• 8.902.009 stemmen

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Nicolas Pesce

Met onder meer: Christopher Abbott, Mia Wasikowska en Laia Costa

Plot Piercing

"Practice doesn't always make perfect."

Reed gaat op zakenreis en neemt afscheid van zijn vrouw en zoontje. Zijn bagage bevat amper kleren, maar wel een tandenborstel en een moordkit. Hij heeft alles perfect uitgekiend: een kamer boeken in een hotel, een escortdame bellen en het nietsvermoedende slachtoffer vermoorden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van princesspeach

princesspeach

Geen horror meer drama ofzo? Geen idee in welk hokje ik dit moet plaatsen. Ik heb me niet verveeld en zaten leuke stukken in zoals de geluidsefecten tijdens de voorbereiding, de moeder (?) in de flashbacks etc. maar al met al, niet heel erg bijzonder.. sommige stukken zag ik aankomen zoals dat zij hem zou drogeren met de soep.

avatar van Rickyman

Rickyman

Waarom moet deze film in hokjes geplaatst worden?

Het is een beetje drama, thriller, horror, maar vooral komisch.

Iedereen op deze site is zo gefocust op het genre, staat er horror dan moet het vol zitten met gore... Zo niet dan een dikke onvoldoende. Wat maakt het nou uit, het boeide en was erg vermakelijk, dus een prima filmpje, voor mij althans. Je moet wel gevoel voor dit soort humor hebben natuurlijk.

En vind ik het juist weer leuk dat deze regisseur ook iets totaal anders kan maken dan een Eyes of My Mother 2 bijv.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van jordorientje

jordorientje

Vreselijk. Echt wat een bagger. Zonde van mijn tijd.

Gebeurt helemaal niks.

Te weinig achtergrond informatie. Enige dat je weet, is dat een man een vrouw wilt vermoorden. Je weet niet waarom, je weet niks over zijn verleden en je weet niet eens of het hem lukt, gezien de film een open einde heeft.

Het is alsof ik 1,5 uur uit mijn raam heb zitten kijken, net zoveel toegevoegde waarde heeft dit klote stuk gehad voor mij.

Hoe durven ze dit neer te zetten als horror?

Zou ze willen aanklagen, als dat kon.

avatar van jordorientje

jordorientje

Rickyman schreef:

Waarom moet deze film in hokjes geplaatst worden?

Iedereen op deze site is zo gefocust op het genre, staat er horror dan moet het vol zitten met gore... Zo niet dan een dikke onvoldoende. Wat maakt het nou uit.

Haha wat het uitmaakt?

Super gek dat ik dit nog moet uitleggen, zeker op zo’n site met volwassen mensen, maar goed komt ie, het is heel simpel:

Genres zijn belangrijk, omdat je bewust voor een bepaalde genre kiest.

Ik kies niet voor een film, ik kies voor een genre. En als ik zin heb in een horror (hetzij een slasher, hetzij een gore, hetzij een angstaanjagende met geesten, hetzij een zieke met duivels en exorcisme) dan verwacht ik dat ook.

Ik heb dan geen zin in een achterlijke, halve romantische, halve mysterieuze, halve thriller, halve drama achtige meuk.

Dit is echt pure tijdverspilling en zonde van mijn tijd.

Dáárom zijn genres belangrijk

avatar van Rickyman

Rickyman

Aaha, duidelijk. Bedankt voor je uitleg!

Nou heb ik deze film een paar maandjes terug nog eens bekeken en leek me zelfs nog ietsje beter te bevallen..

Misschien deze over een X aantal jaren nog eens proberen, onder het mom van komedie/drama en wie weet zou die je wel eens kunnen verrassen.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Inderdaad, niet echt een horror, ook geen thriller. Al heb ik 1x hard verschoten. En de laatste zin? Was enorm GRAPPIG.