menu

The Spy Who Dumped Me (2018)

mijn stem
2,73 (226)
226 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Susanna Fogel
met Mila Kunis, Kate McKinnon en Justin Theroux

Audrey en Morgan, twee beste vriendinnen uit Los Angeles, komen er achter dat de ex-vriend van Audrey een geheim agent is. Wanneer hij plots in hun appartement opduikt raken ze verstrikt in een hachelijke internationale samenzwering. Tot hun eigen verbazing komen ze meteen in actie en slaan ze op de vlucht door heel Europa om een plan te bedenken en de wereld te redden.

  • donderdag om 20:30 uur op TV (Net 5)

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=76yY4QJWz-k

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 9 augustus in de bioscoop (Independent Films)

Moviepass
Was gisteren in de sneak bij Vue.

Zeer matig en rommelig filmpje.
Nou ja, zeg maar film, want veel scenes worden erg lang gerekt waardoor de totale speelduur zéker 20 minuten te lang is.

Warrig doch ook weer simpel verhaal gecombineerd met werkelijk abominabel acteerwerk van de gehele cast maken dit tot een film, die niet goed weet hoe die brute actie met "humor" moet combineren, om snel te vergeten.
De regie hangt als los zand aan elkaar.

Die twee sterren zijn voor de twee prachtige pluspunten die Mila Kunis ten toon spreidt, ware het niet veel te laat in de film.
Iets eerder en het was allemaal meer te genieten geweest.

Pulp.

avatar van Bobdevries
Ik heb hem gisteren ook in de sneak gezien bij de vue. Ik moet zeggen vond het zelf een prima film, daarnaast ook flink wat keren hard gelachen.

Hij verraste zelfs mij een beetje, met name hoe het eruit zag. Bij de meeste films waarin gevochten wordt zie dat klappen toch geen schade lijken aan te richten bij de desbetreffend personen. In deze film bloed iemand zijn neus te minste na een klap.

Ook waren er best verschillende locaties, maar natuurlijk was het verhaal flinterdun.
De acteer prestatie waren, redelijk tot goed te noemen

Voorderest als moviepas bezitter vond ik het een prima stukje amusement3

Zwolle84
Veel zin in. Die komedies met Mila Kunis vallen nooit tegen. Erg leuke actrice.

avatar van Flat Eric
1,0
Dat was een erg matige lange vervelende zit.

Het ging allemaal net iets te lang door en wist mij niet te boeien. Ondanks het grappige plot kon de humor mij niet bekoren. De blonde sidekick deed haar best maar het was het allemaal toch net niet.
Het zal vast aanslaan bij tieners. Ik vond het slaapverwekkend saai en flauw.

avatar van soom
3,5
Paar kleine smetjes, maar man oh man, wat is Mila toch leuk. Jep, ik ben wel fan.
Kate Mckinnon, die ik volgens mijn herinnering niet zo heel goed vind, speelt heel goed in op wat Mila uitbeeld. Het samenspel tussen hen rolt onnatuurlijk fijn, als een uitstekende Riesling, over de tong. En het prikkelt ook echt alle zintuigen. Wat mij betreft mogen ze wel vaker samen gaan werken. Ze worden in elk geval vooral geholpen door ik-ben-meer-dan-ex-van-Jennifer-Aniston, ook wel bekend onder de naam Justin Theroux..
Want Sam Heughan, hoe snoeperig ook, mag gauw terugkeren in de wereld van Hallmark. Iets te vlak en te zwak, vooral tegen betere spelers valt dit wel op.

Ik was heel erg benieuwd en ben zeker niet teleurgesteld. Hoeveel keer ik ook nooit een liefhebber zal worden van dergelijke films.
Ik zat namelijk heel erg met mijn handen in mijn haar gekruld toen die Lukas, de taxichauffeur die even een ondankbare figurantenrol mocht, werd neergeschoten. Denk je je werk te doen en dan eindig je met een kogel door je kop en Audrey op je schoot. Natuurlijk zou hij niet geklaagd hebben, maar toch.

Ik zat deze hele mooi uitgedachte scène te herschrijven en er net iets fijners van te maken.


Dat dus, kleine vlekjes op verder best een hilarische film.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Best leuk, ondanks dat de film me te lang duurde en het inhoudelijk niet veel meer was dan tig Europese hoofdsteden (waaronder Amsterdam!) die worden bezocht aan elkaar te plakken. Het is te danken aan de chemie tussen de beide dames dat dit wel leuk blijft. Zeker Mila Kunis deed het leuk, heb sowieso ook een zwak voor deze mooie dame. Ze speelde voorheen vaak wat veilige rollen, maar tegenwoordig durft ze wat meer en dat pakt wel goed uit. Kate McKinnon, ik kende haar eigenlijk niet goed, was veel meer hit or miss qua gedrag en haar pogingen om leuk te zijn.

Sowieso is dat ook wel een probleem bij deze film. De hoeveelheid pogingen om grappig te zijn zijn talrijk, maar er zitten veel momenten in waar de plank mis wordt geslagen. Toch is dit wel een fijn filmpje geworden, ook omdat de film visueel erg fraai is en het me verbaasde dat er toch flink wat behoorlijk grof geweld in zat. Dat beviel me dan goed. Wat mij betreft komt er een vervolg, hier kan je wel voldoende mee.

Kleine 3,5*

Zwolle84
Heerlijke film weer. Komedies met Mila Kunis zijn tegenwoordig een garantie voor een heerlijk avondje uit. Kate McKinnon is bovendien een erg fijne aanvulling. Dikke 7.

avatar van Graaf Machine
2,0
Af en toe een beetje grappig, maar voornamelijk langdradig. Ik wil niet zeggen dat de film voorspelbaar is, maar de wendingen zijn allesbehalve verrassend. Naarmate het einde nadert beginnen de twee dames behoorlijk te ergeren.

avatar van stefano
3,0
Heb me prima vermaakt met deze film. Wat me vooral verraste was dat de actie scenes lekker hard waren.
Mila en Kate zijn leuk op elkaar ingespeeld en heb een paar keer goed gelachen.

4,5
Leuke film. Lekker lachen en geweld wat John wick niet zou misstaan.
Voor een comedy is het geweld bikkelhard.
Kunis kende ik al, de blonde dame niet.
Wat een leuke dame WOW.

avatar van mrklm
1,0
Alleen de titel is slechter. Teveel expliciet geweld, te weinig (geslaagde) grappen in een film met een ernstige identiteitscrisis. Het begint in een mistroostig Litouwen met The Wind Of Change [1990], beelden uit ALF [1986-1990] en Mila Kunis die Nintendo Duck Hunt speelt. Alles wijst er op dat moment op dat de film zich in 1990 afspeelt, tot de onvermijdelijke mobiele telefoon langskomt. Waarom dan al die 90s-verwijzingen? Affijn, er is een verhaal, maar dat klopt van geen kanten. Sowieso is het moeilijk te geloven dat de saaie Audrey [Mila Kunis] en de hyperactieve, ronduit irritante Morgan [Kate McKinnon] elkaars beste vriendinnen te zijn, maar het is duidelijk niet de bedoeling de kijker te voorzien van enige logica. McKinnon toonde in Saturday Night Live dat ze één van de grappigste vrouwen ter wereld kan zijn, maar regisseur Susanne Fogel slaagt er niet in McKinnons wilde komische stijl (die perfect werkt bij haar geniale imitatie van Hilary Clinton bijvoorbeeld) te temperen en het resultaat is een onbeheerste vertolking die - net als haar karakter overigens - 'a bit much' is. Had als actiefilm geslaagd kunnen zijn zonder de belegen (seksuele) grappen, had een acceptabele komedie kunnen zijn zonder de overdaad aan explosies, bloedvergieten en ander gewelddadig gedoe. Nu is het vleesch noch visch, oftewel helemaal niks.

avatar van pierre18
2,0
Mrklm je verhaal klopt als een zwerende vinger. Schreeuwerige film met een overdaad aan onzinnige acties (zoals in de sauna), irritante personages en een verhaal dat niet te volgen is waardoor je alle aandacht verliest. Wie moet je nog vertrouwen? En waarom geven ze het beeldje als 2 mutsen niet gelijk aan de eerste de beste die daarom vraagt? Het zal allemaal wel. Daarnaast zijn de grappen totaal niet grappig. Een enkeling in de bioscoop kon erom lachen maar dat was ook alles.
Vervolgens is het gewoon irritant dat ze van stad naar stad hoppen, dit voegt gewoon niets toe.
Twee goede scenes blijven me bij: sprong op de bus en aan de trapeze, de rest is snel vergeten.


avatar van Ste*
2,0
Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze ben gaan kijken, want ik hou helemaal niet zo van dit soort spionageverhalen. Ik had de hoop dat het grappig genoeg zou zijn.

Maar de hysterie en humor (die vaker niet dan wel leuk is) zorgen er ook nog eens voor dat het verhaal niet echt serieus genomen hoeft te worden, waardoor het voor de kijker eigenlijk dubbel oninteressant wordt.

De twee hoofdrollen, waarvan ik dacht dat daar de appeal van de film wel zou zitten, zijn ook eerder irritant dan echt grappig. Had ik misschien wel kunnen weten, maar ik trap dan nog iets te snel in de trailer waar alle leuke momenten al in zaten.

Blijft over hier en daar een leuke grap en wat leuke beelden van Europa (hoewel voor mijn gevoel echt elke actiefilm dat tegenwoordig doet, viel me nog mee dat ze niet naar Londen gingen).

2*

avatar van ILDIB
2,5
er zit een flink tempo en actie in wat m te pruimen maakt. het verhaal is niet veel en kunis acteert als een drol. Morgan zet wel een overtuigende rol neer. ik moest steeds denken aan johnnt english.

avatar van Psycho-M
2,0
De review van mrklm gecombineerd met die van Moviepass is precies wat ik dacht.
Ik heb er verder niets aan toe te voegen.

mrklm schreef:
Alleen de titel is slechter. Teveel expliciet geweld, te weinig (geslaagde) grappen in een film met een ernstige identiteitscrisis. Het begint in een mistroostig Litouwen met The Wind Of Change [1990], beelden uit ALF [1986-1990] en Mila Kunis die Nintendo Duck Hunt speelt. Alles wijst er op dat moment op dat de film zich in 1990 afspeelt, tot de onvermijdelijke mobiele telefoon langskomt. Waarom dan al die 90s-verwijzingen? Affijn, er is een verhaal, maar dat klopt van geen kanten. Sowieso is het moeilijk te geloven dat de saaie Audrey [Mila Kunis] en de hyperactieve, ronduit irritante Morgan [Kate McKinnon] elkaars beste vriendinnen te zijn, maar het is duidelijk niet de bedoeling de kijker te voorzien van enige logica. McKinnon toonde in Saturday Night Live dat ze één van de grappigste vrouwen ter wereld kan zijn, maar regisseur Susanne Fogel slaagt er niet in McKinnons wilde komische stijl (die perfect werkt bij haar geniale imitatie van Hilary Clinton bijvoorbeeld) te temperen en het resultaat is een onbeheerste vertolking die - net als haar karakter overigens - 'a bit much' is. Had als actiefilm geslaagd kunnen zijn zonder de belegen (seksuele) grappen, had een acceptabele komedie kunnen zijn zonder de overdaad aan explosies, bloedvergieten en ander gewelddadig gedoe. Nu is het vleesch noch visch, oftewel helemaal niks.


Moviepass schreef:

Die twee sterren zijn voor de twee prachtige pluspunten die Mila Kunis ten toon spreidt, ware het niet veel te laat in de film.
Iets eerder en het was allemaal meer te genieten geweest.

Zwolle84 schreef:
Veel zin in. Die komedies met Mila Kunis vallen nooit tegen. Erg leuke actrice.


Heerlijke sarcasme, geweldig.

avatar van schumacher
2,5
Middelmatig filmpje die rommelig in elkaar stak en voor mij dan ook te lang duurde.
Een paar leuke scenes maar veel meer dan dat ook niet. Pas op: er zat heel wat aktie in en bij momenten zat er goed tempo in maar toch kon de film mij niet bij de strot grijpen.
Mila Kunis blijft een schoon madam maar ze acteerde niet hoogstaand.

avatar van filmkul
2,0
Matige actiekomedie. Het verhaal is maf en onlogisch, maar dat nemen we op de koop toe binnen dit genre. De uitwerking is aardig als actiefilm, maar als komedie totaal mislukt. Tussen de twee hoofdrolspelers is totaal geen chemie en McKinnon is echt irritant en weet haar grappen niet neer te zetten. De actie is best aardig, hard en bloederig maar matched niet met de softe grappen. Het tempo van de film is verder ok. Mislukte mix van genres. 2.0

3,0
Duidelijk zichtbaar dat dit een serieuze poging is een modern kassucces af te leveren, maar kwalitatief houd het niet over. Een actiekomedie met rijkelijk veel(en te gewelddadige) actie en gaandeweg een gebrek aan scherpe humor. De grappen zijn over het algemeen net zo flauw bedacht als de filmtitel(vrouwen hebben helaas niet zo een goed gevoel voor humor, blijkt maar weer ), en het lijkt wel of men dat probeert te verdoezelen door een overschot aan actiescènes. Scènes die op zich knap zijn gemonteerd, maar gaandeweg last krijgen van het gegeven dat overdaad behoorlijk kan schaden. Een film die als een tornado over je heen trekt dus, vol met typetjes in plaats van echte mensen, technisch ok maar nergens subtiel genoeg om echt indruk te maken. Verwacht ook niet dat je enige lijn kunt ontdekken in de vertelling want daar gaat het hier niet om! Jammer voor de dames Kunis en McKinnon die zich goed van hun taak kwijten en een stuk beter zijn dan het materiaal dat ze door Fogel krijgen aangereikt. Vooral McKinnon heeft een lekker hilarische rol, maar ook haar personage verzuipt uiteindelijk in het chaotische geheel. The Spy Who Dumped me is vooral een poging om jonge Amerikanen te motiveren een keer een rondreis door het mooie Europa te maken. Meer geslaagd als ansichtkaart van ons werelddeel dan als film, zullen we maar zeggen. Kijk trouwens liever eens naar Outrageous Fortune uit 1987(waar dit een moderne remake van lijkt). Hetzelfde basisverhaal maar destijds toch een stuk leuker, of zou dat zijn omdat ik in de jaren tachtig zelf nog de tiener was waar dit soort films voor bedoeld zijn?

avatar van macrobody
3,0
-Are you into Balzac?

Less and less with every experience.


Super melige film. Zitten veel (woord)grappen in die soms best grappig zijn. Ook een van de weinige films waar er een beetje Amerikaanse zelfspot is te ontdekken, bijvoorbeeld wanneer Nadedja twee domme Amerikaanse moet spotten. We krijgen ook nog een toertje door Europa al blijft dat meer bij de illusie door het tonen van wat bekende toeristische plekken. Al met al een voldoende voor een regisseuse die waarschijnlijk over een jaar of 10 weer een kansje krijgt als ik het verhaal lees hoe het een en ander tot stand is gekomen.

avatar van fatshark
4,0
leuke film, een paar keer goed gelachen. *4 sterrren voor de film.

avatar van BBarbie
3,0
Van-dik-hout-zaagt-men-planken spionagekomedie, die in een razend tempo voorbijtrekt. Hier en daar weet de film te scoren, maar over het algemeen genomen is de humor te weinig subtiel om echt aan te slaan. Vooral de hyperactieve Kate McKinnon ontspoort nogal eens een keer, al dan niet bedoeld. Niettemin best amusant voor een keer.

avatar van scorsese
2,5
Matige film over twee beste vriendinnen die door omstandigheden verwikkeld raken in een internationale samenzwering. Een nogal standaard buddy-actie-komedie. Het plot doet er verder niet echt toe, en de meest vermakelijke momenten zijn dan ook debet aan Mila Kunis en Kate McKinnon samen. Het gaat wel wat te lang door. Net geen 3.0 sterren.

avatar van bounze
4,0
Een vermakelijk film waar je niet teveel bij
na hoeft te denken. De acties zijn best goed maar de humor is ver te zoeken. De cast is prima op Kate na. Kate McKinnon is niet de juiste actrice voor deze film. Ze is hoogst irritant, zeker niet leuk en past niet in het geheel met haar mateloos irritante mimiek en opmerkingen. Wat is zij een slechte actrice zeg. Verwacht geen diepgaande aktiefilm. Deze is best vermakelijk op een regenachtige dag. Daarom 4 sterren.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Het viel me op dat als vrouwen de kans nog eens krijgen om in een actiefilm te draaien, het een komedie moet worden. En geen actiefilm met leuke oneliners zoals die uit de gloriejaren van de expendables-acteurs, maar met de nodige slapstick en onhandige vrouwen. Los daarvan, is The Spy Who Dumped Me een leuke film met een duo dat goed samenwerkt. De humor werkt en gewoonlijk is dit bandwerk dat je al vergeten bent voor de aftiteling volgt. Meer wordt het ook niet, dit is suikerzoete Hollywood. Geef die dames wat meer actie aub en wat meer subtieler humor. Ideetje voor een sequel?

avatar van elayz
4,0
Film Pegasus schreef:
Het viel me op dat als vrouwen de kans nog eens krijgen om in een actiefilm te draaien, het een komedie moet worden. En geen actiefilm met leuke oneliners zoals die uit de gloriejaren van de expendables-acteurs, maar met de nodige slapstick en onhandige vrouwen. Los daarvan, is The Spy Who Dumped Me een leuke film met een duo dat goed samenwerkt. De humor werkt en gewoonlijk is dit bandwerk dat je al vergeten bent voor de aftiteling volgt. Meer wordt het ook niet, dit is suikerzoete Hollywood. Geef die dames wat meer actie aub en wat meer subtieler humor. Ideetje voor een sequel?


kijk Everly (2014)Everly (2014) - MovieMeter.nl eens. Goede actie film, met een vrouw in de hoofdrol. Je verveeld je geen minuut kan ik je vertellen!

avatar van guchte
2,0
Deze film uitgezet, had wel iets voor tieners met alle respect maar ....

avatar van IH88
3,0
“I killed someone! I killed someone!”
“Stop yelling!”


Leuk. Dit soort komedies staat of valt bij de chemie tussen de acteurs onderling, en Kunis en McKinnon hebben duidelijk de grootste lol. McKinnon is niet mijn favoriete actrice, maar hier doet ze het goed en wordt ze wat in toom gehouden door de wat ingetogenere Kunis. The Spy Who Dumped Me is een vlotte actiekomedie, en het belangrijkste is dat de film zowel in de actiescènes als de op komische momenten overtuigd. En dan heb je de oorlog eigenlijk al gewonnen. Dan mogen zelfs het verhaal en sommige plotontwikkelingen en twists voorspelbaar zijn.

avatar van Tarkus
3,0
Toch wel een leuke film dit, met een goed samenspel tussen de verschillende acteurs.
Verstand op nul en genieten maar.

avatar van Rodger
3,0
Wel een aardige komedie, leuk voor een avondje niks op tv.
3.0 ***

avatar van Shadowed
2,0
Matig.

Alleen gekeken voor Kunis dan eigenlijk. Kijken hoe ze het nu doet in haar tegenwoordige rollen. Dit soort rollen zijn haar toch wel bekend, en daarom is ze hier wel leuk. Maar Kunis kan deze film niet bepaald redden van een onvoldoende.

De film begint wel prima, maar begint al snel te vervallen in wat cliché en typische USA grappen. McKinnon is vooral vervelend, op een paar geinige momentjes na. Maar in komedies is ze vooral vervelend en slaat ze de plank vaak mis. Door haar leek de film alleen maar langer te duren.

De actie is tamelijk grof soms, maar te weinig aanwezig om ook echt indruk te maken. Hier en daar redelijke momenten, maar de beste heb je eigenlijk in het eerste deel en de laatste aardige momenten eindigen na de actie in het restaurant met de daaropvolgende autoachtervolging.

Voor de rest is de film vooral een tamelijk vermoeiende zit waarop een hoop elementen de plank behoorlijk mis blijven slaan. De slotfase is teleurstellend in actie, en de komedie is nooit optimaal grappig. Hier en daar een aantal glimlach momentjes en dat is het wel.

116 minuten is ook absoluut veel te lang voor een film die uiteindelijk werkelijk niets weet te bereiken. Als dit nu 70-90 minuten had geduurd, had het misschien beter gewerkt. Nu kijken we vooral tegen een wat saaie film aan met een vervelende en te zelfverzekerde McKinnon aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:02 uur

geplaatst: vandaag om 03:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.