menu

How It Ends (2018)

mijn stem
2,53 (359)
359 stemmen

Canada / Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
113 minuten

geregisseerd door David M. Rosenthal
met Theo James, Forest Whitaker en Kat Graham

De wanhopige Will poogt terug naar huis te keren naar zijn zwangere vriendin Samantha. Hij moet hiervoor duizenden mijlen afreizen samen met zijn schoonvader Tom, waarmee hij een niet al te beste band onderhoudt. Te midden van dit alles is er een mysterieuze apocalyptische gebeurtenis gaande die de wereld in chaos doet verzaken.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ZyUhify6T9A

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
In het begin kon ik nog wel door de zwakke acteerprestaties heen kijken. Dat ben ik wel gewend na jaren Amerikaanse Blockbusters kijken. Ik vind dat ze de spanning er wel goed inhielden. Helaas bleef het daarbij: opbouw, opbouw, afremmen omdat er een zielig verhaal verteld wordt, opbouwen, zielig verhaal... Gedurende de film ontwikkel je totaal geen empathie voor welk personage dan ook. Als je een paar films als The Day After Tomorrow en 2012 hebt gezien, kun je deze film ook wel voorspellen. Alleen het einde is niet te voorspellen. Dat is zelfs zo triest dat ik er geen woorden aan vuil ga maken. Waardeloze film, geen aanrader als je op zoek bent naar een film met inhoud. Wel moet gezegd worden dat de special effects on point waren.

avatar van simonfender
3,0
Leuke film, kijkt lekker weg, mooie beelden, leuke acteurs, niks mis mee! Gewoon een prima rampenfilm

avatar van Seifer
Vermakelijke film. Door de gebeurtenissen in de wereld lekker vaag te houden, kun je zelf gaan fantaseren. Het einde kwam wel erg abrupt en afgeraffeld over.

3,5
Ik werd blij verrast.
Een Netflix productie stond (in mijn ogen) tot nu toe garant voor baggerfilms. Dit was zowaar de eerste die ik uit heb kunnen kijken.

Lekkere film die makkelijk wegkijkt, niet te moeilijk. Blijf netjes het gebaande paadje van de rampenfilms volgen, en wijkt er niet vanaf. Gelijk ook de kracht van de film denk ik, ik heb me er in ieder geval mee vermaakt.

Maar dat einde, man man wat een deceptie

3,0
Een lekker makkelijke wegkijken. Maar het einde en de reden van de ramp had in mijn ogen veel beter uitgemeten kunnen worden. Nu waren het 2 zinnen en een hoop speculatie. Jammer..

matige en trage film
de road trip vind ik nog wel grappig, maar mijn insteek was niet om naar een natuurfilm te kijken

Acteerwerk voornamelijk ingetogen en rustig. Rustige personages met af en toe een poging de spanning op te voeren met wat fanatieker acteerwerk, maar daar zijn ze niet echt in geslaagd.
De flarden special effects zijn best vermakelijk, zij het zeer sporadisch.

Verhaal is simplistisch en in 3 zinnen te omschrijven

Will heeft een zwangere vriendin woonachtig in Seatle. Wanneer Seatle nucleair wordt aangevallen door een onbekende vijand, valt in heel Amerika de stroom en netwerk uit. Will die 2000 km van Seatle vandaan is, gaat met de auto richting Seatle om haar vriendin te redden.

nogmaals matige film, 2,5 uit 5

5,0
Ben ik echt de enige die dit een geweldige film vond? Een rampenfilm die eens een keer niets te maken heeft met een inval van buitenaards leven, een nucleaire aanval (zoals hierboven wordt gesuggereerd), terrorisme of een verdraaiing van satelietten. Een rampenfilm waarbij je zelf invulling kan en mag geven wat de oorzaak zou kunnen ziijn. Fijne opbouw,niet die paniekzooi zoals in de meeste blockbusters, mooie roadtrip, leuke Cadillac, fijne acteurs. Vond deze film eigenlijk wel passen in het straatje van The Road. Tis net zoals met Rivella; een beetje vreemd, maar wel lekker!

avatar van the crook
3,0
Het blijft aanmodderen met de Netflix producties, hoewel deze How it Ends de grijze middenmaat iets ontstijgt. Het gegeven is dertien-in-een-dozijn, maar de film wordt toch redelijk ingevuld doordat de oorzaak van de ramp in het midden wordt gehouden. Daarnaast draaft een redelijk goede cast op, waardoor e.e.a. net genietbaar is.

avatar van Agent47
0,5
...saaiefiction… 113 minuten van m'n leven verpest.

2,0
Geinige titel voor een film zonder einde

Zelden heb ik een film gekeken die zo'n smerige nasmaak achterlaat.
De film begint erg sterk met een gigantische stroomuitval, wanneer de hoofdpersoon duizenden kilometers van zijn zwangere vriendin verwijderd is. Wanneer hij haar onmogelijk kan bereiken, besluit hij met zijn schoonvader per auto naar zijn vriendin te rijden. Acteerprestaties van de twee waren goed, ondanks dat de karakters zeer kleurloos waren. Langzamerhand beginnen er zich ook andere abnormale verschijnselen voor te doen. De special effects zagen er prima uit.

Helaas wordt er nooit uitgelegd wat de oorzaak van deze verschijnselen is. Wonderbaarlijk genoeg kan het de hoofdpersonen ook geen moer schelen wat er nou precies aan de hand is.

Om onduidelijke redenen zwerven er ook rare figuren rond die mensen dood willen maken en van het ene op het andere moment is totale chaos in de wereld. De rampen die plaatsvinden zijn verder volledig willekeurig. Alsof ze alle rampen uit andere films bijeen wilden stoppen in één film, maar dan zonder uitleg. Want waarom moeilijk als het ook makkelijk kan.

Als kers op de taart wordt er mooi naar een einde toegewerkt, maar dit wordt nooit afgemaakt. De film stopt gewoon ergens halverwege het verhaal.

Misschien waren de rampenideeën wel op...

2*

avatar van Zwolle84
3,5
'Cheyenne, Chinook, Chickasaw, Apache. I just think it's funny that the army named its helicopters after tribes they tried to wipe out'

Het valt me steeds vaker op dat als er (hier) wordt geklaagd over het einde van een film, de film 9 van de 10 keer een open einde heeft. Is de kijker van nu echt zo lui dat een beetje mysterie en eigen invulling niet meer worden geslikt? Ik vind dit einde juist sterk. Niet alles tot in den treure uitleggen blijft de meest effectieve manier om de kijker bij de film te betrekken - ook wanneer de end credits over het scherm rollen.

Anyhow, een van de sterkere Netflix-producties. Maar op papier niet. Wéér zo'n postapocalyptisch sci-fi-light-werkje uit de Netflix-stal, was m'n gedachte bij het lezen van het plot. En inderdaad, heel origineel is de insteek niet. Echter, waar de gemiddelde stalgenoot eindigt in een hoop zinloze moeilijkdoenerij, houdt Rosenthal bij How It Ends de touwtjes kinderlijk eenvoudig in handen.

De VS worden door een onduidelijke vijand - mens, natuur, iets anders? - aangevallen en dat wordt belicht aan de hand van een man wiens vriendin zich in een andere staat bevindt. Wat volgt is een roadtrip met zijn schoonvader op zoek naar zijn vriendin, waarbij zich allerlei spannende situaties voordoen. Niet dat het puntje van mijn bankstel het zwaar te verduren kreeg, maar onderhoudend was het zeker. Juist door al die onduidelijkheid kun je je goed voorstellen hoe jij zo'n situatie zou beleven.

De reden dat deze film wél slaagt, is dat alles heel degelijk is uitgewerkt. Het acteerwerk is naar behoren, de cameravoering bij vlagen best mooi, de soundtrack onopvallend maar effectief. Maar bovenal: de film draaft zichzelf dus niet voorbij. Klinkt allemaal niet heel lovend, maar dat stukje degelijkheid is nu net wat ik mis bij de meeste vergelijkbare Netflix-producties, waarbij altijd minimaal één van de elementen voor een bittere nasmaak zorgt.

Geen film die me lang zal bijblijven en over dat einde zal ik ook niet lang blijven doorpuzzelen, maar het keek erg fijn weg. En dat gebeurt de laatste tijd steeds minder vaak. Veel meer kun je van zo'n productie ook niet verwachten.

Robbertfr schreef:
Ik werd blij verrast.
Een Netflix productie stond (in mijn ogen) tot nu toe garant voor baggerfilms. Dit was zowaar de eerste die ik uit heb kunnen kijken.

Lekkere film die makkelijk wegkijkt, niet te moeilijk. Blijf netjes het gebaande paadje van de rampenfilms volgen, en wijkt er niet vanaf. Gelijk ook de kracht van de film denk ik, ik heb me er in ieder geval mee vermaakt.

Maar dat einde, man man wat een deceptie


Kijk anders even Beasts Of No Nation

avatar van Achilles
Je wilt weten how it ends.. dan weet je het en halveert de film in waarde

avatar van Fortune
2,0
Achilles schreef:
Je wilt weten how it ends.. dan weet je het en halveert de film in waarde


Haha, precies! Best een goede film maar dat einde is wel errug teleurstellend... Een van de slechtste eindes van een film die ik ooit heb gezien.

0,5
Wat een waardeloze film. Het blijft na een aardig begin, wachten op enige vorm van verhaal of uitleg, maar dat komt niet. Geen echte spanning, geen echte actie, het kabbelt wat voort en dan kijk je maar verder omdat je hoopt op een bevredigend einde, maar helaas nog meer teleurstelling. Zonde van mijn avond.

avatar van horizons
3,5
Toch wel jammer dat mensen eerder het negatieve van zo'n einde zien dan het positieve.

avatar van Fransjehier
1,5
De film keek makkelijk weg, maar op een gegeven moment leek het net alsof het budget voor de film op was en ze hem toen maar hebben afgekapt. Open einde prima, maar dit sloeg nergens op.

avatar van IH88
2,5
“Everyone wants the dream. Problem with your generation is that nobody wants to work for it.”

Redelijke Netflix film. De aarde gaat weer eens naar de haaien, en James en Whitaker ondernemen een road trip om op zoek te gaan naar hun verloofde/dochter. Tijdens deze road trip komen de bekende elementen langs, van plunderaars tot aan bange gezinsleden met te grote geweren. Het acteerwerk is goed en visueel ziet het er allemaal prima uit, maar het grote probleem van How It Ends is het barslechte script. Saai, voorspelbaar en zonder iets van spanning, dit is gewoon een road trip film die toevallig in een (waarschijnlijk) apocalyptische wereld plaatsvindt. Over het belachelijke einde zullen we het maar niet hebben.

2,0
YSV
Wat een slappe hap.

avatar van qwatje
2,0
2* How It Ends … precies. How it ends
De roadtrip was nog best te pruimen, maar vanaf het moment dat ie zijn geliefde terugvindt is er blijkbaar geen zinnig script meer aanwezig. De halve wereld is vergaan, maar de buurman had toevallig nog een buiten verblijf waar precies nog niet veel gebeurd was. Blijkt de buurman ook nog van het padje met vage theorieën, dat wordt dan ook niet meer uitgewerkt, want inmiddels wil de buurman de nieuwe vriend worden, en daarom de oude vriend omleggen beng en het is weer anders geen uitleg, snel in de auto want nou wordt op dit ene stukje aarde dat wonderbaarlijk was gespaard ook weer alles verzengend verwoest.
dan rijden ze weg....
DUH. Dat is geen open einde maar gebrek aan fantasie of geld of allebei. Ik hoop niet dat dit einde zo is om er een 2e deel van te maken. Ik laat dat in elkgeval aan mij voorbij gaan.

avatar van b00ts
2,0
Waar gaat het nou helemaal over ? Wat een tijdverspilling.

0,5
waaauw! wat een waardeloze film, heb nog nooit zo een slechte film gezien. Het verhaal begint random met een stroomuitval waar absoluut geen reden voor wordt gegeven. daarna volgen er verschillende wereldrampen en zijn er mensen die je onderweg dood willen maken met geen enkele reden.
na 5 dagen te hebben gereisd kom je eindelijk aan bij je zwangere vriendin om er vervolgens achter te komen dat de gast die je vriendin heeft ‘’gered’’ haar nieuwe vriend wilt zijn en je wilt omleggen. dit lukt hem echter niet (nog het enige positieve aan de film anders was het nog veel triesteer) daarna moeten jullie samen vluchten voor een volgende wereldramp en dan komt het hoor.... the end waar je op hebt gewacht.
volgensmij dachten ze laten we het maar afkappen want er valt toch niets meer te redden aan de film.
wat een verspilling van mijn kostbare tijd.
vooral wanneer je weet dat de acteurs/actrice top zijn en je dus een goede film verwacht. super jammer!

4,0
Zal ik U eens wat vertellen?? De film gaat helemaal niet over "de ramp"! Bijzaak.De film laat zien hoe de Mens "'is"" en handelt in tijden van rampspoed. Je hachie redden, doet lieve aardige mensen, die mogelijk ook nog gelovig zijn, naar een wapen grijpen en iemands pompoen er af schieten voor een jerrycan benzine. Rampen brengen mensen bij elkaar of maken duivels van ze. Het Goede komt naar boven,maar zeker ook het Slechte.Moet ik verder gaan met uitleggen??

Mensen kunnen niet hebben dat er ergens geen antwoord op is.......dan zijn ze verloren.(zie reacties)) Dat is de reden dat God van de mens komt en niet andersom. Want wij willen antwoorden, en als ze er niet zijn maken we ze (God)
Voor de rest, lees reactie van Zwolle. Verrassend goede film in zijn genre..En het einde??? Vooruit dan maar, zal ik het je zeggen...De hele wereld (aarde??/) gaat naar de kloten!!! Zo, nu kunnen er een aantal slapen. O ja.........zie het als een roadmovie........

avatar van Jkorpor83
Lijkt wel alsof al die grote netflix producties met een vaag onduidelijk einde eindigen. Bird box geeft ook al zo weinig aan info wat er nou aan de hand is

avatar van horizons
3,5
Jkorpor83 schreef:
Lijkt wel alsof al die grote netflix producties met een vaag onduidelijk einde eindigen. Bird box geeft ook al zo weinig aan info wat er nou aan de hand is

Fijn toch. Niets mis mee om je eigen fantasie te gebruiken.

4,0
larsk0 schreef:
Ik vond dit veruit de beste netflix film tot nu toe. Het is misschien goed om te weten van te voren dat je niet erachter gaat komen wat er precies gebeurt is of gebeurt. Je blijft in het ongewis net als de personages in de film. Vele hier trekken dat niet, en dat is nou juist het grote probleem van veel films van tegenwoordig, alles moet je volledig voorgekauwd worden, geen ruimte voor de eigen fantasie. Eigen interpretatie. Verfrissende film. Het gaat om de personen en wat ze meemaken in hun reis, de omstandigheden zijn bijzaak.


Exact!!!! Ik schreef net een reactie met bijna dezelfde inhoud..het gaat niet om DE RAMP, het gaat over mensen tijdens en in een ramp. De Ramp zelf is bijzaak.

0,5
Verwacht niets spectaculairs.

avatar van Tarkus
4,0
Prima film is dit, al weet je nooit wat er eigenlijk echt aan de hand is, de spanning is soms wel te snijden.
De beelden zijn soms wel spectaculair, vooral het verwoestte Seattle is indrukwekkend.
Verder zijn de rollen prima vertolkt, met een prima Forest Whitaker alweer.
Bijna 2 uur duurt de film, maar is boeiend van begin tot einde !!!!

avatar van check-raise
1,5
Vond het maar zozo.

En het einde is meer dan goed.
Vond ik eigenlijk nog het beste van de film, hoe het zo abrupt eindigt.

avatar van Davido
4,0
Goede spannende film. Begrijp niet alle reacties hier geplaatst. Wij zaten er helemaal in. Werden de film ingezogen. Heerlijk. Goede muziek en goed acteer spel.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:07 uur

geplaatst: vandaag om 19:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.