menu

Atomic Blonde (2017)

mijn stem
3,11 (780)
780 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
115 minuten

geregisseerd door David Leitch
met Charlize Theron, James McAvoy en John Goodman

1989, Berlijn. Vlak voor de val van de Berlijnse muur wordt een MI6-agent dood aangetroffen. Op zak had hij waardevolle informatie: een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. De lijst is echter verdwenen. Lorraine Broughton, een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn, wordt er door de MI6 opuit gestuurd om de lijst te vinden en zowel haarzelf als de wereldwijde geheime diensten te beschermen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=p0Oq9CBPZOI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Een stevige actiefilm met een boeiend hoofdpersonage. Qua verhaal en stijl is het niet zo opvallend, maar het is goed gemaakt en Charlize Theron zit wel op haar plaats. Een actiefilm in de stijl van The Equalizer, John Wick of Bourne Identity. Soms moet het ook niet meer zijn. In een tijd waarin vooral sequals, franchises en heldenfilms primeren is een goeie harde actiefilm zeer welkom. Vergeet Babydriver, Atomic Blonde is voor een wat meer volwassen (guilty pleasure) publiek.

avatar van numb nuts
4,0
goeie actie film die je ook weer een twist geeft van wat is waar wat is niet waar wat ik eigenlijk niet meer begrijp en wat dan ook de bedoeling is leugens of waarheid wat maakt het nog uit wie is de winnaar
en hoe speel je het spel,wel door te overleven.ik had hiervoor mad max fury weer teruggekeken en deze vrouw is toch echt wel een vrouw met ballen,een echte gi jane.
de vecht scenes zijn goed in elkaar gezet,en de vrij scene was hot.
james mcavoy speelt ook erg goed en zelfs de bad guys spelen super goeie stunts in de auto word de scenes erg goed in elkaar gezet.
en dan john the goodman appeltje eitje dit covertuigende cocksucker hahaha

avatar van numb nuts
4,0
en niet te vergeten top soundtrack wat een goede muziek keuze

4,0
Heerlijke actie spionage film.
Met vooral heel veel spectaculaire actie en gevecht scenes.
En een vrouwelijke cast om van te smullen voor ons heren.
De setting ziet er authentiek uit.
Knap dat men de lokaties zo eind jaren 80 in beeld kan brengen.
Sowieso kan men zien dat er behoorlijk wat aandacht geschonken is wat betreft het schieten van de filmbeelden. De fijne jaren 80 soundtrack maakt de film ook nog eens helemaal af.
4.0*

(verwijderd)
Zoals verwacht niks aan. Echt alles waar ik niet op hoopte komt eigenlijk wel uit. Het verhaal is 13 in een dozijn zoals je van tevoren weet maar Red Sparrow bewees dat dat weinig uitmaakt. Gelukkig zag ik die film eerst, anders was ik daar niet eens aan begonnen. Want dit is echt zooi.

Audiovisueel pijnlijk. Nou ja, op zich is het niet erg als een film geen kunstwerk wilt nastreven, maar dit wouden ze juist wel en dat is volledig mislukt. De blauw/grijze tint was al duidelijk van de poster en andere teasers die ik zag en is zoals voorspeld oerlelijk. Als de film zich in New York had afgespeeld had ik het ook geloofd, want hoe minimaal kun je de locatie laten ervaren door de kijker? Verder wat trucjes die al vaker en véél beter zijn uitgevoerd, met name doelend op het camerawerk, dat ook zo geforceerd stijlvol moest zijn dat het lachwekkend was. Laat ik afsluiten met waarschijnlijk de meest lelijk gebruikte tekst in een film, die graffiti. Verrek.

Gevechten als dans-choreografie kennen we uiteraard ook al, maar dat maakte de makers van Atomic Blonde niet uit blijkbaar. Die besloten het nog eens in een tempo van een schildpad uit te voeren zonder ook maar een glimlach te kunnen bezorgen met een creatief tintje.

2 Fijne hits zorgen nog voor de enige geslaagde scènes. Die eerste kwam vrij vroeg waardoor ik er nog zin in kreeg maar het mocht niet zo zijn. Kan ik dit complimenteren? Eigenlijk niet, het zijn namelijk de enige 2 Duitse nummers die Amerikanen kennen gok ik. Je raadt het al, iets met luchtballonnen.

De hype rondom Charlize Theron heb ik nooit begrepen en James McAvoy doet me ook niets. Ze acteren prima hoor, maar hebben naar mijn mening beide het gebrek aan charisma om een film te kunnen heersen. Jammer dat dit ten koste gaat van 2 fantastische acteurs en hun bijrollen die me met 1 rol hebben overtuigd: Sofia Boutella uit Kingsman en Bill Skarsgard uit Hemlock Grove.

Eens in de zoveel weken is er een film die je echt niet ligt helaas.

(verwijderd)
Film Pegasus schreef:
Vergeet Babydriver, Atomic Blonde is voor een wat meer volwassen (guilty pleasure) publiek.

Sorry, maar wat een bizarre vergelijking. Atomic Blonde is juist voor 16-jarigen die nieuw zijn in de filmwereld lijkt mij uit eigen ervaring. Baby Driver was eens iets anders, dat speelse maakte het juist goed.

avatar van Alathir
3,0
Ik vind dit toch wel twee tamelijk verschillende films dus vergelijken is lastig. Het is sowieso moeilijk om ergens een bepaalde doelgroep op te plakken, maar om nu te zeggen dat Atomic Blonde voor 16-jarigen is? Baby Driver slaat vast eveneens aan bij die doelgroep. Nu goed, mijn mening is: beide films zijn erg matig. Wat ik wel nog wil zeggen is dat ik van Atomic Blonde wel degelijk iets verwacht had, terwijl van Baby Driver dacht ik al meteen dit wordt niets (vond de muziek bijzonder matig en daar steunt die film toch grotendeels op).

avatar van Smugmarty
3,0
Verdeeldheid...en tweedracht.
Heb de film in twee keer gekeken; het eerste vond ik slaapverwekkend. Lelijk qua styling en zoals mijn voorganger Teejey al benoemde nergens uit op te maken waar het zich afspeelde... een paar vage met graffiiti versierde punkerige, eighties ogende filmsettings in een quasi stylisch blauw grijs.

Ik was het tweede deel dus vergeten was te kijken...

Per toeval toch gedaan paar dagen later en gezien mijn verwachtingen volledig naar beneden waren bijgesteld viel dit deel behoorlijk mee.
Ik heb echt kunnen genieten van Theron die als fragiele, middle-aged chick de halve KGB verpulvert en ook de ontknoping maakt het verhaal achteraf wat sterker.

Maar goed, een magere 3 voor de actie en ijspriemen in ruggen

avatar van Roger Thornhill
3,5
Lekker complex en gecompliceerd, en door al die groenige straten en dat duistere camerawerk en die verklarende debriefing-flashbacks moest ik steeds aan een soort moderne film-noir denken, alleen was er nu niet één femme fatale maar diverse hommes fatals die het zo'n beetje allemaal op Charlize Theron hadden voorzien. Redelijk goede vechtscènes, een soundtrack die mij persoonlijk onmiddellijk naar het tijdperk in kwestie terugvoerde (ook al kwamen veel nummers dan ook uit het begin van de jaren 80 of zelfs nog eerder) en een plot en een actrice die de aandacht prima vasthielden. (Maar wát een belachelijk klein rolletje voor Barbara Sukowa!)

avatar van TronMan
1,5
Beste in de film is de soundtrack, op een paar lelijke covers na dan. Visueel wil het veel wat zijn,maar het wordt naar een tijdje gewoon vervelend. Verhaal is simpel, maar door al de flashbacks gewoon storend en niet boeiend genoeg. Dit is ieder geval niet de vrouwelijke John Wick.

1,5
weinig actie niet veel aan. Duurt veel te lang ook en veel te veel gepraat. Enkel de vechtscene bij die trap is wel spectaculair. Verder is de film gewoon boring. De muziek is overigens wel heel goed.

avatar van Decec
3,5
Een goede actie/mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs John Goodman, Toby Jones en
James McAvoy...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
met Dolby Digital...
Af en toe onrustig camerabeweging...

avatar van BBarbie
3,0
Dertien in een dozijn actiefilm. Grotesk verhaal met afrekeningen, knokpartijen en achtervolgingen, zoals die alleen in stripboeken en films voorkomen. Summier opgeleukt met een lesbische relatie. Van lieverlee zijn er nog maar een paar overlevenden en de film bloedt daarom vanzelf dood.
Charlize Theron doet het wel aardig als koele bitch, maar verder niks van bijzonders.

avatar van PapaBeartje
3,0
Ik vond het een 13 in dozijnen film, er zaten genoeg actie scenes in de film, en die waren vermakelijk! De film zat na mij idee net iets aan de te lange kant qua speelduur, en had best 30 minuten korter mogen duren. Charlize Theron speelde een hele goeie rol! Het duistere spionage sfeertje, en de jaren 80 soundtrack, hielden de film boeiend.

avatar van Duke Nukem
4,0
Spectaculaire actie, goede jaren '80 muziek en de knappe, sexy Charlize Theron maken dat deze film veel meer is dan een soort vrouwelijke John Wick-cloon (wat ik dus een beetje verwacht had)!

avatar van SouthamptonFC
4,5
Lekker ouderwetse actiefilm met lekkere alternatieve 80’s muziek. 4.5 * van mij.

avatar van PEN15
Eens met CinemaSins; [screenshot]. -10 sins voor elke film die dat doet.

avatar van woeler82
5,0
Mooie actie film, mooie muziek , sexy Charlize Theron , goeie vechtscene, super gewoon

avatar van karilem
2,0
2 sterren voor de inderdaad spectaculaire vechtscènes

avatar van MovieHolic
3,5
Prima film! Goed verhaal en wat meer realistische actie! Zeker het kijken waard!

avatar van PEN15
[screenshot] werkte niet. Nog een nieuwe poging.

avatar van Shadowed
1,5
Nee.

Wat een vervelende film was dit zeg. En dat met een regisseur die later het best vermakelijke Deadpool 2 op het scherm toverde. Theron wilde duidelijk eens een keer een stevige actieheldin spelen, maar faalt hier eigenlijk gewoon voor een deel in. En dat is vervelend.

De film ging gewoon aanvoelen als een soort Theron promotie film. De film is in zijn geheel vrij saai en kent bijna geen enkele goede acteur. Na McAvoy's goede prestatie in Split weet hij hier niet echt goed uit de hoek te komen, waarom Boutella hier in zit is me al helemaal een raadsel. Ik heb haar zelden goed zien acteren.

Paar leuke actiescenes en dan heb je het alweer gehad. Ik vond dit maar een vervelende film die aanvoelde als 150 minuten. De film probeert weleens wat qua twistjes maar deze komen gewoon vrij lomp en cliche over.

avatar van Onderhond
3,5
Best leuk.

Spion thrillertje dat zich afspeelt in de 80s. Nu is dat niet echt mijn favoriete tijdperk, maar het is gelukkig enkel de stilering die naar de 80s verwijst. De filmtaal zelf is erg modern, waardoor het in ieder geval niet lijkt alsof de film ook geschoten is in de jaren 80.

Verder heeft de film er ook geen enkel probleem mee om over te schakelen naar actie, wat toch wat meer leven in de brouwerij brengt. Zoals wel vaker steunen dit soort films op een hoop twistjes (ook deze trouwens), maar die weten eigenlijk zelden te boeien. Wat actie is dus welgekomen.

Beetje jammer dat Theron als actieheld het er redelijk slecht vanaf brengt, maar Leitch weet gelukkig nog wat te redden in de montagekamer. Verder is het vooral de stilering die van deze film een leuk wegkijkertje maakt, met toch camerawerk, sterke belichting en mooi kleurgebruik. Veel meer hoeft dat niet te zijn.

Zeker geen grootse film, maar wel vermakelijk en vlot.

3.5*

avatar van Brabants
2,0
Deze film kent in eerste instantie een pretentieus sfeertje met prachtige cinematografie en idem outfits. Charlize Theron is een prachtige vrouw met veel talent maar ook zij weet dit rommelig script mijns inziens niet te redden. De karakterloze personages zijn hier een groot aandeel in. Het blijft hierdoor behoorlijk oppervlakkig en vervalt dan ook gauw in stereotype karakters die met hun handelingen amper iets interessants te bieden hebben. Viel me echt tegen, jammer!

avatar van cor1946
4,0
Vond het een goede film met goede gevechten. En de muziek niet te vergeten natuurlijk. Ze speelde het goed Charlize.

avatar van K. V.
3,5
Deze actiefilm eens bekeken en vond het wel een geslaagde film. Wel een redelijk lange film, maar er gebeurt gelukkig genoeg om te boeien. De cast deed het ook prima en ook de soundtrack was wel leuk met redelijk veel bekende '80 nummers.
Verder zag de film er ook goed uit en vond hem wel de moeite om gezien te hebben.

avatar van Bakema NL
1,5
Wat een vervelende film, trekt op niks. Vaak lees je de vergelijking met John Wick....nou, dat raakt echt kant noch wal. Nog iets van een half uur, ik houd vol.
Oh ja...en natuurlijk een obligaat lesbo scenetje er in.....helemaal van nu, pfffff.

avatar van Zwolle84
4,0
Veel gaver dan ik op basis van de trailer had verwacht. Het plot wist me niet heel erg te boeien en liet ik dan ook deels langs me heen gaan, maar op het gebied van rauwe, beklijvende actie en slicke beelden is het absoluut een hoogvlieger. Atomic Blonde is (gelukkig) ook minder 80s dan ik had verwacht. De muziek is er natuurlijk wel, maar Tyler Bates (rond diezelfde tijd de drijvende kracht achter een geweldige Manson-plaat) weet het erg goed te doseren.

Nee, blij verrast. Zo kun je nog eens blu-rays uit de uitverkoopbak vissen.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:15 uur

geplaatst: vandaag om 02:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.