• 9.375.650 stemmen

Geregisseerd door: Lisa Azuelos

Met onder meer: Sandrine Kiberlain, Thaïs Alessandrin en Victor Belmondo

Gesproken taal: Frans

Plot Mon Bébé

Héloïse is de moeder van drie kinderen. Jade, haar jongste dochter, is net achttien geworden en zal binnenkort het nest verlaten om haar studie in Canada voort te zetten. Terwijl het vertrek van Jade nadert en in de stress die dit vertegenwoordigt, onthoudt Héloïse hun gedeelde herinneringen van een tedere moeder-dochterrelatie en anticipeert ze op dit vertrek door gebruik te maken van haar iPhone, opdat ze sommige herinneringen niet zou vergeten. Ze wil zoveel mogelijk van deze laatste momenten samen genieten.

avatar van Ardjuna

Ardjuna

Vanavond 4 april op France2 om 21.05

avatar van Movsin

Movsin

Karin Viard zal wel nooit een gekker rol vertolkt hebben dan in deze "Mon Bébé" dat eigenlijk "Mes Bébés" had moeten heten, of beter nog "Nos Bébés", want al nemen ze vaak geen blaadje voor de mond, wisselen gevoelige en vrij vranke bewoordingen (en daden) af, ze hebben allemaal, doorheen hun hol gepraat à la française, behoefte aan knuffels en sentimentele momenten en dat maman dan nog vaak het wildst te keer gaat, mag in een vrijmoedige komedie als deze niet verbazen.

Soms dacht ik "die Fransen toch", een 3 zal wel volstaan, maar dan zijn er toch ook die passages die het levensechte raken, dat een afronding naar boven toe toch ook gewettigd lijkt.

avatar van Ardjuna

Ardjuna

En film, waar ik echt van genoten heb. Met een lach en een traan. Een aanrader.

avatar van Movsin

Movsin

Even een fout rechtzetten.

Het is natuurlijk Sandrine Kiberlain in de hoofdrol en niet Karine Viard.

Sorry.