• 9.373.131 stemmen

Geregisseerd door: Charlie McDowell

Met onder meer: Jason Segel, Rooney Mara en Robert Redford

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Discovery

Het is een jaar nadat wetenschappelijk bewezen is dat het hiernamaals werkelijk bestaat. Dit heeft erin geresulteerd dat miljoenen mensen zich van het leven hebben beroofd om naar het hiernamaals af te reizen. Will, de zoon van de ontdekker ervan, wordt vervolgens verliefd op Isla, een vrouw die achtervolgd wordt door een tragisch verleden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de cast in deze film, met toch wel indrukwekkende namen, is hij me helemaal niet bevallen.

Vond het een triestige film, zeker geen opwekkend verhaal, en gaat al snel vervelen.

Een beetje tijdverlies geweest vind ik..

avatar van Mickey b

Mickey b

Goed concept: is er iets na de dood. Dit samen met een romantische insteek. Kon iets mooi’s geweest zijn, ware het niet dat alles zo traag en saai in beeld wordt gebracht. Enkel de toch wel verrassende plot maakt iets goed, maar zo had het voor mij gans de film zo moeten zijn. Nu moet je wachten tot het laatste kwartier om het concept in zijn volle glorie te zien. Beetje gemiste kans...

avatar van LiaKna

LiaKna

ALs een onderzoeker heeft ontdekt dat er leven is na de dood volgen er heel veel zelfmoorden. ALs de tweede zoon terug komt en ziet wat zijn vader doet wil hij dat hij er mee ophoudt maar zijn vader gaat door. Na een onderzoek te hebben gouden over waar iemand naar toe gaat als hij dood gaat is een succes. De zoon gaat op zoek naar wat het betekend samen met degene waar hij verliefd op is. Alles gaat goed tot dat diegenen wordt neergeschoten. Dan weet hij wat hij moet doen. Hij moet naar het hiernamaals om er voor te zorgen dat ze niet dood gaat. Het hele verhaal lijkt simpel, maar dan komt het einde. Hier zie je wat er echt aan de hand is. Iegelijk is het einde heel voorspelbaar, maar toch had ik het niet voorspeld. Daarom was het voor mij ook echt een verrassing. Ik zou zelf de film niet nog een keer kijken, omdat je de aandacht er goed bij moet houden.
Lees de volledige review hier: Review The Discovery

avatar van blurp194

blurp194

Met een erg sterk begin - het idee is gewoon erg goed, en dat belooft dan nogal wat voor de uitwerking. En zeker al met zo'n cast. Kan eigenlijk alleen maar tegenvallen.

En dat doet het dan dus ook. Gewoon te veel slapte in het midden en aan het eind - net een tikje meer van de genialiteit van het begin had daar echt een heleboel aan geholpen.

Wat voor mij ook al niet helpt is Plemons. Ik kan die kop gewoon niet meer los zien van zijn rol in Breaking Bad. En ja, dat was niet een heel bijster sympathieke rol, dus als dat aan je blijft plakken dan kan je maar beter op de grote vaart gaan, denk ik dan.

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

Het einde deed me denken aan Eternal Sunshine of the Spotless Mind - zodat The Discovery een halve ster erbij kreeg.

avatar van anne J

anne J

3.0* voor het idee. Maar verder allerminst een memorabele film om eerlijk te zijn.
O.a. oppervlakkig acteerwerk m.u.v. vader en geliefde, oppervlakkig camerawerk, verhaal zakt in nadat ze ontdekken dat de herinnering geen herinnering is. En ook erg jammer dat de film richting het einde precies wilde laten zien en vertellen wat de hints waren geweest gedurende de speeltijd die leidden tot de conclusie. Alsof de makers zelf al wisten dat mensen deze film niet een tweede keer gaan kijken omdat 'ie niet goed genoeg is. Dus laten ze alles maar zien tegen het eind. Jammer. Het is altijd beter als een film zo goed is dát je hem een tweede keer wil kijken, en vervolgens bij elke kijkbeurt de hints zelf (weer) ontdekt.
Maar goed, ik voel me (misschien te) genereus omdat in beginsel het idee goed was, en de eerste helft/driekwart interessant genoeg in elkaar zat met af en toe food for thought. Vandaar toch maar een gemiddeld cijfer, hoewel dit misschien lager had kunnen uitvallen op een minder genereuze dag.

avatar van Black Math

Black Math

Van dezelfde regisseur als Windfall, niet verwonderlijk om dan hier ook Segel en Plemons aan te treffen. Deze film spreekt me wat meer aan. De beelden zijn niet heel erg spectaculair en de film is wat aan de trage kant, maar de film heeft wel een interessant uitgangspunt dat relatief sterk uitgewerkt wordt met een verrassende plottwist, die erg passend is. Mijn enige kritiek op het uitgangspunt is dat het wat mij betreft niet helemaal realistisch is. Heel veel mensen geloven al stellig in een hiernamaals en toch vinden er geen massale zelfmoorden plaats om die reden. Maar goed, uitgangspunten van films hoeven helemaal niet realistisch te zijn en het andere aspect van het uitgangspunt, dat het mogelijk zou zijn om via de wetenschappelijke methode te achterhalen of er leven na de dood is, is al helemaal niet realistisch en daar stoor ik me blijkbaar helemaal niet aan. 3*.

avatar van Nebeo

Nebeo

Jason Segel... Een reden om niet te kijken. Vervelende acteur...

avatar van nadrin

nadrin

De film is traag maar is wel de moeite waard om te bekijken.