• 9.381.538 stemmen

Met onder meer: Ana Torrent, Leticia Dolera en Sonia Almarcha

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Verónica

"Someone answered your call."

Tijdens een zonsverduistering besluiten Veronica en haar twee vrienden de geest van Veronica's vader op te roepen. Om dit voor elkaar te krijgen besluiten ze een ouija bord te gebruiken. Plotsklaps breekt er glas, en komt Veronica terecht in een soort trance. Ze raakt bewusteloos, waardoor haar twee vrienden doodsbang worden. Nadat Veronica bijgekomen is, beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

avatar van Mescaline

Mescaline

Interessante Spaanse horror film die weinig moeite doet om clichés te ontwijken maar tegelijkertijd door de opbouwende spanning en een sterk acterende Sandra Escacena toch wel erg weet te vermaken en met tijden een grimmige sfeer weet neer te zetten. Daarbij komt ook nog eens het interessante weetje om de hoek kijken dat het deels gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

De film weet hier erg interessant mee om te springen, verliest wel wat kracht in de 2de helft maar maakt dit des te meer weer goed met het indrukwekkende en spannende einde, ik was ervan overtuigd dat de foto's op het einde de echte "crimescene" lieten zien maar dit kan ik nergens terug vinden.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Dit was voor mij een horror verassing op netflix .

Echt ijzersterk , en dan telt het waargebeurde aspect wel een tandje mee .

De kids spelen fenomenaal . De spanning was hoog , en dat houden ze eigenlijk de hele film vast .

Er zitten een paar ijzersterke scene 's tussen . Die eerste schreeuw alleen al .

Ik raad deze zeker aan .

En hij bleef mij een paar dagen na jagen . En dat gebeurd me niet zo veel meer .

Uitstekende spaanse horror .

avatar van The Oceanic Six

Redelijk, meer niet. Daarvoor doet deze films niks nieuws en vind ik het regelmatige gekrijs van de dames nogal irritant. Wel hangt er een aardige onaangename sfeer, maar echt spannend is het weer nooit. Schrikmomenten zijn dan ook nagenoeg bijna geheel afwezig. Dat kan je ook als positief zien, maar het maakt het ook meteen minder eng.

avatar van Noodless

Noodless

Spaanse horrorfilmpjes kan ik meestal wel smaken. Ook deze horrorprent is best aardig qua opzet. Maar echt boeiend of spannend was het allerminst. Daar tegenover was het acteerwerk van de jonge cast wel goed. Degelijk. 6/10

avatar van david bohm

david bohm

Film met sfeer en stijlvast, het Madrid van begin jaren negentig wordt leuk neergezet. De cast doet het goed. Ook zit er àf en toe wat humor in de film vooral in de dialogen van de kinderen. Van het horror genre ben ik niet echt een fan maar deze film was best onderhoudend.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Deze film had veel beter kunnen zijn met een betere actrice.

Dit kind vind alles maar normaal zonder enige emotie,alsof er dagelijks zulke dingen gebeuren doet ze.

Jammer want ik hou wel van dit soort films,maar dan wel iets beter geacteerd graag.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Angsten over een moederrol. Niet zo eigen of uniek als 'The Babadook' (2014), maar 'Verónica' (2017) weet een soortgelijke beklemming te creëren rond titelfiguur Verónica (Sandra Escacena) en haar angsten over plotselinge verantwoordelijkheid. De spanning in 'Verónica' (2017) wordt vergroot door deze sociaal-realistische insteek van een éénoudergezin waarvan de moeder des huizes steeds aan het werk is. Kan en wil een vijftienjarige wel zorg dragen over haar twee zusjes en broertje? Zeker omdat ze zelf worstelt met eigen tienerperikelen als ontluikende seksualiteit, binnen de groep vallen en rouwen om haar gestorven vader. Het helpt dat de jonge Sandra Escacena een intense rol speelt als een meelijwekkende tienerfiguur die haar grip lijkt te verliezen op de realiteit. De paranormale dreiging mist wel een beetje een eigen persoonlijkheid.