• 9.377.760 stemmen

Met onder meer: Zoe Saldana, Hugh Jackman en Zach Galifianakis

Releasedatum: 10 april 2019

Plot Missing Link

"Meet Mr. Link"

Sir Lionel Frost doet onderzoek naar allerlei monsters en mythen, maar wordt niet erkend door zijn kleingeestige collega's. In de hoop eindelijk aanvaard te worden door zijn omgeving gaat Frost op avontuur in de Pacific Northwest om er het bestaan van het legendarische schepsel, meneer Link, te bewijzen. Hiervoor wordt hij bijgestaan door de eigenzinnige Adelina Fortnight die tevens over de plattegrond beschikt om Link terug te vinden.

Sir Lionel Frost (stemrol)

Adelina Fortnight (stemrol)

Mr. Susan Link (stemrol)

Lord Piggot-Dunceby (stemrol)

Willard Stenk (stemrol)

Dora the Yeti Elder (stemrol)

Ama Lhamu (stemrol)

Mr. Collick (stemrol)

Gamu (stemrol)

Mr. Lemuel Lint (stemrol)

avatar van Zeriel

Zeriel

Mooie animaties, verder nogal saai met een doorsnee verhaaltje. Vrij oninteressant type ook die Mr. Link, idem geldt voor Mr. Frost.

Ik behoor dan wel niet tot de doelgroep, maar ik kreeg ook niet de indruk dat de aanwezige kids zich hier erg vermaakten. Iig werd er maar weinig gelachen.

avatar van james_cameron

Vijfde film uit de Laika studio en wederom zeer de moeite waard. De plot heeft aanvankelijk niet zoveel om het lijf en het duurt even voor je iets voelt voor de personages, maar op gegeven moment valt het kwartje en valt er veel te genieten. Animatie en vormgeving zijn erg mooi en de stemmencast is eersteklas. Grootste pluspunt is echter de onderkoelde humor, met geniale dialogen en een perfecte timing van de grappen. Erg leuk.

avatar van Film Pegasus

Mooi verhaal, al is het over het algemeen wel vrij voorspelbaar. Het is in elk geval een gezellige animatie en zeker niet te druk. Maar in het achterhoofd heb je het gevoel dat je dit allemaal al wel eens gehad hebt. De humor is best te genieten, de animatie valt op zich wat tegen. Er zit in elk geval genoeg tempo in en het verveelt niet. Maar de kans is groot dat ik deze film volgend jaar al vergeten ben...

avatar van K. V.

K. V.

Een iets minder bekende animatiefilm, maar me er toch eens aan gewaagd. De film zag er wel mooi uit, alleen was het verhaal ditmaal iets minder speciaal. Niet dat het verveelde, maar gewoon iets minder origineel.

We hadden naar de Vlaamse versie gekeken, maar storend was het niet.

Een leuke animatiefilm, maar geen topper.

avatar van mrklm

mrklm

Ontdekkingsreiziger Sir Lionel Frost [Hugh Jackman] snakt naar de erkenning van zijn collega’s. Wanneer hij een zonderlinge brief vindt met een routebeschrijving naar een zogenaamde Sasquatch belooft hij het wezen uit de wildernis te halen. Tot zijn grote verbazing blijkt het wezen [Zack Galifianakis] vriendelijk en zeer beschaafd te zijn. Met de hulp van Mr Link hoopt Sir Lionel op het spoor te komen van de legendarische Yeti’s en met de hulp van collega Adelina Fortnight [Zoe Saldana] gaat hij op pad. Een vreemde, niet geheel geslaagde mix van animatiestijlen. De fraaie, gedetailleerde achtergronden staat in schril contrast met de simplistisch getekende karakters. Jackmans maakt een weinig geïnspireerde indruk, maar Galifianakis is fantastisch als Mr Link, waarschijnlijk het eerste binaire tekenfilmkarakter (hij kiest ervoor omzichzelf Suzan te noemen).

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een orginele en amusante animatie film.

En het is echt een type film, waar je van houd of niet.

Gezien hij toch een beetje afwijkt van een standaard animatie film.

Naarmate de film vordert, wordt hij steeds beter.

De animatie op zich, is echt prachtig gemaakt in details.

En avontuurlijk en op sommige momenten grappig.

De film op zich, is anders als anders de animatie stijl.

Maar gezegd mag worden,zeker meer dan de moeite waard.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Never mention the chicken!

Geslaagd. Het is een plus dat de personages in tegenstelling tot andere animes niet irritant uit de hoek komen en vrij snel de sympathie weten te winnen, al mocht Mr Link voor mij wat meer zijn dan een flauwe grappenmaker. Missing Link haalt veel uit het Jules Verne universum, waarin een ontdekkingsreiziger, Sir Lionel Frost, besluit om op zoek te gaan naar de Sasquatch in de hoop een lidmaatschap te verzilveren bij een eminent genootschap wetenschappers. De arrogante voorzitter, Piggot-Dunceby, stuurt een killer om te voorkomen dat hij terugkeert naar Londen met Mr Link. Dit deed me heel erg denken aan Around the World in 80 days, al geven de makers een andere invulling aan de wereldreis die de personages tot in het verre Tibet brengen. Het gaat allemaal vlot, de animatie is overtuigend en als stop-motion film lijkt me dit technisch een groot avontuur. Enige wat ik bemerk is dat het wat wispelturig verteld wordt en de film geen echte pointe kent, maar Missing Link is verder ook niet zo voorspelbaar als ik dacht, met Link die niet geaccepteerd wordt door de Yeti's. De Indiana Jones achtige finale is buitengewoon leuk. Voor de animatiefilm liefhebbers een aanrader. Ik vond het van een hoog niveau tussen 3,5 en 4*. Ik kijk erg uit naar hun volgende film, Wildwood.