• 9.375.067 stemmen

Geregisseerd door: Preston DeFrancis

Met onder meer: Marcienne Dwyer, Matt Dellapina en Chris Hill

• meJane Bekijk via meJane

Plot Ruin Me

"They paid to be scared. They didn't know how much it would cost them."

Zes personen die elkaar niet kennen geven zich op om een slasher-film na te spelen. De groep wordt naar een bos gebracht. Alexandra is het enige groepslid dat nog nooit een slasher-film gezien heeft. De problemen beginnen wanneer er maniak met een mes verschijnt. Terwijl de lichamen zich opstapelen, is het aan Alexandra de identiteit van de maniak te achterhalen en te overleven.

avatar van flurk

flurk

belabberd, niet meer aan toe te voegen.

avatar van joolstein

joolstein

De film valt onder de slasher-films, maar voegt enkele creatieve wendingen toe waardoor het zichzelf enigszins onderscheid van de gebruikelijke slashers-elementen. Samen met een groep onbekende nemen een jonge vrouw genaamd Alex en haar vriend Nathan deel aan een horrorfilm-spel genaamd Slasher Sleepout. Het is voor horror-fans “De Ultieme Horror film Beleving” en is een combinatie van kampeer-trip, haunted house en escape room. Dit brengt hen naar een bos waar ze zowel elkaar moeten beconcurreren als ook een onbekende aanvaller moeten zien te overleven. Wat er zich dan afspeelt laat zich natuurlijk raden! Zodra de film dan ook begint lijkt het alsof je te maken heb met een copycat van de 80's/90's slashers. Maar laat je niet voor de gek houden want de film biedt een aantal interessante wendingen en houd je hiermee tot het einde in spanning. En doordat de cast relatief onbekend is, is het ook vrij lastig om te raden wie de volgende zal zijn. De laatste plotwending is het enige van de film waar ik (nog) niet helemaal zeker van ben of dit wel een goede toevoeging was. Het zorgt voor een geweldige slotscène maar geeft ook gevoel van mosterd na de maaltijd. Regisseur Preston DeFrancis heeft vier korte films gemaakt en dit is dan ook zijn speelfilmdebuut. Ik ben onder de indruk en zeker benieuwd naar wat hij nog meer gaat brengen!

avatar van Daan258

Daan258

Mwah, Mwah.

Allemaal vrij simpeltjes. Ondanks de redelijk korte speelduur wist het mij niet altijd even goed te vermaken.

Tegen het eind aan een kleine twist maar verder was het allemaal vrij standaard.

Een film die ik snel zal vergeten.

Kleine 2,5*

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeker niet denderend, maar ook niet super slecht. Film verveelde mij op verscheidene momenten echt wel en dan is een "slasher" toch niet echt geslaagd. Voelde de spanning gewoon té weinig en de mini twist op het einde kan het echt niet goedmaken.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Het eerste uur vond ik vrij saai. Elke keer als je denkt dat de film een beetje los komt wordt je toch weer voorgelogen. Vreemde wendingen die als geheel erg rommelig en chaotisch aan voelden. Pas de laatste 20 minuten komt de film een beetje op gang waardoor hij uiteindelijk toch niet helemaal waardeloos was. Originele invalshoek in het genre, maar het kwam allemaal niet echt lekker uit de verf.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Leuk concept, maar niet al te bijzonder uitgewerkt. Ruin Me was de laatste op mijn lijst voor de "extreme haunts" horrorfilms. Jammer dat het niet een goede film was om mee af te sluiten, want ik vind het concept erg tof. De film zelf weet er alleen niet al te veel mee te doen.

Het eerste uur verloopt vlot, zit ook dichter tegen mijn persoonlijke interesse aan. Lekker mystery-gedoe in een horrorsetting. Als ik er zou staan had ik het erg leuk gevonden in ieder geval, en dus was het best leuk om te volgen allemaal. Tussendoor ook genoeg luchtige humor en een leuke locatie om het tempo er wat in te houden.

Acteerwerk is verder niet al te hoogstaand maar het voldoet wel. Dwyer weet alleen niet echt een leuke final girl te zijn en de overige castleden verschuilen zich iets te veel achter hun type waardoor de echte kracht er nooit helemaal uitkomt. Die typetjes zijn iets te vaak gedaan om leuk te blijven.

Horror is verder niet zo spannend, en als je meer van dit soort films hebt gezien kan je wel raden wat je te wachten staat. Heel eng wordt het echter niet en de bloederige stukken stellen erg teleur. Als je het mij vraagt kan de kijkwijzer dicht tegen 12+ aanzitten, maar sommige momenten zijn misschien net een stukje te goed in beeld gebracht daarvoor.

Toch is het eerste uur het leukste als de horror er nog niet per definitie inzit, pas wanneer de horror wel komt stort het wat in omdat het een deel van de entertainment verliest. Het wordt allemaal steeds minder spannend of interessant, als ze de focus echt blijvend op de spelletjes hadden gehouden had ik het stukken leuker gevonden. Bovendien had ik de twist al snel door.

Leuk voor een keertje, maar in zijn soort wel 1 van de zwakste. Dat heeft er vooral mee te maken dat de horror niet echt spannend wil worden en het tweede horrordeel daardoor meer in elkaar laat vallen. Ik vermaakte me uitstekend met de eerste helft, daarna had het niet meer gehoeven van mij.

avatar van JollyMira

JollyMira

Goeie film,met een toffe twist.Heel vermakelijk

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Verassend goede B film, vermakelijk.

Had wel wat meer bloed mogen vloeien van mij maar de film gaat meer op de mysterieuze tour.

Die Gothic Chick was ook geen straf om naar te kijken

avatar van Boeikens

Boeikens

Slashertje met heel wat plotwendingen.

Wat mager uitgewerkt en te brave kills maar best goed voor een vlot filmavondje.