• 9.198.449 stemmen

Met onder meer: Damien Bonnard, Alexis Manenti en Djebril Zonga

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 20 februari 2020

Plot Les Misérables

Stéphane heeft net Cherbourg achter zich gelaten om zich aan te sluiten bij de brigade die zich bezighoudt met de criminaliteit in Montfermeil. Hij wordt op sleeptouw meegenomen door zijn nieuwe ervaren collega's, Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de diverse groepen in de wijk. Wanneer ze tot een arrestatie overgaan, bevinden de drie mannen zich in de grote minderheid en worden hun handelingen bovendien gefilmd door een drone.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Op momenten sterk, qua sfeer vooral. Het leven in die buitenwijken wordt mooi getoond, net als dat er wel een en ander broeit en niet alleen vanwege de hitte. De vergelijking met Do The Right Thing is al vaker gemaakt en terecht. Wel vind ik deze Les Misérables soms wat te gescript, ook is de agent van buitenaf eerst toch echt wat te bleu (later in de film vind ik hem veel geloofwaardiger) en die ervaren agent iets te karikaturaal. Wel is dit echt een film waar je als kijker ook kan meedenken wat nu de beste manier van handelen is, beide manieren (vriendelijk of hard/arrogant) hebben zo hun voordelen en nadelen.
In potentie vind ik de film heel goed, maar juist het centrale deel rond die video vond ik allemaal te veel plot an afbreuk doen aan de sfeer en de vibe. Het zoeken naar dat leeuwtje past nog net er wel binnen, dat gedoe daarna niet. 3,5*.

avatar van King030

King030

mooie opbouw, slechte afwerking..

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Goede film. Ongelooflijk als het er ongeveer zo aan toe gaat bij de politie in Parijs in deze achterstandswijken. De politie wordt hier neergezet als zijn ze zelf ook half crimineel. Ik vond dat nog meer schokkend dan de jeugdbendes.

Het grove taalgebruik, ego's en rangen en standen binnen de politie lijkt mij vreselijk om in te werken.

Volgens mij is een grote bek uiteindelijk niet helpend, maar moet je verdomd goed de dialoog kunnen voeren met de mensen uit de achterstandswijken.

Ik vond dan ook dat de politie soms niet goed optrad. Ik zeg niet dat ik het beter kan, maar ik zou soms anders hebben gehandeld. Meer het gesprek aangaan, voordat je een kind zomaar op de grond gooit en meeneemt. Leg bijvoorbeeld eerst uit wat de reden is dat je het kind meeneemt. Maar de waarheid zal ongeveer wel zo kloppen, gezien de regisseur zelf uit zo'n achterstandswijk komt.

avatar van Robi

Robi

Behoorlijk heftige politiefilm. Niet echt mijn ding. Maar wel met een snel en spannend verhaal. Hoewel verhaal. Het is meer een opeenvolgende reeks gebeurtenissen. Maar wel dusdanig gefilmd dat je van begin tot einde op het puntje van je stoel blijft zitten. Een drietal politieagenten opereert in een buitenwijk van Parijs. Eigenlijk zijn de drie agenten niet veel anders als de vele criminelen in de wijk die ze moeten bestrijden. Als je geweld met geweld uitlokt escaleert het alleen maar. En dat is waar het in deze film overgaat. De boodschap is duidelijk, maar toch hoef ik dit soort films niet echt te zien. Al is het wel een Franse film.