• 9.176.092 stemmen

Met onder meer: Noah Centineo, Camila Mendes en Matt Walsh

Gesproken taal: Engels en Kroatisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Perfect Date

"He's whoever you want him to be."

In een poging zijn studie te kunnen betalen lanceert Brooks Rattigan een datingapp waarmee hij het stand-in vriendje kan uithangen in eender welke situatie ook. Hierdoor doet hij zich elke avond als een ander persoon voor en ontdekt hij dat de echte Brooks helemaal anders is dan hij aanvankelijk dacht. Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.

Brooks Rattigan

avatar van Shadowed

Shadowed

1 van de weinige komedies die me wel leuk lijkt en nog moet uitkomen

avatar van scorsese

Aardige film waarin een jongeman zichzelf beschikbaar stelt om te daten voor geld. De originaliteitsprijs zal deze film absoluut niet winnen. Zowel het gegeven als het plotje zijn uiterst voorspelbaar. Maar deze romcom doet gewoon wat hij moet doen. Prima gecast, waarbij Noah Centineo voor de zoveelste keer dezelfde rol speelt (ik vind het trouwens veel weg hebben van Mark Ruffalo). Een nipte 3.0 sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Noah is leuk, maar deze film viel zo tegen. Waarschijnlijk is het weer veel teveel geromantiseerd in de media waardoor mijn verwachtingen te hoog waren. Het deed me allemaal niet veel, werd er niet warm van. En dat zeg ik, hoogzwanger en vol hormonen, huil nog bij een reclame over een puppy. Het verhaal is soms zelfs vervelend voorspelbaar en weinig vernieuwend en voelt aan als een herhalingsoefening.

Maar, Noah is leuk. Ook al is zo'n personage van bordkarton, naar hem kijken is zeker geen straf. ??

avatar van schumacher

schumacher

Komedie kan je het de dag van vandaag nog moeilijk noemen want ik heb 1 keer haha gedaan bij een uitspraak vd ene zijn vader.

Bon: de film zelf is niet het beste in zijn genre die ik al heb gezien maar het verhaal is nog leuk, de cast deed het goed en het is een film die ook niet verveelde, een luchtig filmpje zoals ze zeggen, leuk om eens gezien te hebben en dat is het.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Niet echt een geweldige film, prima om eens gezien te hebben maar nergens grappig, dus komedie mag we weg. Het verhaal is natuurlijk vanaf het begin al vreselijk voorspelbaar. Leuk maar meer ook niet.

avatar van alacer9

alacer9

Prima vermaak.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.

Beetje open deur in de omschrijving hierboven.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Leuk licht filmpje

avatar van ktuniz

ktuniz

Slappe aftreksel van can't buy me love

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Dit is gewoon een leuke en lieve film. Niet te kritisch naar kijken, duurt ook niet al te lang. Het is natuurlijk wel meer een high school-soap dan een komedie.

avatar van daxclusive

daxclusive

Normaliter ben ik he-le-maal niet van de "romcoms" hell no!

Toch omdat ik regelmatig deze trailer voorbij zag gaan, dacht ik.. oké ik ga het wagen. Dus op een saaie regenachtige zondag, toch mezelf eraan gewaagt om de film "The Perfect Date" te kijken, en tot mijn verbazing vond ik het zo slecht nog niet. Wellicht omdat ik er gewoon totaal niets van verwachtte en dit ook niet mijn genre is. Soms ben je dan juist verrast ergens door, en dat was dus bij mij het geval. Het is niet dat ik blauw heb gelegen van het lachen en ook niet dat ik mezelf in de wereld waan van "het perfecte plaatje". Maar ik vond deze film leuk en aangenaam, het keek lekker weg. Om nu te zeggen van, ik ga dit nog eens herzien? Nee! Een keer was meer dan genoeg en deze film geef ik dan ook 3.5 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zielloze film. Ik kan volgens mij vrij goed overweg met romantische komedies, zolang ze maar een zekere charme hebben; en laat dat nou net zijn wat The Perfect Match totaal niet heeft. Noah Centineo doet nog wel zijn best om er wat van te maken, maar zijn personage is van bordkarton en de chemie tussen hem en Laura Marano spat nou niet bepaald van het scherm. Het helpt ook niet dat Marano's personage in het begin gruwelijk irritant is, hoewel dit wel wat beter wordt naarmate de film op gang komt. Ook de randpersonages, toch vaak de gangmakers in dit soort films, zijn uitermate flauw en overbodig. Ik geloof dat enkel de vaders van de twee hoofdpersonages me ieder één keer hebben kunnen laten glimlachen.

De film voelde langer aan dan anderhalf uur. Ik waardeer het dat The Killers in de soundtrack zijn opgenomen, maar verder is het moeilijk om iets te bedenken dat ervoor zou kunnen zorgen dat ik ooit nog aan deze film zou terugdenken.

avatar van Gish

Gish

Wat een zure reacties weer bij deze prima romcom. Heb al talloze malen aangegeven dat het altijd heel lastig is binnen dit genre om origineel te zijn. Immers de vaste elementen van een romcom zijn bekend. Toch is het hier weer gelukt volgens mij. Centineo en Mendes zijn aan elkaar gewaagd, waarbij de vrouwenrol wat stoerder en zelfbewuster wordt neergezet dan anders. Ook het script zit prima in elkaar, met slimme en grappige scenes. Maar ik heb weer weinig steun, zoals zo vaak. Ik zwelg wel weer in zelfmedelijden ?

avatar van Gish

Gish

Elineloves schreef:

Moest net even lachen toen ik je persoonlijke top 10 zat te bekijken en nummer 3 op die lijst zag. Over hoogzwanger gesproken. Succes en sterkte overigens.

avatar van Elineloves

Elineloves

Gish schreef:

Die film kijk ik maar niet tijdens mijn zwangerschap, zou daar niet lekker van slapen. ? Dankjewel, ze is inmiddels al twee maanden oud.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gish schreef:

Vind de reacties nog wel meevallen eerlijk gezegd, maar ik ben dan ook overduidelijk degene met de laagste pH-waarde hier Ik kon er niks aan doen; de film wist me gewoon niet te bekoren. Ik weet dat bijna alle romcoms volgens een standaard formule verlopen, dus dat was ook niet het probleem. Ik voelde gewoon geen binding met de twee hoofdpersonages en de humor sloeg niet aan. Dan blijft er weinig over natuurlijk.

Zolang jij je maar vermaakt hebt, toch?

avatar van IH88

IH88

"So I don't know which version of myself I'm supposed to be right now."

Aardige romcom. Voorspelbaar en redelijk standaard, maar de acteurs doen het goed en het wordt vermakelijk gebracht. Centineo en Marano zijn een leuk duo, en het is eigenlijk gelijk al duidelijk dat deze twee bij elkaar horen. Er is chemie, het plezier straalt er vanaf en je wilt ook dat ze bij elkaar komen. En dan heb je in dit soort tiener romcoms de oorlog eigenlijk al gewonnen. Hoe matig alles er omheen ook is.

avatar van missl

missl

Natuurlijk weet je bij deze film al hoe het zal gaan maar toch is het best een leuk fimpje geworden met een prima script.

avatar van Brabantze

Brabantze

Niks speciaals.

Gewoon leuk voor even tussendoor.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Wel degelijk voor een keertje, vooral omdat het met behoorlijk tempo wordt gebracht en altijd wel boeiend weet te blijven. Ik keek vooraf voornamelijk voor het concept, maar ik had kunnen weten dat op dat hele app gebeuren niet al te veel wordt ingegaan.

Centineo lijkt dit soort rollen tegenwoordig met 2 vingers in zijn neus te kunnen. Hij is nagenoeg perfect voor dit soort rollen. Hij heeft de charme, hij heeft het acteertalent en hij heeft de looks. Ik kan dan ook wel begrijpen dat een hoop tienermeiden zijn aanwezigheid om te smullen vinden.

Centineo en Marano laten voor de rest ook goede chemie zijn en hebben beide het enthousiasme en het acteertalent. Hun karakters zijn echter nogal standaard opgezet en vooral Marano als een wat typerende stoere meid hebben we te vaak gezien. Het is vooral een beetje ontwijkend geschreven.

Film is vlot, maar ook voorspelbaar. Dit zijn dan ook voornamelijk de hap-slik-weg filmpjes die je weleens op Netflix aanzet om snel doorheen te zijn. Met een speelduur van enkel 90 minuten zit je dan ook wel goed hier, en de film gaat dan ook wel snel voorbij.

Maar voor de rest stijgt het niet boven een wat typerende tienerliefdefilm uit. Voorspelbaar tot op het bot, pogingen om de karaktertjes wat humaner te maken hier en daar willen niet echt werken en de typische romance en dramamomentjes komen ook weer voorbij. Op dat gebied mag de film wel een creatieve push gebruiken, want met het app-concept wordt niet heel veel gedaan.

Wel een vlotte film met degelijke chemie en goed acteerwerk. Hij gaat snel aan je voorbij en daar lijkt het dan ook vooral om te gaan denk ik zo.

avatar van blurp194

blurp194

Vandaag stromende regen, dus wat doe je dan. Streamen. Van de ene film in de andere, en zo kwam ik algoritmisch in dit gevalletje terecht.

Nouja dat kan je dan slechter treffen geloof ik, maar aan de andere kant ook beter - het is wel prettig kijkvoer op zich, maar het is ook wel zo'n film waarvan ik maar liever snel iets opschrijf, want morgen ben ik het echt alweer helemaal kwijt.

Centineo is kennelijk bekend, als ik dat hier zo even nalees? geen idee waarvan, maar hij doet het op zich niet heel onaardig. Het script is wel een beetje laf, net iets meer moeite met de onwaarschijnlijke datingservice was misschien wel wat leuker geweest. En ondertussen maar om Marano heen draaien - waarom maak ik daar eigenlijk nog een spoiler van, zo dik ligt het er op.

En ja, die scene dat hij met z'n petje op de ouders van dat meiske zit te narren, daar moest ik toch echt wel om lachen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Best een oké filmpje dat helaas toch wegzakt in de tweede helft. Het begin is best fris en er is absoluut chemie tussen de twee hoofdfiguren, alleen is het jammer dat eens zij niet samen in een scène zitten het niveau ook steeds zakt. Het begin is ook nog wel aardig met die dating app, maar al snel verdwijnt dat volledig naar de achtergrond en is dit daarna gewoon dertien-in-een-dozijn, een film die niets toevoegt en steeds minder sprankelt. De 90 minuten voelen uiteindelijk toch nog best lang. 2,5*.