Genre: Misdaad / Thriller
Denemarken / Frankrijk / Italië / België / Nederland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten en Guy Pearce
Gesproken taal: Engels, Arabisch en Frans
Releasedatum: 26 september 2019
Bekijk via Videoland
Plot Domino
Christian is een politieagent uit Kopenhagen die gerechtigheid zoekt voor de moord op zijn voormalige partner, gepleegd door een mysterieuze man genaamd Imran. Met behulp van agente Alex probeert hij de dader op te sporen. Zonder het te weten belanden ze in een kat-en-muisspel met een onbetrouwbare CIA-agent die er een eigen agenda op nahoudt.
Christian Toft
Hanne Hansen
Hospital Porter
Photographer
- 1925 stemmen
Is dit een film van Brian de Palma of misschien toch zijn onervaren broer Piet de Palma uit dokkum
Dit was ondanks het behoorlijke begin een dikke tegenvaller......ook carice van houten,pfff die had volgens mij weinig zin in deze rol te spelen.....zo ongeïnspireerd,het leek wel werkweigering......2 stars.
- 1925 stemmen
Deze film voelt aan als een B-film uit de jaren 80, met die muziek maar vaker nog de delen zonder muziek die haast nep overkomen. Enorm slecht geacteerd ook, vooral door Van Houten en rommelig qua plot. Sommige scènes leken echt te veel in de studio's gemaakt.
Maar ik heb me weleens meer verveeld en enkele scènes steken erbovenuit. Zeker in de stierenarena, met de muziek en montage, dat is echt wel een goed stukje film maken. Jammer van de rest. 2,0*.
mjk87 (moderator films)
Nou gewoon, die muziek die op de geluidsband klinkt, dat klinkt heel erg als de muziek bij goedkope thrillers die in de 80s gemaakt zijn. Vooral met de vele stiltes, maar De Palma vierde toen ook zijn grootste successen. Deze film voelt aan alles aan alsof die 30 jaar terug is gemaakt, voor weinig budget.
En waarom zou ik als iemand geboren in 1987 niet kunnen weten wat eighties muziek is? Er bestaan ook dingen als YouTube om ook nu die muziek te beluisteren te leren kennen.
Basto
- 11960 berichten
Ambitieuze thriller die van Kopenhagen naar Zuid Spanje trekt. Terrorisme, CIA, Internationale cast en Brian De Palma aan boord. Helaas was het geld snel op en mist de film de productie value en visuele flair die we van hem gewend zijn. Het script kent ook wel wat problemen. De onverwachte relatie komt totaal niet uit de verf.
Maar goed helemaal slecht is het ook weer niet. Het is best een aardig gegeven dat een beetje sneuvelt in de uitvoering. Leuk dat ze half Europa doortrekken, maar het aantal draaidagen was duidelijk beperkt. Geen lange craneshots dus. En ook de Hitchcockiaanse muziek past niet bij het wat kille Noord Europa.
Bij de eindscene krijgen we toch nog een vleugje DePalma. Zat nog te hopen op een split screen, maar echt vintage durfde hij toch niet te gaan.
Stel je verwachtingen vooraf bij naar die van een kleine Deense productie en het kijkt best lekker weg.
Redlop
Terrorisme, CIA, Internationale cast en Brian De Palma aan boord.
Juist omdat Brian de Palma aan boord was, is dit zo'n miskleun.
Quentin
Niet te harden inderdaad.
Normaal ben ik zeer coulant met gevallen helden zoals De Palma, maar dit was echt niet om aan te zien. Duidelijk dat de beste man (tientallen) draaidagen tekort kwam. Niet alleen voor de nodige visuele panache, maar überhaupt om een fatsoenlijk verhaal te vertellen. De film heeft totaal geen flow en het verhaal gaat telkens van de hak op de tak, hier zijn pagina's script gesneuveld. Zou het resultaat graag eens met het oorspronkelijke scenario willen vergelijken.
Overigens is het koppel Van Houten en Pearce (last-minute inbreng van de Nederlandse producent begreep ik) niet bepaald van toegevoegde waarde. Die laatste schmiert er op los en Van Houten slaapwandelt door de film met een emotieloze botoxkop ...
De Palma moet toch echt een wurgcontract getekend hebben, want iedere andere regisseur van formaat was opgestapt toen dit (in pre-productie al) begon te ontsporen.
Luudje10
Zeer slechte film en matig in elkaar gezet. Bekende acteurs is geen garantie voor een goede film. Tevens jammer van de facelift van Carice. Ik vond het een knappe vrouw maar die strak getrokken ogen vind ik minder en dat is smaak. Heeft trouwens niets met de kwaliteit van de film te maken.
b00ts
Behoorlijk wat ellende om naar te kijken inderdaad. Hiervoor is de muziek al aan de orde geweest.....ik had inderdaad opkomt ieder moment David Niven of zo in beeld verwacht. Snel proberen te vergeten dit.
frans123
Jaaaa dat viel mij ook op van Carice, die had er geen donder zin in..Ze is een ( overschatte) naam, dus wordt ze gebruikt en schoof misschien een half miljoen op haar bankrekening.
frans123
Ik ben op de helft gestopt..Brian de Palma, Hitchcock muziek, Carice...Bin Laden, IS, ..kan het nog erger?? ja , het kan nog erger, wat een ongelofelijk oninteressant verhaal. Terrorisme, executies, wederom CIA etc...who cares?? Het eerste half uurtje werkt op je lachspieren, wat een geklungel, en die suffe achtervolging op de daken..Wat denkt ie nu hangend aan die goot te doen? ...Vallen ja...Gewoon als de sodemieter naar beneden en afwachten...met 12 man...En oepsss pistooltje vergeten...ja hoor.

frans123

ja precies,wat een aaneenschakeling van onzin deze film.ik ben 'm alweer vergeten....... Heeee Chapootje...we zijn het eens...wat een rukfilm. En die Carice constant chagrijnig kijken...lol
frans123
Hte is idd of je naar een jaren zestig film zit te kijken.
dutchtuga
Zag het er maar uit als een jaren 60 film. De veel te cleane en digitale look maakt Domino behoorlijk onaantrekkelijk.
DjFrankie
Ik zag de scores en las de bercihten, en dacht dat kan toch niet. Niet met Coster-Waldau, Carice van Houten en Guy Pearce. Top cast maar mensen hierboven hebben gelijk. Film raakt kant noch wal, en wordt redelijk vlug afgewerkt.
Dus uitwerking had vele malen beter gekunt, eenvoudig door de film langer te maken, en de personages verder uit te diepen. Ook de engelse taal in Denemarken is totaal misplaatst.
Nee geen aanrader.
Zijn legio B-films die veel beter zijn, muziek is me niet eens opgevallen.
frans123
Ja eens. De muziek vond ik erg jaren 60...maar een typisch de Palma film.
ghostman
Ben ik hier de enige die deze film goed vindt ? Misschien is het geen meesterwerk , maar wel een film die minstens **** / ***** verdient . ( Misschien is het wel een meesterwerk , de toekomst zal het uitwijzen ) . Carice van Houten is een verchrikkelijke actrice en helaas heeft zij hier een belangrijke rol , maar de film zelf is erg vakkundig in elkaar gemonteerd .
Wat vind ik goed aan deze film :
- het tempo : niet zo uitleggerig en lekker vlot
- op locatie geschoten scenes : mooie beelden van Europa
- artistieke compositieshots en cinematografie : vintage De Palma
- het kleurgebruik : creatief en mooie warme kleuren
Zeer artistieke film vol boeiende ideeën .
Karl van H.
Nee, dit is geen meesterwerk. Dit is een onbedoelde komedie. Ik heb er in elk geval smakelijk om kunnen lachen, om de uitwerking van het subplot waarin blijkt dat Van Houten de minnares van die Lars was, heb ik bijvoorbeeld echt dubbel gelegen.
BobB69
Brian de Palma heeft een mooi oeuvre op zijn naam staan. Daar mag je toch wel beter van. Edward verwachten. Deze film had ie met zijn ogen dicht kunnen maken. Volgens mij is dat ook gebeurd. Het acteerwerk is niet om aan te zien. En er zitten toch acteurs die beter werk op hun naam hebben staan. Met name Carice, en haar man (Guy Pearce) hebben beter werk afgeleverd. Zonde hoor.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Tja, er mankeert inderdaad een hoop aan en toch is het vermakelijker dan veel andere films die ik de laatste tijd heb gezien. Waarom het Nederlands Film Fonds geld stak in een film voor een kort scenetje in de RAI is me trouwens niet helemaal duidelijk.
cor1946
Er zijn veel slechte films en daar hoort deze bij. Wat een slecht verhaal en dat met van Houten en Pearce. Geen spanning en rommelig verhaal zoals in die arena, wat erg. En De Palma is zeker de weg kwijt. En je pistool vergeten, kan het nog erger.
Philippe01
Weinigen blijkbaar die de film goed vinden, maar ik vond die zeker iets hebben.
De muziek erbij maken de spanning ten goede.
Dopke
Na de eerste tien minuten even op pauze gezet om te checken of ik wel echt de film van de Palma had aangezet en het bleek toch echt de juiste. Onvoorstelbaar. Toen de dakenscene/achtervolgingsscène kwam herkende je in ieder geval iets van zijn typisch Hitchcockiriaanse kitscherigheid. Oubollig maar dat is nu net waar de Palma liefhebbers nog wat plezier uit kunnen halen. Maar die herkenbaarheden zijn verder zeer spaarzaam. Split screen natuurlijk, hier en daar wat opvallend warm kleurgebruik. Maar je moet hiervoor met een geoefend oog (en behoorlijk wat goodwill) naar kijken wil je het zien.
stratmans
Eigenaardige film over 2 deense flikken die de CIA de loef afsteken, goed geschoten van Carice van Houten
jordorientje
Ik had hem na 3 minuten al moeten pauzeren, om te checken of ik wel echt een film uit 2019 aan het kijken was of niet stiekem eentje uit 1980. Want mijn god; wat een oubollige, gare muziek zeg voor een film uit 2019.
En dan nog maar te zwijgen over het slechte acteerwerk..
Carice lijkt hier wel een beginnend actrice, alsof ze voor het eerst als figurant in een film meedraait, zo slecht gewoon. En wat was dat met die plot anyway, hahaha dat ze een affaire had met Lars ?!?!?! Heb echt dubbel gelegen hierom, het sloeg werkelijk waar nergens op. Die hele verhaallijn hadden ze net zo goed weg kunnen laten, want dat had echt 0 toegevoegde waarde aan de film
Het verhaal is ook al matig, dus er bleef weinig over om te liken.
Ebenezer Scrooge
Wat een blamage. De muziek is spannend maar niet meer van deze tijd en wordt te vaak ingezet, ook op momenten dat het helemaal niet spannend is, zoals bij een verhoor.
Die arrestatie aan het begin haha, wat een knullige vertoning, de stijl van De Palma is weliswaar herkenbaar, de scènes op het dak een verwijzing naar Vertigo, maar het is allemaal zo slecht gedaan, het belabberde acteerwerk, de driewoorden-dialogen die amper te verstaan zijn. Hij is zijn pistool vergeten, leent die van zijn collega die hij achterlaat met een bloedlinke arrestant, hoog Peppie en Kokkie gehalte.
Carice van Houten kijkt weer eens zo heel depressief en vermoeid, alsof ze een doos Xanax op heeft.
Die Jerry Zucker scène in de stierenarena hahaha.. .De terrorist krijgt van Van Houten een trap(je) tegen zijn benen en laat meteen de knop van zijn bom los haha.. Dit soort spanningsopbouw deed De Palma in Carrie en Dressed to Kill toch veel beter, dit is eerder lachwekkend. En als er nou ergens in de wereld een plek is waarvan ik denk daar mogen ze van mij wel een aanslag plegen dan is het wel in zo'n stierenarena.
Wel eerst de stier in veiligheid brengen natuurlijk.
Waar ik nog het hardst om gelachen heb is de scène in het vliegtuig als Coster-Waldau op de telefoon van Van Houten door haar privéfoto's zit te bladeren: Carice met Lars in Parijs, Carice met Lars naakt in bed, Lars met een bloem, nog een foto van Lars met een bloem.. en dan zo'n heel droevig muziekje eronder, alsof het iemand een hol kan schelen dat die Lars dood is.
Roger Thornhill
Och, ik vond het nog niet eens zo slecht, eerder vreselijk middelmatig, maar dat is niet zo'n verrassing voor iemand als ik die toch al nooit zo'n fan van De Palma was – dat hij in de jaren 70 lid was van de officieuze "Movie Brats" en daardoor in één adem genoemd werd met Spielberg, Lucas, Scorsese, Coppola en Schrader (en Milius) heeft mij ook altijd een beetje verbaasd. Van déze film was het uitgangspunt best aardig, de cast redelijk sterk en de insteek van het perspectief van de terroristen interessant, maar er komt allemaal niet zo gek veel van terecht. De suspense van de eerste scène wordt enigszins teniet gedaan door de bespottelijke vergeetachtigheid van het personage van Coster-Waldau, Carice van Houten is een prima actrice maar lijkt hier op de automatische piloot te spelen, en alleen de laatste scène laat mijn hart iets sneller slaan. Als geheel is het dertien-in-een-dozijn wat mij betreft.
mrklm
Politieagenten Christian [Nikolaj Coster-Waldau] en Lars [Søren Malling] reageren op een melding van huiselijk geweld en arresteren Ezra Tarzi [Eriq Ebouaney], die Farook Hares [Emrin Dalgic] heeft gemarteld en vermoord. Door enkele stommiteiten weet Ezra te ontsnappen en raakt Lars ernstig gewond. Christian is er alles aan gelegen om Ezra te vinden, maar wordt daarbij gedwarsboomd door de CIA in de persoon van Joe Martin [Guy Pearce], die Ezra wil gebruiken om een terroristisch netwerk te ontmantelen. Carice van Houten speelt een Nederlandse agente die om persoonlijke redenen bij het onderzoek betrokken raakt in deze onderhoudende, maar weinig subtiele misdaadthriller die vooral bij de uitvoering van de aanslagen onvoldoende overtuigd. Zou wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als speelfilm met meest uitgemolken ontknoping ooit. Een FF-knop is dus een pré! Goed acteerwerk, met name van Pearce en Van Houten, biedt enige compensatie.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Galveston