Genre: Drama / Western
Bekijk via CANAL+
Dinsdag om 14:40 uur op Film1 Action
Zaterdag om 14:25 uur op Canal+ Action
Plot The Sisters Brothers
"Make a killing. Make a living."
De jaren 1850. Hermann Kermit Warm is een vindingrijke en sympathieke man die volgens de Commodore iets belangrijks gestolen heeft. Broers Charlie en Eli Sisters gaan op weg naar Oregon City, waar Warm een goudmijn bezit. Hoewel Charlie geen probleem heeft met het nemen van iemands leven, denkt Eli daar anders over. Hun opdracht pakt uiteindelijk op verrassende wijze anders uit.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Sisters Brothers (BoekMeter)
- The Sisters Brothers (MusicMeter)
- Kijk op Film1
The Commodore
Mrs Sisters
Blount
Blount Guy Dying
Naar het gelijknamige boek van Patrick deWitt.
Vanaf 18 oktober in de bioscoop (The Searchers)
Walter S.
Geweldig boek! Hopelijk ook een geweldige film. Maar het boek zal wel weer beter zijn. Geeft niet, als de film iets minder is is het nog steeds een goeie film.
Pecore
Normaal wil ik bij een boekverfilming meestal eerst het boek lezen alvorens de film te kijken. Voor deze film, met deze regisseur en deze cast, maak ik graag een uitzondering.
Donkerwoud
En toch zou ik deze juist wél lezen. Lijkt me een behoorlijk onverfilmbaar boek door de postmoderne taalspelletjes en de intertekstuele verwijzingen. De trailer heeft me iig nog niet om en suggeert bijna dat het 'gewoon' een western gaat zijn.
John Milton
Trailer heeft mij wel om, maar succes is nooit verzekerd.
Wel verrassend luchtig en quirky voor een Audiard (sprak hij na alleen Un Prophète (2009) te hebben gezien en de trailers van Rust and Bone en Dheepan)?
Ik heb er zin in, Phoenix lijkt weer uitstekend op dreef!
Pecore
Rust and bone is ook bepaald geen luchtig werk.
Donkerwoud; meestal vallen de beelden die de film mij voorschotelt toch wat tegen t.o.v. de beelden die zich al in mijn hoofd gevormd hebben na het boek. Met zo een cast wil ik mijzelf daar voor behoeden. Hoewel het boek wel erg goed ontvangen is..
Donkerwoud
Is altijd mijn probleem met boekverfilmingen: of de verfilming is te goed en dat voelt als een verloochening voor mijn liefde van het boek, of het is een teleurstelling omdat de verfilming niet eens in de buurt van het origineel komt.
Donkerwoud
Overigens is 'The Sisters Brothers' (2018) allerminst een luchtig verhaal. Eerder wrang en cynisch.
John Milton
Ik bedoel, de muziek ook, de kwinkslagen, het heeft bijna een zweempje Coen als je ogen tot spleetjes knijpt
Pecore
Het lijkt er inderdaad op dat de film dan een andere toon gaat hebben dan het boek. En dat juich ik opzich wel toe. Audiard kan er op die manier mooi zijn eigen draai aan geven. En zo houden we nog wat te lezen over. Of te kijken.
Donkerwoud
Nee, die vergelijking met de Coens klopt, het boek is zeker wel humoristisch. Maar op een wrange manier zoals Fargo dat bijvoorbeeld is, met van die bewuste tegenstellingen tussen lieflijk en teder en dan opeens juist weer extreem gewelddadig en over-the-top.
Zwolle84
count me in.
Te zien tijdens het PAC Festival eind deze maand.
king squad
Het boek heb ik gelezen. Geweldig. Zoals al vermeld is het inderdaad wrang, cynisch en zeker humoristisch. Ben erg benieuwd naar de film.
Bélon
Proloog: boek niet gelezen en dat interesseert mij ook geen zak verder, ik ga het hoogstwaarschijnlijk ook nooit lezen ook.
Tanden poetsen in de wildernis
Gezien in de voorpremiere en viel niet tegen: op basis van de trailer had ik een wat flauwige komedie verwacht en het is altijd fijn om positief verrast te worden. Het is een fijne (genre)mix van western, avontuur, drama en komedie geworden. Die hard westernfans zullen misschien teleurgesteld worden wat betreft de voor western begrippen anti-climax van de finale maar Audiard levert iig wel een originele film af. Een in Europa geschoten western van een Europese regisseur die gek genoeg niet -direct- Europees aanvoelt. Goede keuze van acteurs: Phoenix/Reilly en Gyllenhaal/Ahmed vormen prima duo's. Klein minpuntje voor de casting van de moeder van de gebroeders Zusters die stond een partij slecht te acteren (gelukkig maar kort) en sommige scenes die wat beter uitgewerkt hadden kunnen worden qua spanningsopbouw. De film had langer mogen duren en dat zeg ik niet snel!
Meerwaarde groot (bioscoop)scherm is aardig groot: goed harde knallen van vuurwapens en fijne soundtrack ook (zeker het slotnummer).
Dikke 4*
hendrikjanjansen
Jake Gyllenhaal en Joaquin Phoenix samen in 1 film. Dan heb je mijn aandacht wel getrokken. Jammer dat Jake niet echt een rol had waar hij veel mee kon. Verder een zeer aangename western.
Shaky
Rustig voortkabbelende western die het vooral moet hebben van mooie beelden en prima acteerwerk. De film mist spanning en actie om over een echte topper te kunnen spreken, maar 3,5* vond ik dit toch zeker waard.
Flat Eric
Een roadtrip te paard.
Dit is niet een western in de traditionele zin, het leek eerder een reisverslag waarbij de prioriteiten van de personages op een gegeven moment verschuiven. Gekke details zoals de tandpasta en de spin in de mond zorgen voor een humoristisch tintje. Maar een zwarte komedie wil ik het toch niet noemen. Ondanks de verder prettige cast werd ik toch niet echt door het geheel gegrepen.
Macmanus
John C Reilly
Dubbele gevoel bij deze film. Het is een opvallend fijn voortkabbelende film met een geweldige cast. Ik wist dat Gyllenhaal erin zat maar ik was blij verrast Riz Ahmed ook mee doet. Ondanks vier geweldige acteurs is het Reilly die de show steelt. Door zijn flauwe komedies vergeet je wel eens hoe goed hij eigenlijk is.
Enige wat wel erg jammer is, is dat het een film is met star power, en een lastig budget in Hollywood van rond de 40 mil. En dan komt het met zo een verhaaltje aanzetten. Niet dat het slecht was, maar wel erg inwisselbaar. Daardoor is het wel een film die uiteindelijk in mijn geheugen zwaar gaat worden ondergesneeuwd. Het voelde allemaal te gezapig aan. En dat is in het klimaat dat we moeten vaak moeten kiezen tussen Disney/Marvel of een met moeite geproduceerde indie jammer dat Audiard niet met meer noemenswaardigs komt behalve een geweldige Reilly.
wwelover
Interessante film van interessante regisseur. Had inhoudelijk wel iets meer ingezeten en het wordt een beetje afgeraffeld. Maar de film is zeker vermakelijk en goed gemaakt. Mooie beelden, goede muziek, hier en daar leuke humor maar vooral een ijzersterke cast. Duidelijk dat ze er zelf ook wel plezier in hadden.
trebremmit
Aardige trailer wel, had nog niet van deze western gehoord tot vandaag, omdat ie op de homepage staat. Enige bezwaar is John C. Reilly, waar ik niks mee heb.
Brix
- 19677 berichten
Oops, trailer stond in mei al in het westerntopic (dankzij kappeuter)
frans123
Wil hem zeker zien....Goede recensies hier.Tnx Moviemeters Begrijp ik dat westerns niet meer echt Westerns zijn??? The Good and the Bad??? Wat de basis is van een goede simpele Western??

Western 'The Sisters Brothers' vanavond (29 juni) uitgezonden op televisie

De Battre Mon Coeur S'est Arrêté
Drama, 2005

Stan & Ollie
Biografie / Komedie, 2018
san francisco, californiëgebaseerd op boekgoudoregon, usahuurmoordenaarmannelijke vriendschapgoudkoortsscout 19e eeuwgold claim brother brother relationship