• 9.373.568 stemmen

Geregisseerd door: Josh Trank

Met onder meer: Tom Hardy, Linda Cardellini en Jack Lowden

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Capone

"We all pay for our crimes in the end."

'Capone' vertelt het verhaal van de Amerikaanse gangster Al Capone in zijn laatste maanden. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Deze film is echt niet om aan te gluren. Het is vooral semi-interessant doen over de illusies die Capone in de laatste jaren van z'n (lijdende) leven had. Zij het dat het helemaal niet leuk is om naar iemand te kijken die lijdt en naar iemands niet te verifiëren illusies. Ook is er geen sfeer, geen spanning en heb je geen binding met de nogal onsympathieke characters.

avatar van scorsese

Matige film over het laatste levensjaar van de eens roemruchte gangster Al Capone. Niet direct een biopic aangezien we hier slechts Al Capone als ernstig zieke man zien (zijn personage mist in die hoedanigheid ook wat context). Voornamelijk omdat de film een duidelijke richting mist, weet het niet echt te boeien. Wel een goeie cast met Tom Hardy voorop in de titelrol.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Het ligt er maar net aan met welke verwachtingen je naar deze film gaat kijken. Onvoorbereid zou je een gangsterfilm verwachten met veel actie en rondspattend bloed. Maar als je wat beter bent voorbereid weet je van te voren dat je een film gaat zien over het laatste jaar - de laatste paar maanden en dagen - van een voormalig gangsterbaas; verbannen, uitgespeeld en uitgehold door dementie en syfilis. Als je dus van actie houdt moet je hier niet naar kijken.

Ik vond uiteindelijk de film niet goed, vooral door het warrige script en het feit dat de film van de hak op de tak springt en nergens goed uitwerkt. Hardy was goed in zijn rol en ook de anderen bevielen mij wel. Eigenlijk is hij het perfecte type om Capone te spelen. Niet te vergelijken met De Niro (briljant!) in The Untouchables: dat was Capone in een totaal andere omgeving en dus een totaal andere rol.

De vergelijkingen hier op MM met Hardy in zijn rol in Mad Max vind ik onzinnig. Dat is een totaal ander soort film. Je kunt en mag niet verwachten dat een acteur in elke film eenzelfde typetje speelt. Ik vind het juist sterk van Hardy dat hij er niet bang voor is om totaal verschillende rollen op te pakken.

avatar van Amberke2016

Amberke2016

Een beetje een triestige film over de teleurgang van Al Capone in zijn laatste levensjaar. Jammer dat er niet een paar flashbacks inzaten van zijn gloriedagen om het verschil te benadrukken. Ik vond het wel goed geacteerd door Tom Hardy maar misschien zien we onze held niet graag in zo'n rol. Wel een moedige prestatie.