• 9.377.368 stemmen

Geregisseerd door: Scotty Baker

Met onder meer: Doug Jones en Manu Intiraymi

Plot 5th Passenger

"Question your humanity"

Het jaar 2151. In de nasleep van een onderdrukkende klassenoorlog is het ruimteschip van vijf bemanningsleden vernietigd. Ze zijn gedwongen om met een ontsnappingsmodule, die gebouwd is voor vier personen, het schip te verlaten. Onder hen is een zwangere officier. Net wanneer de redding nabij lijkt te zijn, ontdekken ze een buitenaards wezen aan boord.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De trailer heeft mij niet enthousiast gemaakt maar toch ben ik wel benieuwd naar de 5th Passenger.

avatar van Larzz

Larzz

Niet aan beginnen. Gruwelijk slechte SF film in de trant van Alien. Matige regie, zeer slecht acteerwerk, hopeloos rare en domme special effects. Verwarrend verhaal. Bedenk het maar. Zelden zo'n slechte film gezien. Benieuwd of iemand anders er wel iets in ziet.

avatar van horizons

horizons

Star Trek Crew aan boord.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Marina Sirtis, Armin Shimerman en Tim Russ waren eerder al te zien in Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager. Hana Hatae en Manu Intiraymi speelden de terugkerende personages Molly O'Brien in Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Deep Space Nine, en Icheb in Star Trek: Voyager. Doug Jones zou later ook de hoofdrol van Commander Saru vertolken in de prequel-serie Star Trek: Discovery.

Persoonlijk miste ik de chemie tussen sommige personages, en beschikt het verhaal over belachelijke dialogen. Ook de effecten en het camerawerk waren uitermate slecht. Het acteerwerk kwam nogal geforceerd over. Wellicht weggelegd voor de echte liefhebbers van "Star Trek", maar wat mij betreft een gemiste kans.

1,5 *