• 9.373.593 stemmen

Met onder meer: Kwon Hae-hyo, Kim Min-hee en Kim Sae-byuk

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 8 augustus 2019

Plot Geu-hu

Areum begint aan haar eerste werkdag bij haar nieuwe baan bij een kleine uitgever. Haar baas Bongwan had een geheime relatie met de vorige vrouw die daar werkte en ze zijn recent uit elkaar gegaan. Vandaag gaat hij ook gewoon van huis naar zijn werk in de donkere ochtend. De herinneringen aan de vrouw die is vertrokken wegen zwaar op hem. Juist deze dag vindt de vrouw van Bongwan een liefdesbriefje en baant zich een weg naar zijn kantoor om hen te confronteren. Als ze Areum ziet denkt ze dat zij de minnares van haar man is.

Kim Bong-wan

Song Ah-reum

Lee Chang-sook

Song Hae-joo

Chinese Restaurant Delivery Man

avatar van beavis

beavis

In 2018 zouden er toch wat sangsoo films in de Nederlandse bios verschijnen? Is dit daar een van? Hoe zeker is de release? En wanneer zou het ongeveer gaan gebeuren?

avatar van Malick

Malick

Contact Film gaat On the Beach at Night Alone, Claire's Camera en The Day After uitbrengen. Ik vermoed dat de laatste (twee) op het IFFR van 2018 te zien zal zijn. Wanneer deze drie een Nederlandse release gaan krijgen weet ik niet. Kan volgend jaar zijn maar ook pas in 2019. Ze hebben nog veel op de stapel liggen.

De reden dat juist deze HSS in hun eindejaarslijstje terecht kwam is omdat de andere twee pas volgend jaar in Frankrijk een release krijgen. Alles is relatief.

avatar van beavis

beavis

zeker, volgens een aantal reviews die ik las is juist On the Beach at Night Alone de Sangsoo die er bovenuit zou moeten springen. Ik heb me niet te veel in zijn persoonlijke leven verdiept maar hij schijnt nogal in het nieuws te zijn geweest in Korea en die film zou heel autobiografisch kunnen zijn. De huidige spurt aan creativiteit zal in het algemeen ook wel daarmee samenhangen... hoe dan ook. Het IFFR is niet ver weg meer! Dus ik wacht het dan maar geduldig af. Toch leuk om de Cahiers jongens te blijven volgen

avatar van BBarbie

BBarbie

Drie vrouwen en één man; dat kan niet goed gaan. Zeker niet wanneer de vrouwen in elkaars vaarwater terechtkomen. Sang-soo Hong doet een poging om een samenhangende film te maken over de repercussies die de buitenechtelijke escapes van een uitgever hebben voor de relatie met zijn vrouw, zijn minnares en een nieuwe medewerkster. Weinig actie, veel emotie en nogal inhoudloos geklets. Net als de andere films van Hong, die ik gezien heb, niet boeiend genoeg om over naar huis te schrijven.

Vanaf 8 augustus in de bioscoop (Contact Film)

avatar van De filosoof

De filosoof

De derde film van Hongs drieluik over overspel (de twee andere zijn Bamui Haebyun-eoseo Honja (2017) - MovieMeter.nl en La Caméra de Claire (2017) - MovieMeter.nl) met opnieuw een oude dronkaard die vreemdgaat met een jonge medewerkster. Deze film is denk ik de minst vage van de drie (of raak ik aan Hongs stijl gewend en begrijp ik ‘m steeds beter?). Het is in ieder geval (weer) een aangename film om te zien vol even ongemakkelijke als realistische gesprekjes. Het thema is geloofwaardigheid, of onze woorden overeenkomen met de werkelijkheid, zowel in filosofische als in relationele zin. Maar ook over de moed om te geloven in religieuze zin in contrast met laf egoïsme. Een mooie film.

avatar van Malick

Malick

Drieluik? Hoe kom je daarbij? Volgens mij is 'overspel' één van de vaste, terugkerende thema's van HSS.

avatar van De filosoof

De filosoof

Sorry als ik dat mis heb. Ik denk dat ik het ergens gelezen heb en klakkeloos heb overgenomen. De andere films van Hong ken ik niet.

avatar van Flavio

Flavio

Ze zeggen wel eens dat een regisseur altijd dezelfde film maakt, maar dan met andere middelen. Voor Hong Sang Soo lijkt dat in elk geval op te gaan, kan ik voorzichtig concluderen na een vijftal films te hebben gezien. Een oudere man (schrijver, filmmaker, criticus) die bewonderd wordt door een jonge vrouw, wat in combinatie met het nodige drankgebruik leidt tot wel/geen overspel. Tijdens dialogen gaat de camera traag van de een na de ander, als een tenniswedstrijd in slow motion, en als er emotie komt: inzoomen. Waar Soo ook een handje van lijkt te hebben is herhaling. Gesprekken, gebeurtenissen, ze komen binnen eenzelfde film terug en zo ook hier.

Het verloop van deze Day After verloopt nogal soapy, met buitenechtelijke relaties, confrontaties, een persoonsverwisseling, dat alles met de oudere man als stralend middelpunt. Toch zijn sommige dialogen best aardig, en het muzikale thema van deze film beviel me ook wel. Maar verder doet het me niet bijster veel.

Hong Sang Soo heeft dus een visie over film maken, maar dat levert niet direct boeiende films op. Een college over cinema lijkt me eerlijk gezegd interessanter dan een nieuw werk van zijn hand.