• 9.378.190 stemmen

Outlaw King (2018)

Biografie / Historisch | 137 minuten (TIFF) / 117 minuten (Netflix)

Genre: Biografie / Historisch

Speelduur: 137 minuten (TIFF) / 117 minuten (Netflix)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Mackenzie

Met onder meer: Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson en Florence Pugh

Gesproken taal: Engels en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Outlaw King

"Based on the untold true story"

Schotland, 14e eeuw. Robert The Bruce is gekroond tot Koning van Schotland. Na een verrassingsaanval wordt hij echter verslagen en door de Engelse koning en zijn leger vogelvrij verklaard. Op slinkse wijze en met veel moed probeert hij de macht terug te veroveren als hij het opneemt tegen het veel grotere en beter uitgeruste Engelse leger.

Robert Bruce, Earl of Carrick

Sir Christopher Seton

Netflix Original. Release: 9 november 2018

avatar van rondh

rondh

Lijkt wel een vervolg van braveheart

avatar van baspls

baspls

Gebaseerd op dezelfde geschiedenis als Braveheart. Laten we hopelijk dat het een stuk historisch correcter is. De trailer ziet er erg goed uit. Wel vreemd om alweer een Amerikaan in de hoofdrol te casten. Genoeg goede Schotse acteurs voor de rol.

avatar van Thorongil

Thorongil

Lijkt me leuk op eerste zicht.

avatar van Shinobi

Shinobi

Outlaw King Cut by 20 Minutes Due to Lukewarm TIFF Reactions

Inmiddels dus 20 minuten eruit geknipt door David Mackenzie.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hele aardige film die eigenlijk verder gaat waar Braveheart ophield. Outlaw King is wel harder en grover dan Braveheart maar ik vond Outlaw King toch niet beter. Een aardige film om gezien te hebben maar ik verwacht niet dat het net zo'n klassieker als Braveheart word.

avatar van zoutzak

zoutzak

Hack und slash

avatar van jippie2010

jippie2010

Moeilijk om echt in het verhaal te komen.

Zowel kleding, haarstijl als attributen lijken niet authentiek,

waardoor de geloofwaardigheid direct wordt aangetast.

Gaandeweg is het beter, maar overtuigend wordt het zelden.

Ook de liefhebber van epische veldslagen komt niet echt aan zijn trekken. Helaas.

Misschien leuk voor later op RTL 7, maar voor nu onvoldoende. *2,5

avatar van Pennywise76

Pennywise76

Prima film! Stevige actie en het verhaal is ook redelijk. Kan niet tippen aan braveheart, op gepaste afstand een waardig ‘vervolg’

avatar van mobistar

mobistar

Als grote fan van Braveheart, een film die 23 jaar geleden grote indruk op me maakte, had ik misschien iets teveel verwacht van Outlaw King.

Maar eerlijk, Outlaw King is een ontzettend flauwe film.

In vergelijking met Mel Gibson's acteerprestatie is Chris Pine een koorknaap die de hele film ligt mooi te wezen maar voor de rest een softe en vooral besluitloze leider neerzet.

Ik miste ook een stevige en overweldigende soundtrack gelijk die van wijlen James Horner in Braveheart.

Je ziet dat Outlaw King op alle vlakken probeert Braveheart te imiteren, ook al vertelt het hier een ander verhaal, dat van de periode na William Wallace maar slaagt daar hoegenaamd niet in.

Je leeft op geen enkel moment met de personages mee en kijkt enkel voor de spektakelmomenten die er eigenlijk nooit zijn. Nice try but ....no thanks.

2,0 voor de moeite.

avatar van grid8400

grid8400

Kon me nou niet echt boeien.

avatar van parcivalis

parcivalis

Aardige film voor wie ervan houdt om mannen te zien die elkaar aan repen snijden. Historisch heeft Outlaw King niks toe te voegen. Ondanks de prachtige vormgeving en de zeer tot de verbeelding sprekende landschappen zitten we weer naar een braaf koppeltje volgens het west-Europese model te kijken. Na zijn zege viel De Bruce Engeland en Ierland binnen en wist in het laatste land zijn broer op de troon te krijgen. Dat is een hele andere De Bruce dan die waar we naar zitten te kijken. Dat is de reden waarom de moord op John III Comyn niet bij het karakter past dat de scenarioschrijvers ons van Robert voorschotelen. Al hun pogingen om van Comyn nog ff een schurk te maken ten spijt. Zoals bij de meeste films die zich in de middeleeuwen afspelen, worden karakters en drama uit de huidige tijd gebruikt met als gevolg dat je, ondanks alle cinematografische effecten en middelen, over de mores van die tijd niets te weten komt.

avatar van Ton1957

Ton1957

Wat een gruwelijke saaie film.

avatar van AJK

AJK

Ik vond het echt realistich in beeld gebracht.

De middeleeuwen waren nou eenmaal wreed.

En ook het feit wat er na Wallace is gebeurt vind ik interessant genoeg om mij te boeien.

Pine speelt goed als Bruce.

3.0

avatar van CarverS

CarverS

Zeer matige film, werd nergens echt spannend, en 3/4 van de film tot aan de groe veldslag, kwam de film maar niet echt op gang.

avatar van CarverS

CarverS

avatar van Mark71

Mark71

Aardige film voor een luie avond op de bank, maar zeker geen reclame voor het genre van de goede historisch verantwoorde film.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Hele matige film, die de uitstraling heeft van een maandagavond film op RTL 7. Hoofdpersoon heeft ook het charisma niet om zo'n film te dragen. En waarom toch al dat CGI bloed?

Lange tracking shot waarmee de film opent kon ik nog wel waarderen maar verder een film die snel vergeten is.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

jippie2010 schreef:

Moeilijk om echt in het verhaal te komen.

Zowel kleding, haarstijl als attributen lijken niet authentiek,

waardoor de geloofwaardigheid direct wordt aangetast.

Gaandeweg is het beter, maar overtuigend wordt het zelden.

Misschien leuk voor later op RTL 7, maar voor nu onvoldoende. *2,5

Het zal je misschien verbazen maar de kleding is wel echt authentiek, geen kilts, die pas eeuwen later werden gedragen en gewoon simpel pantser wat gangbaar was in die tijd.

Ik ben een liefhebber van veldslagen en ben aangenaam verrast door 1 van de beste veldslagen van de laatste tijd aan het einde van deze film.

Verder heeft deze film mij sowieso verrast, ik kreeg gisteren mee dat dit een compleet andere cut is dan de critics hebben gezien en het lijkt mij dat deze versie een stuk beter moet zijn. Alleen de prachtige opening geeft deze film al zijn bestaansrecht. Chris Pine zit goed in zijn rol als Bruce en Billy Howle is angstaanjagend als Edward. Dat dit karakter totaal niet strookt met de werkelijkheid is van de ene kant wel jammer maar het komt de film uiteindelijk wel ten goede.

Mackenzie heeft zijn best gedaan om de film enigszins historisch verantwoord te maken maar uiteraard zijn er concessies gedaan om tientallen jaren geschiedenis in 2 uur te stoppen. Aan de titel valt al af te leiden dat Mackenzie zich vooral wil richten op het 'Outlaw' gedeelte en dat lijkt mij een goede keus geweest, de diplomatie en politiek hadden de film misschien wat realistischer gemaakt maar ook het tempo er uitgehaald. Zoals hij nu is staat de film als een kasteel.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Een prima historische film die in grote lijnen klopt met de geschiedenis.

Knap acteerwerk wordt soms afgewisseld met matig acteerwerk.

En ga nu niet zitten te vergelijken met Braveheart want het is een ander verhaal dat toevallig in dezelfde tijd speelde.

Gewoon kijken en je eens goed verdiepen in de Schotse en Engelse geschiedenis.

avatar van DreamTech

DreamTech

William Walace ( Braveheart) maar dan het andere verhaal niet slecht kijken waard !! ( Netflix )

avatar van jeroentje

jeroentje

Helemaal niet slecht, maar voor mijn gevoel wel een TV-film. Sommige delen verliepen tergend traag terwijl pijnmomenten (op de veldslag aan het eind na) te snel voorbij schoten. Misschien was dat ook de bedoeling? Als iemand opgehangen wordt dan kan dat met een hoop bombarie, maar het kan ook gewoon snel doorgepakt worden. Misschien zitten er toch wel meer laagjes in deze film dan een eerste kijkbeurt doet vermoeden. Van Pine was ik soms best onder de indruk maar soms vond ik hem ook een beetje een stoffige achterafpersoon spelen terwijl hij DE the Bruce is. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de echte the Bruce was. Wel was ik sterk onder de indruk van Florence Pugh. Dat kan nog wel eens een hele grote worden in serieuze/sarcastische rollen. Voor nu 3 sterren omdat ik eea wat afgeraffeld vond maar zeker een 2e kijkbeurt waard en misschien herzie ik m'n mening dan.

avatar van schumacher

schumacher

Kon ermee door maar zeker geene topper, ik heb al beter gezien in dit genre.

De enkele vechtscenes die er waren waren wel nog goed in beeld gebracht maar veel en lang duurde het niet.

Zeker het begin kabbelde maar aan en ik vond dat er nooit echt enige tempo inzat.

Zeker oke om eens gezien te hebben maar 1 keer is genoeg.

avatar van schram101

schram101

Openingsscene is een erg goed geschoten onetake als ik het goed heb gezien hoor.. Prima! Geen The Revenant of Children of Men niveau maar zeker sterk.

avatar van Kondoro

Kondoro

Toen ik zag dat deze op Netflix ging komen was ik eigenlijk al wel snel verkocht, ik houd wel van dit soort zwaarden en sandalen films al heb ik maar bar weinig kennis over de waarheden van de verhalen die worden verteld, mijn interesse is over deze onderwerpen nooit héél groot geweest maar ik kan altijd mega erg genieten van de film die zich er over afspelen, en dan raak ik beetje bij beetje toch wel meer geïnteresseerd!

Ach, en het was wat dat betreft gewoon een prima zit hoor. De actiescènes zagen er goed verzorgd en mooi uit en ze waren zeker niet bang om ook wat heftige beelden er bij te stoppen. Hier en daar wat blood (zelfs heren, voor de dames ? ) en een redelijk leuke sfeer. Het verhaal was prima te volgen al begon die wat warrig maar over het algemeen word die nergens echt saai. Om nou te zeggen dat dit de beste medieval film is, is wat overdreven maar saai is hij nergens.

Om deze film met ‘Braveheart’ te vergelijke vind ik iets te ver gaan. Beiden films staan daar toch iets te ver voor uit elkaar. Ook al kennen beiden films bijna het zelfde onderwerp, zo krachtig als ‘Braveheart’ word ‘Outlaw King’ nooit!

Ja, prima zaterdagmiddag zit al pakte de film je nergens echt heel goed, interessant was het wel maar spannend niet en zo blijft ‘Outlaw King’ een wat moeilijkere film om te beoordelen, de film kent ontzettend goeie en leuke kanten maar ook wat mis schieters die zeker wel te zien waren. Al om al, prima zit maar niks bijzonders.

avatar van pierre18

pierre18

Prachtige, ruim opgezette beelden van landschappen gecombineerd met prima cgi en zodoende zet deze film een uitstekende sfeer neer. Desondanks kunnen dit soort historische films zich verliezen in een te groot aanbod van grote vechtscenes met overdreven veel bloed in beeld. Een reden om mijn aandacht constant te verliezen. Vervolgens is de intrige ver te zoeken en zijn de spelers niet charismatisch genoeg. Ben van mening dat ze beter meer geld aan de uitwerking van het verhaal kunnen besteden dan aan de talloze vechtscenes. Daarnaast was het nogal lastig om te ontdekken om welke clans het ging en in welke plaats ze nu weer waren. Ze vlogen in een oogwenk van Londen naar Schotland en van oost naar west en daardoor werd het ook wat rommelig.

avatar van blurp194

blurp194

Met alle negativiteit die ik zelf al voel bij films met het Netflix logo... de series gaan nog wel meestal, maar de films zijn erg vaak om te janken. En dan de algemene negativiteit hier nog er eens bij... maakte dat ik niet heel hoopvol aan de film begon. Maarja, wat moet je, op een regenachtige zondagavond.

Dan valt de film toch behoorlijk mee. Of het allemaal heel historisch zuiver is, mwah, maar toch, ik heb al gauw meer twijfels bij Braveheart - en waarom niet vergelijken met die film. Dezelfde periode, hetzelfde stukje van de geschiedenis tenslotte. En parcivalis heeft beslist een punt als hij noemt dat veel films die in de middeleeuwen spelen de normen en waarden van nu hanteren, in plaats van die van toen - maar de moeilijkheid is natuurlijk ook dat we niet zo heel erg goed of zeker weten hoe het toen toeging. En dan is deze invulling wellicht beter gevonden en wat geloofwaardiger.

De makke van de film blijft, ook in deze wat korter gesneden versie, dat er wel een heleboel verhaal te vertellen is. Dat maakt het wel interessant voor een klein publiek wellicht, maar de kans is er ook dat de grote massa's daar wat makkelijk bij afhaken. En ook ik moet bekennen dat ik halverwege even de draad kwijt was. Niet echt een probleem, want het is wel duidelijk hoe het afloopt, ook als je een stukje van de intriges gemist hebt.

avatar van Davido

Davido

Goede film. Nu ben ikzelf dan ook behoorlijk fan van deze genre. Zo goed als Braveheart..... Daar voldoen maar weinig films aan. Deze dus ook niet. Neemt niet weg dat het een goed verhaal is. Een vervolg op Braveheart. Daar waar William W. wegvalt, daar gaat Bruce verder. De film stond vooral in het teken van de wederopstand van Bruce. Het worden en groeien tot koning. Ik had graag meer veldslagen/strijd gezien. Vandaar geen 4,5 maar 4 sterren. Acteer werk was goed, beelden waren goed, sfeer was goed.

Kan niet wachten op een volgend soortgelijke film.

avatar van scorsese

Aardige film waarin de vers gekroonde Schotse Koning de macht van de Engelse Koning probeert terug te krijgen. Het verloop kent weinig verrassingen en het hoofdpersonage is wat aan de saaie kant. Hier weet Chris Pine ook weinig verandering in te brengen. Het ziet er allemaal wel goed uit, met een prima aankleding en een paar aardige actie-scenes (vooral de laatste veldslag).