• 9.374.065 stemmen

Out of the Shadows (2017)

Thriller | 88 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Dee McLachlan

Met onder meer: Kendal Rae, Blake Northfield en Jim Robison

Plot Out of the Shadows

"They Came from the Darkness..."

Een pasgetrouwde rechercheur en zijn zwangere vrouw nemen hun intrek in hun droomhuis. Zij weten echter niet dat het huis een duistere geschiedenis kent. Na een tijdje krijgt de vrouw het vermoeden dat haar baby gekweld wordt door een bovennatuurlijke entiteit. Ze schakelt een persoon in die gespecialiseerd is entiteiten en demonen. Het is nu aan hem het gezin te redden.

avatar van perceived

perceived

Dee McLachlan. Na zijn prima debuutfilm The Jammed (2007) bleef het lang stil rond deze regisseur. Nu, 10 jaar later, komt er dan eindelijk een nieuwe film van hem uit. Ik zeg: op de lijst ermee.

avatar van Daan258

Daan258

Oeeee, dit word denk een filmpje voor mij.

Ben ik de enige die aan The Babadook moet denken bij de cover?

avatar van tattoobob

tattoobob

Daan258 schreef:

Oeeee, dit word denk een filmpje voor mij.

Ben ik de enige die aan The Babadook moet denken bij de cover?

Jep de enige

avatar van Daan258

Daan258

HahahahXD

avatar van Collins

Collins

Nogal tam begin dat een uurtje voortduurt en waarin de spanning wordt gezocht in het gebruik van gemakkelijke jumspscares, overdreven creepy klinkende stemmen (die dus niet creepy zijn) en goedkoop uitziende effecten. Daaromheen een standaard verhaal over een entiteit die een huis terroriseert. Matig acteerwerk maakt de boel er niet beter op. Het hoort en oogt allemaal een beetje amateuristisch en de weerzin om verder te kijken neemt toe. Maar goed, we zijn over de helft dus nu even doorzetten. Noteren we zo even een lage score en schrijven even een negatief stukje. Dat lucht op en dat heeft de film wel verdiend.

En dan wordt de film opeens leuk. Het laatste halve uur is helemaal geen afspiegeling van het saaie begin. Een hele andere film passeert. Het tempo wordt opgeschroefd, er ontstaat wat spanning en we krijgen zowaar nog wat heuse horror te zien. Een entiteit die indruk maakt. Een fijn zelfingenomen schepsel dat even lekker tekeer gaat en gebruik maakt van effecten die er nu wel mee door kunnen. Leuk.

Ja, goed uiterlijk. Het enige dat een lichte afknapper is, is de stem. Miskleun. De stem klinkt gemaakt donker, heeft wat ruis en klinkt nogal homemade. Erg kunstmatig eng en dus niet eng. De entiteit met een gewonere stem was een echte respectabele creep geweest. Nu is ie acceptabel.

Matige film met een hele aardige finale. Meer niet.