• 9.372.961 stemmen

The Spy Who Dumped Me (2018)

Actie / Komedie | 116 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Susanna Fogel

Met onder meer: Mila Kunis, Kate McKinnon en Justin Theroux

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Litouws en Russisch

Releasedatum: 9 augustus 2018

Plot The Spy Who Dumped Me

"They got this."

Audrey en Morgan, twee beste vriendinnen uit Los Angeles, komen er achter dat de ex-vriend van Audrey een geheim agent is. Wanneer hij plots in hun appartement opduikt raken ze verstrikt in een hachelijke internationale samenzwering. Tot hun eigen verbazing komen ze meteen in actie en slaan ze op de vlucht door heel Europa om een plan te bedenken en de wereld te redden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Toch wel een leuke film dit, met een goed samenspel tussen de verschillende acteurs.

Verstand op nul en genieten maar.

avatar van Rodger

Rodger

Wel een aardige komedie, leuk voor een avondje niks op tv.

3.0 ***

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Alleen gekeken voor Kunis dan eigenlijk. Kijken hoe ze het nu doet in haar tegenwoordige rollen. Dit soort rollen zijn haar toch wel bekend, en daarom is ze hier wel leuk. Maar Kunis kan deze film niet bepaald redden van een onvoldoende.

De film begint wel prima, maar begint al snel te vervallen in wat cliché en typische USA grappen. McKinnon is vooral vervelend, op een paar geinige momentjes na. Maar in komedies is ze vooral vervelend en slaat ze de plank vaak mis. Door haar leek de film alleen maar langer te duren.

De actie is tamelijk grof soms, maar te weinig aanwezig om ook echt indruk te maken. Hier en daar redelijke momenten, maar de beste heb je eigenlijk in het eerste deel en de laatste aardige momenten eindigen na de actie in het restaurant met de daaropvolgende autoachtervolging.

Voor de rest is de film vooral een tamelijk vermoeiende zit waarop een hoop elementen de plank behoorlijk mis blijven slaan. De slotfase is teleurstellend in actie, en de komedie is nooit optimaal grappig. Hier en daar een aantal glimlach momentjes en dat is het wel.

116 minuten is ook absoluut veel te lang voor een film die uiteindelijk werkelijk niets weet te bereiken. Als dit nu 70-90 minuten had geduurd, had het misschien beter gewerkt. Nu kijken we vooral tegen een wat saaie film aan met een vervelende en te zelfverzekerde McKinnon aan.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Het was erg vermoeiend om naar twee hysterische dames te kijken. Vooral die McKinnon was erg irritant. Die autoachtervolging was nog wel aardig.

avatar van The Brain

The Brain

Een actiekomedie door vrouwen dat is al een uniek gegeven. De actie is top met een vette knipoog naar James Bond. Grof geweld gemengd met slapstick doet het altijd goed. Helaas zijn de overige scenes een stuk minder geslaagd en is het verhaal heel erg rommelig. Er worden wat Europese steden aangedaan, maar het blijft bij een paar toeristische plaatjes geen meerwaarde dus. De dames zijn absoluut appetijtelijk maar daar heeft de vrouwelijke regisseur helaas weinig nadruk opgelegd, ze had best meer gebruik mogen maken van de middelen die wel degelijk aanwezig zijn. Continue geforceerd grappig zijn werkt niet, er zijn maar heel weinig acteurs waarbij je moet lachen als ze niets doen daar hebben deze meiden geen last van. Buiten de actie om duurt de film te lang. Al met al best een aardige film, zeker geen hoogvlieger.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Vrij verrassende komedie. Verwachtte er niet zo veel maar heb me die bijna 2 uur zeker niet verveeld. Kunis speelde wel matig maar McKinnon was top. Soms over de top en irritant maar dat paste perfect bij deze film. De rest van de cast was prima. Voor mij 3*** waard.

avatar van boemboem27

boemboem27

Inderdaad echt een echte actie/komedie die ook echt niet verveeld.

Simpel verhaaltje dat ook vaak meer komedie is

Leuk om keertje gezien te hebben.

And that's it

Nier meer ,niet minder...

avatar van pvl63

pvl63

De film begint als een achtbaan vol met hilarische momenten. De verbazing van de meiden is echt leuk. Het verhaal zakt helaas erg in waardoor de vaart er uit gaat. Toch nog een vermakelijk niemandalletje.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

lekkere humor met veel actie. fijn genre en goed vertolkt door Mila en Kate

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Goh ja.

Tussendoortje met twee drukke trienen maar gelukkig ook een redelijk hoog tempo, gebracht als een soort eurotrip. De titel zou doen vermoeden dat er een soort van James Bond-sfeertje zou zijn, maar behoudens de casting van Sam Heughan doet de film toch erg Amerikaans aan. Het is niet direct mijn soort film, maar dat ik er mij niet aan geërgerd heb, is alleen maar een goed teken. Van Mila Kunis ben ik nog steeds geen fan, ook haar medespeelster is vooral schreeuwerig. Niettemin vlot de film wel aardig en soms, zeker met lage verwachtingen, moet dat niet meer zijn.

2,5

avatar van jordorientje

jordorientje

“Als jij dood gaat, ga ik ook dood en dat zou zonde zijn”

Haha geweldig droog.

Prima filmpje voor tussendoor. Ietwat overdreven

avatar van blurp194

blurp194

Jahhh, wel ok misschien.

Jammer wel dat het nergens echt grappig wordt - en dan krijgen we nog treppenwitzen tijdens de aftiteling ook. En die zijn ook al niet leuk. Met de actie gaat het dan wel een klein beetje beter gelukkig, al is het dan vooral om het doorbreken van het verder vrij saaie en suffe narratief. Kunis is, nouja, Kunis, McKinnon is vooral wie ook alweer, en verder viel me echt niemand op.

Vooral veel te lang, wellicht dat een kille harde editor hier iets van had kunnen maken. Maar misschien was een behoorlijk script een beter idee geweest.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg grappig en flauw. Lekkere over de top actie. Precies wat ik verwachtte.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

In het begin moet je wennen. Harde actie vs komedie.

Dat blijft een tijdje irritant, vonden wij. Uiteindelijk kun je het gegeven actie/komedie meer waarderen en krijg je een aardige leuke actie film te zien.

De humor vond ik nou niet geweldig. Ik heb eigenlijk geen één keer echt kunnen lachen.

De actie zag er goed uit en de grove kills kwamen goed in beeld.

Mila en Kate waren leuk om naar te kijken.

avatar van stratmans

stratmans

Grappige film, veel aktie en goed geacteerd

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Alle clichés zitten in deze film. Daarom ook al iets minder interessant.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Leuke trailer

Al een tijdje leek The Spy Who Dumped Me enorm leuk toe. Ik had een trailer gezien en had de film al in de bioscoop willen zien. Helaas is het onmogelijk om alle films die ik wil zien daadwerkelijk in de bioscoop te zien. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als een thuisbioscoop. Inmiddels heb ik de film dan ook eindelijk gezien!

Het verhaal

The Spy Who Dumped Me draait om Audrey (Mila Kunis) en haar goede vriendin Morgan (Kate McKinnon). Audrey is net via een tekstberichtje gedumpt, en ze krijgt haar ex maar niet te pakken voor een verklaring. Weet zij veel dat haar ex stiekem een spion is! Ze raakt verwikkeld in een complot en samen moeten de vriendinnen ervoor zorgen dat ze in leven blijven en een usb-stick in veiligheid brengen.

Enorm gelachen

Ik heb enorm genoten van The Spy Who Dumped Me. Mila Kunis en Kate McKinnon zijn een hilarisch duo en hebben een goede chemie met elkaar. De grappen en grappige scènes in de film worden goed gebracht en ik heb dan ook regelmatig hardop gelachen. Een voorbeeld dat ook in de trailer te zien is, is wanneer ze een auto proberen te confisqueren, maar ze niet weten hoe deze te besturen omdat het geen automaat is. Of de grap in het hotel in Amsterdam. Kunis en McKinnon worden bijgestaan door de voor mij onbekende Justin Theroux en Outlander-hottie Sam Heughan. Door de gehele film heen had ik geen idee welke van de twee ik moest vertrouwen, wat de film extra spannend maakte.

Iets te lang

Enige minpuntje is dat de film eigenlijk net iets te lang duurt. Hierdoor verslapte mijn aandacht op een gegeven moment. Ik denk dat dit type films, waarbij actie met komedie wordt gecombineerd meer geschikt zijn met een looptijd van anderhalf uur, in plaats van twee uur. Het is namelijk niet dat de film een heel ingewikkeld plot heeft of een verhaal dat extra tijd benodigd.

Conclusie

The Spy Who Dumped Me is een hilarische film vol actie over twee dames die onwetend in een groots complot belanden, nadat de ex van één van de dames een spion blijkt te zijn. Hoewel de film voor een actiekomedie misschien iets te lang duurde, weet de film zeker een positief gevoel achter te laten. Ik heb enorm gelachen om de idiote gebeurtenissen en heb genoten van het acteerwerk van de dames.