Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Greutert
Met onder meer: Deborah Kara Unger, Johnathon Schaech en Stephen Dorff
Plot Jackals
"Family first."
De jaren 80. De tienerzoon van een vervreemd gezin wordt gekidnapt door een moorddadige sekte. Het gezin huurt een gespecialiseerd persoon in die erin slaagt hun zoon in goede staat weer terug te brengen. Maar wanneer het gezin in een boshut verblijft, wordt deze plotsklaps omringd door boze sekteleden. Zij willen de jongen terug en zullen er alles aan doen om dit te realiseren.
Jimmy Levine
Lead Cultist
Luisa
Mateo
perceived
Synopsis klinkt interessant, maar met Greutert als regisseur zie ik het niet zo zitten...
Daan258
Klinkt best aardig. De cover deed me even heel snel denken aan You're Next.
Ga hem zeker bekijken.
Spartaan1986
Jackals: Speelt in de jaren 80, dieren in de titel, home invasion horror.
The Wolves at the Door (2016): Speelt eind jaren 60/begin jaren 70, dieren in de titel, home invasion horror.
Is de inspiratie op of is het gewoon toeval
Lui (crew films)
Wanneer komt deze film uit, want kan er nog niks over vinden?
In oktober dit jaar in de Verenigde Staten op dvd.
Nederlandse release nog niet bekend (als die er al komt).
Lui (crew films)
Het zou ook kunnen dat de film daarvoor in de bioscoop of op festivals gedraaid heeft. Kan, ik weet het niet.
Shinobi
Het gebruik van dierenmaskers wordt nog eens overmatig verbruikt.
Collins
Niet bijzonder.
De as van de film, zijnde het kat- en muisspel tussen de brave burgers en de satanische cultus is redelijk enerverend. Door de beperkte speelruimte die de locatie biedt, door de psychologische oorlogsvoering en door het brute geweld ontstaat er een zekere beklemming en spanning die de kritische kijk op de onwerkelijkheid van de situatie overstijgt.
Het simpele voorspel, het fantasieloze einde en de rechtlijnige vastberadenheid waarmee de personages hun ondoordachte acties onderbouwen hebben die overstijgende werking niet bepaald. Die zaken werken toch wel ergernis op en werpen een vervelende schaduw op hetgeen er wel deugt in de film.
Het totaal is redelijk, maar zeker niet meer dan dat. Eerder minder.
Noodless
Wat een overdreven lage score hier !
Ik vond het ook een prima thriller gekruid met wat horrorelementen.
Spannend van begin tot eind. Ook een pluspunt was het feit dat je heel de film het onbehagen gevoel van onmacht van de personages ervaart en dat de uitzichtloosheid gelukkig niet te niet wordt gedaan door plotse onrealistische wendingen waardoor het einde ook perfect aanvoelt.
7,5/10
Greutert.
Een goeie regisseur is't niet. Maar ach, hij heeft goed opgelet. Zonder gene verschijnt de titel van de film in koeien van letters op het scherm, uiteraard met bijbehorende toeter erachter. Hij weet in ieder geval wat hip is tegenwoordig.
De film zelf ... tja, die pingelt dan weer wat ideetjes weg van You're Next (en nog een rits andere films). Op zich zit er best wat potentieel in. Er wordt niet teveel uitgelegd, genoeg elementen die sfeer zouden kunnen brengen en een verloop dat niet té mak is. Of toegeeflijk naar een "happy" end.
Maar zonder een regisseur die er ook echt wat van maakt blijft het een beetje een flauwe bedoening. Niet spannend genoeg, matig acteerwerk, visueel wordt er zeker niet het maximale uitgehaald. Het is allemaal wel oké voor een keertje, maar daar blijft het dan ook echt wel bij.
Matige Greutert weer, op niveau dus.
UmbraVitae
Op zich helemaal niet zo'n slechte film hoor, maar ook geen hoogvlieger. Film bevat vooral elementen uit gekende horrorfilms, brengt niets vernieuwend en blinkt nergens echt in uit. Er hangt wel leuk sfeertje doorheen de film, maar echt spannend is ie ook niet, 't is allemaal kijkbaar, maar al bij al een middelmaat in het genre, niets meer. 5/10
TimF
De sfeer en spanning zijn ok. De dialogen zijn zo slecht dat ze lachwekkend worden. Het totaal is nog net aardig.
joolstein
Ondanks de geringe momenten van spanning die je interesse enigszins vasthouden is de film verder een lichte teleurstelling. Er zijn een paar on-screen kills met bloed maar geen één is echt memorabel en die praktische effecten zijn al helemaal niet indrukwekkend. Het idee van sekteleden die een huis belagen was op zich niet verkeerd. Ik vind sektes een prima uitgangspunt om te vermaken. Zeker als de film zijn ideeën ziet lenen uit films zoals; You’re next, Ils en The Purge. Met vlagen is er ook nog een leuke sfeer te bekennen maar doordat de sekte minimaal wordt ingezet is het helaas te mak. Daarom komt deze home invasion-thriller niet boven de middelmaat uit en is het net meer dan een leuk probeersel.
schumacher
Door de aantal goede stukken dat er toch wel inzaten een 2.5. Ik vond het nog al bij al meevallen, heb al veel slechter gezien.
Daan258
Heel erg teleurgesteld.
Het begint allemaal zo slecht nog niet en al snel deed de film mij aan heel veel andere films denken o.a. The Strangers en you're Next.
Maar helaas wist echt nergens los te komen en bleef het de gehele tijd op hetzelfde en nogal saai niveau hangen.
Nergens spannend spannend te noemen, heel matig acteerwerk ( behalve Stepen Dorrif vond ik nog wel oké, maar helaas is hij vrij snel uit de film geschreven.) en een vreselijk saai verhaal met een bagger eind waar je niks wijzer van wordt.
Spartaan1986
Ik kan me voorstellen dat als je al teveel van dit soort films hebt gezien en het sowieso niet je favoriete subgenre is dat je hier geen enkele voldoening uit haalt. Maar als liefhebber van dit subgenre vond ik Jackals goed te pruimen. Zeker de eerste 30-35 minuten waarin de spanning wordt opgebouwd zijn erg sterk. Helaas wordt het daarna wel minder maar niet zoveel minder dat het de film om zeep hield. Het acteerwerk van een aantal was matig en van een aantal voldoende. Nergens hoogstaand maar ook nergens door de ondergrens heen. De moorden zijn vrij bruut en grotendeels niet off-screen. Van de 80’s vibe merkte ik vrij weinig, geen idee wat de meerwaarde is van die toevoeging aan het plot. De beslissingen van sommige karakters waren nogal dom en het einde is ook 1 groot cliché.
Ik heb me wel 85 minuten vermaakt. Haalt nergens het niveau van The Strangers, Ils of You’re Next maar voor de fans van het home invasion genre is deze goed te doen.
princesspeach
Ik vond dit een goeie spannende film. Heeft me geboeid tot het eind.
Shinobi
"I thought that maybe you might be scared of the dark."
Kevin Greutert heeft twee aardige delen uit de 'Saw' reeks geregisseerd, maar daarna heeft hij niets bijzonders meer gepresteerd. Zo ook met deze titel.
'Jackals' is de zoveelste home invasion horror die een - inmiddels erg - platgetreden pad bewandelt. Je krijgt hier te maken met een gezin dat een interventie probeert bij een zoon die zich bij een sekte heeft aangesloten. In een afgelegen boshut moet het allemaal plaatsvinden, terwijl de sekteleden het huis belagen.
De film opent nochtans veelbelovend, maar dat niveau wordt helaas niet meer gehaald. Het acteerwerk is daar simpelweg niet toereikend genoeg voor; er worden geforceerde personages neergezet waar je nooit mee gaat meeleven. Om het over de domme handelingen vooral niet te hebben. Het ironische is dat er steeds verwezen wordt naar dingen waar de sekte zogenaamd bekend om zou staan, maar de daarbij behorende uitleg ontbreekt volledig.
Door de sekteleden dierenmaskers te laten dragen à la 'You're Next' tracht men de spanning erin te houden. In combinatie met de nachtelijke setting heeft het weliswaar iets intrigerend, echter wordt er niet verder op doorgepakt om de dreiging goed over te laten komen. Het resulteert zich in een vrij flauwe uitwerking die slechts op momenten boeiend is.
Al met al een matige horror die je gerust kan overslaan als je de betere varianten al hebt gezien. Gelukkig is de speelduur kort.
2,0 Sterren.
Boeikens
Op zich niet slecht, maar allemaal al gezien en al veel beter gedaan.
Een thriller met veel drama en een klein horror kantje, het zal me geen tweede kijkbeurt opleveren.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Bad Samaritan
Horror / Thriller, 2018