• 9.377.553 stemmen

Met onder meer: Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer en Willem de Wolf

Gesproken taal: Nederlands en Duits

Releasedatum: 31 oktober 2019

Plot Bumperkleef

"A deadly game of cat and mouse"

Hans, een zelfverzekerd man, is met zijn gezin onderweg naar zijn ouders aan de andere kant van het land. Onderweg veroorzaakt hij een verkeersruzie met een andere bestuurder, die hen uit wraak begint te achtervolgen. De bestuurder confronteert Hans zodanig met zijn ego, dat hij totaal de controle over zijn gezin verliest en wordt afgepeld tot het bange kwetsbare kind dat hij ooit was.

avatar van The Oceanic Six

Leland Palmer schreef:

Ik denk dat mensen daarmee meer bedoelen dat het in de context niet geloofwaardig is.

Nou, dit inderdaad. Niemand die bij Lord of the Rings klaagt over onverklaarbare zaken.

Maar als de moordenaar of autobestuurder in Bumperkleef hele onlogische dingen doet, dan kan je dat prima benoemen. Als je tig keer de kans hebt om te ontsnappen of de moordenaar om te leggen en je doet dat niet. Bumperkleef was best vermakelijk, maar er zaten gewoon veel onlogische zaken in het script.

avatar van robertinho

robertinho

Tuurlijk, hebben jullie allebei gelijk in hoor. Maar hangt dan ook wel af van hoe je deze film bekijkt: als een film die zichzelf serieus neemt of niet. Maar dan ga ik weer hetzelfde punt maken als ik eerder deed onder deze film, laat ik dat niet doen.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

djginod schreef:

Wat zijn er toch veel mensen die keer op keer denken dat er een oscarwinnende film aan zit te komen ? Nee, dat is deze film niet, maar hij is zeker wel vermakelijk.

Ik denk werkelijk niet dat iemand dat ook maar een beetje denkt.

Voor mezelf sprekend verwachtte ik een kutfilm en kreeg die ook.

avatar van kleez

kleez

Als NLse film een hele goede film. Geen overdreven acteerwerk, ik vond dit eigenlijk gewoon een goed verhaal en goede film.

avatar van shugenja

shugenja

Ik vond dit een hele spannende film. de "onlogische" elementen in het film zijn wel aanwezig maar ik denk dat ieder normaal mens in zo een situatie niet opeens een koelbloedige killer wordt. Door angst kan je rare en domme dingen doen. Het zat mij niet in de weg.

Dit is gewoon een prima film en ik vind Crijns een van de betere regisseurs in Nederland.

Ik en mijn zoon hebben de film gekeken.

We vonden het verschrikkelijk slecht, zoiets gebeurt in een gewone wijk en niemand ziet of hoort of doet iets?

De onzinnigheid spat eraf, tenenkrommend en op geen enkele manier spannend, eerder lachwekkend.

avatar van KiwiKiller97

KiwiKiller97

Ik vond het een zeer vermakelijke film. Ik heb bijna de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Geloofwaardigheid is misschien op sommige stukken ver te zoeken maar laten we eerlijk wezen. We kijken een film, geen documentaire.

ondanks dat het acteerwerk niet Oscar waardig is is het zeker niet slecht.

avatar van WhitecatWendy

WhitecatWendy

Saai

avatar van lienpie

lienpie

Ik vond dit een vreselijk ongeloofwaardige en saaie film. Wel leuke acteurs maar niet het kijken waard wat mij betreft.

avatar van Hannibal

Hannibal

Het acteerwerk in deze film is niet denderend, met uitzondering van de 2 dochtertjes, die zeer overtuigend in paniek waren. Ik vond het wel grappig hoe stereotiep deze mensen waren. Een gloednieuw huis in een gloednieuwe woonwijk met een Volvo voor de deur. En maar mopperen op elkaar, en de dochters achterin bezig met iPad en selfies....en ruzie maken want alle kleine kinderen maken ruzie en zijn strontvervelend in de auto onderweg naar opa en oma uut Twente.

En ja ja, het is ongeloofwaardig (Havermoutsoep, bestaat zoiets?!) en ze maken de meest onhandige keuzes die je maar kunt maken, en ze hadden al 1000 keer kans te ontsnappen of te overmeesteren, maar dat hoort wel bij dit soort films geloof ik. Ik lachte hardop toen ze met hun Volvo door een woonwijk scheurden en bij elke verkeersdrempel nog wat extra gas gaven, bijna een kind doodreden die nog maar net op tijd van zijn trekkertje kon springen, en uiteindelijk in de zandbak tot stilstand kwamen, en een buurtbewoner boos "Kom joe d'r moar eem uut!!!" riep. En mijn hemel, dan die agenten, wat zijn dat voor lui? Compleet apathisch die gasten, die zijn toch niet serieus te nemen? Ik snap dat het voor de kijker duidelijk moest worden dat we niet meer in een kakwijk in Hilversum maar in een fictief dorp (Stroink?) in Twente terechtgekomen zijn, maar als dit de politie uut Twente is zou ik me daar niet erg veilig voelen. Ik ben niet erg bekend met het Twents, maar heb ook het idee dat de accenten nogal gemaakt waren en dat deze acteurs geen echte Twentenaren zijn.

Ach ja, mierenneuken over films, altijd leuk. Ik heb me wel vermaakt, ik vond de film grappiger dan wellicht de bedoeling was. Ik doe gewoon eens lekker royaal en geef 3 sterren!

avatar van Legeahan

Legeahan

Grappige maar slechte film met veel onlogische dingen. Wel eens een ander soort verhaal.

avatar van elayz

elayz

Vermakelijk, beetje verwarrend, maar zeker wel spannend!

avatar van Jointz

Jointz

Ongeloofwaardig en ik heb in de hele historie van films kijken weinig keren zo'n onbevredigend einde gezien.

avatar van jackie chan

jackie chan

Ik voel me toch geroepen even te reageren. Ik heb deze film in 2 delen gezien, gisterenavond het eerste uur en vandaag de rest....

Eerst begreep ik niet waarom deze film zo laag scoorde.
Een dag later begreep ik niet waarom deze film zo hoog scoorde.

Na het mysterieuze begin met de wielrenner zagen we een doodnormaal gezin op weg naar een familieverplichting. Heerlijk hoe de clichés van kibbelende dochters, treuzelende moeders en vaders met veel testosteron in beeld werd gebracht. Minstens zo herkenbaar is Hans zijn irritatie nadat hij vast komt te zitten achter een 'opa' uit pure frustratie gaat Hans bumperkleven.
Deze bestuurder pikt het niet en dat heeft hij laten blijken....

Hoe herkenbaar bovenstaande is hoe belachelijk ongeloofwaardig en onzinnig de film eindigde. passanten die weg rijden, als dwazen door een woonwijk zonder dat iemand ze te hulp schiet, politie weg sturen en geen argwaan krijgen nadat ouders niet open doen terwijl ze 4x hebben gebeld waar ze bleven.

Heb het einde echt met flinke ergernis zitten aanschouwen en oh ja, de laatste scane dat ze weer doodleuk een nieuwe dag beginnen meneer wordt aangereden.
Hoe sterk het begon hoe zwak het eindigt. 2*

avatar van Fonzo

Fonzo

Beetje vreemd eind, redelijke film maar ook niet meer dan dat.

jordandejong

Holy fuck. Compleet niveauloze drek waarbij je je bijna schaamt dat je Nederlander bent. Ongelofelijk dat je met zo'n script groen licht krijgt van geldschieters. Echt erbarmelijk.

De film heeft 0,0 inhoud, is compleet ongeloofwaardig en brak geacteerd. Lodewijk Crijns heeft totaal geen kaas gegeten van sfeerschepping of het opbouwen van goede spanning.

Het nadeel is ook dat het ook niet onder de 'so bad it's good' norm valt. Er valt werkelijk niets aan te genieten. Als dit een afstudeerproject was van een filmschool had ik me als leraar afgevraagd of ik de afgelopen 4 jaar mn tijd niet hebt verspilt met lesgeven.

Wat een compleet gedrocht van een film. Te treurig voor woorden dat we naast Dick Maas nooit meer iets fatsoenlijks op Horror gebied hebben gekregen in Nederland.

Ik verbaas me een beetje over sommige negatieve reacties.

Ik vond het vergelijkbare Unhinged vele malen meer over-the-top en met meer plotholes.

Je kunt bij een willekeurige horror ook wel denken waarom doe je al die dingen die je juist niet moet doen, of waarom verhuis je niet meteen bij spookhuis films, film klaar na 5 minuten.

avatar van david bohm

david bohm

Toffe film dit. Het ziet er allemaal verzorgd uit, het gezin komt vrij realistisch over. Als hij naar zijn vrouw Diana geluisterd had was er niets aan de hand geweest. De cast doet het ook goed, de kinderen incluis. Heb me hier prima mee vermaakt, nog best spannend af en toe ook.

Leuk!

avatar van mikey

mikey

kappeuter schreef:

of waarom verhuis je niet meteen bij spookhuis films, film klaar na 5 minuten.

dat proberen ze tegenwoordig te tackelen door te beweren dat vluchten geen zin heeft omdat de klopgeesten niet gelinkt zijn aan een woning maar aan een persoon.

mikey schreef:

Tsss... Zeg maar een nieuwe mutatie bij klopgeesten.

avatar van Brandt

Brandt

De eerste helft van Bumperkleef (vreemde titel) wekt verwachtingen: snelle montage, goede acteurs, aardig verhaal. Maar daarna wordt het geheel keurig als een genrefilm afgehandeld en vindt er nauwelijks verdieping van de personages plaats. Vooral die engerd in zijn bestelbusje had wel wat meer diepgang mogen krijgen. Maar vooruit, er zitten wel een paar grappige momenten in en soms enige spanning. De inrichting en afwerking van het ouderlijk huis van Hans is, naast Anniek Pheifer, eigenlijk het enige waar ik echt gecharmeerd van was. En dat is voor een film als deze net iets te mager.

avatar van ErinnB

ErinnB

Ik vond dit een leuke psychologische thriller, vooral vergeleken met andere Nederlandse films. En begrijp de slechte recensies niet zo. Er was veel spanning in de film en er de psychopaat werd uniek afgebeeld, zoals hij begon over de verwekking van Hans en de verantwoordelijkheid van de ouders. Wie verzint nu zoiets? Ook het feit dat hij te werk ging met een gifspuit vond ik goed verzonnen. Zou hem zo weer kijken.

kappeuter schreef:

Ik verbaas me een beetje over sommige negatieve reacties.

Ongeloofwaardigheid gaat me pas storen als de rest gewoon totaal niet in orde is. En dat is hier het geval. Wat moet deze film nou precies zijn? Een thriller, terwijl er echt 0,0 spanning in zit? Een horror, moet die dominee met een gifpomp dan angst opwekken? Een komedie, moet ik dan schaterlachen om een keihard racende auto voorbij een banner van 'de scholen zijn weer begonnen'?

Het is gewoon echt heel erg treurig en waanzinnig inspiratieloos. Nederland ging best de aardige kant op maar met een film als deze waan ik mij weer terug in de tijden van 'Spion van Oranje' en dat soort ongein. Wat dat betreft had Paul de Leeuw hier niet misstaan als ongedierte bestrijder.

Nee dat moet niet.

Als het niet werkt bij jou, dan is dat gewoon zo.

Nee dat moet niet.

Als het niet werkt bij jou, dan is dat gewoon zo.

Nee maar oprecht benieuwd dan bij jou.

In welke vorm keek je hier voldaan naar? Vond je et een spannende thriller, een griezellige horror, een leuke komedie, of meer een so bad its good guilty pleasure?

Ik vind het een belediging dat een Dick Maas niks meer gefinancierd krijgt en dit gewoon groen licht krijgt.

avatar van Basto

Basto

• 11955 berichten

jordandejong schreef:

Dit is toch minder amateuristisch dan die versneld afgespeelde achtervolgingsscenes waar Dick Maas nog steeds mee weg denkt te komen.

jordandejong schreef:

Nee maar oprecht benieuwd dan bij jou.

Ik vind het een spannende film met enkele onlogische zaken, die vooral kwamen door hoofdpersonages die niet al te snugger zijn om verstandige keuzes te maken bij dreiging en achtervolging. Dat hoort een beetje bij het genre vind ik. Het hoort er toch een beetje bij wat 'zou jij doen in zo'n situatie'?

Het gaat om suspension of disbelief. Suspension of disbelief is een cruciaal element van fictie daar de lezer (/kijker in dit geval) bereid moet zijn om de gebeurtenissen in een verhaal te aanvaarden als “echt” om zich echt in het verhaal in te kunnen leven en ervan te genieten.

Vooral het einde viel me uiteindelijk wat tegen. Dat had wel wat spannender gekund en minder apathisch.

Maar ik ben heel blij dat dit type film hier nu gemaakt wordt.

En natuurlijk zou ik ook willen dat Dick Maas nog eens de kans krijgt een film te maken.

Basto schreef:

Maas zn films zitten vol met karakter en zijn uiterst vermakelijk. 2 punten die ik in Bumperkleef absoluut niet terugvond.

Het is geen vlees noch vis. Die achtervolging in die wijk die een beetje de komedische kant op moet gaan werkt totaal niet omdat de rest van de film zich vaak te serieus neemt.

avatar van Basto

Basto

• 11955 berichten

jordandejong schreef:

Volgens mij nam de film zichzelf geen moment serieus. Hooguit de opening, maar verder heb ik er enorm om moeten lachen. Het is allemaal zo herkenbaar en dik aangezet. (Rijd jij wel eens auto, vraag ik me af)

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en ook maar eens bekeken. Vond het nog een goeie film. Het was wel een spannende film, ondanks dat het soms niet allemaal geloofwaardig was. De cast deed het zeker niet slecht en verder zag de film er nog goed uit.

Toch wel een leuk filmpje geworden.