menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

The Head Hunter (2018)

mijn stem
2,96 (57)
57 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Fantasy
72 minuten

geregisseerd door Jordan Downey
met Christopher Rygh en Cora Kaufman

Een middeleeuwse krijger reist door uitgestrekte landschappen te paard. Thuis heeft hij een gruwelijke collectie van afgehakte hoofden. Hij gaat op zoek naar het monster dat zijn dochter vermoordde. Hij is uit op wraak en wil ook zijn hoofd toevoegen aan zijn verzameling.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=PJ3UyXKnJDo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van XanderJ
3,5
Heerlijk sfeertje, geloofwaardige Gore. Kortom een prima B-Film

2,5
Valt wat tegen na het zien van de trailer. Pluspunt is dat dit gotische horrorsprookje met weinig budget cinematografisch fraai oogt. Paar mooie shots in de sneeuw en van het grauwe landschap. Helaas gebeurd er gewoon te weinig. Veel geweld is off screen, wat na verloop van tijd zelfs begint te irriteren. Kan zijn dat dit bewust gedaan is, of dat het budgettair gezien niet anders kon. De confrontatie en de creature zelf waar het laatste half uur lang naar toe wordt gewerkt vallen eveneens tegen. De speelduur is wat dat betreft lang zat, en het ironische slot geeft enigszins nog wat voldoening.

2,5*

avatar van schumacher
2,0
Er zat wel iets in maarja.... als ik en ik kan er niet aandoen maar als ik mijn concentratie verlies en me teveel begin te vervelen dan weet ik het hoe laat het is haha. Ondanks een paar goeie scenes was het toch niet bepaald goed te noemen, ik vind zo'n films vaak tijdverspilling.

broncode
Een sterk staaltje film maken zonder budget. Iedere beginnende regisseur zou deze film moeten zien, wat je kunt met camera standpunten, gebruik van licht en muziek. Maakt het dan deze film goed? Nee niet echt, op een gegeven moment ga je jezelf irriteren omdat je iets verwacht wat niet komt, door hetzelfde gebrek aan geld.

avatar van Noud
2,0
Omgeving (natuur) en props (afgezien van de monsters) verdienen een plus. Camera standpunten begonnen mij gegeven moment ook te vervelen.
Dat het sneeuwt en de volgende dag ontdooid is en dag later weer sneeuwt en de dag daarna lente aanbreekt laat ik voor lief

avatar van Pazmaster
3,0
Een B film, maar best vermakelijk. Er wordt weinig in gesproken maar het verhaal wijst zich vanzelf en verveeld niet. Mooi gefilmd en het ziet er, afgezien van het monster, grotendeels prima uit. Het sfeertje is ook goed en Rygh speelt ook gewoon prima. Het einde had ik wel voorspeld maar is desondanks toch best grappig. Helemaal niet verkeerd hoor.

avatar van Brabants
The Head Hunter is voor het beschikbare budget cinematografisch zeer fraai. Het sfeertje is ook prima dus dat is allemaal best knap. Helaas vond ik het verhaal te minimaal en zat er weinig in. Ronduit saai.

avatar van james_cameron
3,5
Apart werkje dit. Duidelijk met heel weinig geld gemaakt, maar er wordt zeer slim met de beschikbare middelen (en omgeving) omgegaan, waardoor de film er eigenlijk geweldig uitziet. Het oog voor detail is daarnaast van uitzonderlijke klasse. Decors en aankleding zijn imposant, net als het fraaie camerawerk. Qua plot gebeurt er niet zo veel en het tempo ligt erg laag, maar één en ander is net boeiend genoeg om de aandacht er bij te houden. En heel knap hoe er met heel weinig middelen een grote wereld wordt gesuggereerd.

avatar van joolstein
4,0
Grimmig, vrij nihilistisch en vaak adembenemend op het gebied van camerawerk en detail. In feite is dit een éénmansfilm en meeste is opgenomen op één locatie. En die ene man (Christopher Rygh) spreekt ook bijna niet. Het maakt dat sommige zullen afhaken bij de film. Toch is dit best geslaagd te noemen! Geschoten voor het klein budget van $ 20.000 met maar drie man, wordt elke cent te goede van de film benut. De film is prachtig vormgegeven! Het middeleeuwse interieur van de hut, de collectie hoofden en het harnas van de krijger zijn top! En de prachtige weidse landschappen doen je denken alsof je in epische wereld ben. Het verhaal was zeker boeiend maar het was ook wel snel duidelijk waar het heen wilde. Een fijn meesterlijk atmosferisch low-budget werkje!

avatar van huiguh
3,5
Apart low budget filmpje

Traag wordt er naar het einde toegewerkt,ik verwachte eigenlijk een soort spetterend eind gevecht met het bewuste monster. Echt spetterend werd het niet, maar wel een heerlijk eind.

avatar van MovieMind
Knap gemaakt gezien het budget, maar buiten dat stelt het niet veel voor.

Niemendalletje!

avatar van Onderhond
4,0
Erg fijn dit.

Voor geen geld, met een kleine crew, het bijna perfecte genrefilmpje maken. Downey is duidelijk een talent, eentje die nog meer van dit soort filmpjes mag maken. Maar het is geen film voor iedereen, zelfs niet pure genrefans, want Downey vraagt nét iets meer van de kijker.

Vooral het fijn dat bijna niets wordt uitgelegd zal niet goed bij iedereen liggen. Het is allicht een gevolg van het budget, anderzijds is het ook gewoon een meerwaarde. Want The Head Hunter speelt met bekende fantasy en horror elementen, maar door niks expliciet uit te leggen wordt je verplicht om aandachtig te blijven.

Visueel ziet het er geweldig uit, ook de soundtrack is op niveau en de acteur doet het ook gewoon erg goed. Lekker economisch, sfeervol en mysterieus. Knap filmpje dit, een voorbeeld voor een hoop andere regisseurs.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van jeroentjuhhhhh
4,0
Wie had verwacht dat 't poppenwerk van ThanksKilling (2009) nog eens zo zou worden toegepast Indrukwekkende (om meerdere redenen) 'terugkeer' van Downey.

avatar van Grunn-in-en-verkoop
3,5
Goed gemaakte film, heb mij prima vermaakt met het kijken naar deze film.

avatar van Left4Dead
3,5
72 minuten, gast Downey heeft het op de korte films geloof ik.

Het maakt je meteen nieuwsgierig, wat leeft er nu zoal in die onherbergzame wildernis waar onze protagonist woont. We volgen een man die zijn dochter is verloren aan een monster. Dat de man van wanten weet is duidelijk te zien aan zijn collectie schedels die hij prominent in zijn woning aan de muur spietst.

Een zeer sobere setting, maar wel een heerlijke sobere setting. Droevig wordt je van het kijken naar het leven van de kinderloze vader. Het is goor en kil, het papje waar de man zijn wonden mee insmeert is al net zo goor. Na +/- 50 minuten begint de ellende voor de man as echt, hij zal op zijn hoede moeten zijn om te overleven.

Maar het is een vermakelijke film geworden die prima in beeld is gebracht. Ook de soundtrack is prima, het acteerwerk is goed. Weinig script maar daar heb je geen gemis aan, de beelden en muziek doen het prima zodat tekst niet een broodnodige blijkt te zijn.

Het verhaal is dan wel mager maar zeker intrigerend, ben bij dat de regisseur de prent niet te lang heeft gemaakt zoals zovelen doen met een mager verhaal. Nee alles is aardig in balans en je vliegt door het filmpje heen. Zeker voor low budget is het allemaal zeer netjes af- en uitgewerkt. Ben wel een fan van dit soort prenten dus enige objectiviteit missend mag ik mijzelf wel toedichten. Maar het is een alleraardigst werkje geworden, 3,5**.

Voor de liefhebber van zulke prenten kan ik Sauna aanraden.(2008)

avatar van Collins
3,5
Films die met een klein budget tot stand zijn gekomen, hoeven er niet altijd goedkoop uit te zien of genoegen te nemen met een armetierige setting of belabberd acteerwerk. Het is indrukwekkend wat regisseur Jordan Downey met een budget van 20.000 dollar voor elkaar heeft gekregen.
Zaken als decor, acteerwerk, montage, camerawerk en score laten niet zien dat de productie onder armoedige omstandigheden tot stand is gekomen.
De film ziet er prachtig uit. In een prachtige setting in de vorm van een somber en grijs heuvellandschap met daarin een authentiek aandoende hut met een middeleeuwse aankleding en middeleeuwse voorwerpen is het goed toeven. Geen klachten over de sfeer. Die is duister en naargeestig.
Het verhaal is minder opwindend. Het verhaal beweegt zich langzaam voort en verloopt tamelijk monotoon. Aangezien in veel scènes slechts één personage te zien is, die veelal hetzelfde uitvoert, is dat ook logisch. Door diversiteit in de cameravoering in te brengen, wordt de monotonie enigszins doorbroken. Het personage voert dezelfde handelingen onder wisselende camerahoeken uit en dat oogt vernieuwend. Zo wordt de blikkende geest van de kijker handig gemanipuleerd.
In het verhaal blijft veel onduidelijk. Veel handelingen en acties worden niet expliciet getoond, maar fijntjes en subtiel gesuggereerd. Veel moet door de kijker zelf worden ingevuld. Dat is lastig want die zal niet altijd een eenduidige interpretatie kunnen geven over hetgeen hij niet of niet duidelijk waarneemt. Hij moet het er maar mee doen. De grote lijn is daarentegen wel duidelijk. Dat verzacht het leed misschien. Ik vond de interpretabele suggestie in ieder geval heel acceptabel.
De film bevat nauwelijks dialoog. Dat is ook logisch als je in de film de meeste tijd slechts één acteur aan het werk ziet. Prima. De hoofdpersoon is per slot van rekening krijger en geen filosoof. Hij gromt liever.
De beelden vertellen derhalve het verhaal en dat lukt goed. Het verhaal is op zich boeiend maar ook erg dun. Het script zal niet veel omvangrijker zijn geweest dan enkele pagina‘s. Jammer maar wel begrijpelijk, want de maker is budgettair gedwongen om de film klein te houden. Toch had hij om het verhaal te verrijken, bijvoorbeeld een paar pagina's script aan het verleden en aan de psychologische achtergrond van de protagonist kunnen besteden. Dat gebeurt niet. Behalve dat hij, gedreven door wraak, andere krijgers vermoordt en hun hoofden op een staak prikt, kom je niet veel over hem te weten.
In de laatste twintig minuten film wordt de trage cadans van het verhaal verlaten en komt er meer vaart in. In dat stuk film wordt ook duidelijk hoe je als filmmaker met weinig middelen heel effectief een monster ten tonele kunt voeren dat nog schrik aanjaagt ook. Het zijn geslaagde slotakkoorden in een geslaagde film, wat mij betreft.

avatar van Onderhond
4,0
Wie zich afvraagt hoe je nu juist een film als deze weet te maken met 30.000EUR, ik had laatst het geluk het Downey zelf te mogen vragen. Het resultaat is een lijvig interview met Jordan Downey waarin hij uitvoerig vertelt over het maken van deze film. Fijne vent

avatar van Lennert
Onderhond schreef:
Wie zich afvraagt hoe je nu juist een film als deze weet te maken met 30.000EUR, ik had laatst het geluk het Downey zelf te mogen vragen. Het resultaat is een lijvig interview met Jordan Downey waarin hij uitvoerig vertelt over het maken van deze film. Fijne vent


Ziet er fantastisch uit dit, maar het lijkt er op dat dit in Nederland weer nergens fatsoenlijk te krijgen is

avatar van Onderhond
4,0
Nee, wel op DVD via Amazon.

avatar van Rickyman
3,5
Aparte film, over een krijger in de middeleeuwen met de alle daarbij behorende grofheden en smerigheid.
Het verhaal is dan wel wat magertjes, er gebeurde toen ook nog vrij weinig.. Maar door de visuele pracht blijft het een boeiend geheel. Ook de sound is geweldig, ik hoor nog steeds alles kraken, piepen en druppelen..

avatar van wibro
3,0
Films over middeleeuwse krijgers en monsters spreken mij doorgaans niet aan en dat geldt zeker ook voor dit horrorfilmpje maar....en dat moet gezegd worden; de weergegeven landschappen oogden bijzonder mooi. Op visueel vlak wat die weergave van het vaak troosteloze en winterse landschap betreft is deze film daarom ook zeer geslaagd maar met het verhaal van de krijger die achter de moordenaar van zijn dochter aan zit kan ik echter helemaal niks.

3,0*

avatar van alexspyforever
0,5
MovieMind schreef:
Knap gemaakt gezien het budget, maar buiten dat stelt het niet veel voor.

Niemendalletje!


Ben het hiermee eens. Dan heb je een film met een simpel en op papier boeiend concept maakt de regisseur er een style over substance film van
Zo voelen 70 minuten wel lang aan. Van de actie krijg je bijna niets te zien, ja dat laatste gevecht dan wel maar dat was zo vreselijk slecht ge-edit, dat het een Ed Wood film goed doet lijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:17 uur

geplaatst: vandaag om 19:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.