Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens en Katheryn Winnick
Gesproken taal: Engels en Russisch
Bekijk via Netflix
Plot Polar
"If the job doesn't kill you, retirement will."
Duncan Vizla is 's werelds nummer 1 huurmoordenaar. Hij wordt echter een jaartje ouder en besluit dat het tijd is om te stoppen. Dit wordt door zijn opdrachtgevers gezien als een groot gevaar en ze huren enkele jongere, snellere moordenaars in om Vizla uit te schakelen.
Duncan Vizla
Facundo
Alexei
Junkie Jane
mcdaktari
Ben hier best wel benieuwd naar. Zou wel eens een leuk filmpje kunnen zijn met Mads Mikkelsen.
schram101
Wauw! Coole trailer. Visueel strak en zeker net zo strak gemonteerd. Mikkelsen is cool!
John Milton
Ik zag het aangeprezen worden als 'lijkt gemaakt voor de John Wick fans'. Daar hoort deze John dus inderdaad niet bij. Maar wie weet, als hij niet compleet afgefikt wordt en er tijd is.
Mads zie ik wel graag. Eerst volgend weekend maar eens Arctic (2018) kijken..
Fisico
Mads zie ik wel graag. Eerst volgend weekend maar eens Arctic (2018) kijken..
Ik volg en vul aan dat ik de film aangekondigd zag als een inspiratie op Sin City en Park's Oldboy. Poster heeft inderdaad veel weg van John Wick.
Arctic pas vanaf maart in de zalen, een AP John Milton?
John Milton
Arctic pas vanaf maart in de zalen, een AP John Milton?
Zwolle84
Arctic en Polar ga ik dus constant door elkaar halen. Bijna dezelfde titel en ook nog eens dezelfde hoofdpersoon. Alleen had ik die andere liever op het PAC Festival gezien.
DreamTech
Ja lekker filmpie ! de vergelijking John Wick kon ik niet echt msken wel de zeg maar personages qua sin city al met al prima vermaakt aanrader !!
Jan Scooter
Was er lekker voor gaan liggen, had er zin an.
De opening was nog wel in mijn straatje met dat feel good muziekje er onder.
Maar daarna begon ik door het hoge freakshow gehalte en de onmogelijke situaties mijn concentratie te verliezen.
Wel mooi dat Mads nog even zijn Deense worst in het snoepje van de avond mocht parkeren.
Heb ze beter gezien van Mads, ben b.v. o.a. een groot fan van Pusher II, Jagten en noem maar op, maar dit is het net niet.
Shinobi
John Milton, via de bekende weg is deze al binnen te halen. Maar ik wacht zelf ook netjes totdat de film op Netflix komt.
John Milton
Hmm, niet op mijn client dan zeker. Maakt niet uit, was alleen nieuwsgierig!
wexxel
Wat een ontzettend rare film is dit!
Het eerste half uur had ik de film bijna uitgezet. Ergerlijke combinatie van zwarte(matige) humor en zeer flashy kleurgebruik. Snelle editing zoals tegenwoordig zo hip is met ultraviolent flashbacks kon mij absoluut niet bekoren.
Toch werd deze kleurrijke pastische (lock Stock, John Wick, Springbreakers, Drive) steeds aangenamer, mede door de protagonist.
Mads is erg sterk als meedogenloze huurmoordenaar en de bijrolletjes van Richard Dreyfuss en Johnny Knoxville (oud geworden) zijn geinig.
De rol van Matt Lucas als leider van de bad Guys is verschrikkelijk.
Cult of crap zeg het maar.
Brabants
Artistieke en enigszins eigenzinnige film met een top acteur die luistert naar de naam Mads Mikkelsen. Film is berust met zware karakterontwikkeling waarvan ik sowieso houdt. Maakt het allemaal zeer compleet. Voor Netflix is dit een van de betere vertoningen. Ze worden hierin steeds beter.
Left4Dead
Geforceerd tot op de draad. Gelukkig dat Mads er nog iets van maakt, we zijn gemadst met hem om maar dezelfde slechte humor te gebruiken als de film zelf. De rest van de cast weet echt niet het script op beeld te brengen, misschien is het script zelf wel de boosdoener van alles waarom deze prent niet uit de verf komt.
Qua regie zeker ook niet origineel evenals het verhaal. Hunter is hunted, een hitman op de dodenlijst, we hebben dit vaker voorbij zien komen. Al snel begint je licht geïrriteerd te raken door de houterig neergezette personages. Schreeuwerig wil de regisseur er een olijke boel van maken, flashy beelden die volledig misstaan en momenten die ergerlijk voorbij vliegen. En dan nog de slechte muziekkeuze om het allemaal te finaliseren als mislukt.
Je blijft simpelweg de film kijken door Mads, zijn karakter is als enige bezienswaardig te noemen, misschien nog zijn buurvrouwtje daarbij. Het clowneske gezelschap dat achter hitman Duncan aan zit werkt op de zenuwen, inbegrepen hun opdrachtgever. Gelukkig dat er nog wat vrouwelijk schoon op beeld getoond wordt. Nee het verhaal en zeker haar uitvoering is ondermaats, respect voor Mads wederom. Hij zet zijn karakter echt heel goed neer en weerhield mij ervan deze prent er heel erg snel al uit te gooien.
2,5** voor Mads
wimaroca
Ik vind de trailer maar niks,ben wel fan van Mikkelsen,maar deze sla ik over
maxcomthrilla
Geniaal!
Een perfecte combinatie van Crank versus 300. Over gestileerd, kleurrijk en zwaar over de top; maakt dat je jezelf geen moment verveelt met alle flamboyante schurken in deze vlotte actiefilm. Er zitten ook veel geinige details in deze best zwartgallige film die alles opmerkelijk luchtig houden. Zowel de nachtshots, de rustieke sfeerschetsen en de flashbacks zijn adembenemend goed gefilmd/gemonteerd. Netflix creëert steeds betere content.
Oh ja aparte muziek gebruiken die enigszins misstaat bij een bepaalde scene mag dan niet meer geweldig origineel zijn, ik vind het nog altijd getuigen van een fijne dwarsheid. Doet de film goed. Veel zwarte humor ook, met die voorlichting scene op die school voorop.
Dikke 4*
vranque
blurp194
Komedie, drama en actie is toch een wat moeizame mix, dat blijkt wel weer - het is niet iedereen gegeven om daar een mooie balans in te vinden, en Ākerlund slaat de plank met dit geval lelijk mis. De eerste helft gaat dan nog wel een beetje, als je de wat maffe stijl van de tegenpartij kan waarderen. Maar in de tweede helft wordt de humor teveel vergeten en komt daar slechte actie en misplaatst drama voor in de plaats. Geen succes, wat mij betreft.
Desondanks doet Mikkelsen braaf z'n best, en dat redt de film wel van de totale ondergang. En wellicht ook de beelden van de vallei waarin hij zich verstopt heeft, ik zou er zo heen willen. Verder is het echt wel ver onder de maat eigenlijk, en vooral veel en veel te onevenwichtig.
Rodger
Hou je van veel bloed, actie, en humor.. dan is dit een perfecte film.
Niet mijn ding, dus 2.0 voor de moeite.
2.0 **
Matige film waarin een huurmoordenaar bijna met pensioen gaat, maar zijn opdrachtgever heeft andere plannen. Een mager verhaal dat iets te lang doorgaat. Qua toon wat onevenwichtig (de relatie die ontstaat tussen de huurmoordenaar en zijn buurvrouw en de groep huurmoordenaars die achter hem aan zit). Over de top personages en hier en daar komt het best grappig uit de hoek qua lompheid.
Gerlof1378
Een lekkere over de top actiefilm, met veel geweld, bloed en een vleugje humor heb ik me prima mee vermaakt. Mad Mikkelsen is gewoon Duncan Vizla aka The Black Kaizer en ik vind hem ook wel erg veel hebben van Solid Snake uit de Metal Gear Solid games of ben ik de enige? De rest van de cast speelt ook goed, vond vooral de bijna onherkenbare Vanessa Hudgens erg goed in haar rol zitten. Matt Lucas vond ik dan weer raar om naar te kijken als Big Boss, ik heb meer de nijging om te zeggen he dat is Andy i want that one of yeah i know
Het verhaal is afgeleid van een strip boek naar de hand van Victor Santos, afijn voordat ik dit stukje te lang maak, ik vond het een leuke film en raad hem iedereen aan die van dit soort films houd.
John Milton
Mads Mikkelsen speelt een huurmoordenaar in een misdaadsyndicaat die op zijn 50e verjaardag eindelijk met pensioen kan. Sterker nog, hij moet, dat is een van de regels. Maar noeste Mads heeft gedurende zijn loopbaan veel geld weggezet, en de (zowat uit Austin Powers weggelopen) evil mastermind bedenkt dat het goedkoper is om zulke mensen te ‘retiren’ in die andere zin van het woord... Hmmm, ok?
Mads en Hudgens spelen beter dan voor de film noodzakelijk is, maar de bad guys zijn mij iets te karikaturaal, dat werkt in de comic/graphic novels waarde film op is gebaseerd misschien beter. Of het is gewoon niet mijn ding, aangezien John Wick mij ook al niet echt kon bekoren (ja, echt)… Het simpele plotje laat zich makkelijk voorspellen en ook de wending aan het einde zie (of voel je op zijn minst) mijlenver van tevoren aankomen. Toch halen het de acteurs het voor mij wel naar een voldoende, en doen ze hun best met montage, cinematografie en kleurgebruik om Polar een eigen smoel te geven. Maar Åkerlunds stijl moet je misschien wel iets liggen, want dat het dezelfde regisseur als Gaga en Beyoncé’s Music Video Telephone betreft, is wat mij betreft duidelijk te zien.
Bijzondere modus operandi van het karakter Sindy trouwens; het in de val lokken van mannelijke slachtoffers, waarbij ze seks gebruikt om de nietsvermoedende (?) arme donders te verleiden, en tijdens de daad is het onvermijdelijk een keer Blow-Time, dat naast orale festiviteiten tevens het signaal blijkt dat een scherpschutter, terwijl zij haar hoofd naar lagere regionen verplaatst, vrij baan heeft om een flink kaliber kogel door het grijnzende gezicht van het slachtoffer te jagen. Over een anti-climax gesproken...

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Mænd & Høns
Komedie / Drama, 2015

Extraction
Actie / Drama, 2020
montanasluipmoordenaarruslandhuurmoordenaarchiligebaseerd op stripisolated housedark horse comicscriminal organization neo-noirforced retirementcrime organizationneo noir