• 159.509 films
  • 9.817 series
  • 29.120 seizoenen
  • 608.801 acteurs
  • 355.345 gebruikers
  • 8.900.824 stemmen
Avatar
 
banner banner

Star Trek: The Next Generation (1987-1994)

Sciencefiction / Drama | 7 seizoenen
7 seizoenen
3,85 368 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: TNG, ST:TNG

Status: Beëindigd

Genre: Sciencefiction / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Gene Roddenberry

Met onder meer: Patrick Stewart, Jonathan Frakes en LeVar Burton

IMDb beoordeling: 8,7 (132.077)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 28 september 1987

Eerst uitgezonden op: Syndication (Verenigde Staten)

Plot Star Trek: The Next Generation

De serie begint in het jaar 2364, ongeveer een eeuw na Star Trek: The Originele serie. Starfleet heeft inmiddels een nieuwe U.S.S. Enterprise gebouwd: de Enterprise-D. Het schip staat onder het commando van de strenge kapitein Jean-Luc Picard. Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier William T. Riker, de Klingon Worf, de androïde Data, de blinde Geordi La Forge, de empathische Deanna Troi en de scheepsarts Beverly Crusher. Onderweg beleven ze allerlei avonturen, variërend van ontmoetingen met nieuwe rassen tot de ontdekking van een parallel universum.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Star Trek: The Next Generation

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van DVD-T

DVD-T

  • 43 berichten
  • 59 stemmen
dinsdag 1 december 2015
Star Trek: The Next Generation seizoen 1 De Star Trek serie waar ik groot mee ben geworden. In latere jaren dan. Leuk concept om elke aflevering haast een kleine film te maken. Het begin van de nieuwe crew pakt erg goed uit maar ligt nog niet echt op het niveau wat nog behaald wordt in deze serie. Erg leuk om te zien hoe hier de acteurs erg op elkaar ingespeeld raken en gaan zorgen voor de langst lopende Star Trek serie inclusief nog een aantal films. Verhalen wisselen een beetje in kwaliteit. Zitten wat mindere tussen, maar de potentie daarvan en die moeite die daarin is gestopt kun je moeilijk negeren. Verder zien de effecten er gezien het budget best goed uit, de make up is van een hoog niveau en dat geld ook voor de rest van het technische aspect. Zoals gezegd doet elke aflevering echt aan als een mini movie. Acteerwerk is erg fijn hier. Een groot deel waarom TNG erg goed werkt ook. Iedereen is fantastisch.
avatar van Baggerman

Baggerman

  • 106 berichten
  • 1886 stemmen
donderdag 10 december 2015
Star Trek: The Next Generation seizoen 1 Blijft toch een gave serie, hoewel de plots vaak wel gemakzuchtig werden opgelost door de scriptschrijvers (What if we remodulate the quantflux and direct the shift directly in Ultranebula??? Good idea Commander Riker! Bzzzt, pief poef, zucht van verlichting and the universe is saved!!!) Geweldige begintune ook!