• 9.376.732 stemmen

Geregisseerd door: Gabriela Cowperthwaite

Met onder meer: Kate Mara, Tom Felton en Bradley Whitford

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Italiaans

Plot Megan Leavey

"Based on the true story of a marine's best friend."

Het waargebeurde verhaal van Megan Leavey, korporaal bij het marinierskorps. Zij vormt met de militaire gevechtshond Rex een sterk duo. In Irak zullen de twee meer dan 100 missies volbrengen en daarbij talloze levens redden. Een geïmproviseerde bom zal hun trouw echter aan een test onderwerpen.

avatar van Recensie

Recensie

Mooie film, met een goede opbouw, alleen iets te weinig diepgang.

Ik vind dat het wat intenser had mogen zijn, wat betreft akties.

Het werk wat de militaire hond en bommen spotter doen, komt hier

te weinig naar voren.

Mooi is de relatie van de hond en de spotter.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

G.I. Jane met een hond. Er wordt redelijk gespeeld en het ziet er ook niet slecht uit maar het is mij iets te zoet, de band met de hond vond ik ook wat overdreven. Verder weinig verrassend en te braaf. Dierenliefde is mooi, ik ben gek op dieren, maar op één of andere manier hou ik niet van dat zoete gedoe met dieren in films. Het einde was over de top en riep dan ook een gevoel van walging bij me op. Geen voldoende.

avatar van patrickman

patrickman

We kiezen elkaars zielsverwanten.

Prachtig waar gebeurd verhaal.

avatar van Alathir

Alathir

Mooie film natuurlijk die ook vlot wegkijkt. De band tussen hond en mens is moeilijk te spelen dus knap werk van Kate Mara. Mits je goed bestand bent tegen wat Amerikaans patriottisme is deze film wel een aanrader. Het einde is wat voorspelbaar maar het geheel geeft een goede mengeling tussen feel good en drama. Een lach en een traan meer hoeft een film niet te bieden voor mij. Daar hoeven verder geen woorden aan verspild te worden. 4*

Btw ik heb geen hond maar ben wel een dierenvriend. Ik kan me die band best voorstellen, ook al heb ik enkel kippen lopen in de tuin (echt cuties )

avatar van IngeG

IngeG

Erg mooie film. Iets meer drama verwacht maar daar was ik niet rouwig om. Wel miste ik ook wat diepgang maar al met al een mooi waargebeurd verhaal.

avatar van scorsese

Goeie film over een soldaat die met haar militaire gevechtshond wordt uitgezonden op missie. Een mooi waargebeurd verhaal dat zeker niet uniek is, maar hier wel prima wordt verteld. Het begin is wat clichématig. Het is wel interessant om te zien waarvoor de hond in oorlogsgebied wordt ingezet. De band tussen mens en dier staat centraal hier. De film kijkt gemakkelijk weg en daardoor nog net 3.5 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon een mooi waargebeurd verhaal over Megan Leavey, korporaal bij het marinierskorps, die samen met de militaire gevechtshond Rex heel wat levens weten te redden. Nergens echt te overdreven sentimenteel, maar wel een verhaal dat je weet te raken. 7/10

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Inderdaad zie je niet in deze lange film meer dan de helft van Irak maar wat je ziet is nu en dan toch wel heftig. Het verhaal speelt grotendeels eigenlijk af in het trainingscentrum voor militaire bom- en explosievenopruimingshonden (bestaat dat woord wel?) en het gevecht van Megan om haar hond geadopteerd te krijgen. Ook had de regisseur meer mee kunnen nemen van haar geestelijke ontwrichting na de oorlog in Irak waar je nu maar een klein stukje van meekrijgt. Uiteindelijk kan ik wel tot de conclusie komen dat het op zich een mooie film is die wel boeit en echt niet verveelt. En ook werd het nu en dan emotioneel, tenminste voor mijn gevoel.

Een ruime 7!

avatar van blurp194

blurp194

Thank you for your service.

De echte Megan doet mee in de film - als Female Drill Instructor #3, en dat is dan denk ik die aardige mevrouw die Kate Mara toeschreeuwt dat ze van haar hekwerkje af moet komen. Nouja, ze speelt een rol, denk ik dan maar. Mara ook, maar die is ietsje aimabeler - net zo aaibaar als die hond. Maar wel erg Amerikaans - voor de vraag wat ze eigenlijk in Irak te zoeken hebben lijkt niemand tijd te hebben. En ook niet of het ethisch is om daar dieren voor in te zetten - en die af te danken als ze niet meer nodig zijn, of niet meer meekunnen.

Over de film dan. Mara is best overtuigend, maar haar karakter blijft wel wat plat - veel komen we niet over Leavey te weten. En net zo met Rex eigenlijk. Maar Varco speelt hem ook wel erg goed, en krijgt daarvoor niet eens een vermelding als dank. Tsja. Verder is de film natuurlijk veel te sentimenteel en veel te Amerikaans en patriottistisch, maar dat hoort wel wat bij dit genre. En natuurlijk niemand die vraagt hoe het dan met al die andere hondjes is afgelopen. Daarmee voelt het achteraf toch nogal onbevredigend aan.