• 9.116.416 stemmen

Releasedatum: 21 februari 2019

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Skjelvet

"The Wave Was Only The Beginning"

In 1904 wordt Oslo getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter. De aardbeving had zijn epicentrum in de "Oslo Graben" die onder de Noorse hoofdstad loopt. Er vinden vandaag de dag nog steeds kleinere aardbevingen plaats in dit gebied. Geologen weten het niet zeker, maar er zijn tekenen die erop wijzen dat we een grote toekomstige aardbeving in Oslo kunnen verwachten. Wanneer kan niemand met zekerheid zeggen. Misschien over 100 jaar, misschien over 10 jaar of misschien wel morgen.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

mooi vervolg op Bolgen. Weer genoten van deze Noorse rampenfilm. Erg overtuigend in beeld gebracht

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

erg goed al as het wel weer een gezinsdrama! ik ga nu gelijk the wave er achteraan kijken

avatar van MagicBB

MagicBB

Een prachtfilm! Na Bølgen (The Wave, 2015) was ook dit een daverend succes wat mij betreft. Hetzelfde gezin dat weer een heftige ramp treft. Dat is weliswaar niet heel geloofwaardig, maar wel het fundament van dit verhaal. Vader Kristian moet doorleven met de schuldgevoelens die hij heeft overgehouden aan het tsunami in Geiranger en verslonst daarbij zowel zichzelf als zijn rol als vader (en echtgenoot, Idun en hij zijn uit elkaar) . De film komt enigszins traag op gang maar je geduld als kijker wordt beloond. Het einde waarbij moeder Idun onder de lift terecht komt en overlijd is tragisch, maar heel sterk. Ik ben over het algemeen niet iemand die Noorse films kijkt, maar dit is wat mij betreft echt een geweldig visitekaartje voor de Noorse film. Aanrader.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Grofweg dezelfde opzet als z'n voorganger (en als de meeste disaster movies uit die heerlijk rampenrijke jaren 70), maar nu met nog wat meer aandacht voor de langere aanloop van Kristian die uiteindelijk maar weer het heft in eigen handen neemt en zijn gezin probeert te evacueren maar ondertussen op de buitenwereld de indruk van een paranoïde waanzinnige of zelfs een (al dan niet religieus) bezetene maakt. De aardbeving zelf (spoilertags niet nodig neem ik aan, het is toch zeker voor niemand een verrassing dat die hier plaatsvindt?) ziet er piekfijn uit als je dat zo mag zeggen, en dat Kristian het in de vorige film kon overleven wordt nu als het ware goedgemaakt door de dood van Idun, hoewel het nóg "eerlijker" was geweest als ook het dochtertje die hachelijke situatie niet had overleefd. Weinig verrassingen, maar wel weer uitstekend gemaakt en zelfs nog iets beter dan Bølgen.

avatar van pierre18

pierre18

Wat een goeie film. Dit was veel beklemmender dan enig Hollywood productie. De scène met de piano(vleugel) was geweldig en sterk. Jammer zaten er wel een paar kleine foutjes in de film, maar deze lekker laten voor wat het was

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Dat kan een Noorse avond worden vanavond: Bølgen en Skjelvet achter elkaar. RTL 7. Vi ses!!!

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Goed acteer werk maar erg langdradig.samen met bolgen wel films die wel erg zwaar op de maag liggen.ppppffff ik moest even naar de plee,en daar was de titel rol,geen idee of ze dat flat gebouw nog uit zijn gekomen.op een deel 3 zit ik echt niet te wachten.2 en halve ster,niets meer en minder.