• 9.374.599 stemmen

Virus (1999)

Sciencefiction / Horror | 99 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: John Bruno

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, William Baldwin en Donald Sutherland

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 10 juni 1999

Plot Virus

"Life on earth is in for a shock."

Een dodelijk, buitenaards virus infecteert de crew van een Russisch schip, waardoor iedereen ziek wordt. Wanneer zij door een groep Amerikanen midden op zee gevonden worden, probeert het virus zich verder te verspreiden. De aliens zijn niet erg vriendelijk: hun doel is om de Aarde te overheersen door het menselijk ras uit te roeien.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Is dit serieus bedoeld als horror film? Of is die bedoeld als persiflage. In beide gevallen trouwens faliekant mislukt. Sutherland moet wel erg om geld verlegen hebben gezeten om hier aan mee te werken. Bah.

avatar van kiriyama

kiriyama

Dit is ruk met de grote R.

En dat is dan nog zachtjes uitgedrukt.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

SSeagal schreef:

Gewoon een keertje geinig om te kijken....**1/2

juist.

avatar van xenne

xenne

Ericjuh schreef:

Ook zul je genoege moeten nemen met B acteurs !

Jamie Lee Curtis, William Baldwin, Donald Sutherland, Marshall Bell & Cliff Curtis ... op papier niet echt B niveau lijkt me, ook het budget van de film was dat niet (75miljoen US$). wat ze hier afgeleverd hebben is beschamend, begin viel nog mee, maar eens dat virus uitbreekt wordt het allemaal belachelijk slecht, belachelijk verhaal... totaal niet origineel, samenraapsel van andere films die in z'n geheel niet werkt. WOMBAT ... 1½

avatar van Vinnie_NL

Vinnie_NL

Ik vond het geen goede film, maar toch wel leuk om naar te kijken. Oke, het verhaal (vooral naar het einde toe) is niet zo goed gedaan maar het is toch wel gaaf om te zien hoe die aliens mensen als bouwpakket gebruikten. Ik zou het toch gaaf vinden als er een keer een sequel van kwam, die natuurlijk wel beter is. Want het idee blijft toch interessant.

avatar van movie*freak

movie*freak

Belachelijke Science-Fiction filmpje, slecht geacteerd, stomme verhaal, er zatten heel vervelende scenes in.

1 ster

avatar van metaledje

metaledje

Vanavond nog maar eens kijken, want ik vond dit echt verassend goed..

heel zwaar ondergewardeerd.. de horrorelementen zijn dik in orde.

zeer goede cast ook

avatar van Sugakiss

Sugakiss

ik ergerde me dood aan jamie lee curtis

en die domme robots

en de film deed me zwaar denken aan ghost ship alleen zonder de ghosts

2* voor het kleine beetje spanning

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond de verhaal best leuk

maar het was heel slecht uitgewerkt en de acteurs maakten het best kut

toch is het leuk om het te zien

avatar van Eldarion

Eldarion

een vaag filmpje.. beetje smerig ook met die half mens, half robots.

maar daarom werd ie wel wat.. tja spannender.

avatar van metaledje

metaledje

Ik zag dat ik hem een 4 had gegeven (zal wel een hele tijd terug zijn geweest) beetje aan de te hoge kant, maar toch blijf ik dit een van de verrassendste horrorfilms vinden, en bij mij is het niet in de mode of met de score mee te gaan, dus een welverdiende 3.5*

avatar van 606

redelijke spannende film en goed acteerwerk.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Jamie Lee Curtis blijkt maar weer eens een zwakke actrice te zijn. Acteerniveau van vrijwel alle acteurs vrij laag. Verhaal is vermakelijk en lijkt een beetje gebaseerd te zijn (de opzet) op Alien. De robots zien er aardig uit, maar veel effecten, zoals de schepen van buiten (schaalmodelletjes...) en de bliksem zien er slecht uit. Voor een film met een budget van 75 miljoen dollar ziet de film er af en toe verassend B-filmachtig uit, met name door de effecten.

2,5*, voor het redelijke verhaal en spannende stukjes.

avatar van nightbreed

nightbreed

Hier zitten wel een paar leuke stukjes in met redelijke effecten maar het geheel weet niet genoeg te boeien.

Cijfer: 2,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijke film, die toch nog best te aanschouwen was. het redelijke verhaal is niet geheel origineel, en lijkt op sommige punten ripp-off te zijn van verschillende films. verder zijn de special effects vrij doorsnee, waardoor meerdere van die robots meer weg hebben van een veredelde waterkoker. de cast was wel oke, curtis, baldwin en vooral sutherland, tillen de film qua niveau nog wat naar boven. en daarbuiten was de film toch nog spannend op sommige momenten, maar die stukjes zijn in mijn ogen niet genoeg om het geheel te redden. 2,5 sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Saaie film naar mijn mening, sommige stukken zijn wel leuk maar verder dan dat.. Neen.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Akkoord, dit filmpje behoort niet bepaald tot de categorie ´best movies ever made´ (ondanks de cast!), maar ik vond ´m stiekem niet eens zo heel slecht. Het verhaal op zich is niet echt sterk, bv. het eind: je kon van te voren al zien aankomen dat die monteur dood zou gaan, er pasten nu eenmaal geen 3 personen op die schietstoel. Maar er zit best spanning in de film. De scènes waarin te zien is hoe de 'cyborgs' worden gemaakt zijn echt doodeng om te zien (lees: walgelijk!).
Alles bij elkaar genomen: een leuke film om eens te kijken, misschien zelfs een tweede keer. 3** zou echter weer net te veel zijn, dus ga ik ook voor 2.5**.

avatar van Baggerman

Baggerman

Wat een hemeltergend slecht acteerwerk in deze film, zeg! (misschien was het afgelopen weekend daarom zulk slecht weer: ik tartte de Goden door deze DVD te draaien!).

Of slaat daar de titel op? Was een virusinfectie de oorzaak waarom de acteurs en zèlfs Sutherland een tenenkrommende prestatie neerzette???

Jammer dat er zo weinig aandacht is besteedt aan de dialogen en aan ontwikkeling van de -nu nogal platte- hoofdkarakters, want de afdeling special effects had zijn werk wel aardig voor elkaar. (Nou, ja? De afdeling robots dan, want de modelscheepjes in de storm zagen er echt NIET uit. Tjemig, ik had met stukjes hout en boombladeren nog overtuigendere miniaturen kunnen maken!)

Op mijn DVD stonden ook nog wat geschrapte scènes. Grappige daarvan was dat deze nou juist wèl aardige dialogen bevatten en nog tenminste iets aan karakterontwikkeling doen!!! Maar nee, schrappen die hap, voor ‘vaart’ in de film.

Hopeloos dus deze film, tenzij je je ogen kunt sluiten voor heel wat onvolkomenheden (maar dan zie je niet veel meer, vrees ik!).

avatar van fritsy

fritsy

Ik hoop dat toch de mensen blijft stemmen, in hun achethoofd hoe ze de film voor het eerste keer hebben gezien. (de momentum)

ik vond vroeger rambo als kid ook 5* maar nu naar 20 jaar en 10X gezien te hebben ?

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Vermakelijk, maar matig. Dat is voor mij de beste beschrijving van deze film.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

O mijn god, wat een verschrikking van een film is dit. Cast was uit op geld, want voor het script doe je niet mee aan dit misbaksel...

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Haha check die kop van William Baldwin. Zoolander.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

kinjutsu schreef:

Haha check die kop van William Baldwin. Zoolander.

Welke look bedoel je dan? De Magnum look?

avatar van Hankster

Hankster

Rocco1984 schreef:

Welke look bedoel je dan? De Magnum look?

Blue Steel

avatar van martinovitch

martinovitch

vanavond op tv. Ben is benieuwd of het goed word of niet.

martinovitch schreef:

vanavond op tv. Ben is benieuwd of het goed word of niet.

idd

'k ga der ook naar kijken. hopelijk is 't de moeite.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik dacht eerst toen ik alle negatieve reacties las zou ik hem wel kijken? Gelukkig heb ik deze film gekeken het was een mooie film met best wel een redelijk verhaal redelijke acteurs de ruimtenwezentjes hadden beter gekunt maar tog hadden ze iets transformers achtig. Maar dan in mindere vorm.

Zeer geslaagde film 3.5*

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik vond het een goede film. Donald Sutherland, één van mijn favoriete acteurs, steelt hier de show : "I'm still the captain"., herhaalde hij steeds. Deze film is veel beter dan Ghost ship (2002).

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een aardig filmpje om een keer te bekijken maar meer dan dat is het niet. Het is een soort horrorachtige actiefilm met een verhaal die we al vaker zijn tegenkomen zoals Alien bv. Ondanks de redelijke cast wordt de film daardoor helaas niet omhoog getrokken. Beeldkwaliteit dvd was goed en het geluid en dan vooral de DTS track was ook uitstekend. Maar helaas kom ik zelf niet verder dan 2,5*.

avatar van eltorro

eltorro

De film ging wel het verhaal was dan wel niet zo goed

maar die hele grote robot vond ik wel lache

en die cyborgs waren ook wel best vet