• 144.960 films
 • 7.305 series
 • 22.124 seizoenen
 • 498.569 acteurs
 • 313.534 gebruikers
 • 8.303.992 stemmen
Avatar
 
banner banner

Thunder Road (2018)

Drama / Komedie | 92 minuten
3,11 151 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Speelduur: 92 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jim Cummings

Met onder meer: Jim Cummings, Kendal Farr en Nican Robinson

IMDb beoordeling: 7,1 (17.734)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 28 maart 2019

Plot Thunder Road

"Officer Arnaud loved his Mom."

Politieagent Jim Arnaud hield van zijn moeder. Hij hield ook van zijn ex. Toch gaat hij nu als gescheiden vader door het leven, die zijn overleden moeder vreselijk mist. Hij doet zijn uiterste best het hoofd boven water te houden, maar het zit hem allemaal niet mee. Als hij ook nog de voogdij over zijn dochter dreigt kwijt te raken, is de maat echt vol. Een tragikomisch portret over een welwillende politieagent en een naderende zenuwinzinking.

imageimageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Officer Jim Arnaud

Crystal Arnaud

Officer Nate Lewis

Rosalind Arnaud

Dustin Zahn

The Captain

Officer Doug

Homeless Man

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van zoutzak

zoutzak

 • 794 berichten
 • 5420 stemmen

Een afwisselend emotionele en komische film van regisseur en acteur Jim Cummings die zijn geslaagde debuut markeren.

Keep Austin weird


avatar van macrobody

macrobody

 • 1512 berichten
 • 1320 stemmen

Nou, de omschrijving hierboven snap ik niets van. Het narcisme zag ik weinig van terug en de opvoeding van zijn dochter als liefdesbrief naar zijn moeder toe, huh? Hoe werkt dat dan en op welk moment?

Ik zag een vreemde snuiter die zei wat ie denkt wat vaak tot onhandige situaties leidde. Was het lachen, gieren, brullen? Nee, absoluut niet. Het is meer een moment opname uit het leven en in dit geval van iemand die op een pijnlijke manier erachter komt dat zijn leven vrij zinloos is geworden voor hem. Niet mijn ding. We zijn tenslotte allemaal schuldslaven en worden van jongs af aan geprogrammeerd om het stramien te volgen van school, werk, huis, kinderen, pensioen. Wijk je daarvan af dan ben JIJ raar!


avatar van scorsese

scorsese

 • 9311 berichten
 • 9121 stemmen

Uitstekende film over een agent waarbij de dingen niet goed lopen nadat hij zijn moeder verliest. Wat fragmentarisch van opzet, maar de scenes zijn wel goed. De emotionele achtbaan waarin het hoofdpersonage zich bevindt levert een aantal scenes op waarbij je niet weet of je moet lachen of huilen. Een origineel overkomend regiedebuut van Jim Cummings die hier ook de hoofdrol speelt. Een kleine 4.0 sterren.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 63252 berichten
 • 5098 stemmen

Vanaf 28 maart 2019 in de bioscoop (September Film Distribution)


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3246 berichten
 • 2932 stemmen

Ik heb een tragikomische film nog nooit op deze manier gedaan zien worden, met die aparte mix van vage droge humor en oprecht drama. De droge momenten komen van Cummings, die echt indrukwekkend is. Alle komische oprispingen gaan nooit ten koste van het drama, dat heel echt voelt. Jim is best apart, maar hij blijft een echt persoon. Heel pure film, en indie in zijn meest zuivere soort. Vond het einde ook echt heel mooi. Kijk uit naar meer van deze regisseur. Een hele dikke 3.5*.


avatar van De filosoof

De filosoof

 • 1440 berichten
 • 1065 stemmen

Deze film was een hele fijne verrassing. Van het begin tot het eind heb ik aan het doek gekluisterd gezeten: de film begint meteen intrigerend met bizar gedrag van een politieagent op de begrafenis van zijn moeder en bijna elke scene erna heeft een vergelijkbare impact. Vanwege dat begin is meteen duidelijk dat er iets mis is met de man en wat eerst op een gewone overspannenheid lijkt lijkt later een PTSS vanwege een dienstongeval (waarvoor hij onderscheiden is) als bron (met de dood van zijn moeder als katalysator voor een ‘emotional breakdown’), al maakt de film een en ander niet expliciet. Cummings lijkt soms over the top te gaan qua acteren, maar met een PTSS is zulk gedrag misschien toch realistisch. De film raakte me diep omdat de film tegelijk hilarisch komisch is en diep triest is, hetgeen de film een topdrama maakt à la American Beauty (1999) - MovieMeter.nl waarbij net als die klassieker ook deze film een document is van hoe gewone Amerikanen het leven met zijn gewone tegenslagen soms niet meer aankunnen.

Ik heb de film beleefd als een intense emotionele achtbaan en de enige reden dat ik geen vijf sterren geef is dat er een paar zwakkere en/of minder interessante/intense scenes in zitten (zoals in het klaslokaal en bij zijn zus) en het verhaal in zijn geheel niet heel bijzonder is. De scenes zijn echter hilarisch/hartverscheurend en het is een van de meest indrukwekkende films die ik sinds een tijdje heb gezien.

PS. De beschrijving van de film op MM komt niet overeen met hoe ik de film heb geïnterpreteerd. Ik heb geen narcistische man gezien, maar juist een man die voor iedereen het beste voor heeft (maar totaal geen grip op zijn leven krijgt). De liefdesbrief herken ik ook niet…


avatar van Seam

Seam

 • 621 berichten
 • 1579 stemmen

Mooi filmpje en ik ben blij dat ik de omschrijving hier niet gelezen heb. De auteur heeft er duidelijk met een andere bril naar gekeken. Ik zag een volbloed drama met enkele vreemde situaties, die ik eigenlijk niet eens zo komisch vond. Het drama kwam juist nog harder binnen omdat het soms wat gek gedrag was. Het werd me daardoor duidelijk hoe ernstig in de knoop Jim met zichzelf lag.

Het acteurwerk van Cummings is zoals de mensen hierboven zeggen erg sterk, op het randje van overacting maar in deze werkt het prima. Helaas is het script wat fragmentarisch , waardoor het soms onduidelijk is hoeveel tijd er tussen scenes zit. Hierdoor kwam de climax ook wat onverwacht.

Desalniettemin een prima filmpje


avatar van Zinema

Zinema (crew films)

 • 9803 berichten
 • 6531 stemmen

Bewegingsvolle begrafenisrede.

De 13 minuten durende kortfilm met dezelfde titel was aanleiding voor Jim Cummings om opnieuw in de rol van overspannen politieagent te kruipen. Wellicht omdat niemand het droog hield tijdens zijn bewegingsvolle begrafenisrede. De titel refereert namelijk aan de Bruce Springsteen classic uit 1975. Er mag gedanst worden. Altijd leuk tijdens het speechen. Er mag dus ook gelachen worden.

Cummings tekende niet alleen voor de hoofdrol, ook vulde hij de regisseurszetel en deed hij de productie. Een waar multitalent. De man die voorheen vooral sier maakte met kortfilms, zet hier hoog in op een langere speelduur. En dat valt te merken. Het is met name de openingsscène waar de film op rust. Verdriet is een ingewikkeld ding en onze held verliest derhalve deels zijn verstand.

Cummings is bovenal sterk in de monoloog, zoals wederom zal blijken verderop in de film, maar een en ander doet wat onevenwichtig aan. Dat zit hem ook in de manier van acteren. Schmieren is hem niet geheel vreemd. Toch komt hij overal gemakkelijk mee weg. Zelfs als blijkt dat hij wel erg veel drama tegelijkertijd krijgt te verduren. Iets wat de geloofwaardigheid en eventuele structuur niet altijd ten goede komt.

***

Met dank aan September Film voor het recensie-exemplaar.


avatar van Brabants

Brabants

 • 1979 berichten
 • 1613 stemmen

Thunder Road is qua drama een zeer sterke film die allerlei thema's uit het dagelijkse leven de revue laat passeren. Indien we spreken of komedie dan vind ik de film minder geslaagd. Ik heb de ingrediënten voor deze titel duidelijk gemist.


avatar van Waku

Waku

 • 4768 berichten
 • 5987 stemmen

Laat komedie maar weg. Er valt namelijk erg weinig te lachen om deze "Thunder Road". Zelfs voor een tragi komedie is de film te wrang. Verwacht eerder een depr imerend verhaal met pijnlijke situaties die eerder ongemakkelijk als komisch zijn. Echter laat dit je niet tegenhouden om deze film te zien. Cummings zet een fantastische doorgedraaide vader en politie agent neer. Hij weet door puik acteerwerk je in zijn personage mee te sleuren waardoor je als kijker met hem meeleeft. "Thunder Road" is een niet allerdaagse film en dat maakt hem zeer bijzonder. 4*


avatar van schumacher

schumacher

 • 3127 berichten
 • 2898 stemmen

Jaman, zie ik hier al die hoge scores ppfrrtt.

Van films als Fast and Furious weet ik wat voor (onrealistisch) gedoe het is maar bij zo'n film als deze hier het nog serieus vinden, really?

Van in het begin al was het al belachelijk slecht en ongeloofwaardig dat er ene zo staat te doen op een begrafenis. En die kerel was een echte zaag in die film en rete irritant, telkens op zijn zelfde toon, bbrr. Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat de acteur geen goede zou zijn maar ik vond het maar niks in deze film.

Film kon me dus helemaal niet meeslepen.

Zit die dan mongoolachtig te doen tegen zijn overste, doe zoiets irl en je bent je werk kwijt en ze steken u mss het gesticht binnen.

Dan tegen zijn kind zo bezig zitten sloeg al helemaal nergens op. Ik ga geen spoilers geven, kijk de film en je weet mss wel waarover ik het heb.

Nee, deze film kon goed zijn geweest voor mij hadden ze het serieus aangepakt en het geloofwaardig laten overkomen wat dus absoluut niet het geval was, een gemiste kans noem ik het.

Dan staat die opeens voor de rechter, mja, het sloeg allemaal nergens op.

Jammer vd tijdverspilling.


avatar van Woland

Woland

 • 3104 berichten
 • 2818 stemmen

Ik kon de komedie eigenlijk nauwelijks terugvinden, hoogstens hier een daar iets van de pikzwarte variant. Maar een redelijk geslaagde kijkbeurt was dit alsnog. Thunder Road is een film lang kijken naar Jim Cummings, die nou niet bepaald de meest gelukkige periode in zijn leven heeft - zijn moeder is overleden, hij ligt in scheiding en dreigt de voogdij over z'n dochtertje te verliezen, en dan hebben we het nog niet eens over de nare ervaringen tijdens z'n politiewerk, en er mentaal aan onderdoor gaat. En ja, daarbij wordt af en toe wel wat geschmierd, maar storend vond ik het niet en onrealistisch al helemaal niet - nou ja, wellicht is de opeenstapeling ellende wat veel, maar de zenuwinzinkingen van Jim konden me prima overtuigen.

Al is het kijken naar een film lang wrange gebeurtenissen en Jim die zich door de mentale ellende heen probeert te vechten wel best een hele zit. Desondanks zeker de moeite waard.


avatar van david bohm

david bohm

 • 2562 berichten
 • 2905 stemmen

Aparte film, totaal anders dan verwacht. De begrafenisscene blijft als soort van rode draad fungeren. Ik heb niets vooraf gelezen voor het kijken en dacht dit is een komedie waardoor de tragiek aan het begin van de film nog niet echt binnenkwam. Vond het wel geinig, wat een bizarre man, dat soort gedachten.

Naarmate de film vordert en de boel verder in elkaar stort veranderde mijn beeld. Sowieso is elke scène tamelijk ongemakkelijk om naar te kijken door het gedrag van Jim. Maar ondanks het neurotische, het op de zenuwen werken en de keuzes die hij maakt krijg je toch een zwak voor de beste man. Knap gedaan van de acteur, regisseur en producer. Vond de rest van de cast ook wel aardig spelen zoals bijvoorbeeld het meisje dat Chrystal speelt.


avatar van mrklm

mrklm

 • 4286 berichten
 • 6289 stemmen

Jim Arnaud [Jim Cummings] is een politieagent in een klein stadje in Texas wiens leven een puinhoop is. Na de dood van zijn moeder negeert hij het advies om psychologische hulp te zoeken, alsmede het bevel om niet op zijn werk te verschijnen en de tijd te nemen om alles te verwerken. Cummings schreef scenario en muziek, regisseerde en speelde de hoofdrol maar kan maar niet besluiten hoe serieus we zijn karakter moeten nemen. Jims onregelmatige huilbuien wekken noch glimlach noch tranen op en dat is niet de enige reden waarom het zo’n irritant personage is. Hoe dan ook: Cummings heeft alle talenten die hij heeft aangesproken voor deze vervelende film schromelijk overschat.