat drietjes en 2.5jes bij, met wat uitschieters naar beneden en boven, is dit logisch resultaat, voor een degelijke, maar niet wow film, die de massa omverblaast.

Op IMDb scoort ie 6.1/10 op +26000 stemmen, dus ligt wel in de lijn.

avatar van movie freak84

movie freak84

umbra schreef:

Op IMDb scoort ie 6.1/10 op +26000 stemmen, dus ligt wel in de lijn.

Zei ook dat ik hem iets te laag vind he haha. Is ook zeker geen 8 of hoger waard.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke actiefilm waar ik me prima mee heb vermaakt.

avatar van Collins

Collins

Martin Campbell is de regisseur van veel doorsnee films. Campbell is echter ook de regisseur van Golden Eye (1995) en Casino Royale (2006). Twee goede James Bond films. Als zo'n man dan een actiethriller regisseert over een vrouwelijke huurmoordenaar, dan ben ik geïnteresseerd. Helemaal als de bezetting onder andere bestaat uit de veteranen Michael Keaton en Samuel L. Jackson. Het resultaat is niet bijzonder maar wel heel vermakelijk.

Het verhaal is niet bijzonder en uit zich in een tamelijk standaard actiethriller. De film biedt verder een paar zijwaartse plotlijntjes die wat persoonlijk drama en zelfs een vleugje romantiek tonen. Zo kunnen de acteurs net iets meer acteertechnische kunsten laten zien dan gebruikelijk is in een doorsnee actiethriller. Verder prima actie en aardige dialogen die zijn doorspekt met humor en goed bevallen.

The Protege profiteert erg van zijn bekende namen. Jackson is degelijk in een variatie op het soort personage dat hij veel vaker speelt. Altijd ok. Keaton heeft een sterke présence en overtuigt als dubieus personage en als actiefiguur. En Maggie Q. is een leuke frisse verschijning met opzienbarende moves en een charmante uitstraling.

The Protege is leuk vermaak.

avatar van Banjo

Banjo

• 2003 berichten

Waar richt deze film zich nou op? op volwassenen of op de jonge tiener doelgroep de film kan die keuze niet maken. En daardoor is het eind resultaat een matig schouwstuk...

avatar van stratmans

stratmans

spannende film, goede sound

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Aardige actiefilm. Niet geweldig maar wel goed te pruimen. Jackson en Keaton spelen goed, terwijl Q ook jaar vrouwtje staat. Voor mij 3*** waard.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You can't buy back your past, Anna, can't change where you came from, but you can change where you're going."

"Where would that be?"

Ik had nog nooit van deze film gehoord tot ik hem gisteren opeens voorbij zag komen tijdens het scrollen door 'Amazon Prime', en mijn aandacht werd eigenlijk direct gewekt door het meespelen van Maggie Q (wat dan weer heerlijk past in de challenge die nu bezig is). Dus het was niet lang twijfelen, en vrijwel direct deze film maar aan geknald. En ik moet zeggen, slecht was deze film zeker niet maar, daar is ook gelijk wel alles mee gezegd.

Nergens echt een heel bijzondere film. Het script is echt een gatenkaas, en weet eigenlijk ook helemaal nergens écht te boeien. En dat was overigens direct ook de fout van deze hele film, een film met genoeg potentie maar, ik vond de regie en alles achter de scherm toch wat lacking. Misschien dat het kwam omdat we destijds in COVID-19 tijden leefden, dat je het op die manier terug kan zien maar, echt indrukwekkend was het niet. En dat zorgde er overigens wel voor dat deze film toch ebst langdradig aanvoelde.

Maggie deed het overigens aardig, Samuel was vooral zichzelf en dat veranderd eigenlijk weinig en die twee zorgden voor toch nog wel een redelijk vermakelijke film. De film moest het duidelijk hebben van de actiescenes, die ik zelfs vaak nog wel wat matig vond Maar, laten we dat maar even voor wat het is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Felle kleuren en een aantal fraaie geweldsexplosies nemen niet weg dat The Protégé van regisseur Martin Campbell een nogal flauwe bedoening is geworden. Dat valt de castleden echter niet aan te rekenen, want Maggie Q, Samuel L. Jackson en Michael Keaton doen het best aardig in de redelijk ondankbare rollen die ze worden toebedeeld. Campbell en zijn scenarioschrijvers experimenteren er namelijk op los om een zekere mate van onvoorspelbaarheid te creëren, maar veel verder dan een aantal flauwe wendingen en bordkartonnen personages komen ze niet. Het verhaal maakt verder een uitgekauwde en weinig interessante indruk en de actiescenes zijn te spaarzaam om deze film herhaaldelijk boeiend te krijgen. Hierdoor pakt het al bij al saaier en serieuzer uit dan nodig is en dat levert een weinig memorabele kijkervaring op.