Genre: Biografie / Muziek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Bohemian Rhapsody
"Fearless lives forever"
'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Bohemian Rhapsody (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Ray Foster
Jim Hutton
3 2 1 cut
Tapa
Keek lekker weg deze film. Ik vond het ook jammer dat het na live Aid (wellicht hun hoogtepunt) ineens stopte. Had nog graag iets gezien van de laatste productieve jaren van de band en eventueel de doorstart van de overgebleven leden. Nu is de film erg veel gefocust op Freddie, maar goed, de film in combinatie met de muziek is prima bioscoop voer.
Durf het bijna niet te zeggen, maar bij een paar fragmenten moest ik toch een traantje laten, gelukkig was het in de bioscoop donker...
schoonetoonen
Jammer. Ik vond de film plat, en wel erg gecomprimeerd. Ik miste echt meer diepgang, meer conflict, meer uiteenzetting van dingen die speelden. Nu werden zaken wel erg op één hoop gegooid en verschoven in tijd. Had hem niet willen missen, want de LiveAid finale gaf echt wel voldoening, maar één keer is genoeg.
Number23
Biopic met veel inbreng van Brian May en Roger Taylor, dus je zou verwachten dat het trouw blijft aande waarheid.
Maar de lijst van kleine en grote feitjes die veranderd of compleet genegeerd zijn, is zo lang dat het bijna belachelijk wordt.
Is het daardoor een slechte film?
Nee, Malek doet het erg goed en vooral als ie de besnorde Freddy speelt, lijkt hij bijna precies.
Maar ja, die ogen he, compleet anders.
Lekker veel muziek, verhaal heeft veel vaart en het Wembley optreden deed oprecht wat met me.
Voor kloppende info kan je beter een docu kijken, maar als puur entertainment is dit een goed avondje uit. 7.5/10
très joliette
In één woord: legendarisch. Een film die me raakte tot in mijn ziel. Wat ontzettend sterk gecast en goed geacteerd door de gehele crew, maar met name door Malek. Briljant en wát een stem. De live beelden van het publiek van live aid erachter zorgden ervoor dat ik met open mond toekeek. Ik werd vanaf minuut één het scherm ingezogen en niet meer losgelaten. Buikpijn door zijn verdriet en het gebrek aan zelfliefde en acceptatie, kippenvel door zijn eerlijke ogen, revolutionaire creativiteit en doortastende energie. Als je het mij vraagt een múst see
johanneman
Topper dat het stopte na live aid snap ik wel,waarom zou je het uitkauwen?Iedereen snapt wel de lijdensweg die hij heeft gehad,als je wilt weten hoe iemand met aids toen ermee omging kan je altijd Philadelphia gaan kijken met Tom Hanks. Ik geef het toch 4 sterren omdat ik sommige dingen te makkelijk vond,alsof ze de liedjes even uit hun mouw schudden,beetje improviseren en klaar dat zag je helemaal met Another one bites the dust en We will rock you. En de vriendin van Mercury met die lamp snapte ik niet,ook niet dat ze zomaar bij hem op de stoep stond.Maar buiten dat prima en geloofwaardig geacteerd en gezongen.De tijd vloog letterlijk voorbij.Natuurlijk komen ze niet in de buurt van het origineel maar mag de pret zeker niet drukken.Ben wel bang dat deze film op het kleine scherm en minder geluid veel minder uit de verf zal komen.
richiedoom
Zo gek is dat niet, ik schrijf zelf ook liedjes en soms schiet er gewoon een bepaalde riff, melodie of een idee in je kop. En zo'n moeilijk loopje is t nou ook weer niet van Another One Bites the Dust...Wel geniaal, dat dan weer wel natuurlijk
Kaatje1963
Ik ben al 2x geweest. Geweldige verfilming. I love Queen. Had deze film niet willen missen. Spreekt ook iedereen aan. Mijn dochter van 16 is al 3x naar de film geweest. Ook al Queen fan. Hier en daar kloppen de feiten niet helemaal. Maar toch, prachtig, af en toe tranen in mijn ogen. Legendarisch die Freddie!
Berry_78
Wat een topfim, en wat een prestatie om de dynamiek van deze band zo te evenaren in de optredens. Dit is typisch zo’n film waarbij je fragmenten van de optredens gaat terugzoeken om het nogmaals te beleven.
wimaroca
Het kijk inderdaad goed weg,zeker voor een Queen fan,maar ik had eigenlijk toch wat meer diepgang verwacht.
Ik twijfelde bijna ,maar ik denk dat wat je hoort toch alleen maar Freddie is,en dat die acteur playbackte !!
milan90
Prachtige muziek, mooie film. Foutjes betreffende tijdspaden will well rock you komt bijvoorbeeld niet uit de jaren tachtig en las de biografie van Freddie's partner waarin hij hoorde aids te hebben in 1987. Niet voor Live Aid. De relatie tussen Freddie en zijn vriendin had meer uitgediept kunnen worden. Was zij uit zichzelf of voor de bandleden naar Duitsland gereisd om Freddie over te halen terug te komen in de band? De muziek, de sfeer en het gekibbel onder de bandleden waren leuke scènes. Ik heb erg genoten en de tijd vloog om.
the new guy
2 uur en een kwartier heb ik mogen ervaren om een Queen member te zijn. Recensenten mogen van alles vinden, maar meer dan die ervaring heb ik niet nodig. Top.
bzzz
ik dacht echt alleen Freddie gehoord te hebben zingen in de film (dus dat Malek playbackte op originele muziek) en las hierboven dat Malek een goede stem had... maar dat leek me bijna onmogelijk, lijken op Freddie EN die stem hebben...
Knap hoe ze dit hebben gecreeerd...
Lakte
Kom net van de bioscoop en wat een fantastische film!! Echt heel erg goed!
Vooral het Live Aid concert was erg pakkend!
clubsport
dat live aid was zeker een kippevelmoment , verder had wat mij betreft meer aandacht besteed mogen worden aan de totstandkoming van de muziek en iets minder prive perikelen .
Verder is de invulling van de bandleden supergoed gedaan maar is het wel opvallend dat je prive van de anderen niks te weten komt en de focus volledig op Freddie gevestigd word .
herman78
Als kind van een jaar of 10 was ik wel liefhebber van Queen, maar daarna is dat weggezakt en later werd ik zelfs een beetje anti-Queen omdat ze hoog aangeslagen worden, terwijl er nog honderden interessantere artiesten zijn. Maar uiteindelijk heb ik me toch over laten halen door een vriendin die heel erg anti-Queen is en de film erg mooi vond. En ik moet zeggen: ik was ook wel onder de indruk. Net als de muziek is het acteerwerk weinig subtiel, maar als je ervoor open staat kun je je zo mee laten slepen. Ik miste wel wat diepgang en achtergronden her en der, maar het is wel duidelijk dat Mercury veruit het interessantste karakter was en de andere drie bandleden eigenlijk behoorlijk saai. Mooi einde van de film ook, zo op het hoogtepunt van hun carriere.
800.000 bezoekers in Nederland!
Soort Boer zoekt vrouw....
Het zit wel diep hé?
mjk87 (moderator films)
Stemweek Top 2000 is open, benieuwd wat dit voor de lijst doet. Mensen hebben een kort geheugen, dus dit kan best een voor Queen positieve impact hebben.
Kans zit er dik in ja. Alhoewel Bohemian Rhapsody ook al eerder eens gewoon de nr 1 was van de top 2000. Maar deze film zal best invloed hebben. Na de aanslagen op de Bataclan in Parijs werd Imagine van John Lennon veel gespeeld. En die eindigde toen ook als nr 1 van de top 2000, ongetwijfeld vanwege alle aandacht.
Macmanus
Als je Queen goed vindt moet je wel een hele saaie lul zijn eigenlijk laten we eerlijk zijn. Dat die altijd op 1 staat bij de lijst waar alle oude blanke lullen op stemmen zegt eigenlijk wel genoeg over de band. Dat je een nummertje wel ok vindt dat is tot daar aan toe. Maar dat je het ook echt het beste vindt dan moet je toch echt nog nooit iets boeiends gedaan hebben in je leven.
schoonetoonen
Ah, dus ik ben een saaie lul, als Bohemian Rhapsody op één gestemd wordt? Goh, dat heb ik me nooit gerealiseerd. Eens bedenken wat ik morgen voor boeiends ga doen dan maar.
3 2 1 cut
Soort Boer zoekt vrouw....
Oh jealousy look at me now
Jealousy you got me somehow
You gave me no warning
Took me by surprise
Jealousy you led me on
Oh jealousy you tripped me up
Jealousy you brought me down
You bring me sorrow you cause me pain
Jealousy when will you let go?
Gotta hold of my possessive mind
Turned me into a jealous kind
Basto
- 11976 berichten
Wat een volslagen onzin.l. Toen Queen begon was het een behoorlijk innovatieve band (zet Queen 2 maar eens aan). Daarbij herft de popmuziek weinig flamboyantere personen dan Freddie voortgebracht. Geef toe dat het vanaf de 80’s flink minder werd, maar je muzikale smaak heeft natuurlijk ook weinig te maken met of je in je leven ooit iets boeiends hebt meegemaakt. Ik noem maar even de Queenfans die op de eerste rij bij Live Aid stonden. Eat that! voor je bucket list.
Mijn vergelijking had dan ook veel meer te maken met de middle of the road benadering van de film, die ik juist totaal niet vind passen bij de eerste jaren van Queen. Heeft dus ook niks met jaloersheid te maken. Wel met teleurstelling.
. Mac ouwe trol.
wimaroca
wat een onzin...wie ben je eigenlijk zwarte piet zeker,de sint vind 'm ook steengoed vraag 'm maar
wimaroca
'Bohemian Rhapsody' best presterende muzikale biopic ooit | Filmtotaal filmnieuws
Niet de beste vind ik..moet je maar eens" Walk the line" muziekfilm van Jonny Cash,die vind ik beter,vooral omdat Phoenix de nrs. zelf zingt
Ik zal 'm eens bekijken, ben altijd geïnteresseerd in dit soort films. En Johnny Cash is prima muziek.

De geprezen biopic 'Bohemian Rhapsody' wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Oscarwinnende Queen-biopic 'Bohemian Rhapsody' van Bryan Singer verdwijnt binnenkort van Netflix

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Tientallen jaren later weer in de hitlijsten: deze nummers werden weer populair door films en series

Joker
Misdaad / Drama, 2019