Extinction (2018)
Geregisseerd door: Ben Young
Met onder meer: Michael Peña, Lizzy Caplan en Emma Booth
Bekijk via Netflix
Plot Extinction
"We were not here first"
Peter krijgt een terugkerende nachtmerrie waarin hij zijn gezin verliest. Uiteindelijk wordt dit werkelijkheid wanneer de aarde bezet raakt door een kracht die uit is op geweld en vernietiging. Samen met zijn vrouw Alice moeten ze vechten voor hun leven en Peter bemerkt een tot nog toe onbekende kracht in zich om zijn gezin koste wat het kost te beschermen.
Doom4
Ik vond dit ook niet zo'n goede film,
Voornamelijk een beetje saai, wel leuke twist.
Zwolle84
Hoe zou dat toch komen dat bijna alle Netflix-films slecht zijn (er even van uitgaande dat het hier ook het geval is). Gooien ze er te weinig budget tegenaan, of zit het ergens anders in?
horizons
Pfft. Stond hier Black Mirror voor de titel was de waardering meteen punt hoger gemiddeld.
Geld ook voor films als Anon, Tau, Equals en Zoe.
Black Mirror label doet wat met mensen. Kijk maar naar de waarderingen hier op mm.
Zwolle84
Geld ook voor films als Anon, Tau, Equals en Zoe.
Zoe is een uitzondering (scoort hier ook een ruime voldoende) en Equals is geen Netflix-film. Maar het gaat mij meer over het algemeen; ik denk dat minstens 80% van de Netflix-films die ik zag slecht was.
Roel_
- 2062 stemmen
Ik snap de negatieve reacties niet... ik vond de 2 plotwendingen erg verrassend. Michael Peña had hier een glansrol.
Volgens mij zijn er inderdaad niet zoveel goede Netflix original films, want in series zijn ze beter. Maar dit was echt een uitzondering.
Dinny
ik vond het tenenkrommend.. vooral de vluchtscenes... dat continu gehuil en gezaag van die kinderen pfffffffffffff.
MAARRRR... uiteindelijk het verhaal was eigenlijk keigoed... alleen ze hadden het beter moeten uitwerken, dat is alles
Mijn grootste ergernis is dat de hele film zo donker is. Uiteindelijk proberen ze hiermee te verhullen dat het met de special effects wel meevalt. Verder kabbelt de film maar een beetje door en is het vluchten van de ene donkere plek naar de ander. Dan is de soort van twist erg leuk gevonden, maar is de directie van de film net even te zwak om een echte impact te hebben.
Netflix komt gelukkig met veel (sci fi) originals, maar aan de andere kant is de kwaliteit vaak toch net niet.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Een matige variant ala War of the Worlds, maar met minder budget. Een popcornfilm voor een regenachtige zondagmiddag.
Joeri_000
Het tweede gedeelte van de film maakt het enigszins een aardige film.
Verder heb ik geen enkele affiniteit met welk karakter, welke acteur, dan ook.
Er wordt weinig uitgelegd, geen mooie opbouw, slordig.
Het concept is aardig gekozen, maar deze film had veel meer potentie.
Redelijk geslaagde Netflix-original over een doorsnee working stiff, Michael Pena, die droomt over een buitenaardse invasie. De plot steekt interessanter in elkaar dan je aanvankelijk zou denken en gaandeweg wint de film aan kracht. Althans, tot het eindshot dan, dat er echt te knullig uitziet. Visueel verder wel degelijk verzorgd en het akteerwerk kan er ook mee door.
LWolfs
Na 30 minuten film afgezet. Zonde om hier tijd aan te besteden. Een typische NetFlix B-film.
horizons
Altijd grappig om te zien dat men iets een Netflix film noemt. Hoor je nooit bij Paramount ofzo.
Film wordt in concept over het dode punt heen getild. En dat er in het begin weinig wordt uitgelegd Joeri_000 is nogal logisch. Ze motiveren het zelfs nog waarom in verdere verloop van de film.
mikey
DoctorMovie
Beetje van I,Robot (2004) afgekeken. Geen onaardige film dat een zekere waarheid bevat.
Zelfs Steve Hawkins werd even bij gehaald. Het acteren vond ik niet slecht en de twist was goed gedaan vooral het camera werk als de helm afgaat (nog even de spanning erin houden).
De twist deed me ook een beetje aan The Others (2001) denken met Nicole Kidman die ook tot de ontdekking komt dat ze een spook is.
Het gegeven van de film is helemaal niet zo ondenkbaar aangezien we niet meer zonder onze smartphones kunnen en die ons dagelijks leven al beheersen. Hoe zal de technologische wereld er over honderd jaar uit zien...
maar ja, dan zijn wij in ieder geval allang dood...
FreakNL
Opzicht een redelijke film. Het eerste deel was vrij saai, het vluchten cliché (zo'n glasssnwassersliftje is nooit een goed idee en gaat in elke film mis) en het feit dat een van beide hoofdrolspelers gewond raakte was ook al van meilen ver aan te zien komen. De twist was vrij aardig en maakte het gevoel van weg gegooide tijd net iets minder.
Netflix geeft overigens aan dat dit een hdr film is. Weinig hdr gezien..
DionneDarko
Sorry, ik heb 'm al gezien maar je bent ontzettend aan het spoileren DoctorMovie!
Niet te zuinig zeg.
Over de film zelf. Het begin was niet doorheen te komen. Daarna werd het plots ineens een heel stuk beter.
Niet iets wat ik een 2e keer zou willen zien of van een hoge kwaliteit.
arno74
Tegen de (Netflix-)verwachting in toch wel een hele aardige scifi. Met nul verwachtingen aan begonnen, na een aardig begin zakt het door de overdaad aan actie in, maar daarna krijgt het verhaal de overhand en wordt het best goed. 3,5*
joolstein
Regisseur Ben Young verraste mij 2 jaar geleden met thriller Hounds of Love (2016) Vandaar dat hij het opnieuw mag proberen. Helaas valt zijn tweede nogal tegen. Dit moeten Universal Pictures, Good Universe en Mandeville Films ook hebben ingezien want ook deze film (na Cloverfield Paradox en Annihilation) werd gedumpt op Netflix. Waardoor de streaming-dienst steeds meer op een laatste redmiddel voor filmmaatschappijen gaat lijken.
De klassiek aandoende SF-film over buitenaards gespuis dat de wereld komen overnemen, maar dan wel met een twist, mist vooral iets eigens. Dat beetje meer pit om echt goed te zijn. Weliswaar kijkt het aardig weg maar ontgroeit nergens dat degelijke gevoel dat vaak aanwezig is bij series. Op Michael Peña en Lizzy Caplan die de hoofdrollen vertolken is niets op aan te merken. Ook de rest van de cast presteert niet slecht. Het manco aan de film was vooral het tonen van beproefde elementen die voor actie en spanning moesten zorgen. Deze waren nogal standaard van aard. Gek genoeg zijn er naar ongeveer een uur op eens wel een paar interessante ontwikkelingen, die waren zelfs beter dan de rest. Helaas is de familie-hereniging dan weer tenenkrommend. En in de laatste minuten werd er even gezinspeeld op een eventueel vervolg. Het algehele resultaat was niet geweldig, maar het levert wel een fatsoenlijk film op.
Zwolle84
Beter dan verwacht. De eerste helft is zelfs ronduit sterk, met zijn claustrofobische sfeer en meer dan prima effecten. Deed me een beetje denken aan een Cloverfield-light, met dat gevoel ermiddenin te staan.
Als eenmaal de twist - het blijken uiteraard weer eens synthetics te zijn... gaap - is gepasseerd, wordt het helaas een flink stukje minder. Het verhaaltje is te dun om zoveel ruimte te krijgen. Maar het zakt daarbij zeker niet door de ondergrens en al met al is het een fijne film. On-Netflix Original-fijn zelfs.
Shinobi
"You have a nightmare?"
Met het werk van Ben Young ben ik nog niet bekend, maar het zegt genoeg dat deze titel is gedumpt op Netflix.
Het uitgangspunt van een vader die alsmaar terugkerende nachtmerries heeft waarin hij zijn gezin verliest is nochtans intrigerend. Dit wordt extra versterkt door het sausje van een buitenaardse invasie. Al gauw beginnen zijn nachtmerries de realiteit te worden à la 'War of the Worlds'.
De eerste helft kent een aardige opbouw naar het onbekende, maar zodra de invasie eenmaal plaatsvindt, grijpt men terug naar de bekende clichés. Hierbij moet gezegd worden dat er wel erg veel leentjebuur wordt gespeeld bij films uit het genre; als kijker heb je het allemaal al eerder gezien.
Het merendeel van 'Extinction' bestaat uit vluchten van de ene donkere ruimte naar de andere, terwijl de kinderen aan het jengelen zijn en de speelgoedaap voor de zoveelste keer kwijt is. Hiermee wordt getracht om de matige CGI te verhullen. De eigenlijke plotwending zet het geheel wel in een ander perspectief, maar de nodige daadkracht ontbreekt om een echte impact te creëren.
Al met al een redelijke Sci-Fi, maar voor mijn gevoel had hier meer uitgehaald kunnen worden.
Kleine 2,5 sterren.
Had beter gekund.
Sowieso is Extinction wel een basic genrefilmpje waar je verder niet al te veel uitspatting van hoeft te verwachten. Young lijkt me zeker geen regisseur met pretenties om z'n eigen stempel op z'n films te willen drukken, ook de rest van de film oogt als een middle of the road scifi filmpje.
Maar op zich niks mis met een leuke genrefilm natuurlijk. De uitwerking is niet geniaal, maar gewoon goed genoeg voor een aardige 90 minuten aan alien invasion. De ruimtepakken van de aliens zagen er wel tof uit, de belegering werkte ook wel en het mysterie van de profetische dromen in het begin geeft de film net genoeg spanning.
Waarom er daarna niet gewoon een eind aan gebreid werd is voor mij onbegrijpelijk. De twist maakt er een klassiek robot vs mens verhaaltje van, met de typische spanningen, oorlogen en whatnot. Een straightforward einde was goed genoeg geweest, nu wordt een degelijk genrefilmpje opgezadeld met een einde dat veel meer poogt te zijn dan deze hele productie aankan. Ik vond het maar misplaatst, haalt ook heel wat vaart uit de film.
Om er dan toch nog even op door te gaan, als je dan toch de kant van de robots wil kiezen om een beetje origineel te zijn, maak er dan niet zo'n flauw gezinnetje van. Plotgewijs zit je wel mét de robots en tégen de mensheid mee te leven, maar emotioneel voelt het uiteraard helemaal niet zo aan. Beetje goedkope oplossing voor een idee dat best uitdagend had kunnen zijn.
Maar ach, het scifi schrijfwerk van de laatste jaren is sowieso érg pover, daar weet ook deze film duidelijk niet aan te ontsnappen. Het is geen dealbreaker, maar er gaat zo toch een halfje verloren.
IH88
“You have a nightmare?”
Voorspelbaar sci-fi verhaal. Netflix zorgt er altijd wel voor dat het er allemaal schitterend uitziet, maar iets meer focus op het script was wel een goed idee geweest. Want Extinction mist originaliteit en spanning, en Pena en de andere acteurs doen hun best maar worden niet geholpen door het script. Het idee achter robots/AI en mensen die in oorlog zijn met elkaar is interessant, maar het voelt allemaal wel heel erg gehaast aan. Er had veel meer met het intrigerende uitgangspunt gedaan kunnen worden, maar de regisseur lijkt meer geïnteresseerd te zijn in actie en gebouwen opblazen. Ook leuk.
broncode
Leuk kijkvoer, maar geen topper. En dat ligt voornamelijk aan de hoofdrol speler Michael Pena, die op geen enkel moment zich betrokken voelt bij de film. Daarnaast zijn enkele cgi momenten van de film van zo'n bedroevend laag niveau, dat je je afvraagt om het wel zo verstandig was om ze d'r in te stoppen. De twist op ongeveer 3 kwart van de film red de zaak een beetje en laat je een beetje filosofisch worden. 2.7
Jimske
nogal saaie film, maar net voldoende om wel uit te kijken. ik vond de twist niet doeltreffend, het deed me niks (ook al had ik het niet zien aankomen). Verder ook weinig binding met de hoofrolspelers (en helaas ook vervelende kinderen). En het verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar en de effecten zijn matig tot slecht. Ik vind dit echt een tegenvaller van Netflix. 2*
Glacius
Goed idee (plot) , slechte uitwerking. Dat komt door het matige script, een gebrek aan opbouw, de tergende sentimentaliteit, de vele clichés en een aantal irritante personages (waaronder de jankende kutkoters en Luke Cage) . De CGI is niet geweldig, maar is niet het meest storende aan deze film. Het gros van de film slaat echter de plank mis.
The Ritual, Hush en Open House blijven tot dusver de beste Netflix films.
Gang_Star
Degelijke Netflix Original. Film met een wat basic verhaal over een invasie zoals we onder meer zagen in de film Skyline, maar welke uiteindelijk met een vrij onverwachte twist op de proppen komt. Extinction bouwt rustig op tot deze invasie en kent vanaf dat moment een hoger tempo waarbij er voldoende ruimte is voor actiescenes. De ruimtepakken zien er vrij tof uit, maar de film kent te weinig spanning om boven de middelmaat uit te steken. Daar kunnen de acteerprestaties van wisselend niveau ook niet aan meedragen.

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Vremya Pervyh