• 9.374.591 stemmen

Geregisseerd door: Lucia Aniello

Met onder meer: Scarlett Johansson, Kate McKinnon en Jillian Bell

Releasedatum: 27 juli 2017

Plot Rough Night

"The hangover will be the least of their problems"

Het verhaal volgt vijf beste vriendinnen van de middelbare school die zich jaren later herenigen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest neemt een donkere wending wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper doden. De vriendinnen worden gedwongen de koppen bij elkaar te steken om het ongeval te verbloemen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Heb je de trailer gezien dan heb je de film gezien. Af en toe wat leuke momenten, maar al met al vrij matig. *2,5

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Vond het niet erg leuk. Vrouwenhumor is toch echt altijd minder dan films met mannen, zoals the hangover.

Het fake aussie accent was erg nep en overdreven.

avatar van pvl63

pvl63

Slecht scenario, onrealistisch, slecht uitgewerkt, maar het laatste kwartier maakt de film nog een beetje te pruimen.

avatar van Rouge

Rouge

Bijna alles is al gezegd, matige komedie met, geforceerde humor.

En altijd weer hetzelfde stel ‘vrienden’ een molllige die semi grof is, een getinte, een blond tutje, een alternatieve en jongensachtige/lesbienne. Erg ver van de werkelijkheid. Vriendengroepen zijn over het algemeen toch een stuk eender.

avatar van Rouge

Rouge

...En de verloofde met de luier... niet grappig, echt totaal niet!! Ik vroeg me de hele tijd af, waarom???

avatar van stefan dias

stefan dias

Op zich leuke dames, die me allemaal al wel eens geamuseerd hebben (Broad City, Workaholics…) maar hier is het een echt drama. Niemand mag echt haar ding doen blijkbaar, verder dan typecasting komt het dan ook nergens. Het wordt bij wijlen soms zelfs een beetje irritant.

En de film zelf? Het begint met gegil, dan nog wat gegil, nog wat gegil… laat maar. Belachelijk plotje erin moffelen… en dit is to-taal niet grappig, noch iets anders. Bagger.

avatar van flamingant

flamingant

Het is erg verfrissend om Scarlett Johansson in zo'n rol te zien. Zij is de reden dat ik besloot deze film te kijken. De eerste 20 minuten van de film waren saai; daarna werd het beter. Waarom? omdat er eigenlijk een complot was, nu heb je mijn aandacht.

Al met al een prima komediefilm. Verwacht alsjeblieft niet zoveel. Ik zou deze film aanbevelen als je wat wilt lachen en wat tijd wilt doden. En niet te vergeten je ziet Demi Moore monokini!

avatar van Film Pegasus

Doorsnee komedie met enkele goeie grappen, maar ook enkele irritante personages. Vooral Jillian Bell (Alice) is niet echt te harden. Bovendien gaat het nogal gemakkelijk naar platte humor. Wat ik trouwens in gelijkaardige komedies als The Hangover of American Pie ook niet echt kan smaken. Langs de andere kant maken Scarlett Johansson, Zoe Kravitz en Kate McKinnon het nog wel leuk. Verwacht wel geen hoogstaande acteerprestaties, maar het wordt gelukkig niet slecht. Rough Night slaagt er in om af en toe een glimlacht uit te lokken, meer niet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Gemiddeld.

Rough Night vormt een beetje de basis van wat we in Amerikaanse komedies kunnen verwachten. Toch loopt de film nog enigszins rond met een USP, en dat is dat de zaken die hierin worden afgebeeld toch net wat donkerder overkomen, en vooral ook zijn. Onderwerpen zoals moord enzovoort, die zie je niet altijd meteen terug.

Regisseuse Aniello heeft er een redelijk bekende cast bijgetrokken waarbij in het specifiek Johansson me verraste dat ze ertussen zat. Je zou denken dat die zich ondertussen niet echt meer bemoeit met doordeweekse komediefilms. Anderzijds lijkt het wel een plezierige film te zijn geweest, alleen wordt er nog wel niettemin wat moraal en boodschap doorheen gedrukt.

De film beweegt zich redelijk snel van locatie naar locatie, maar weet eigenlijk nooit hilarisch te zijn. Wel erg fris, want de overvolle film gecombineerd met een redelijk onvoorspelbaar plot zorgen ervoor dat Rough Night altijd wel een snelle komedie is om uit te zitten. Het is alleen geen film waar je echt heel hard om zal lachen, zeker omdat de grapjes iets te gescript aanvoelen.

Uiteindelijk is het een redelijk vlotte film, met genoeg entertainende scenes, alleen geen echte scene die je bij zal blijven. Overigens heb ik zowel Bell als Kravitz nooit briljant gevonden in komedies, vooral Bell komt regelmatig vervelend uit de hoek. Is ook het enige personage dat niet echt realistisch aanvoelt. Al bij al verloopt het snel genoeg, maar bijblijven zal het waarschijnlijk niet.

avatar van Black Math

Black Math

Een Hangover film met een vrouwelijke cast. Het werkt toch wat minder, wellicht omdat in de Hangover er veel meer echte WTF momenten zitten en die film ook smeriger is. Zegt wellicht ook iets over mijn gevoel voor humor. In ieder geval voelt deze film voor mij een stuk flauwer aan, en stukken voorspelbaarder. Je weet haast al meteen dat er een plotwending zal komen die ervoor zorgt dat dit de hoofdpersone niet zal schaden. Desondanks is de film niet compleet onvermakelijk. Wel nogal verrassend dat een actrice van het kaliber Johansson in deze film terecht komt. 2*.